{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
871 visninger | Oprettet:

Dæmpende signaler {{forumTopicSubject}}

Jeg kan jo se mange af Jer har uddannelse som eller er i færd med at uddanne Jer som adfærdsterapeuter. Jeg kunne godt tænke mig at høre, hvordan I fornemmer de dæmpende signaler virker på andres hunde.
Jeg spørger fordi, jeg har haft en tæve, der var usikker på fremmede mennesker, en venlig hund, men absolut ikke hund fremmede lige kunne gå hen og røre, hun trak sig væk.
Jeg bad altid nye gæster i mit hjem ignorere hende, så kom hun, hvis hun havde lyst, men et par gange havde jeg folk på besøg, der forsøgte sig med dæmpende signaler: ned på hug, siden til, smaske lyde, gaben og så videre. De folk fik i hvert fald slet ikke kontakt med hende.
På mig virkede det som om hun følte sig presset af at de absolut ville have kontakt, simpelthen for meget fokus på hende. Jeg har også tænkt, at hun var socialiseret nok til at genkende almindelig menneskelig opførelse, og i hendes verden var dette en usædvanlig opførelse, som hun ikke brød sig om.
Hvis folk til gengæld kunne finde ud af at ignorere hende, f.eks. vi satte os ned og snakkede, kom hun ofte hen og hilste på, og var så en kælen og venlig hund.
Så jeg kunne godt tænke mig at vide, hvad oplever I, hvis I bruger den slags signaler på andre folks hunde.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Dæmpende signaler
  • #1   30. jul 2008 Farise var så ikke nogen specielt madglad hund, så det hjalp ikke noget, hun tog ikke imod godbidder fra fremmede.
    Hun havde så ikke det helt store behov for at snakke med fremmede, så jeg lod hende selv bestemme.
    Jeg trænede en del med hende, da hun var unghund. Midt i det hele fik hun så panosteitis (vokseværk) og måtte holdes i ro længe, og jeg oplevede faktisk, at hun blev bedre af ikke at blive hevet ud til en hel masse.
    Jeg lever et stille liv på landet, så det var ikke det store problem i hverdagen, hun havde faktisk et godt liv i mange år på trods af hendes usikkerhed.
    Men af en eller anden grund vil mange mennesker gerne i kontakt med en tilbageholdende hund, det er som om, der for nogen går lidt sport i det, måske er der lidt prestige i at være den, der kan få kontakt. Og som sagt før hun foretrak at blive ignoreret, så hun selv kunne vælge.


  • #2   30. jul 2008 Ronja, Du har sikkert ret, at folk vil berolige hunde. Det lød måske lidt negativt, som jeg skrev det. Det undrede bare mig, at når jeg fortalte folk, at de skulle lade hende være og bare ignorere hende, så ville hun komme hvis hun havde lyst, at man så alligeve lige skulle prøve at få kontakt.
    Mine andre hunde er også meget kontakts søgende, så ingen tvilv om at det sprang i øjnene, når man lige kom, at der væltede 4 -5 hunde rundt om en for at blive kælet og en enkelt så holdt sig langt væk.

    Men ja, jeg synes også man skal respektere hundens personlige space, jeg bryder mig heller ikke om at fremmede kommer hen og rager på mig - det sker så bare ikke så tit, jeg er ikke lige så lækker at se på som mine hunde.


Kommentér på:
Dæmpende signaler

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce