{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.232 visninger | Oprettet:

Schæfer i en børnefamilie? {{forumTopicSubject}}

Vi har her i familien planer om at vi skal have en schæferhvalp til sommer, men nu er vi stødt på en mand som for mange år siden har opdrættet schæfere (højavl) han siger at det er hjerneblødt, at anskaffe sig en schæfer når man har børn, fordi schæferen efter hvad han siger skulle blive så overbeskyttende overfor børnene, at den vil æde vores børns legekammerater, og andre som gæster vores hus, altså simpelthen fordi schæferen ikke vil tillade at andre kommer i nærheden af børnene.

Jeg har nu været på biblioteket og søgt vidt og bredt på nettet efter oplysninger som enten be eller afkræfter den påstand som den tidligere opdrætter har udtalt, men jeg har ikke fundet svar.

Jeg skriver nu herinde, fordi jeg tænker at de erfarne schæfer ejere som er herinde må kende svaret?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Schæfer i en børnefamilie?
  • #1   24. nov 2008 Hej

    Vi har 3 skønne unger på 7 - 9 - 11 år og her er ofte legekammerater på besøg.... Har aldrig oplevet Soraya aggrasiv, beskyttende eller andet negativt med hensyn til ungerne... Jo flere børn jo flere vil lege, nusse og give opmærksomhed.... så gælder ikke min schæfer ;o)


  • #2   24. nov 2008 Han prøver da vist at gøre sig intressant ... det har intet på sig ..har haft Schæferhunde i 20 år og har aldrig haft problemer eller hørt om det .

  • #3   25. nov 2008 Hej !
    Schæferen er rigtig god familiehund. tænk på alle de tjenstehunde der er rundt om, de bor sammen med deres fører og familie, og det fungere helt fint..
    Du har hunde i forvejen, og ved at en hver hund kræver socialisering og opdragelse,- Hvis det ellers en sund og mental velfungerende hund,
    tror jeg at det kan være en foræring for socialiseringen, at have en børneflok, den bliver vant til der kommer mange forskellige i ens hjem, og at der en del uro. Selvfølgelig skal børnene respektere at hunden skal have ro osv, men alt det ved I jo i forvejen.
    Vi har haft 3 schæfere sammen med vores børn, og det har aldrig været et problem,




  • #4   25. nov 2008 Den schæfer jeg havde,havde ingen problemer med mit barn,ej heller hans legekammerater..

    Lyd som en,der måske ikke lige ved hvordan man skal lære børn og hunde at omgåes


  • #5   25. nov 2008 sikke noget vrøvl....det handler jo bare ..lige som med alle andre racer...at lære dem at omgås hinanden..god fornøjelse

  • #6   25. nov 2008 Kan kun være enig med de andre.

  • #7   25. nov 2008 Jeg må altså grine.........Det kan kun være en højavler der gerne vil gøre schæferen til den "farlige" hund den var for 15 år siden.

    Jeg har haft schæfere nu i små 30 år, opfostret 5 børn og været dagplejemor i de 12 år. Har altid haft 2 eller flere schæfere, og aldrig har jeg oplevet det mindste der gav uro i maven overfor nogle børn.

    Selvfølgelig kan det ske, men kun hvis hunden endten er forskruet, eller den ser sig selv nødsaget til at passe på børnene. Her spiller man jo selv en afgørende rolle i hvor hunden ser sig selv :o)


  • #8   25. nov 2008 Han er da ikke for klog.

    Vi fik en grå schæferhvalp i sommers. Han er nu 7 måneder, og han elsker børnene (6 og 11 år) og deres venner. Han er lidt voldsom, når der kommer gæster, men det er fordi, han bliver så glad, og gerne vil have, at de skal lege med ham. Han er jo stadig kun en hvalp. Jeg vil mene, at han havde udvist en "farlig" adfærd overfor fremmede, hvis der var noget om snakken. Det mener jeg bestemt ikke der er.

    Det må da være ham manden, den er helt gal med. Han har vist aldrig hørt om socialisering!


  • #9   25. nov 2008 Det jeg kan se kan give problemer i en børnefamilie er, at den gerne vil fange alt hvad der bevæger sig. Især bukseben er sjove at bide sig fast i, men det er jo så fordi de har en stor byttedrift, men det kan sagtens opleves noget voldsomt af børnene.
    Men føler en voksen hanhund at familien har behov for beskyttelse, ja så beskytter den, det er ikke uden grund at den bruges som vagthund.


  • #10   25. nov 2008 sludder bella og mikkel er bedste venner bare tjek den video jeg har med dem mikkel er 2½ år

  • #11   25. nov 2008 Nu går det jo heller ikke på om de lide egne børn, men om de beskytter dem så meget at det kan give problemer. Du kan heller ikke sammenligne en hvid og en farvet schæfer...

  • #12   25. nov 2008 Det da nogen lort at sige .. Vi har haft 6 shæfere, og har været 3 børn, og der har da ikke været nogle problemer, også selvom der kommer nye mennesker frem, så har de da opført sig normalt og overbeskytter ikke børnene .. Så min mening er at : En shæfer er en go hund dagen lang hvis man opdrager den ordenligt smiley ..

  • #13   25. nov 2008 nej men intet siger om hvilken farve der er snak om jeg har også haft farvet schæfer

  • #14   25. nov 2008 Gad vide, hvilken verden han lever i.. Han lyder som et levn af de macho-schæfer-ejere, der med deres vanvittige opdragelse af hundene gav hundene det ry, de havde/har.

    En schæfer er ikke mindre end en fantastisk familiehund. Den er SÅ glad for børn og den skal altså enten være opdraget helt hen i vejret eller være tosset i hovedet for at skade dem.
    Ja, det har en udpræget beskyttertrang, men det er ihvertfald ikke i forhold til andre børn - det er i forhold til trusler udefra.

    Ulempen kan være, at en schæfer mens den er hvalp og unghund er temmelig voldsom ved sine omgivelser, og det kan give nogle skrammer ;o)





  • #15   25. nov 2008 Lige nøjagtigt det her jeg mente: "Ulempen kan være, at en schæfer mens den er hvalp og unghund er temmelig voldsom ved sine omgivelser, og det kan give nogle skrammer."
    Voldsom på den gode måde..


  • #16   25. nov 2008 Tak for alle jeres svar - så vil vi fortsætte "projeckt schæfer", vi har nemlig længe haft en bestemt kennel i sigte.

    Vi er forberedt på at schæferen vil være en vildbasse, mens den er hvalp/unghund, men hvilken race er ikke det?! De 2 vi har i forvejen var da i hvertfald nogle terrorister indtil de var ovre lømmelalderen.


  • #17   25. nov 2008 vi har 3 dejlige chæferhunde 2 tæver og en han hund
    nogen af vores venner har en dreng som har dagsudrom og når de kommer på besøg det første drengen gør ar at gi alle hundene et kram også sætter han sig på gulvet og leger med hundene


  • #18   25. nov 2008 Hej Lise,

    Det er godt nok noget bavl... Din hund er og bliver ikke mere end hvad du selv gør den til...

    Hvis du opdrager/præger den til at skulle passe på så er det, det den gør.. Men hvis den bliver opdraget/præget til at være familiehund så er det, det den er.

    Det jeg blev rådet til da jeg købte Schæferhund var at købe hund efter hvad den var avlet til.... Der findes hunde der er avlet til famile hyggenygge hunde og så er der brugshunde.



  • #19   25. nov 2008 passer ikke.
    Min mor har været dagpjeler imens vi havde Albert. De elskede Albert og albert elskede der var nogen der ville kæle så meget med ham smiley


  • #20   25. nov 2008 mange schæfere får et klik i hjernen når de bliver omkring de 5 , hvor de pludselig kan finde på at andgibe alt og alle .. men det sker jo ikke altid smiley


  • #21   25. nov 2008 Kamila, hvor hulans har du det fra?

    Det har jeg hverken hørt eller set før, og har dog kendt min del af schæfere igennem livet...

    Hvorfor når de er fem år? Og alt og alle???

    Du må forklare noget nærmere.


  • #22   25. nov 2008 Mona......... Er ikke helt sikker på jeg er helt med på hvad du mener her?

    "Der findes hunde der er avlet til famile hyggenygge hunde og så er der brugshunde."

    Brugshunde er fuldt ud lige så gode, kærlige og rolige familiehunde som alle andre. Igen kommer det an på hvad du selv "forlanger" af den.

    Ydermere synes jeg brugshunde er mere rolige hunde i hverdagen eftersom de hele tiden bliver trænet på den ene eller anden måde og derfor er mere i ro med sig selv (træt/brugt)

    Jeg skærer ikke alle over en kam, men jeg kommer med egne erfaringer med begge linier (højavl / Brugshund).

    En brugshund køber man vel udelukkende for at "bruge" hvor jeg oplever en højavl desværre automatisk bliver betragtet som familiehund, hvilket kan give problemer da vi ikke skal udelukke de sandelig også kan have drifter der skal bruges til en vis udstrækning for hunden ikke skal samle "overskudsenergi"

    Synes den defination på schæferne kan være lidt farlig og misvisende.


  • #23   25. nov 2008 Jeg giver dig ret Janie - problemet med den skarpe opdeling er, at man godt kan glemme at højavlsschæferen jo altså også er en brugshund. Der går mange schæfere rundt i dette land og keder enden ud af bukserne, fordi man har misforstået dens egenskaber...

  • #24   25. nov 2008 CH, kvinde, 34 år .

    - jamen har været nede på politistationen for at inteviewe en politi mand som har hund. det var et projekt om polti , hvor jeg blandt andet er kommet ind på heste , hunde mm.

    og han fortalte mig lid om schæferen , blandt andet: at den er ikke avlet til familie hund , men som vagt og er siden brugt til familie og politi .. han sagde at man skal være opmærksom , når man anskaffer sig hund , da det er som at tage en Ulv i sit hjem , den vil ALTID prøve at fører "flokken" .. mange schæfere er indavlet , for at få den reneste race , og det medfører fejl - selfølgelig .. og han sagde at schæferen har fejl (NOGLE) - at når de bliver omkring 5 år , så slår det klik i hjernen .. og det ved politi mændene osse , så de aflivere nogle gange deres schæfer når der er begyndt at komme tegn på denne "fejl" - mere ved jeg ikke ..

    - men kan jo kun sige hvad han sagde smiley


  • #25   25. nov 2008 Uha, min er snart 5, mon klikket er så høj at jeg kan høre den?

    Schæferhanner kan godt blive nogle barske fyre, men det er både højavl og brugslinjer. Det har intet med brugsduelighed at gøre.


  • #26   25. nov 2008 Winther

    haa haa HA ! - synes faktisk at det du gjord var pisse respektløst ! - "mon det klikker så hørt at jeg kan høre den?" MEGET RESPEKT LØST !

    jeg prøver jo bare at forklare det JEG har hørt af en erfaren som har arbjedet med de hunde i over 30 år ! - så tro det eller ej ..



  • #27   25. nov 2008 KORS i skuret - det lyder som om den politimand er i samme omgangskreds som ham den gamle kennelejer i trådstarten :o)))))))))

  • #28   25. nov 2008 Jamen så har du altså hørt nu at det ikke har noget på sig.

  • #29   25. nov 2008 Winther

    ja fra dig , men vælger at tro på ham ..


  • #30   25. nov 2008 kamilla.. Fedt.. !

  • #31   25. nov 2008 Det vælger du bare ;o)

    Og så kan du jo spændt vente på femårsklikket..



  • #32   25. nov 2008 CH, kvinde, 34 år .

    - jeg venter slet ikke SPÆNDT på det , for så skal hunden aflives med det vuns ..


  • #33   25. nov 2008 Jeg tror måske bare, det vil være fint at vælge en anden race, hvis der sådan er en slem chance for, at hunden bliver gal når den fylder fem. Så er du helt fri for den oplevelse.



  • #34   25. nov 2008 nej , for der er måske 25 % for at hunden bliver gal , og kender utrolig mange som har schæfer som familie hund , og der er intet galt ..

    synes du er lidt grov , jeg går sgu ikke bare af med min kære hund bare på grund af det !


  • #35   25. nov 2008 Kamila | Frigo } TEAM NØ { (

    Der er ikke nogen med den samme mening som politimanden, men folk med mange års schæfererfaring der ikke har haft den oplevelse. Burde det ikke sige dig at det måske ikke hænger helt sådan sammen?

    Jeg er selv meget sammen med politiets hundeførere, det er heller ikke deres erfaring. Selvfølgelig kan der være noget, bla. efter Ri-bus i Esbjerg, hvor flere hunde aldrig blev som de var før, og på samme måde med en hund der fik en svensknøgle knaldet i låget af en indbrudstyv. Men det har ikke noget med alder at gøre, det har noget med hændelser, som hunden aldrig kommer over.


  • #36   25. nov 2008 Jeg tænker, at hvis det er en generel oplevelse denne mand har haft med sine hunde gennem en årrække, så burde han kigge lidt på sin måde at holde hund på.

    Hvis hans hunde slår klik når de er fem år gamle, så er det noget han gør ved dem - for det er altså ikke noget racen gør generelt. Og heller ikke politihunde generelt. Eller schæfere af brugslinjer eller højalv generelt.


  • #37   25. nov 2008 winther

    jeg kan jo kun fortælle om ham jo ??

    jeg ved godt at en schæfer kan være super duper god familie hund , og så selv om små børn knalder noget i låget på den , at den så bare står og logre med halen smiley men det er jo selfølgelig oss hvordan man avler dem , om det er til familie eller andet ..


  • #38   25. nov 2008 Har haft schæfere af begge linier i snart 30 år og de eneste klik jeg har oplevet er de klik jeg selv afgiver med en lille boks i min hånd.

    Kamila..........Helt ærligt. Hvis det var sandheden tror du så ikke vi ville læse meget mere om schæferen i medierne?

    En hel race der "klikker" når de bliver 5 år er nok ikke noget journalisterne ville lade ligge og passe sig selv.


  • #39   25. nov 2008 FORSTÅ DET DOG !!!!!!

    DET VAR NOGET HAM MANDEN SAGDE TIL MIG , I WAS ONLY 13 YEARS OLD MAN .. tror i ikke at jeg har forstået jer ?? i har jers erfaring , andre .. DERES !


  • #40   25. nov 2008 Vi har tænkt os at få en højavls schæfer, og det er planen at jeg gå til almindelig lydighed og spor med den, og så vil jeg kliktræne med den på samme måde som jeg gør med vores toller Leo.

    Her er kennelen som vi har udset os: http://www.heager.dk/


  • #41   25. nov 2008 Kamila | Frigo } TEAM NØ { (

    Man skal passe på ikke at tro på alt hvad man hører eller læser, selv en politimand med mange års erfaring ved ikke alt, og kan tage fejl smiley


  • #42   25. nov 2008 kamilla
    jeg er født og opvokset med chæfer hunde og jeg har aldrig hørt og set noget til ddet du skriver om schæferhunden

    jeg har selv 3 schæfer hunde og en schæfer hund vi har i pleje i øjeblikket og alle kan kan snakke med den uden de er agersive
    grunden til du siger det med schæfer hunden er at det er en politi hund og mange er blivet bidt af den race
    men en politi hund adlyder kun en odre


  • #43   25. nov 2008 lise og Betina

    - jaa i har vel nok ret smiley - har oss kun haft gode erfaringer med schæfer smiley


  • #44   25. nov 2008 Lise. Jeg har også tænkt på Heager, hvis jeg får brug for at købe en ny hund. De lægger vægt BÅDE på væsen og udseende.

  • #45   25. nov 2008 Berit H

    Jeps, og så gør de meget ud af at præge deres hvalpe godt.


  • #46   25. nov 2008 må smile lidt her, syntes da ikke man som opdrætter bør komme med sådanne udmeldinger, men der kommer jo ind imellem mange sjove påstande selv om man jo som opdrætter burde kende racen, det da klart at hvis man vælger at opdrætte på ex vænsen og drift svage hunde, der er dårligt socialiseret, så kan det da givet gi problemer i en familie med børn.

    Og lige en bemærkning, de hunde topper først konkurrencemæssigt ved 5-6 års alderen, nogle endda før i 7 års aldren og jeg tvivler på det er fordi det er slået klik for dem.





  • #47   26. nov 2008 Kender Heager og hende der har kennelen. Det er gode hunde, hvis man er til højavl og gerne vil have klappehund. Der ville jeg bestemt ikke være bange for at købe hund.
    Faolan, tror du så Maja og én af avlstæverne til Herning Open...


  • #48   26. nov 2008 Winther


    Kunne du lige beskrive dit svar med klappehund nærmere???
    Er muligt det er mig som er lidt langsom her fra morgenstund men undre mig bare lidt og ville gerne have dette forklaret nærmere.


  • #49   26. nov 2008 Forklaringen er såmænd ret enkel, det er en god familiehund jeg kalder for klappehund. Der er ikke noget negativt i det.
    Jeg er ikke til højavl da jeg konkurrerer meget med min hund, og rigtig mange højavl har ikke de egenskaber der skal til for at blive en god brugshund på mere end hyggeplan.


  • #50   26. nov 2008 Winther

    Åhhh sådan - var skam heller ikke ment at der skulle være noget negativt i det...he he skulle bare have den ind med skovl :o)

    I øvrigt så er vores både udstillings samt brugshund og klare sig godt begge steder... Men hun er også en klappehund og bestemt en fantastisk familiehund med et skønt sind...

    Tror alle racer uanset hvilken race, er gode familiehunde når bare de blir stimuleret og brugt rigtigt... tror det er der at fejlen oftes ligger -når hunde bliver aggrasive eller beskydtende - ejeren forstår ikke racen og dens behov ;o) En schæfer er ikke en sofa hund men en hund som kræver stimulation i form af træning, spor, lydighed osv osv.


  • #51   26. nov 2008 Jeg tror faktisk ofte det går galt, når schæferejere tror, at de har en hård hund mellem hænderne, der kun fatter tingene på den hårde måde.

    De er fantastisk bløde, synes jeg, og hvis man behandler dem unfair bliver de enten en skygge af sig selv eller et frådende monster.


  • #52   26. nov 2008 Je ser Loba som uattelig blid/blød..

  • #54   28. nov 2008 Carina, hvis det slår klik for Sippe, så tror jeg vist nærmere, at ungerne drukner i savl og kys :o)))))))))))

    (Hører at mavsen bliver STOOOR nu :o))) )


  • #55   28. nov 2008 carina h
    hihi hi du sætter da bare liften med børnene i på gulvet og lad hunden få lov at snuse


  • #57   29. nov 2008 carina h
    det er jo dfet
    men heller savl end at aflive sin hund


  • #58   29. nov 2008 Min erfaring er, at jo mindre man gør ud af at man kommer hjem med baby, jo lettere er det for hunden at acceptere baby.

    Altså hvis hundens hverdag fortsætter i nogenlunde samme vante mønster som hidtil, så er min erfaring, at hunden er både kærlig og imødekommende overfor baby. Vi satte ikke liften på gulvet eller noget lignende, vi lod Leo snuse til børnene's hår og fødder, mens jeg ammede, og fremover blev det nærmest et ritual, at Leo "skulle" ligge med hovedet på mine fødder, mens jeg ammede.

    Jeg vil dog sige, at vi hurtigt fandt ud af, at Leo IKKE måtte være i haven, mens børnene lå og sov i barnevognen, for så blev Leo netop overbeskyttende, jeg tror faktisk at Leo mente at det var temmelig uansvarligt af os, at lade børnene ligge og sove i barnevognen, uden opsyn hihi smiley men hvis vi var i nærheden så var Leo lige så imødekommende og venlig overfor fremmede, som han plejer.


  • #59   29. nov 2008 Carina, Jep, vi valge operationen, og indtil videre ligner det det rigtige valg. Han har det faktisk forbavsende godt, synes jeg - men er noget sur over at skulle have forbinding på, når han ikke kan lade være at naske i hæfteklammerne ;o)

    Udfordringen er, at holde den krudttønde i ro, så det arbejder vi meget intenst på :o)))



  • #61   30. nov 2008 Jeg hårber, du får ret, Carina..
    Da vores gamle vildbasse skulle være i fuldstændig ro i otte uger, måtte vi sande, at det ikke blev så godt, som vi kunne have ønsket ;o)

    Men jeg tror nu også, vi er mere konsekvente med denne unge mand her ;o)


Kommentér på:
Schæfer i en børnefamilie?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce