{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
11.548 visninger | Oprettet:

Adfærd efter sterilisation {{forumTopicSubject}}

Havde denne på forum i går aftes, uden særlig meget held. Måske der er større held her smiley

Jeg har en "lettere" hysterisk tæve på godt 1,5 år, som står til snarlig sterilisation.

Er derfor nysgerrig efter at høre Jeres erfaringer omkring sterilisationer, og hvorvidt jeres tæve har ændret adfærd herefter - både godt som skidt.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Adfærd efter sterilisation
  • #1   22. jan 2009 Følger lige med ...

  • #3   22. jan 2009 Mette - Det var jeg nu godt klar over. Men ville gerne have lidt mere specifik forklaring fra de forskellige på, hvad de selv havde oplevet smiley Håber da også på at tøsen derhjemme bliver lidt mere rolig. Hvis hun ville blive som da hun var i løbetid, ville det jo være helt fantastisk. Præcis der var hun lige en præmiehund. smiley

  • #4   22. jan 2009 Fancydog - Uhh.. Se det er jo guf i mine øre *ssss*.. Kan jo håbe det vil være det samme her

  • #5   22. jan 2009 Tina og Alex - Det var dejligt at høre.. Utroligt så meget det alligevel kan have at sige.. Måske nogen vil sige jeg så også trænger til en tur *lol*

  • #6   22. jan 2009 Hej.

    Der har ikke rigtig været nogen ændring i det mht min store hund andet end at hun har taget på smiley


  • #7   22. jan 2009 Følger lige med da min tæve også er noget hysterisk...

  • #8   22. jan 2009 Vores tæve blev mere kælen og legesyg. Hun blev still. da vi havde hanhund og ikke ønskede hvalpe . Ikke på grund af adfærdsproblemer

  • #9   23. jan 2009 Lonni:
    Sterillisation medfører ofte et blidere temperament, men hvorvidt vil ske i dit tilfælde kommer i høj grad an på, hvilke faktorer der udløser hysteriet nu.

    Hvis det er smerte eller ubehag i kroppen, som ikke er blevet opdaget endnu, vil hendes adfærd fortsætte som nu efter sterillisationen.

    Hvis din hund levet i et miljø, der ikke til fulde opfylder hendes basale behov, kan dette medfører et fysiologisk stress i hende, som kan fremprovokerer problematisk adfærd. Dette er ikke personlig kritik. Det er bare et faktum (som jeg får jævnligt bekræftet), at mange trods deres stræben efter det bedste for deres hund alligevel overser noget. Der er så mange større og mindre detajler, som vi ikke nødvendigvis er opmærksom på før nogen påpejer det for os.

    Hendes adfærd kan også skyldes, at du ubevidst er kommet til at forstærke hendes hysteri med din egen reaktion. Det er et meget normalt fænomen blandt hund-ejer relationen.

    Hvis jeg var dig, ville jeg stadig få hende sterilliseret og derfter give hende en forholdsvist fredelig periode (ikke inaktiv, blot fredelig).
    Hvis du ikke begynder at se forandringer i hendes adfærd efter 1-2 måneder, kunne det være en ide at opsøge en kiropraktor for at få udelukket smerteproblemer i bevægelsesapparatet.
    Derefter analyserer hele hendes hverdag for at finde evt. brister.


  • #10   24. jan 2009 Christina - Jeg tager det bestemt ikke som personlig kritik. Hvis jeg ikke havde været opmærksom på det, havde det være sundt med en øjenåbner *ss*

    I hendes tilfælde er det sikkert alle faktorer der spiller ind.

    1- hun er fra internat. Socialisering ved vi intet om
    2- hun har hoftedysplasi, er derfor sandsynligvis har smerter til tider, og/eller ubehag
    3- hun er temmelig mentalt krævende
    4- min mavefornemmelse går direkte gennem snoren til hende. Uden tvivl. Og det er en dårlig kæde jeg arbejder på *ss*

    Og som svar på det sidste, så har jeg kontakt til en super adfærdsterapeut som har afhjulpet mig med problemer med drengen. Så jeg har heldigvis den hjælp der skal til..

    Tråden er oprettet med tanke for, om det muligvis kunne gøre min træning af hende lidt lettere.. - Skal lige siges at hun så også kun er godt 1,5 år.. Så alder spilder nok også ind i noget af hendes adfærd smiley

    Men tusind tak for svaret smiley Helt bestemt også noget jeg vil tage til efterretning smiley


  • #11   24. jan 2009 Lyder godt, at du allerede har styr på det. Hvis du kombinerer sterillisationen med kyndig hjælp, tror jeg, at du har meget fine ods for, at det vil hjælpe dig.

    Held og lykke med hende


Kommentér på:
Adfærd efter sterilisation

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce