{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.196 visninger | Oprettet:

Hjemvendt fra opdrætteruddanelsen {{forumTopicSubject}}

Hej alle

I denne weekend har jeg været på DKK's opdrætteruddannelse og hvor har det dog været godt.
Mange af tingene havde jeg hørt i forvejen, men det var rart at få en ordentlig og seriøs undervisning.

Jeg synes materialet var ret godt, især fordi den tilsendte mappe blev suppleret med flere ting som udleveres på kurset.

Vi havde Birgitte Schjøth om genetik og det praktiske ved en parring og fødsel - rigtig spændende men ville gerne have haft mere : )

Dag 2 med vigtigheden af mentalt sunde hunde synes jeg også var super og det var spændende at se en mentalbeskrivelse i praksis (på video)

Lise Lotte Christensen er også en super og meget levende underviser og jeg tror nogle blev overraskede over hvor høje forventninger DKK har til opdrætterens arbejde i forhold til ordentlig prægning og socialisering af hvalpene.

Juristen Kirsten Frikovs foredrag var også rigtig godt, men alt for kort - nu er jeg selv meget interesseret i juraen i kraft af mit jurastudium og jeg tror at mange opdrættere ikke helt forstår hvordan tingene helt hænger sammen og jeg tror mange brænder nallerne i forbindelse med købskontrakten og dennes udformning især i forhold til de aftaler man selv laver og bod osv - jeg synes dog at det var alt for overfladisk og for kort og jeg kunne se at mange sad tilbage med ubesvarede spørgsmål - men jeg må se og få deltaget i overbygningen som skulle være fokuseret væsentligt mere på det juridiske.

Jens Glavinds oplæg om DKK og omverdenen synes jeg også var super - man fornemmer tydeligt at manden er dygtig selv om han endnu har meget at lære om hundene - men synes at han på et år virker som om han er kommet rigtig langt.

Jeg kan kun opfordre folk til at deltage i kurset - specielt hvis man er helt ny og går og pusler med ideen om hvalpe!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hjemvendt fra opdrætteruddanelsen
  • #1   25. jan 2009 Lyder da super, hvor mange dage er kurset over? Skal man ha' kennel navn for at deltage?

  • #2   25. jan 2009 ¤ Nicola - hjemme fra Australien ¤ nåårhh ja kan jeg godt se, syntes det er en super idé at ta' kurset inden man starter på at opdrætte.

  • #3   25. jan 2009 Det varer 2 dage

    Og ja - jeg er virkelig positivt overrasket...

    Jeg havde hørt lidt blandet om det, men jeg synes det var rigtig godt.

    Dog var der mange som jeg synes kom med nogle kommentarer hvor jeg undrerede mig lidt - selv fra folk som har haft flere kuld, men alle lærte åbenbart noget nyt og det er jo dejligt...


  • #4   25. jan 2009 Ej hvor godt, jeg skal os ha taget det kursus men bliver først til marts.
    Glæder mig os helt vild meget.

    Skulle i ikke ha en slags prøve eller noget til slut i forløbet????


  • #5   25. jan 2009 DKK har jo ikke monopol da DRU og DHL og andre skod orginisationer findes, men de har monopol lign, status - som er et begreb som konkurrence loven operere med og det er DKK udemærket selv klar over og de restriktioner det medfører...

    Jeg er også meget imod deres nye forslag om at afskære medlemmerne fra domstolsprøvelse - og har også tænkt mig at forsøge at påvirke min specialklub som skal deltage ved repræsentantskabs mødet i den retning...

    Synes ikke der er anden mulighed end at slette en DRU hunds aner - synes det er et nødvendigt onde at få DRU hunde over, men vil hellere have dem ind i DKK end flere i DRU - deres næste hund bliver jo en DKK'er så tror det er begrænset hvor meget disse tidligere DRU hunde kan gøre....

    Tror juristen har travlt - meget travlt...

    Håber de ansætter en til eller udvider hendes arbejdstid, for tror ikke de får mindre at lave fremover : )


  • #6   25. jan 2009 Nej - ingen prøve - men har man kennel mærke kommer der en kennelkontakt på anmeldt besøg og så må man bruge logo'et...

    Men synes i hvert fald også man skal tage overbygningen - netop fordi jura delen er for overfladisk...


  • #7   25. jan 2009 da DKK har mere end 300% flere stambogsføringer end alle andre organisationer i DK tilsammen. er der lovgivningsmæssigt tale om monopol-lignende forhold!
    Man kunne let og behændigt komme ud over det med tomme anepladser i en stambog ved at med tværfarve henover disse skrive IKKE DKK stambog henover de andres organisationers nr/hunde og man kunne skrive overført foran eller efter DKK stambogsnr., således kan man jo oplyse om at der er tale om hund fra anden organisation! DKK udelader som det er nu også aner der er DKK.stambogsførte når deres afkom er reg i en anden organistion!
    Man kunne jo også sørge fra DKK's side at der blev stillet generelle krav til overførte hunde og ike som nu skøn fra sag til sag! også krav til stambogsføring af hvalpe efter overførte hunde kunne retningsbeskrives så alle vidste hvad man gik ind til !
    Ha da set en del her inde på HG son er voldsomt i tvivl om hvordan og om man kan overføre!


  • #8   25. jan 2009 ja ja - et er teori et andet praksis .... ikke for at være lyseslukker Nicola, men der er alt for mange faldgruber DKK ikke tager med og de lover og siger så meget og i den sidste ende kan man lige så godt række tungen ud af vinduet som at tage på de kursus ................. forstår slet ikke formålet med disse kursur -

  • #9   25. jan 2009 Overbygningen handler kun om gentik og jura. Der går man i dybden med juraen og kommer omkring det man syntes man mangler efter opdrætteruddannelsen. Det kan varmt anbefales at tage overbygningen :o)

  • #10   25. jan 2009 Dejligt du havde et godt kursus - synes bare at man burde afslutte med en form for prøve, der skal beståes så man sikre sig, at alle deltager har forstået stoffet - der er jo intet krav om aktiv deltagelse, men alene fremmøde der afgører om man får sit kursusbevis, hvis ellers de øvrige forhold er i orden ved kennelbesøg.

    Jeg synes også juradelen var rigtig spændende og heldigvis bliver der gået mere i dybten på overbygningen.

    / Trine


  • #11   25. jan 2009 ¤ Nicola - hjemme fra Australien < ok tak for det ;O)

  • #12   25. jan 2009 Hej Nicola
    Dejligt at høre at det var en gennemgående god oplevelse, for jeg sidder jo med materialet herhjemme, og skal afsted sidst i februar.
    Selvom jeg har haft flere kuld, er jeg sikker på at jeg vil få nogle gode dage med masser af ny viden:-)
    Altid dejligt at lære nyt, og uanset hvad, så er Opdrætter noget man aldrig bliver færdig uddannet til..........
    /Anja


  • #13   25. jan 2009 Nej man bliver nok aldrig færdig - men jeg glæder mig helt vildt meget til mit første kuld - endnu mere nu end før : )

    Jeg synes det er fint - alle deltog aktivt her - man er jo ikke så mange og alle virkede heldigvis meget engagerede og interesserede i det hele!

    Nogens viden er så bare større end andres, men jeg tror alle syntes at det havde været rigtig godt.

    Jeg ved ikke om jeg føler at jura'en var overfladisk fordi jeg selv har et dybere kendskab i kraft af min uddannelse, men det er sjovt at få nogle praktiske eksempler i form af andres ideer til kontrakt udformning.

    Jeg blev også opmærksom på at man skal passe på med hvilke bindinger og forpligtelser man pålægger de nye ejere - skriver man for meget på, kan man risikere at hunden bliver betragtet som værende solgt som udstillings/brugs/avlshund med den udvidede garanti det indebærer - og det kan være voldsomt og have meget store konsekvenser - især i forhold til mangelsbedømmelsen og opdrætterens ansvar og eventuelle tilbagebetaling af den fulde købesum ved fejl som på en familiehund ikke berettiger til noget som helst tilbage i købesummen...

    Fx skal man passe meget på med udstillingspligt - skriver du bare 3-4 udstillinger på, kan du sidde i saksen!

    Stof til eftertænke og jeg må nok revidere i den kontrakt jeg har siddet og puslet lidt med allerede : )

    Generelt er det jo bare bedre at rådgive/vejlede/opfordre folk til at deltage i de forskellige aktiviteter frem for at påtvinge dem det...

    Min vejledning bliver lang ; )

    Hvilke tanker har i andre gjort jer om det?

    Jeg vil dog klart stadig indskrive en konventional bod - om ikke andet tror jeg det har en kraftig præventiv effekt.
    Så må man jo også grundigt informere potentielle købere om de krav man vil stille til deres hundehold og give dem masser af chancer for at sige nej tak - uden hard feelings..

    Vil meget hellere have at de køber hund et andet sted, end jeg skal slås med folk der ikke kan finde ud af det, selvom jeg troede de kunne....


  • #14   25. jan 2009 Tine - bare husk at du selv skal gå i retten med de dertilhørende udgifter til advokat osv - men det aller mest vanskelige - er at du skal kunne bevise at du har lidt et tab....

    Og hvordan gør man lige det?

    Det er jo ikke fordi man "taber" penge hvis de avler i DRU, man vil fandme bare ikke have det!


  • #15   25. jan 2009 Det lyder spændende, jeg må simpelthen have tilmeldt mig. Jeg skal bare lige finde et tidspunkt der kan passe.

  • #16   25. jan 2009 Pia- har du været på kurset??

  • #17   25. jan 2009 Pia - glemte helt at svare dig.

    Jeg forstår altså slet ikke hvad du mener med din kommentar?
    Vil du ikke uddybe den?

    Tine - jeg har ansøgt : )


  • #18   25. jan 2009 jeg har også været glad for mine kurser. men ville gerne hvis man kunne komme fortløbende og få nye indput. ved godt at de grupper der bliver lavet er tænkt som erfaringsgrupper, hvor man kan hjælpe og støtte hinanden. men vores fungere ikke.

  • #19   25. jan 2009 Jeg er meget interesseret i netop delen med kontrakter, da vi nemt kan komme til kort her.....
    ...og det kan sørem hidse mig op.
    /Anja


  • #21   25. jan 2009 Nu har jeg jo selv lavet en del kuld, men mener absolut også uddannelsen er for mig. Jeg ved flere af dem jeg skal sammen med også har en del erfaring. Det er nu rart at dele erfaringen, og dem der ikke allerede har haft kuld kan jo også finde eventuelle sparringspartnere på sådan et hold. Jeg glæder mig helt enormt, og havde taget kurset før hvis det havde været muligt at få plads...men denne gang var jeg hurtig.
    /Anja


  • #22   25. jan 2009 Anja - der var masser af erfarne men de fleste havde måske lavet 1-3 kuld og så var vi en del der slet ikke havde lavet nogle....

  • #23   26. jan 2009 Ja, men det er jo super...
    Jeg er allerede begyndt at kigge på materialet, og synes det er utroligt spændende. Men jeg har jo lidt travlt med at passe hvalpe, og forberede dem der skal rejse næste weekend...
    Jeg har også lige trimmet den "gamle" tæve i dag, og vasket/fønet/klippet kløer m.m. på Beluna og Bolette i dag...og så var der også lige nogle forbi for at vælge hvalp....så jeg keder mig ikke.
    /Anja
    Kunne jo godt lige bruge pigerne fra Dog Bitch Club til at komme og nusse hvalpe og vaske lidt gulv:-)


  • #24   26. jan 2009 Så tag lige og lad være med at bo så langt væk hva??

    Kom gerne hvis du boede i Køge eller lign ; )

    Ville så gerne nusse hvalpe og kunne nok også klare lidt gulvvask - er holdt op med at gå ind på din hjemmeside - kan ikke klare alle de billeder af over søde hvalpe - det gør for ondt på mig!

    : )


  • #25   26. jan 2009 In love with purebreds..
    nej og skal heller ikke - i sin tid skulle man bevise ved at opdrætte 3 kuld, hvoraf een i hvert kuld blev dansk champion at man var værdig til at få kennelmærke .................. nu er det omvendt - nu tager man teorien først og må så lære af ens fejl hen ad vejen


  • #26   26. jan 2009
    ¤ Nicola - hjemme fra Australien ¤ som sagt virker kurset som at gå over åen for at hente vand ............... og du kommer til at lave mange fejl selvom du har været på kursus - det lyder fint og andet er det ikke ..................... erfaring skal der til men det har ingen meget tilovers for nu om dage desværre .................. vi skal alle begynde et sted, så hellere lytte til erfarne opdrættere end nogle, der siger en masse, der intet har med virkeligheden at gøre ................. altså virkeligheden i at opdrætte og hvad dermed følger hvis det er forklaring nok


  • #27   26. jan 2009 Jeg mener nu aldrig det er til nogen skade at søge ny information...det uanset hvilken baggrund og erfaring man har. På et sådan kursus, er der stor mulighed for at få nogle gode tips fra andre...ting man måske ikke lige selv har tænkt på eller oplevet. Jeg har lært ekstremt meget af de kuld jeg har haft ind til nu, og deler gerne de gode og dårlige erfaringer jeg har med andre. Der er jo ingen grund til, at vi alle skal starte med at opfinde den dybe tallerken. Jeg har selv haft gavn af hjælp og råd fra andre. Der vil jo altid være enkelte ting der fungerer forskelligt racerne imellem, men i det store hele, så er der jo en rød tråd. Det er jo lidt som med kørekort, man får noget teori og lidt praksis, og når man så har fået kortet, så lærer man for alvor at køre bil. Det er jo altid tilladt at sortere i den viden og de råd man modtager, og det der virker for den ene, er ikke nødvendigvis løsningen for en anden...Jeg glæder mig i hvert fald til kurset, og ved jeg ikke kan blive skuffet, for får jeg bare en enkelt ny ting med hjem, så er jeg meget tilfreds:-)
    /Anja


  • #29   26. jan 2009 Enig med Anja og DFFD....

  • #30   26. jan 2009
    *DFFD* Egoisten.... * hun er samtidig mig bekendt dyrlæge og den eneste opdrætter på kurset ? - men det, der kan være bekymrende med DKKs opdrætterkursus (for en uddannelse er det næppe!) er, at man præmieres før man yder - her tænker jeg på førstegangs opdrættere .......... og DKK ser gennem fingre med at der laves fejl, såsom hvalpe, der kommer hjemmefra før de er 8 uger eller der laves en far/datter parring - for I skal jo lære det først ! Så "bedre held" næste gang ........... Når og hvis I får brug for juristen, ja held og lykke med at komme igennem til hende ....



  • #31   26. jan 2009 Opdrætterkurset er jo netop for, at give uerfarne og nye opdrættere viden og indsigt i avl og opdræt så man ikke parrer uheldige kombinationer, der kan give sygdom og indavl.

    Jeg synes det er en fantastisk mulighed for nye opdrættere, at komme på disse kurser, og få snust til, hvad det vil sige, at opdrætte INDEN de begiver si i kast med, at lave hvalpe uden, at have det fjerneste forstand på det. Det er et kæmpe ansvar at sætte levende individer i verden, og på kurset finder man sikkert også ud af om man kan rumme dette ansvar, og om det overhovedet er noget for en at være opdrætter.

    Prøv at se hvor mange der alene her på HG går ud og søger de allermest grundlæggende svar når de har parret deres hunde - svar som de burde have inden de giver sig i kast med opdræt.... t

    Jeg er enig i, at kurset kunne være bedre fx af længere varighed og med afsluttende eksamen, hvor man beviser, at man har forstået budskabet. Og løbende opdateringer eller udbygning af særlige moduler fx farvegenitik kunne være rigtig godt, hvis det blev udbudt som et overbygningsmodul, man kan altid lære noget også selv om man har opdrættet nok så mange kuld, men viljen til at lære skal også være til stede.

    Jeg har ihverttilfælde været glad for jeg deltog i kurset og overbygningen, og håber jeg kan komme videre på andre emnekurser også selvom jeg er i tvivl om jeg vil opdrætte.


    / Trine


  • #32   26. jan 2009 Ps der var flere opdrættere på vores kursus blandt underviserne / også vores vært var mangeårig opdrætter og fik ofte sat teori og praksis i relief...

  • #33   26. jan 2009
    .•*'¸.•*'Polski Owczarek Podhalanski'*•.¸'*•. og når du engang måske kommer til at opdrætte har du garanteret glemt meget af det du har fået at vide på kurset ............. kan kun gentage, at man bør kontakte erfarne opdrættere specielt inden for egen race og høre hvad deres erfaringer måtte være - det gør man også af respekt for det arbejde disse opdrættere har lagt gennem årene om ikke andet -


  • #34   26. jan 2009 Nej Pia det har jeg ikke for den viden jeg har opbygget sørger jeg for at holde up to date ved, at læse og udbygge min viden.

    jeg debatterer avl og opdræt med andre mennesker bla her på HG, der kan give mig nye vinkler på et givent emne, og jeg har oprettet et forum for min egen race, hvor jeg er i færd med at samle fok fra hele verden med min race.
    Håbet er, at mit forum vil blive en sucess så vi kan debattere alt, der rører sig indefor min race på godt og ondt, men det tager tid at bygge et netværk op så jeg må væbne mig med tålmodighed.

    Desuden har jeg rigtig mange gode venner, der har opdrættet min race både i Danmark, Holland og Polen så her vil jeg altid kunne søge råd og vejledning, hvis jeg skulle få brug for det.

    Opdrætterkurset og overbygningen har givet mig den grundlæggende viden som jeg mener det er vigtigt, at have INDEN man giver sig i kast med at opdrætte. Og jeg har selvfølgelig rigtig meget at lære, og skal naturligvis til at skabe mine egne erfaringer, men jeg har den basale viden i orden så jeg er godt rustet til den tid....


  • #35   26. jan 2009 Jeg glæder mig meget til jeg skal tage omtalte kursus og jeg forventer at lære en masse!

    Jeg er i forvejen uddannet dyrlæge og her der igennem lært meget om genetik og reproduktion samt pleje af syge og/eller svage dyr og jeg har rigtig god kontakt til mange erfarne opdrættere indenfor min race, men det er da ikke en grund til ikke at tage kurset! Man kunne jo risikere at lære noget nyt og at se andre måder at gøre tingene på.

    At jeg så først (hvis alt går som planlagt), skal have hvalpe engang i 2010 kan jeg ikke se skulle holde mig fra at tage kurset før det. Mit studie varede 5½ år og jeg kan da stadig huske meget af det jeg lærte i starten. Og ellers har man jo sine noter at kigge tilbage i :o)


  • #36   26. jan 2009 Orv! Jeg vil da også gerne med i gruppen ! ! :o)

  • #38   26. jan 2009 Det med en erfa gruppe er en møj go ide! da jeg var på opdrætter kursus i DKK for snart 6 år siden, lykkedes det ikke at danne en gruppe!
    Kunne i tænke jer at mødes ? feks. kunne vi finde et godt sted og spise sammen eller bare mødes hos hinanden til en kop kaffe.

    Vil meget gerne være medlem af den gruppe her inde.

    Mine referancer er opdræt af gravhunde i mange år, min første tæve var født i 84.
    Udstillingssiden har jeg deltaget på siden 1987 og jeg har udstillet GD gravhunde podhalanski, chihuahua, beagle har også snuset til irsk ulvehund og grønlandshund.
    Jeg har været ringtræner i DKK, DGK og GD regi
    og har væretpå basis, opdrætter og ringsekretærkursus.
    Kan i bruge mine erfaringer så skriv til mig


  • #39   26. jan 2009 nu har jeg slet ikke styr på hvem jeg har inviteret. kan i ikke lige skrive en pb til mig




  • #40   26. jan 2009 Jeg blev som sagt meget positivt overrasket og jeg synes især juradelen var spændende men som sagt alt for overfladisk.

    Problemet er at købeloven som regulerer salget af vores hunde, er så møg uegnet til det, selvom hundehvalpe er species køb - så passer den bare ikke til.

    Kort vil jeg også advare alle om at sætte kryds i andet end "familiehund" hvis man bruger DKK's købsaftale - men det alene er ikke nok.

    Hvis man pålægger folk udstillingspligt - mere end blot et par gange - så risikerer man at man pålægges at betragte den som salg af en udstillingshund - hvor stort selv ALLE FEJL er at betragte som værende væsentlige - og så fanger bordet - meget!

    Så der skal ikke mange krav til, før det er en omgåelse som DKK's klagenævn vil omstøde og pålægge en at leve op til de forpligtelser.....

    Så man skal virkelig tænke sig ekstremt godt om - hvad man skriver i den kontrakt!


  • #41   26. jan 2009 for at komme med i gruppen, er det vigtigt at i er DKK-folk.
    så har i ikke forklaret jer i jeres profil, vil i så ikke gøre det i den pb i sender til mig


  • #42   26. jan 2009 jamen det er den også - i teorien. men fx dig, Sunshine - du skriver ingenting på din profil og har ingen hunde oprettet, så jeg kan faktisk ikke se om du er DKK- menneske

    sender en invitation til dig, vil du ikke præsentere dig inde i gruppen


  • #43   26. jan 2009 sunshine

    Både og. Kriteriet for denne gruppe er udelukkende en interesse for DKK/FCI "og disses fremme" - vi har ikke krav om at man rent faktisk skal være medlem (det har HA'erne og jeg ingen mulighed for at kontrollere alligevel).
    Det har fungeret ret godt indtil videre. Vi har relativt få konflikter herinde selvom vi er en ret stor gruppe.


  • #44   26. jan 2009 sunshine : jeg har nu heller ikke haft kennelmærke i 100 år (igen manglende respekt !) men har gået "føl" hos anerkendte opdrættere i England da jeg boede der, da man har den største respekt for dem, der har været i hundeverden flere år end een selv og som velvilligt øser ud af deres viden, som ikke kan fåes på et weekend kursus - på et tidspunkt vil I nok give mig ret i, at I er bleven belønnet før I har ydet - det er som at give een et kørekort og så skal vedkommende til at lære at køre bil ............. og den går altså ikke i længden - men det finder I selv ud af -

    Det at få en hund til champion er skam stort - forstår ikke hvorfor der skal ses ned på sådan en titel ............ medmindre man ikke selv har opdrættet champions ....



  • #45   27. jan 2009 Pia: Nu kan alle folk jo ikke gå føl hos diverse opdrætter ei mange år, før de laver et kuld hvalpe og derfor er et kursus vel en god vej frem??

    Selvfølgelig har man sat sig ind i sin race og har kontakt med mange opdrættere af racen, før man "bare" laver hvalpe. Det at lave et godt kuld har mest at gøre med at finde en god han og en god tæve, der passer sammen og her kan man nemt trække på erfaringen fra folk, der ved meget om racen.

    Selve det praktiske med at parre, følge tæven, fødslen, pasning af hvalpe, skrivning af kontrakt mv. kan man lære rigtig meget om på opdrætterkurset og når det så er sagt, er det altså ikke atomfysik!

    Selvfølgelig lærer man noget hver gang man har hvalpe, men jeg har nu set et utal af virkelig sunde og godt prægende hvalpe fra meget nye opdrættere - det er for f... da "kun" hundehvalpe! Hvad med folk, der får børn? Bør man følge nogle mødregrupper en 10 år, før man får barn? Det tror jeg ikke der er mange, der gør!


    Når det så er sagt, synes jeg nu "belønningen" i at kunne smykke sig med at have været på opdrætterkursus er til at overse. Den rigtige anerkendelse kommer først med resultaterne, så bare rolig Pia, der går ikke skår af dig fordi folk går på kursus for at lære.

    Og selvfølgelig er det altid flot at lave en champion, men som Sunshine siger, er det alt andet lige noget nemmere at lave en champ i en antalsmæssigt lille race end i en race, hvor der udstilles 60-80 hunde hver gang!


  • #47   27. jan 2009 at få en champ i hver kuld, kræver jo også man skal sælge til nogen der vil udstille.

    jeg bestræber mig på at lave hvalpe der er sunde og med godt temperament, selvfølgelig også racetypiske. men ikke champs på bekostning af sundhed og temperament.

    og hvis man skulle avle champs for at få kennelmærke, så går man måske på kompromi med andre ting


  • #48   27. jan 2009 DFFD: Har haft samme tanke. Hvis 3 kuld med champs var kravet for kennelmærke, ville der kune være én kennel i DK med kennelmærke.

  • #49   27. jan 2009 Connie: Ja, lige præcis!

  • #50   27. jan 2009 3 kuld på 5 år, derefter skal man have kennelmærke

  • #51   27. jan 2009 Stiller man det helt på spidsen lyder det for mig som om der diskuteres meritterne for
    Første kuld med klubbens hjælp
    Første kuld på egen hånd

    For mig er første at foretrække - hvad ville det ikke ligne hvis klubben først var interesseret i medlemmerne EFTER de havde lavet det hårde arbejde at stå med deres første kuld.

    Jeg har hellere ikke lavet nogle kuld selvom jeg har haft kennelmæke siden dec 07. Jeg har ikke engang udbudt min ellers godkendte hanhund til avl. Der er stadig mange ting jeg gerne vil lære selvom jeg allerede har gjort meget for at forstå farvegenetikken for min race, prøver at læse mig til info om både racerelevante og generelle sygdomme og har på meget heldig vis fået et stærkt netværk af erfarne opdrættere som jeg kan genere med spørgsmål. Det er jeg meget taknemmelig for. Opdrætterkurset bliver også et must for mig for jeg tror at det vil give mig endnu mere at tænke over.

    Jeg er slet ikke sikker på at jeg nogensinde laver et kuld, men hvis jeg gør så føler jeg at det er min ret at smække mit navn på i form af et affiks når jeg har gjort lige så meget for at godkende forældredyr, indhente viden og passe på tæve/hvalpe som enhver anden - champion eller ej. Hvis jeg laver noget lort bliver det også nemmere at hænge mig op på det.


  • #52   4. feb 2009 Vil anbefale kursuset til alle!!
    nu venter jeg bare på kennelkontakten...... smiley


Kommentér på:
Hjemvendt fra opdrætteruddanelsen

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce