{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.349 visninger | Oprettet:

Info: Hundetræning {{forumTopicSubject}}

Hvorfor hundetræning?

Først og fremmest fordi du som hundeejer kan have glæde af at få en ”uddannelse”. Dernæst fordi din hund har brug for at få en ”uddannelse”, der tilgodeser at den vedbliver at få lov til at være en hund. Sidst, men ikke mindst, fordi I sammen vil få en masse brugbart med hjem, således at I for enhver pris forebygger forudsigelige problemer, hvor hunden altid er taberen. Ingen gør noget i ond mening, men mange gør meget, fordi de bare ikke ved bedre.

Tag aldrig god adfærd for givet og gode manerer er lige så svære at bryde som dårlige vaner! Så hvorfor ikke komme godt fra start i stedet for at vente på en måske lang og opslidende proces i et forsøg på at genskabe det tabte. Det der alligevel aldrig bliver det, som det kunne være blevet til?

Hvordan hundetræning? - Hos UTIKA(familiehunden/kælehunden*)

Hundetræning er desværre ikke bare hundetræning. Alle kan kalde sig for hundetræner, men langt fra alle har den faglige og praktiske kompetence der skal til, for at du kan forebygge ovennævnte og få den drømmehund, du drømmer om.
Du bør være kritisk i dit valg og tage ud og se undervisningen, før du melder dig til. Der skal som min. være plads til hele familien.

Skal vi se på, hvad du bør få ud af undervisningen, handler det om at du har en kælehund*, en hverdag og et familiemønster der skal gå op i en højere enhed.

Lydighedshold**, handler generelt om momenter til konkurrencer og har intet med kælehunde at gøre og har intet med basal forståelse for adfærd til at få et liv til at fungere at gøre.

På et sted, hvor du vil få det du søger, har man puttet socialisering, bidehæmning, gode manerer, opfyldelse af hundens basale behov, hundemøder og hvalpefester, masser af fremmede mennesker, fordi alle tager en ny med hver gang og sjov sammen i en og samme suppe.

Du er garanteret at de mennesker du undervises af har en faglig og praktisk uddannelse bag sig af mindst 800 timers varighed og at du lærer både at være sammen med en hund i praksis og du får desuden teoretisk viden om hundeadfærd.

Du ved også at selv en 5 årig kan træne med, således at det også fungerer hjemme i jeres hjem, hvor I dog trods alt tilbringer tiden sammen. I virkeligheden er det nok mest dig som menneske, der skal trænes – hunde gør faktisk kun, hvad du lærer dem, men du ved bare ikke altid helt at det var det, du lærte dem – UPS!

Ord på papir kan se ganske tilforladelige ud og træningen lyde utroligt positiv, men er den det? Det ved du ikke, før du har været der og så kan det allerede være for sent. Derfor bør du undersøge stedet ved at få lov til at være med uden hund og så kan du gå hjem og sove på indtrykkene og tage en beslutning efter både dit hjertes og hjernes udsagn.

Der tales meget om indlæringsprincipper og ordene flyver rundt omkring ørerne på én og hvordan skal du kunne vide, hvad der er sandt og hvad der er forkert. Du finder i hvert fald ud af det, når det er forkert, men så kan det også være at det netop var dig og din hund, der blev taberne. Derfor igen: undersøg markedet ved personlig tilstedeværelse.

Så derfor tilmeld dig hundetræning allerede inden du har fået din nye hund – om det så er en hvalp eller en voksen hund.


Adfærds guider fra UTIKA
Ny hvalp, Ny voksen hund, Stueren, Alene Hjemme, Destruktiv tyggen, Gravning, Overdreven gøen, Hvalpebidning, Hundeslagsmål, Frygt mennesker, Hunde & Børn, Hyperaktiv & Hoppende hund, Katte manerer, Hundetræning & Socialisering hvorfor og hvordan?

(Kilde: UTIKA)
Hvordan hundetræning? - Er en metodebeskrivelse UTIKA benytter.

*Familiehunden/kælehunden-et tilført beskrivende udtryk af kommende træningsmetoder og beskrivelse.

**For ikke at glemme, at det er forskelligt på de forskellige træningspladser, hvordan f.eks. Lydighedshold er opbygget og hvad klubben lægger vægt på.
Nogle er primært konurrencemindet, opbyggende til anden form for specifik træning (jagt, vagt m.m.) mens andre kan være mere obs på socialisering, miljø og dagligdags lydighed.

-------------------------------------------------------------


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Info: Hundetræning
  • #2   28. apr 2009 Johnny S:

    Glæder mig du synes om det.
    Jeg er selv af den holdning, at jeg synes socialisering og træning er meget vigtig at tænke på når man har/skal have hund smiley

    Denne artikel, er en UTIKA har lavet - jeg fandt den da jeg læste omkring Socialisering af hunde smiley

    De ligger i Arden, synes deres holdninger virker rigtig positive.

    Du kan finde dem/kontakte dem for yderligere info på:

    www.utika.dk


Kommentér på:
Info: Hundetræning

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce