{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.287 visninger | Oprettet:

HD eller? {{forumTopicSubject}}

Vi er ejere af en Westie som begyndte at halte, dette stod på i ca 5 uger, men kun om morgenen og efter ca 5 min kunne han gå og resten af dagen var han som normalt.
Vi tog han dog til dyrlægen som forklarede følgende: I begge hans hofter ses gigt, som man normalt kun ser hos gamle hunde, han er 1½ år, der ses aflejringer der gør at der ikke rigtig er plads til at knoglerne kan ligge på plads, det er mest udbredt i højre side, men det ses også i venstre side, jeg spurgte om det var dysplasi og det bekræftigede han dog med en vis mistro, for Westie er ikke disponeret for den slags og de havde aldrig set dette før hos den race.
Har nogen af jer erfaring med HD eller HD for denne race, hvad kan vi bedst hjælpe ham med, jeg har læst lidt om kost og svømning.
Vi kan ikke give ham smertestillende når den tid kommer da han får prednisol for en meget slem øreallergi der giver smerter uden disse møg piller, så vi vil gerne hans liv skal være så godt som muligt.
Lige pt er der ingen halthed og han opfører sig som normalt, men det kommer vel igen eller??

mvh
amanda


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  HD eller?
  • #1   26. jun 2009 Selvom racen ikke er disponeret for det, kan de sagtens få det. Har faktisk hørt om 3 cotoner, der har haft svær HD.
    I skal for det første sørge for at han er så slank som muligt. Ekstra vægt er ekstra belastning. Så skal i finde et foder der indeholder glucosamin og MSM, eller i kan give glucosamin og MSM som tilskud.
    Det er vigtigt at han holder sig i gang - svømning eller waterwalk er ideelt. Jo flere muskler han har - jo bedre. Sørg også for at han aldrig bliver kold. Dvs. at han ikke ligger udenfor i dårligt vejr eller på koldt flisegulv. Om vinteren kan et dækken hjælpe.

    Æv altså. Det er godt nok en ret træls situation. Specielt når han ikke er ældre..


  • #2   26. jun 2009 Ja det er trist, , kæresten havde først fået en underlig besked om noget med et ledbånd, det forstod jeg så ikke så jeg talte med dyrlægen da vi var inde med Scroffy igår til vaccination.
    Puha den sved, den stakkels hund lider i forvejen med overvægt pga de piller han får, så nu skal han have slankepiller til hunde, han er oppe på 13,4 kilo hvilket er enormt for denne race..
    Vi fik noget pulver til hans mad som indeholder det du beskriver, så det håber vi hjælper ham lidt og svømning må vi bare igang med.
    ved du om han må træne alm hundetræning, han er jo desværre enormt sky da han jo kommer fra en af de der hundehandler, og han træner så meget til socialisering, men under kyndig vejledning, er det for belastende for ham mon?


  • #3   26. jun 2009 Jeg synes sagtens i kan træne almindelig hundetræning. I kan i hvert tilfælde prøve at gå med en gang her efter ferien - så kan i fornemme om det er noget han kan klare rent mentalt eller ej.

    Hvad fodrer i med? Giver i ham light foder? Det må jo også være enormt svært at styre vægten pga. prednisol..


  • #4   26. jun 2009 Vi giver ham royal canin slankefoder, han spiser faktisk ikke engang det han burde,det gider han ikke, så han sulter øjensynligt ikke på nogen måde.
    Men ja de piller giver væske i kroppen og han drikker samtidig meget, men han kan ikke undvære dem, puha det er snart et valg om han egentlig har et godt liv eller ej, overvægtig, piller på livtid, vi kan ikke give smertestillende hvis han får ondt da de ikke kan sammen med prednisol, og dertil komer hans enorme angst og argressive sider.
    Vi forsøger en tur her efter ferien, så må vi se hvad han siger til det.


  • #5   26. jun 2009 amanda. Det lyder som om du godt selv ved at at han ikke bliver en gammel hund og ja så er det man skal spørge sig selv om hvad der er bedst når man ikke synes det er ansvarligt mere. Vi skal jo huske at vi har "den gave" at vi kan hjælpe hundene herfra og at man ikke skal holde liv i hunden for sin egen skyld. Men held og lykke med det hele

  • #6   26. jun 2009 Linda du har helt ret, jeg er obs på at han nok ikke har det bedste liv, aftalen med min dyrlæge er også at han ligesom siger til når nok er nok, og jeg stoler meget på hans dømmeevne, og måske ikke så meget på min egen da jeg er følelsesmæssigt involveret.
    Men nej han bliver nok ikke en gammel hund og han skal have det godt mens han er her, jeg kan kun sende min dybeste harme til disse skide hundehandlere hvor han kommer fra, han er fra belgien, ankommet som 4 uger og havde det skidt indtil vi fik ham som ca 9 uger.
    Havde jeg vist dette dengang, havde jeg nok slået hende hårdt, men vi var naive og dumme.
    Derfor er vores hvalp købt via privat opdræt og er Dkk hund, vi tør ikke flere redningaktioner her.


  • #7   26. jun 2009 Det lyder da trist....

    Hvad er han allergisk overfor??
    Jeg vil foreslå en foderændring til BARF/råt kød, hvis i er friske på at afprøve det.
    Mange har gode erfaringer med allergi-hunde, og så er har jeg oplevet, at det er meget nemmere at vægt-regulere, samtidig med at hunden stadig får "et godt måltid mad".
    Derudover skal/kan i jo så stadig give ham kosttilskud, som i allerede er begyndt på.

    Hvis i er interesserede er der to store BARF-grupper herinde, hvor i kan læse mere....


  • #8   26. jun 2009 Vi har forsøgt med Barf da han var lidt yngre, men det gik helt galt, han kastede op fik dårlig mave og endnu mere allergi, så man kunne suspekte noget protein noget.
    De kan dog ikke rigtig finde svaret på hvad det er han reagere på, før han er udredt noget mere, men det er også muligt at hans øresmerter stammer fra hans hvalpetid med øremider og div andre snaks ting i hans øre som vi har døjet meget med.
    Desværre er der ingen anden behandling pt ud over pillerne.


  • #9   26. jun 2009 amanda. Sørgeligt men ja der findes desværre mange der laver den slags fiduser. Selvfølgelig er der da også Dkk opdrættere som ikke burde eje og opdrætte hunde, men ja sådan kan vi blive ved

  • #10   26. jun 2009 hvad er det for noget pulver i får... Jeg har fået konstateret begyndende slidgigt på min, da hun lige har haft en korsbåndsskade og vi bruger foder specielt mod det samt tilskud mod slidgigt også som hedder mobility som vi køber hos dyrlægen.. Det der skulle være så godt mod slidgigt hedder grønlæbet musling så vidt jeg kan huske og det er i det der mobility...
    Derudover er det jo en stor hund jeg har så vi ska også passe på med hofter osv. og kan varmt anbefale svømning.. jeg bader ved vandet med hende når det er varmt nok ellers bruger jeg svømmehallen...
    Og træning synes jeg sagtens du kan gå til så længe du kan se hunden ikke har smerter.. men du skal selvfølgelig passe på med kulde og varme.. jeg ville anbefale at bruge et dækken de dage det er koldt om ikk andet så til at varme musklerne op med:o)
    Held og lykke og go bedring med den:o)


  • #11   26. jun 2009 glycosamin er sboslut også at anbefale smiley

  • #12   26. jun 2009 Hundesvømning vil jeg helt 100% anbefale og så noget fodder som disideret styrker led og knogler. og jeg vil sige at når han kun halter 5 min om morgenen og det så går over så er det jo ik så slemt igen men bliver det sådan at han begynder og halte hele tiden og virker utilpads så ville jeg helt klart også overveje og gi ham fred.

  • #13   26. jun 2009 jep.... glycosamin er et hit... man kan finde foder med det i og det der mobility jeg snakkede om før, er der også det i...:o)

  • #14   27. jun 2009 Rigtig mange tak for gode svar herinde, det er dejligt når man oplever en responds som denne:)
    Vi går i gang med svømning her i det gode vejr og alle kostrådene tager vi helt klart med i hans hverdag, så håber vi blot det aldrig bliver værre end nu, Isac fortjener kun det bedste:)


  • #15   27. jun 2009 i kan træne almindelig hundetræning. men ikke agility..
    i skal sørge for han ikke er overvægtig og i må ikke gå alt for lange ture..


  • #16   28. jun 2009 hvad gør glycosamin?

  • #17   29. jun 2009 Jeanette. det lindrer smerter og gør at man ikke er så stiv i kroppen når man har slidgigt. Desuden kan det bremse nedbrydningen af den ledbrusk sygdommen ødelægger. Sselvfølgelig vil man vil de tilfælde hvor sygdommen er så kraftig ikke opnå samme virkning

Kommentér på:
HD eller?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce