651 visninger
|
Oprettet:
Lasagne. {{forumTopicSubject}}
Ja er der nogen der har en rigtig god opskrift på sovsen til lasagne ?
maj 2008
Følger: 9 Følgere: 8 Hunde: 1 Emner: 27 Svar: 304
jul 2007
Følger: 34 Følgere: 32 Hunde: 5 Emner: 35 Svar: 745
Jeg plejer at tage en ret stor klat smør (50gr?), som jeg smelter ned i en gryde. Når smør er smeltet så rør jeg ned 4 spsk mel i så alle melklumper er væk. Hælder 1 liter melk ned i smør-melblandingen, lidt om lidt samtidig med at jeg rør med et piskeris til alt er godt blandet sammen.
Blanding får lov at småkoge et par minutter. Sætter lidt salt og peber til. Muskot er det også noget som smagsætter med. Den må ikke være for tyk.
Hvis du putter nogen god reven ost i så bliver denne sovs til en Mornaysovs, og så kommer bare spørgsmålet: Hvad er det rigtige : Bechamel eller Mornay til lasagna....hahha det kan folk sgu blive uvenner om
Jeg selv laver Bechamelsovs og så lægger jeg ost mellem lagene ...
apr 2007
Følger: 20 Følgere: 18 Hunde: 1 Emner: 84 Svar: 498
Tak for svaret
jul 2007
Følger: 34 Følgere: 32 Hunde: 5 Emner: 35 Svar: 745
Nå her er min familjes opskrift, en ret traditionel italiensk raguopskrift
150 gram hakket magert oksekød
80 gram hakket svinekød
50 gram baconskive
1 løg - 1 eller 2 gulerødder-lidt selleri -finthakket fed hvidløg-3-4 laurbærblade Laurbær-blade fjernes fra ragu´en inden lasagnen "fabrikeres")
60 gram smør
Tør hvidvin efter behov
1 skefuld tomat-koncentrat - har du ikke det, så brug tre-fire hele flåede tomater uden ekstra tomatsaft.
Salt og peber
parmasan
A:
Skær grøntsager og bacon i fine terninger
B:
Steg blandingen i en tykbundet gryde ved svag varme med
40 gr smør i ca. 15 min
C:
Når blandingen har suget sin egen væde op tilsættes det hakkede kød
D:
Steg ved lidt højere temperatur til kødsaften er kogt ind og tilsæt et generøst sjat hvidvin, som fordamper hurtigt
E:
Tilsæt tomatkoncentrat opløst i 1 dl vand, salt og peber og lad sovsen boble mindst én time - og helst i 3-4 timer!
Her er tips når du lavet lasagnan og den skal ind i ovnen:
De første ti minutter bages lasagnen ved 250 grader.
Når du kan se, at det hele bobler lystligt, så skruer du ovnen ned til 165-175 grader, og lader lasagnen bage færdig i løbet af 20-25 minutter ved den svage varme - så er den gennembagt, ikke brændt på, og pladerne risikerer ikke at blive tørre som pergamentpapir.
apr 2007
Følger: 20 Følgere: 18 Hunde: 1 Emner: 84 Svar: 498
Lasagne.
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside