{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.702 visninger | Oprettet:

Puuh så mange sygdomme {{forumTopicSubject}}

Ja jeg synes godt nok vores dejlige cavaliere er ramt af mange frygtelige sygdomme. Da jeg fik min Chilli for 1½ år siden vidste jeg godt de kunne have hjerteproblemer og patella men det var også det. Siden hen har jeg også lært at de kan lide af syringomyeli, noget med øjnene og nu har jeg så også hørt om lidelsen episodic falling (noget med musklerne) som også kun skulle være knyttet til cavaliere. Min mors veninde cavalierhvalp er nok bærer af lidelsen (derfor bliver hverken moren, eller nogen af hvalpene fremover brugt i avl). Den ene hvalp fra kuldet er aflivet pga det.
Jeg ved godt at via godt avlsarbejde kan gøre meget men synes nu alligevel der er mange ting. Føler næsten jeg ejer en lille tikkende bombe. Men heldigvis er hun fin smiley Synes bare det er så trist at sådan en dejlig og fantastisk race som cavalieren skal være så hårdt ramt smiley

Denne tråd skal ikke handle om de forskellige klubber.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Puuh så mange sygdomme
  • #2   30. nov 2009 Har lige for nylig fundet ud af at de også kan lide af Calve legg perthes

    (link fjernet)


  • #3   30. nov 2009 Heldigvis er de fleste nu sunde og raske :o) Fantastiske hunde for deres familier !

  • #4   30. nov 2009 Ole - ja heldigvis da smiley Men ville bare ønske der var knap så meget. Synes alt for tit jeg hører om cavaliere der fejler det ene eller det andet...

  • #5   1. dec 2009 Jeg synes desværre også den cavalier jeg kan læse om i standarden, er svær at få øje på.
    Jeg valgte cavalier fra da jeg skulle have hund nr. to, da jeg ikke ville have en usikker hund en gang til. Jeg fortrød det en del, da jeg så fik min mosler-golden hjem, men da der tilfældigvis var en golden på hvalpeholdet der var nøjagtig ligeså bange og usikker som Mingus, blev jeg bekræftet i mit valg. Mingus har i dag ikke de store problemer længere, men det har virkelig været op ad bakke....

    Jeg ved godt der sikkert findes mange frygtløse cavalierer, men jeg har sjældent mødt nogle. De fleste er lige som jeg frygter, nemlig usikre og nervøse.


  • #6   1. dec 2009 Der skulle så stå at der var en CAVALIER på hvalpeholdet. Ups.

  • #7   1. dec 2009 Min Murphy er ikke frygtløs, men Jaii har virkelig ben i næsen og er fremme i skoene.

    Hun er lige som en Cavalier skal være, efter mit hoved.

    Temperament er uhyre arveligt - og derfor er det så vigtigt at avle på hunde der er fysisk og mentalt suned, præcis som DKK forskriver det.


  • #8   1. dec 2009 Jeg tror det handler meget om hvalpenes opvækst helt fra dag 1 !


  • #9   1. dec 2009 Ja selvfølgelig er socialisering meget vigtigt - men det handler også om arv og dermed forældre dyrenes temperament

  • #10   1. dec 2009 Naturligvis. De to ting skal helst følges ad, og derefter følges op af den nye ejer !

  • #11   2. dec 2009 Ja min Gizmo er altså heller ikke nogen kylling, han hviler utroligt meget i sig selv og selv efter at have været overfaldet 5 gange er han ikke blevet bange og nervøs for andre hunde, han er bare blevet rigtig god til at læse den på afstand.

  • #12   2. dec 2009 Godt at høre der stadig findes cavalierer med det rigtige sind, for aldrig om jeg nogensinde vil stå med en hvalp igen, som fra første dag skriger når den ser en anden hund, og er utryg overfor mennesker. Det er simpelthen for hårdt, især som første gangs hundeejer.

    Nu er jeg selvfølgelig blevet klogere, og vil helt sikkert vælge næste opdrætter med stor omhu.


  • #13   6. dec 2009 Jeg synes nu ikke min Bella er nervøs .Hun er glad for alle mennesker,det har hun været altid,når det gælder andre hunde er hun forsigtig men det var rigtig godt for hende at gå til hundetræning.Vi går til agility og der har hun aldrig været bange for at prøve nogle af redskaberne.I sommer var hun med på ferie på Bornholm,jeg var noget spændt på hvordan hun ville reagere på færgen,det gik også fint.Jeg vil dog ikke kalde hende frygtløs

  • #14   8. dec 2009 ^^
    Godt at høre smiley
    Mingus er også fuld af selvtillid den dag idag, men det har været en frygtelig hård kamp. Og sådan bør det ikke være.
    Så sent som igår mødte jeg en beagle-hvalp på 13 uger, som var lige præcis som jeg mener en hvalp bør være. Den var overhovedet ikke bleg for at lege rigtig vildt med min store golden, som immervæk vejer 30 kg. Så bliver man da lidt misundelig, for hvor må det være nemt at have en hund man ikke hele tiden skal passe på.


  • #15   13. jan 2010 Jeg troede også Cavalier altid var glad og udadvendt. Men har også godt mødt nogle stykker, som ikke var det. Tror det handler om både arv og miljø, hvordan temperamentet bliver. Jeg ville aldrig vælge en hvalp med sky forældre. Men de har jo allerede fået første prægning fra opdrætteren, så måske den ikke har været særlig god.

  • #16   13. jan 2010 Jeg vil så lige sige at Gizmo`s mor var så nervøs og angst at jeg slet ikke kunne komme i nærheden af hende, faren var frembrusende og ikke særlig rolig, havde jeg vist hvad jeg ved i dag havde jeg aldrig købet en hvalp derfra, men på trods af forældrene og at han aldrig havde været uden for deres køkken, så har jeg en meget glad, rolig og velafbalanceret hund i Gizmo, han var selvfølgelig ikke tryg udenfor lige da jeg fik ham hjem, men vi arbejdede med det og i løbet af kort tid blev han en hel normal hvalp og som voksen har jeg ALDRIG op levet nogen adfærdsproblemer med ham, han er tvært imod ofte blevet brugt til nervøøse hunde og hvalpe, da han er god til at vise intresse men holde afstand og lade dem komme til ham når de er parate.

Kommentér på:
Puuh så mange sygdomme

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce