{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.440 visninger | Oprettet:

HD. :( Hjælp! {{forumTopicSubject}}

Hej allesammen. Ja min verden gik lige under idag da jeg fik den dårligste oplevelse nogensinde.
Var der hjemme sammen med vores dejlige basse Rex. Da han kommer gående fra køkkenet og ind mod stuen, har han ingen kontrol over sine bagben, han slingrede og gik skævt, slæbte sine bagben lidt efter sig og på et tidspunkt gik helt i spagat fordi han ikke kunne stå på dem. smiley

Jeg blev self mega ked af det og røg fluks til dyrlægen. De røntgen fotograferede ham, og fik så den dårlige nyhed at han havde mild hofteledsdysplasi. smiley

Har så læst at hunden kan blive opereret for det.
Nu er mit spørgsmål så til jer.
Er der nogen af jer der ved hvad sådan en operation koster, en ca pris eller lign.?

Venlig hilsen Jean & Niclas & lille Rex


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  HD. :( Hjælp!
  • #1   20. jul 2010 Hvis han kun har en mild HD ville jeg ikke operere. Jeg har selv en hund med HD i grad c. Han bliver genoptrænet, så musklerne i benene kam holde sammen på hofterne. Han går til waterwalking og så skal jeg lave en del øvelser med ham. Han er nu næsten færdig med waterw, og det har en fantastisk effekt på ham. Husk på, en operation for Hd kræver meget genoptræning, mere end du aner. Og det gør ondt på hunden.
    Snak med en dyrlæge og kiropraktor om genoptræning i stedet for.
    Skal lige tilføje at min hund også har slidgigt i hoften, samt at de er så løse at han ikke burde kunne gå. Men det ved han ikke


  • #2   20. jul 2010 Maj-britt. Grunden til at jeg spørger lidt herinde er fordi det eneste jeg fik afvide af dyrlægen var at vi kunne vælge aflivning eller en operation hvor han fik hofteskålen skiftet ud som ville koste rigtig mange penge. Og vil sige hun hældte mest til at vi skulle aflive ham. smiley Men vi valgte at tage ham med hjem igen efter han vågnede op, for vi var sikre på der var andet og gøre.

  • #3   20. jul 2010 Hmm... Lyder ikke rart, men lyder i mine ører heller ikke som mild HD... Hvis det virker som om, han ikke har kontrol over bagparten, lyder det for mig mere som spondylose...

    Hvad med at få ham undersøgt hos en anden dyrlæge? Bare for at få andre øjne på sagen?


  • #4   20. jul 2010 Tanja. Vi har også snakket om at få en anden dyrlæges mening om det. Har snakket med andre om det, og de siger også at vi burde få en anden læge til at kigge på ham og undersøge ham.

  • #5   20. jul 2010 Vores sidste Schæfer Gizmo, som vi måtte sige farvel til for 2 år siden, 8½ år gammel. Han fik konstateret HD, da han var 2½ år gammel og det var en kategori D-E (det værste er E). Da vi dengang fik besked på, at en operation, der betød, at de ville lave et kunstigt led, det ville koste 20-3ooookr- pr hofte, ja. Og alligevel kunne de ikke garantere, at det ville fungere 100% og at den ville blive helt smertefri.
    Så vi valgte i første omgang, at lade dyrlægen indsætte små guldimplantater (guldstykker), der på en eller anden måde, kunne få smerteressesorerne til at "snyde" hjernen, så han ikke ville føle smerten.
    Det virkede faktisk ritigt godt i flere år, men med årene blev han noget mere smertepåvirket, hviket vi klarede med smertestillende medicin.
    Så da han nåede de 8½ år, syntes vi han havde gjort det godt og han fik fred. Men jeg kan i hvert fald anbefale, at man først prøver at behandle med guldimplantater. Det kostede dengang 3000kr. Noget billigere end den "store" operation. Vh. Tina.


  • #6   20. jul 2010 Hvilken dyrlæge har undersøgt jeres hund? For det lyder ret voldsomt i mine ører, at en mild HD skulle gøre at hunden ikke kan gå. Min hund styrter rundt, og der har ikke været noget at se

  • #7   20. jul 2010 Rolig nu. Din dyrlæge har vist fået solstik.

    Dyrlægen har ret - man kan opereret. Men også mange andre ting.

    Min gamle hund Rollo fik konstateret HD i mild grad som 4 årig, jeg skulle forberede mig på, at han ikke blev så gammel. Sidste år i aug fik han fred - næsten 14 år gammel. Jeg startede med at tage meget af det sjove fra ham. Vild leg, lange løbeture osv. Det der anstrenger hofterne meget. Men giv din hund små sjove intervaller istedet for lange seancer.
    Så er det i gang med svømmetræning, det har givet min hund mange ekstra år samt gjort at han først til sidst skulle have smertestillende.
    Samtidig er en hundekiropraktor en super god investering. Rollo fik behandling i 5,5 år, hver 2 mdr. Sikke en forskel der var hver gang vi kom derfra.

    Så se lidt lyst på det, der er flere alternativer.

    Held og lykke


  • #8   20. jul 2010 jeg synes bestemt også at der skal forsøges andre ting først. En kiropraktor kan varmt anbefales, waterwalking til at styrke musklerne i hofterne med. og svømning til at styrke rygmusklerne. Men snak med en anden dyrlæge om det. Jeg tog på københavns dyrehospital, der er en meget dygtig dyrlæge og kiropraktor

  • #9   20. jul 2010 Maj-Britt, Det er en dyrlæge fra karlslunde dyrhospital, solveig.
    Men det var det eneste vi fik afvide af hende, enten aflives eller operation. Men har deriomd også fået afvide af en anden herinde, at man kan få en kur der går over 4 uger, som styrker brusken og skulle gendanne brusken som holder det sammen. Men det har dyrlægen ikke engang tilbudt mig.

    Sanne D. Ja, har godt læst en del om det på nettet nu her efter vi kom hjem og har læst de forskellige alternativer der er. Vil bare gerne have han får det bedste uden for mange smerter. Men bliver da lidt gladere og mere positiv når du skriver din vovse blev 14 år. smiley Det giver lidt mere gåpå mod.


  • #10   20. jul 2010 Det er godt nok noget møj smiley
    kan godt forstå at I er kede af det...

    Har hørt I grælle tilfælde at man kan få en hoftetrans.plan. til hunde også - men det er en stor og dyr omgang...

    Ellers kender jeg flere der har HD - de får bl.a. supleret kosten med Glycosamin - dyrlægeordineret, og så noget andet også, smertestillende...

    Nu ved jeg ikke hvor græl hd'en er målt til - håber I kan finde en god og skånsom løsning for alle...



  • #11   20. jul 2010 og ps.

    der er jo heller ikke noget i vejen for at I få en anden dyrlæge til at kigge på det -
    heldigvis synes jeg det virker til at man faktisk er ret godt med i det med HD hos hunde og behandling(er) dertil...


  • #12   20. jul 2010 Og pps.

    en ekstra solstråle hist.

    Vi har også mødt en amerikansk bulldog på næsten 12 med letteresvær HD - ret flot så han ud og stadig glad m.m. - og flot taget i betragtning af at am. bulldogs sjældent bliver mere end 8 år (alt over en gave)


  • #13   20. jul 2010 Det er rigtigt det med indsprøjtning, det har min hund også fået. Men jeg synes i skal søge en anden dyrlæge, for der er mange ting der kan hjælpe jeres hund, så den ikke skal opereres. Min hund får også speialfoder, prescription diet J/D. Det er også godt for hofterne

  • #14   21. jul 2010 hvis jeg havde været dig havde jeg ikke tvivlet et sekund på at søge en anden dyrlæge.. synes ikke det er meget hjælp i har fået jer der...
    Evt. spørge den dyrlæge du har nu om du kan få røngtenbillederne, så kan du tage dem med til en anden dyrlæge..
    Min har C hofter og det mærker vi overhovedet ikk noget til... Hvis det er mild hofteledsdysplasi virker det for mig underligt at han slingrede på den måde, det lyder voldsomt.
    Endnu engang jeg ville som det aller aller første søge en anden dyrlæge evt. en specialist. Kender ikk nogen specialister lige inden for det, men er sikker på at hvis du spørger herinde, kan du sikkert godt finde en i nærheden af dig..


  • #15   21. jul 2010 Hvis jeg var jer, ville jeg klart tage kontakt til en anden dyrlæge som har specialiseret sig inden for hofter og knogler. Og få taget nye røngenbilleder. Lyder i mine øre ikke som en let HD, når han ikke kan styrre bagparten. Og ellers på der være noget mere galt.
    Det skal dog sige at det ofte er hunde med let HD (C og D hofter) som viser tegn på smerter og som er meget på virket af det. Frem for den med F hofter, men det kommer meget an på hunden og hvordan strømingerne er i hunden omkring ledet. Hvis der er "forkerte" strømingenr omkring ledet kan guld implater gå hen og virke så hunden slipper for smerte stillende. Men det er ikke 100% sikkert at det virker så det er en chance man tager. Overvejer dog selv at få det lagt ind i min hund.
    Man kan hjælpe hunden på forskellige måder gennem foderet, blandt andet Hills prescription diet J/D, men så er det super vigtig at hunden stort set ikke får andet, da fodert ellers ikke virker. Der er også forskellige kosttilskud så som Vital Animin (må ikke gives sammen med J/D). Flex Vital og/eller Mobility for dogs må gerne gives med J/D. Fiskepiller(til mennesker) kan også hjælpe (må ikke gives med J/D).
    Svømming kan også anbefales, men vandet må ikke være under 20 grader hvis hunden skal have noget ud af det, kulde gør at de spænder op i musklerne og at det kommer til at gøre rigtig ondt på hunden. Hvis i starter på svømming skal I starte meget stille op, og på længere sigt passe på ikke at presse på/forlange for meget af hunden.

    Svare ikke på spørgsmål lige med det første, da jeg ikke har computer den næste uges tid.


  • #16   21. jul 2010
    Niclas og Jean:

    Jeg fik et kosttilskud til Rollo, som jeg syntes virkede fantastisk.
    Stride plus. Jeg kunne efter 6 dage se forandringen. Rollos gang blev mere smidig i stedet for hakkende.

    At Jeres guldklump har haft svært ved at styre bagbenene, kender jeg fra Rollo. Alt det blev rettet vis hundekiropraktoren. Hun kunne jo ikke kurerer Rollo, men mindste hans smerter og symptomer.

    Jeg har ellers stor tiltro til Karlslunde dyrehospital, men hvis det var mig, så opsøgte jeg en anden dyrlæge.
    ( Jeg har selv lige gjort det, i forbindelse med Walders mælkekirtler )



Kommentér på:
HD. :( Hjælp!

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce