941 visninger
|
Oprettet:
Billeder af mad.. {{forumTopicSubject}}
Hej alle..
Har lavet et album med nogle af mine mange madbilleder - nogle af dem med tekst (mine madplans billeder) og nogle uden.. Alle er billeder jeg selv har taget - og 98% af madne er noget jeg selv har lavet (Der er vist et par enkelte billeder imellem jeg ikke selv har fremstillet *S*)
Er ment som inspiration - hvis der er noget i vil have opskrift på - så må vi jo se om ikke det kan lade sig gøre!
Ha en fortsat god dag..
maj 2010
Følger: 1 Hunde: 2 Emner: 52 Svar: 691
http://picasaweb.google.com/102479122853763001156/MAD?feat=directlink#
maj 2007
Følger: 28 Følgere: 34 Hunde: 2 Emner: 232 Svar: 4.192
De der pizza snegle, kunne man "lokke" en opskrift ud af dig?
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.164
aug 2008
Følger: 7 Følgere: 9 Hunde: 4 Emner: 446 Svar: 3.660
Ostebrød -
Små saltede kartofler -
Vaniljeis -
Kan jeg få nogle opskriftet ?
feb 2007
Følger: 41 Følgere: 36 Hunde: 5 Emner: 440 Svar: 3.733
aug 2008
Følger: 65 Følgere: 60 Hunde: 2 Emner: 1.030 Svar: 3.768
feb 2007
Følger: 19 Følgere: 20 Hunde: 7 Emner: 940 Svar: 10.309
Det eneste mange af billederne mangler er lidt mere "farve på drengen", hvis du forstår hvad jeg mener og det er lidt ærgeligt at det mangler, for jeg kan se i mange af retterne at der er brugt ingredienser som farvemæssigt vil se lækkert ud.
flotte farver i en kogebog er med til at "sælge" retten.
Men nu har du jo ikke taget billederne mhp. at lave en kogebog.
Men jeg synes det er fedt at du har taget alle de billeder. Min svigermor driller os når vi har taget billeder af f.eks. den mad vi har lavet på vores ferier sydpå. Når vi så sidder og viser hende feriebilleder, så sige hun "og så lige et madbillede igen". Ja, og hva så.
maj 2007
Følger: 28 Følgere: 34 Hunde: 2 Emner: 232 Svar: 4.192
nov 2006
Følger: 14 Følgere: 15 Hunde: 1 Emner: 273 Svar: 2.423
aug 2007
Følger: 15 Følgere: 14 Hunde: 2 Emner: 257 Svar: 1.311
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.780
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.780
maj 2010
Følger: 1 Hunde: 2 Emner: 52 Svar: 691
Men nej, billederne er ikke så gode - ihvertfald ikke de første af dem.. De er bare taget med et mobilkamera..
Og Anne R. - jeg synes da ikke der er noget galt med madbilleder - det var faktisk sådan det startede - at jeg fik skrevet at vi havde fået et eller andet lækkert - og folk klagede over de ville se billeder - så begyndte jeg at lave de der "ugemenu billeder" og smide på Facebook..
Jamen jeg skal straks skrive opskrifterne på de ting i efterlyser..
maj 2010
Følger: 1 Hunde: 2 Emner: 52 Svar: 691
Ostebrød
Små saltede kartofler
Æbledessert med crumble
Pizza snegle
Timanstegte gulerødder:
Skræl gulerødder, skær dem i passende "tynde" strimler - jeg plejer og dele dem i 8 stykker ca - kom dem op i kogende vand i 3 min... Tag dem op og put dem i et ildfast fad - vend dem med olie, timian, groft salt og peber - og put dem i en varm ovn i ca. 15 min.. Vend gerne rundt halvvejs..
Ostebrød:
Flæk et flute på langs - jeg plejer og bruge de billige til 3,5kr men kan sagtens bruge alle mulige andre.. Drypper med olivenolie, drysser med groft salt, peber, oregano - og masser af revet ost.. Ind i en varm ovn indtil osten er smeltet og gyldent..
Små saltede kartofler:
En pakke af de der små "gourmet kartofler" (de hedder mange forskellige ting - men det er de der små nogle med skræl) - kog dem - lige inden de er helt færdige (de skal have lidt "bid") hældes vandet fra og de drysses med rigeligt groft salt - gerne flagesalt.. En varm pande med godt med olivenolie - kartoflerne på og de står og hygger sig ved mellemvarme.. Kan også drysses med lidt krydderi inden servering - peber, paprika, timian eller hvad man kan li.. Smager SINDSSYGT godt!
Æbledessert med crumble:
En dessert jeg "opfandt" (den findes jo sikkert i forvejen, men ja, jeg har ikke set den før, så jeg opfandt den
Man tager æbler - dem man nu har, det er selvfølgelig bedst med madæbler da der er mest smag.. Skrælles og skæres i tynde både.. Ligges i et ildfast fad og drysses med sukker og kanel - imens laves en crumble dej.. Hvedemel blandes med sukker - jeg plejer at tage den på slump - men vil tro ca. 100 gram mel til 50 gram sukker - og så 100 gram koldt smør og 1 tsk vaniliesukker - blandes med fingrene - skal blive til sådan noget - ja - "crumble"..
Pizza snegle:
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=5462
Og så plejer jeg at variere fyldet alt efter hvad jeg har lyst til..
feb 2009
Følger: 21 Følgere: 30 Hunde: 5 Emner: 174 Svar: 7.644
nov 2005
Følger: 82 Følgere: 76 Hunde: 1 Emner: 1.155 Svar: 19.265
Ku altså godt gnufle en frisk majskolbe lige nu !
maj 2010
Følger: 1 Hunde: 2 Emner: 52 Svar: 691
http://picasaweb.google.com/102479122853763001156/MAD#5558041572601474610
Skærer oksefilet i fine strimler - man kan sagtens bruge en rest oksefilet hvis man har det - apropos madplanen og "genbrug" af maden fra dagen før (det på billedet er godt nok lavet af rå oksefilet - men har prøvet med en rest - og det blev ganske udemærket)
Olie blandes med sød paprika, groft salt, peber, barbecue krydderi (den fra Tiger bruger jeg), en pose tex mex krydderi (koster 5kr i den billige udgave i både Rema og Bilka. bla.) og hvis man kan li det/tåle det - chili og hvidløg..
Kødet kommes op i en pose og overhældes med marinaden og ligges på køl i et par timer (kan sagtens ligge natten over)
Mexicanske ris: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=9320 - dog bruger jeg ikke chili - men paprika og lidt gurkemeje.. (jeg kan ikke tåle chili)
Så samler jeg bare pandekagerne - med ris og kød indeni - ligger dem sammenrullet i et fad - og drysser med cheddar...
Serverer som regel med salsa, creme fraiche og guacemole - og fintsnittet salat..
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.780
maj 2010
Følger: 1 Hunde: 2 Emner: 52 Svar: 691
http://picasaweb.google.com/102479122853763001156/MAD#5558044921901340946
Den er ikke selvopfunden - opskriften er at finde her: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=8367
maj 2010
Følger: 1 Hunde: 2 Emner: 52 Svar: 691
http://picasaweb.google.com/102479122853763001156/MAD#5558044925232154850
Skær mørbraden i fingertykke skiver - vend dem i mel og steg dem i smør/mag/olie (det smager nu altså bedst i smør *G*)
Kom en smule fedtstof på panden og svits paprika, groft salt og peber - kom løg på - og når de er lidt bløde - kom champigninger på - og hæld fløde/creme fine på panden og lad det koge en smule ind inden kødet kommes op i panden igen og lad det stå og små simre mens kartoflerne gøres færdige..
Kogte små kartofler - vendes på en pande med lidt smør og MASSER af friskhakket persille.. Skal lige have lidt brune kanter - så blir de dejligt sprøde..
Serverer som regel med grøntsager - dampet brocolli, gulerødder, ærter/majs, bønner - eller asparges svøbt i bacon hvis det skal være ekstra godt!
maj 2010
Følger: 1 Hunde: 2 Emner: 52 Svar: 691
http://picasaweb.google.com/102479122853763001156/MAD#5558044936426419570
Den her opskrift er jeg RIGTIG glad for - det smager bare suverænt.. Jeg har lavet den til 2 personer - og jeg har lavet den til 25 personer - og den er super nem at lave - det der tager tid er sådan set at snitte alt tilbehøret! *G*
Lav en marinade af:
Olie
Presset hvidløg (gerne en 3-4 fed)
Karry mild
Karry stærk
Gurkemeje
Tomatpure
Groft salt
Peber
Spæd op med lidt olie hvis den er for tyk.. Kom kødet (Svinekød i tern - jeg plejer og bruge nakkefilet der er skåret i store tern - men man kan sagtens bruge kylling i tern, oksekød i tern - eller kalkun fx.) i en pose sammen med marinaden og lad det ligge på køl i 24timer..
Skær løg og gulerødder i grove tern..
Svits kødet i en tykbundet gryde - kom løg og gulerødder op i gryden og når det hele er svitset lidt - så hældes der grøntsagsboullion ved - 4-5dl boullion pr. 500gram kød vil jeg tro (RIGTIG mange af mine opskrifter er på slump - så i må bære over med mig *G*) Lad stå og små simre under låg i en times tid eller 1½ - alt efter hvad det er for noget kød der er brugt.. Tilsæt 1 dåse kokosmælk og rør rundt - hvis det er for tynd - kan der tilsættes lidt maizena eller jævning..
Lige inden servering tilsættes frosne sugarsnaps eller bønner skåret i halve..
Og så ellers bare ris til - og alt det tilbehør man kunne forestille sig.. Bananer, kokosmel, rosiner, agurk i tern, tomat i tern, papaya, melon, ananas osv osv..
maj 2010
Følger: 1 Hunde: 2 Emner: 52 Svar: 691
Det er såmænd bare en steak med nye kogte kartofler, whiskeysovs fra Jensen og en salat med det der nu lige var ved hånden! *G* Så den har jeg altså ikke nogen opskrift på!
feb 2007
Følger: 19 Følgere: 20 Hunde: 7 Emner: 940 Svar: 10.309
Så har du ikke forstået det rigtigt det jeg skriver.
Nej der er ikke noget galt med billederne med det formål du har lavet dem, på opfordring fra andre at de gerne ville se de lækre retter du har lavet.
Men jeg skriver, at hvis du ville udgive en kogebog med alle disse retter, så skal der mere skarpe farver på billederne.
Jeg oplever ofte når jeg tager billeder indendørs, så bliver farverne ikke helt som de er i virkeligheden, de bliver lidt udvisket. De bliver mere klare udendørs. Og rigtig fotografer bruger jo nogle forskellige "paraplyer" o.l. for at få det helt rigtig lys på billedet så farverne kommer frem istedet for at blive lidt udvisket.
Så du skal ikke opfatte det som kritik af dine billeder, for jeg synes det er fantastisk at du har lavet det kæmpe arbejde at tage billeder af al den dejlige mad. Men som et slags råd til, hvis du ville lave en rigtig kogebog, at retterne belyses korrekt så madens farver springer lige i øjnene på læserne af den kogebog.
maj 2010
Følger: 1 Hunde: 2 Emner: 52 Svar: 691
Og vi taler tit om at udgive en kogebog herhjemme *G* Min kæreste mener at jeg LIGE ville være personen til det job - jeg sidder ofte ved aftensmaden og siger: "VENT - ikke spise, jeg skal først have et billede" *LOL*
Og ja - de professionelle har jo alt det fede udstyr - vi andre må nøjedes! *G*
aug 2008
Følger: 7 Følgere: 9 Hunde: 4 Emner: 446 Svar: 3.660
jan 2010
Følger: 12 Følgere: 12 Hunde: 1 Emner: 96 Svar: 1.703
Det ser skønt ud :o)
Har selv et album med billeder af mad, også blot til inspiration..... dog kan jeg ikke prale af at være så god til det der med at skrive tekst på osv ;o)
Her er albummet: http://www.hundegalleri.dk/html/alb_vis.asp?AlbumID=58382
...... og nu vil jeg så gå ud og lave mig en mad - er alene hjemme, så det bliver nok ikke til andet end rugbrød el. lign. ;o)
feb 2007
Følger: 19 Følgere: 20 Hunde: 7 Emner: 940 Svar: 10.309
Okay - jeg opfattede bare det som du skrev, som om du følte dig kritiseret og det var jo som sagt absolut ikke meningen.
Jeg synes da helt klart at du skal overveje det, altså at lave en kogebog. Du er jo også god til at anrette tingene på en tallerken, hvor vi andre måske bare ville kaste tingene på en tallerken, men du får det til at se lækkert ud.
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.780
jul 2009
Følger: 12 Følgere: 8 Hunde: 1 Emner: 134 Svar: 2.174
maj 2010
Følger: 1 Hunde: 2 Emner: 52 Svar: 691
Ingredienser til Nigella Lawsons vanilieis:
500 ml sødmælk
1 vaniljestang
6 æggeblommer
125 g sukker
150 ml fløde
Hæld mælken i en tykbundet gryde. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og kom dem i gryden sammen med stangen. Varm mælken op på komfuret. Lige inden det når kogepunktet slukkes varmen, låg sættes på og sådan får det lov at stå i en 20 minutters tid. Pisk herefter æggeblommer og sukker, og tilsæt mælken mens der piskes.
Kom blandingen i den nu rengjorte gryde og varm det langsomt, mens der hele tiden piskes, indtil blandingen har fået en tyk konsistens (Nigella siger, at det ikke bør tage mere end 10 minutter). Pas på at gryden ikke bliver for varm, for så skiller æggene. Aner man, at det er ved at ske, så skynd dig at komme gryden i en håndvask eller stor skål fyldt med iskoldt vand og pisk som en gal (jeg måtte gøre det to gange). Når blandingen har den rette konsistents, skal den sættes til side, mens den køles af. Rør i den ind imellem. Når den er nogenlunde kold kan den kommes i køleskabet. Når den er helt kold i fryseren. De første tre timer skal isen piskes igennem én gang i timen. Tag isen op 20 minutter inden servering.
maj 2010
Følger: 1 Hunde: 2 Emner: 52 Svar: 691
http://www.maduniverset.dk/opskrift.php/5450/Billig-mad-opskrifter/Italienske-koedboller
Jeg plejer og bruge den her "grundopskrift" - og så tilsætter jeg selv - eller tager fra - hvis jeg synes der skal noget andet eller noget mere i.. Men som udgangspunkt så er det ovenstående opskrift.. Dog tilsætter jeg enten cremefine, fløde eller creme fraiche - hvad jeg nu lige har ved hånden for at få en mere cremet sovs end den på billedet.. Og så bruger jeg feta istedet for parmasan i mine kødboller.. Men det er kun fordi kæresten ikke kan lide parmasan!
jul 2009
Følger: 12 Følgere: 8 Hunde: 1 Emner: 134 Svar: 2.174
det skal helt sikker prøves en dag :o)
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.164
Jeg kan da lige lægge lidt af mit ind her, hvis nogen gider kigge - der kommer mere hen ad vejen (mine billeder er også kun med tlf.)
sep 2006
Følger: 108 Følgere: 104 Hunde: 2 Emner: 466 Svar: 2.027
Billeder af mad..
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside