{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.965 visninger | Oprettet:

Dårlig ånde og opdragelse {{forumTopicSubject}}

Hej igen folkens.
Jeg er fornyligt blevet Aussie ejer af en skøn tæve på 10 måneder! Og jeg er ikke blevet skuffet endnu, hun er simpelthen en af de dejligste hunde jeg længe har mødt. Hun slår self ikke min lille Tukki, men er da godt på vej til samme niveau (hvis hun ikke allerede er det! smiley )

Men men men! Hun har altså RIGTIG dårlig ånde, det er sådan noget jeg kæler hende at jeg bliver nødt til at vende hovedet væk, for ellers kan jeg ikke holde det ud. Hun har fornyligt skiftet foder, så jeg ved ikke om det har nogen effekt.

Hvad kan man gøre for at få det til at forsvinde, jeg er godt klar over at hun nok ikke komme til at lugte af mentos, men noget må der kunne gøres. Det er slet ikke på samme måde med min islandske fårehund.


Derudover søger jeg lidt råd til opdragelse.
Da vi lige har fået hende, aner jeg ikke hvor meget hun kan. Hun kan i princippet kun sitte.
Hun kan absolut intet hvis hun først har set at man har en godbid i hånden - så er hun så fokuseret på den at hun slet ikke lytter efter. Hun er lige kommet i sin første løbetid, så det kan måske have noget indflydelse på lyttebøfferne? Hun kan slet ikke dække medmindre at man får hende til at sitte først og derefter dække og det er kun hvis man har en guffer i hånden og hun rejser sig direkte op bagefter.

Derudover vil jeg gerne kunne gå til agilty med hende og ride med hende i skoven på mine heste. Men dette kræver at hun kan gå løs. Hvordan har i trænet dette?

Jeg skal gå til hvalpetræning med hende, men det ville være rart hvis jeg kunne komme med en 10 måneders hund der kunne måske det samme som en hundehvalp smiley

Det lyder måske somom at jeg er en uerfaren hundeejer, men det er første gang jeg har en hunde'hvalp' så derfor søger jeg råd. Den anden fik jeg da han var 7, så der var det lettere at lære ham noget synes jeg.

Jeg håber at i tager mine spørgsmål alvorligt smiley Og tak for svar.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Dårlig ånde og opdragelse
  • #1   23. apr 2011 Jeg ville nok få dyrlægen til lige at tjekke hendes mund. Rigtig dårlig ånde kan skyldes tandkødsproblemer mm. Men det kan osse "bare" være at hun skal have lidt gode tyggeting at rense tænderne med.

    Ang rideture i skoven med løs hund, så er det forbudt. Hunde må IKKE være løs i danske skove (medmindre der er tale om privat skov som man endten selv ejer, eller har fået udtrykkelig tilladelse til at have hunden løs i).
    Dette fordi det forstyrrer vildtet (eller i værste fald at hunden ligefrem jagter og sårer/dræber vildtet).

    Hvad træning angår, så lyder det som om hunden ikke har været trænet så meget.
    Det kan der jo heldigvis gøres noget ved, og jeg er sikker på du vil få masser af hjælp når du begynder til træning:o)

    Hvis man bruger lokning (godbidder foran snuden osv) er det vigtigt at man ret hurtigt får pillet lokningen væk igen, så snart hunden har fanget princippet i øvelsen. Ellers får man netop en hund der kun udfører øvelsen så længe godbidden er synlig og/eller kun når der lokkes.

    Dvs at du de første par gange med en ny øvelse (f.eks dæk) lokker hunden ned i dæk, men du bruger kommandoen, og så self belønner mens hunden ligger ned. Sig fri når øvelsen afsluttes (hvilket i begyndelsen er ret hurtigt) så hunden lærer at øvelsen afsluttes med "fri" og ikke bare når den synes den har ligget længe nok.
    Så snart princippet er forstået, skal godbidden blive i lommen, indtil øvelsen er udført -der belønnes self stadig mens hunden ligger ned, men godbidden tages først op af lommen når hunden HAR lagt sig (igen for at undgå at hunden kun arbejder for en synlig godbid)
    Efterhånden kan man så øge tiden hvor hunden skalligge førend belønningen kommer, og osse afstanden man kan bevæge sig væk fra hunden.

    Men her i første omgang synes jeg faktisk øvelser som dæk o.l. er mindre vigtige -jeg ville koncentrere mig om at få indlært kontakt. Self kan andet osse trænes sideløbende med kontakt, men kontakt er basis for det meste indlæring og er derfor ret vigtigt.
    Og her er der self tale om kontakt med DIG og ikke med kiksen;o)



  • #2   28. apr 2011 Mange dyrlæger inkl. Tandspecialist Jena Runau tilbyder gratis tandtjeck af hunde her i maj måned - det er vist en kampagne som Pedigree kører sammen med nogle dyrlæger....



Kommentér på:
Dårlig ånde og opdragelse

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce