{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.124 visninger | Oprettet:

Min hvalp er usikker/utryg {{forumTopicSubject}}

Nu skal i høre - med fare for det bliver langt smiley

Jeg købte Kato for ca 2 mdr siden som 11 ugers vaps. Han er uden tavle, og måske ikke fra den bedste sælger ... den lader vi lige ligge pt. smiley

Kato er en super skøn hvalp, rigtig nem, fungerer fint med vores dværgpuddel på 6 år og elsker at lege med vores børn på hhv 7 og 12 år. Han er meget lærenem, og er blevet familiens kæledække. Han er helt perfekt når det er hjemme på VORES matrikel. smiley

Men men .. han er jordens største kylling - han er bange for de mest utrolige ting. Han virker meget usikker når vi er på tur, halen står ikke op som når han er glad - dog heller ikke under maven, men tæt på.

Et eksempel: Han opdager vores nabo som går i sin haven - Kato siger VOV VOV - og skynder sig hen til mig som står længere væk i haven.

Vi går til hvalpetræning 1 gang ugentlig, og i aften kom træneren hen til mig og synes at jeg skulle gå lidt rundt med ham, fordi han var meget usikker og virkede nervøs - han var slet ikke med - hvis i forstår ... hun ville ikke have han blev tvunget. Så jeg rendte rundt som sprællemand og fik ham gjort glad igen .. masser af godbidder og "happy" stemme smiley - al imens de andre trænede deres øvelser.
Kato er meget obs på mig, og ved præcis hvor jeg er henne når vi er til træning. Han bryder sig heller ikke om at de andre hvalpe komme til ham .. han trækker sig og vil hen til mig. Han bruger meget energi på at holde øje med de andre .. hovedet kører rundt på ham hele tiden.

Vi er gode til at gå ture med ham i dagligdagen, vi lader ham opleve noget - vi presser ikke, men lader han selv snuse og undersøge. Forleden på vores gåtur var en mand igang med at klippe sin hæk, og selvfølgelig blev Kato bange for ham. Jeg valgte så at gå frem og tilbage ved manden, imens jeg snakke glad og opmuntrende "dyyygtiiiig" osv, og til sidst gik han flot forbi manden.

Hvad pokker kan vi gøre for at gøre ham sikker og stole på at der ikke sker noget ??
Vores træner sagde godt nok, at det nok skal komme og at de ikke ville være bekrymret - han skal nok "komme" sig. Men jeg er alligevel bekrymret.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Min hvalp er usikker/utryg
  • #1   18. sep 2012 Altså nogle hvalpe har jo slet ikke behov for "gåture", der imod har de behov for kun at gå den samme korte tur om og om igen, så de bliver helt trygge der..

    Så det ville jeg forsøge mig på hvis jeg var jer når han nu er så usikker


  • #2   18. sep 2012 Vi går næsten altid samme tur, men vi kører godt nok også en tur til stranden/havnen.

  • #3   19. sep 2012 Det lyder til at han ikke er blevet socialiseret overhovedet fra opdrætters side. Jeg vil sige ligesom henriette at i skal tage de samme ture igen og igen indtil han er tryg der og med træningen er det vigtigt han bare er der uden at skulle præstere noget. Det blir en kamp og det kommer til at tage laaaaaaang tid men hvis i er villige til at bruge tiden er jeg næsten sikker på at i får en "normal" hund ud af det. Men små skridt af gangen og rose hele tiden. Obs på IKKE at ynke ham med nårh det er også træls osv. da det forstærker hans usikkerhed. Held og lykke.

  • #4   19. sep 2012 carolina p

    Det er lige præcis det med socialiseringen fra sælgers side - der blev INTET gjort med hvalpene ... og det er det som kommer til udtryk nu. smiley

    Men min mand og jeg vil kun det bedste med Kato, så vi vil gøre hvad vi kan for at få gjort ham sikker og stærk - i hans tempo. Vi er lydhør for gode råd, og arbejder målrettet med ham.
    Vi har lige snakket om, at vi holder os til præcis samme rute, for alligevel kommer der jo små forandringer - eks er køerne på marken skiftet ud med to heste, og de var meget farlige forleden vi kom forbi. smiley



  • #5   24. sep 2012 Det er også nærmest umuligt at det er det samme hver gang. Men det lyder da til at i er på rette vej. Held og lykke med ham smiley

Kommentér på:
Min hvalp er usikker/utryg

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce