{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.118 visninger | Oprettet:

Hundeoverfald = to år bag tremmer {{forumTopicSubject}}

Fra i dag kan det koste op til to års fængsel i England og Wales, hvis ens hund gør skade på nogen, skræmmer nogen - eller har den forkerte race

I dag træder nye regler om farlige hunde i kraft i England og Wales. Hidtil har hundeejere, hvis hund angriber mennesker på offentlige steder, kunnet få en fængselsstraf på et år. Nu stiger det til halvandet år og under skærpende omstændigheder to års fængsel.

Samtidig bliver det nemmere at forbyde personer, hvis hunde udgør en risiko for andre mennesker i det offentlige rum, at holde hund i fremtiden.

Bør Danmark have lignende regler, så ejeren af hunde, som ikke er under fuld kontrol, kan komme halvandet år i fængsel? Giv din mening til kende.
Læs: Hundebid sender flere danskere på skadestuen

Et særligt råd, Sentencing Council, som formulerer retningslinjer for dommere, ønsker, at domstolene bruger al deres kraft, når uansvarlige hundeejere skal straffes. Ifølge de nye retningslinjer vil flere få fængselsdomme, flere vil blive dømt til samfundstjeneste, mens færre sager vil ende uden nogen strafmæssig konsekvens for hundeejeren.

Når hunden skader mennesker
Der er et sæt af retningslinjer for farlige hunde i en lov, som er fra 1991. Det er disse retningslinjer, som dommerne nu skal se strengere på end hidtil.

Alvorligst vil det være for den, som ejer eller har ansvar for en hund, som er ude af kontrol på et offentlig sted, og som skader et menneske. På linje med det rangerer det, at den hund, man ejer eller har ansvar for, befinder sig på et privat område, hvor den ikke har ret til at være, og dér skader nogen.

Hvis hunden skaber frygt
Det er også strafbart, hvis ens hund, hvad enten det er på et privat eller et offentligt område, er faretruende ude af kontrol og skaber frygt for skader.

Endvidere er det strafbart et eje en forbudt hund (reglerne nævner racerne Pit Bull terrier, Japansk Tosa, Dogo Argentino og Filas Brasileiro). Og det er strafbart at avle, sælge, bytte eller annoncere sådan en forbudt hund til salg.
Læs: Hunden bider stadig: Raceforbud virker ikke

Retningslinjerne fortæller, at man kan slippe for straf, hvis ens hund 'kun' er skyld i mindre skader, hvis ahn eller hun har forsøgt at få hunden under kontrol, og hvos der er taget skridt til at forhindre gentagelser.

Børn, ældre og handicappede
Men retningslinjerne fortæller også, at det kan koste hundeejeren op til et halvt års fængsel at lade hunden være ude af kontrol på steder, hvor børn eller andre sårbare personer, for eksempel ældre eller handicappede, kan blive opskræmte - også selv der faktisk ikke sker nogen skade på mennesker.
Læs: Tre-årig pige skambidt af kamphund

Et halvt års fængsel er også maksimumstraffen for at eje en forbudt hund, men det understreges, at der kun bør idømmes fængselsstraf i alvorlige tilfælde. Ellers er bøder - eller ligefrem tiltalefrafald - nok.

Særlig opmærksomhed er der på hundeejere, som træner hunden til kamp.

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Hundeoverfald = to år bag tremmer

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce