{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.724 visninger | Oprettet:

dkk hunden(læser breve) {{forumTopicSubject}}

først det som lige er bragt...

Kamphunde

Der har været en del kritik i medierne vedrørende kamphunde (eller muskelhunde som de også omtales). Fra andre kanter (vistnok også Dansk Kennel Klub?) forsvares avlen af denne gruppe hunde.
Gennem en årrække har jeg fulgt med i en del aviser, set flere tv-indslag vedrørende kamphundenes angreb på sagesløse hunde i mange tilfælde med døden til følge.
For ca. ni år siden var der flere tilfælde af problemer med kamphunde rundt om i København. Blandt andet gik der en mand rundt på Østerbro med to kamphunde, der adskillige gange skambed andre hunde i området.
To hunde blev slået ihjel. En ældre dame var ude at gå med sin lille gravhund, da den blev angrebet af de to hunde og flænset ihjel. De havde kastet rundt med den i luften. Damen var fuldstændig i chok ovenpå den forfærdende oplevelse.
Jeg læste om episoden og andre lignende tilfælde i lokalavisen, og hundeejere i området var i lang tid meget opskræmte og utrygge ved situationen. Der gik alt for lang tid, og ofret alt for mange sagesløse hunde, førend hundene blev tvangsfjernet.
I det område, hvor jeg bor nu, er det også ved at være et stort problem med disse kamphunde. Indenfor det sidste år er det tilsyneladende blevet uhyre populært at anskaffe disse hunde. Så nu er næsten halvdelen af hundene i området kamphunde. Jeg har talt med en del andre hundeejere i Hundested og omegn, og folk fortæller, at de er hunderædde og utrygge ved disse hunde. Flere vender simpelthen om, når de møder en kamphund på deres lufteture, af angst for, at deres hund skal blive angrebet.
Der har været flere episoder i Asserbo ved Frederiksværk, hvor adskillige hunde blev ilde tilredt, samt en hund slået ihjel af to kamphunde. Der gik lang tid førend hundene blev tvangsfjernet.
I Tisvildeleje Hegn blev en lille ruhåret gravhund for nylig fuldstændig mishandlet næsten til døde af tre store hunde (en amerikansk bulldog, en amerikansk bulldog blanding samt en rottweiler). Den lille hund fik revet det ene øje ud. Den overlevede – dog med psykiske men efter overfaldet. Det samme har dens ejer (der kører i elvogn pga. lettere handicap), som hjælpeløst så sin hund blive kastet rundt med af de tre hunde, som var den et stykke legetøj.

Min egen grimme oplevelse
Jeg har selv haft en meget grim oplevelse i forbindelse med en af disse kamphunde. Den ene af mine to dejlige border collier blev angrebet af en Staffordshire Bull Terrier sidste sommer. Aldrig har jeg set noget så gruopvækkende. Det er ikke en særlig stor hund sådan en Staffordshire Bull Terrier – men en meget farlig kampmaskine kan jeg fortælle. Pludselig gik den bersærk, da vi kom gående (jeg havde begge mine hunde i snor). Den gik til angreb på den ene af mine hunde, bed sig fast i halvdelen af hendes ene øre og nakken. Derefter trak den hende skrigende rundt på asfalten, som var hun en kanin. Den havde bidt sig fast på sådan en måde, at hun ikke havde en jordisk chance for at forsvare sig, hvorpå den kastede rundt med hende. Ejeren gjorde intet, og kunne vel næppe have gjort særlig meget, for når sådan en hund først bidder sig fast, slipper den ikke sådan lige igen. Jeg skreg af angst og var sikker på, at min hund ville blive bidt ihjel. Det lykkedes mig med håndtaget på den ene snor (håndtag med 5 meter line), at banke hunden en 12-15 gange samme sted oven i hovedet, og langt om længe slap den min hund, så ejeren kunne trække den væk. I psykisk chok, rystende og forblødt blev hun kørt til dyrlægen, hvor hun fik noget beroligende, samt en stivkrampeindsprøjtning. Da dyrlægen undersøgte hende, var hun slemt tilredt. Øret var halvt bidt af, hun var fuldstændig skambidt rundt om hele halsen (har store ar den dag i dag). Det var et meget voldsomt angreb, så det er uden tvivl farlige hunde, vi har med at gøre her.
I den forbindelse fik jeg tilfældigvis kontakt til en fra Dyreværnet, som kunne berette om mange lignende tilfælde af angreb fra kamphunde (bl.a. fra Staffordshire Bull Terrier). Politiet, som de også samarbejder med, oplever ofte, når disse hunde mentaltestes, at de går fra umiddelbart til at virke nogenlunde mentalt stabile, til pludselig på et splitsekund at vende på en tallerken og gå bersærk.
Jeg er ikke sikker på, at kamphundene umiddelbart i første omgang er mere aggressive end så mange andre hunde, problemet er bare, at de meget hurtigt tænder til kamp (uden forvarsler som knurren, rejsen børster og lignende). Når de så angriber, er de dødsens farlige. De bider sig simpelthen fast steder på de andre hunde, så disse er totalt forsvarsløse, og derefter giver de ikke slip igen. Det er meget skræmmende at opleve.
Min hund slap heldigvis med livet i behold, men psykisk er hun ikke den samme som før. Hun er ikke længere tryg ved store hunde og er blevet mere urolig og angst efter angrebet. Det samme er jeg!
Når jeg taler med andre hundeejere i området, er mange alvorligt utrygge og bange for de kamphunde, der færdes i området. Indenfor det sidste er der kommet rigtigt mange kamphunde til (Stafforshire Bull Terrier, Bull Terrier, Amerikanske Bulldogs, sågar en Pitbull Terrier som bliver krydset med andre hunderacer og hvalpene solgt til folk i området m.fl.). Mange tør snart ikke lufte deres hunde mere, hverken på de grønne områder i boligområdet, i skoven eller på stranden, hvor muskelhundene ofte render løse rundt. Flere hundeejere har selv haft dårlige oplevelser med kamphunde eller hørt om angreb på andres hunde, så en del (inklusive mig selv) går rundt med jernstænger eller kæppe til forsvar. Det er helt urimeligt, at andre hundeejere skal gå rundt i utryghed, når de lufter deres hunde.
Der er også andre hunderacer (eller blandingshunde), der af og til render løse rundt og skaber utryghed, men følgerne af angreb fra kamphunde er af en langt alvorligere karakter, det tror jeg, at mange dyrlæger kan skrive under på.
De personer, der anskaffer sig en kamphund, hører oftest til en bestemt kategori (misbrugere, kriminelle, rockere, rockertilhængere og lignende); det er i hvert fald det, vi ser her. Der er måske ikke altid lige stor respekt for andre mennesker og deres hunde. Men selv om en person med høj stilling og jakkesæt skulle eje en sådan kamphund, ville problemet stadig være til stede, da det er hundens gener og fysiske konstitution, vi taler om.

Hvad er DKK’s holdning?
Tendensen med at anskaffe kamphunde stiger i antal og popularitet (indenfor ovennævnte grupper), og jeg håber ikke, at Dansk Kennel Klub forsvarer disse farlige hunde? I så tilfælde, hvor mange hunde skal der maltrakteres, mishandles, slås ihjel, førend man anerkender problemet? Og hvor mange mennesker skal udsættes for uhyrlige overgreb på deres elskede hunde, som i værste tilfælde slås ihjel, førend disse hunderacer bliver forbudt?
Nogle argumenterer indædt for, at kamphunde ikke er spor farlige eller noget problem. Det er helt sikkert folk, der ikke har set dem i aktion, for har man først det, er man ikke et sekund i tvivl om graden af deres farlighed. Andre mener, at kamphundegenet er ved at være avlet ud på en stor del af dem! Hvis det er tilfældet (hvad jeg har svært ved at tro), hvordan skal man så kende forskel på en farlig og en (påstået) ikke farlig kamphund?
Jeg har lidt svært ved at tro, at kamphundegenet skulle forsvinde over ganske få årtier. Gennem flere århundreder er kamphunde avlet til netop at slå andre dyr ihjel, så det ligger dybt i generne, og at disse gener er særdeles aktive endnu, ser vi jo til stadighed.
Derudover er de meget fysisk stærke og stædige i kamp (har jeg selv været vidne til). De har særdeles stærke kæbemuskler, samt et tandsæt, der ikke ”kun” bider men flænser kødet af i lunser under kamp.
Jeg er helt uforstående overfor, hvordan der avles hunderacer, der blev brugt til middelalderens modbydelige bjørne-, tyre- og hunde-kampe. Den type hunde må høre fortidens mørke middelalder til og ikke til i et moderne samfund. Hvis kamphunde blev forbudt, kunne vi andre hundeejere trygt lufte vores hunde igen. Og hvis politiet havde hjemmel til at tvangsfjerne alle former for kamphunde, ville det også begrænse de modbydelige hundekampe, man hører om.
Hvis man ikke direkte vil gå ind og forbyde folk at have kamphunde, kunne man i det mindste sørge for at lave en lov, der påbyder, at de skal bære mundkurv, så snart de færdes ude.
Det er der bl.a. en kendt og dygtig dyreadfærdsterapeut, der foreslog i ”Godmorgen Danmark” på TV2 i forbindelse med et indslag om en kamphund, der havde bidt en lille hund ihjel i foråret.
Jeg håber, at Dansk Kennel Klub og politiet snart vil tage dette problem med kamphunde alvorligt og gøre noget ved det.
Tak for et ellers rigtig godt hundeblad med mange gode og spændende artikler og gode råd.

C.R. Larsen
Hundested

også det fællse svar brev som sbt flok ha sendt i håb om det bliver tryk.... det er blivet alt for godt

KAMPHUND SPREDER FRYGT

Brugen af ovenstående overskrift er et skoleeksempel på, hvordan man fanger læserens opmærksomhed og illustrerer samtidig, hvordan begrebet bruges til at dæmonisere visse hunderacer. Dette er Dansk Staffordshire Bull Terrier’s svar på C. R. Larsens læserbrev i HUNDEN september 2006.

C. R. Larsen har beklageligvis haft en grim oplevelse med en hund, der formodentligt er en Staffordshire Bull Terrier. Det kan vi ikke andet end at beklage, ligesom vi med beklagelse må erfare, at C. R. Larsen betegner os som ”misbrugere, kriminelle, rockere, rockertilhængere og lignende”. Dette har skabt et ramaskrig gennem rækkerne i Dansk SBT’s, hvor folk klæder sig i politiuniformer, jakkesæt eller sygeplejerkitler snarere end i læderveste. Derfor tager vi nu til modsvar i en debat, der længe har været præget at uvidenhed, myter og dårlig presseetik.

Uheldig dæmonisering
I C. R. Larsens læserbrev bruges begrebet ”kamphund” gentagne gange til at beskrive Staffordshire Bull Terrieren og lignende hunderacer. Kamphund er imidlertid ikke en betegnelse, der kan bruges til at beskrive en hunderace – kamphund er noget, en hund trænes (læs: mishandles) til at blive! Sat helt på spidsen så svarer det til at kalde alle mennesker fra en bestemt trosretning for terrorister, fordi enkelte individer har begået terrorhandlinger – det er ren dæmonisering. At kalde alle Staffordshire Bull Terriere for kamphunde er lige så misvisende som at kalde alle Schæferhunde for politihunde eller alle mænd for brandmænd. Udbredelsen af ordet kamphund eller endnu værre dræberhund er fænomener skabt af medierne for at appellere til vores inderste frygt og for at få os til at købe aviser af samme grund, som vi vælger at se gyserfilm.

Samme frygt appelleres der til gennem myter som fx at visse hunderacer kan ”låse” kæberne, hvilket er forkert. Det er muligt at en hund ikke vil give slip, men kæberne er ikke i stand til at ”låse”. Ej heller er tandsættene så forskellige fra race til race, at nogle ”flænser kødet af i lunser under kamp” som C. R. Larsen påstår. Det er noget sludder, som bunder i uvidenhed og overtro.

C. R. Larsen referer til en ”kendt og dygtig dyreadfærdsterapeut”, der i Godmorgen Danmark har foreslået mundkurvstvang. I den forbindelse er det vigtigt at nævne, at dyreafærdsterapeut ikke er en beskyttet titel, og at denne terapeut netop er ”kendt” for sin optræden i medierne, hvor hun plejer kommercielle interesser ved at reklamere for dig selv, sin viden og derfor også sin virksomhed. Jo flere hunde hun kan få i behandling, jo flere penge i kassen. Og netop ved at sige det medierne gerne vil høre, får hun deres opmærksomhed og bliver på den måde eksponeret for os hundeejere. Og således er denne terapeut også medvirkende til at dæmonisere visse hunderacer.

Generel forkert brug af begreber
Det er også uvidenhed, der ligger til grundlag for diskussionen om ”kamphundegenet”. Rent genetisk kan hunderacerne ikke adskilles fra hinanden. Som følge af selektiv avl for eller imod bestemte egenskaber er der kvantitative forskelle mellem racerne på, hvor hyppigt og nemt bestemte instinktbevægelser udløses. Én race behøver kun en svag nøglestimulus for at en bestemt adfærd udløses, mens en anden race behøver en stærk nøglestimulus for at den samme adfærd bliver udløst. Til disse lægges en række forskellige og samspillende miljøfaktorer, som når fx en Retriever trænes til apportering. Enhver hund kan dog gøres farlig uanset fordisposition – den skal bare modtage rette stimuli eller mangel på samme.

60 mio. englændere kan ikke tage fejl
Nutidens Staffordshire Bull Terriers forfader blev rigtignok opdrættet til tyre-, rotte- og hundekampe, før den slags dyrplageri blev forbudt, men siden 1835 har seriøse opdrættere fremavlet den hund vi ser i dag, nemlig en dejlig familiehund. En terrier med terriersind javist – men med den korrekte opdragelse og socialisering et velfungerende familiemedlem. Faktisk så velfungerende at Staffordshire Bull Terrieren i 2005 blev udnævnt til årets familiehund i England. Derovre betegnes den ikke som kamphund, men kaldes ”the Nanny Dog” fordi racen om noget er kendt for sin kærlighed til børn og sit ønske om at behage mennesker.

Stærk selvjustits
De DKK registrerede opdrættere under SBT Danmark gør et stort arbejde for at finde de rette hvalpekøbere. Og har et stort ønske om at finde købere, der vil være gode ambassadører for ”deres” race. Uheldige individer blive derfor afvist, og alle hvalpekøbere er ifølge en underskrevet kontrakt forpligtiget til som minimum at træne på hvalpehold, så hundene får den rette socialisering. Bruges hunden til ulovligheder ophæves ejerskabet ifølge kontrakten. Ydermere er der en stærk intern selvjustits i forhold til avl på hunde, der viser uønsket aggressivitet. Er der et problem med enkelte hunde af racen, ligger det nok snarere hos hundehandlere, hvalpefabrikker og terminsavlere, som avler for personlig vindings skyld og som følge deraf er ligeglade med, hvem der køber hvalpene. Derfor er Dansk SBT også meget interesserede i at høre, hvilke ”nye indgreb af mere generel karakter”, DKK har tænkt sig at foreslå myndighederne?

Et påbud om mundkurv vil være med til at dæmonisere racen yderligere og vil kun påvirke de lovlydige ejere, der i forvejen føler sig hængt ud og gentagne gange tålmodigt har måttet forsvare racen over for mennesker, der ukritisk tager alt det de læser i avisen for gode varer. De uheldige typer, der forsætligt bruger hunde som skadevoldere, bryder i forvejen loven, og det er derfor tvivlsomt, om de vil indordne sig under et krav om mundkurv. Hundeoverfald kan ikke løses ved restriktioner som fx at forbyde visse racer – alle hunde kan ødelægges. Derfor afslutter Dansk SBT også med at spørge læseren: Hvilken race har du? Måske står den for skud næste gang.

På vegne af Staffordshire Bull Terrieren

men hvad syndes i.-.... nu krysser vi ba finger for dkk trykke det


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  dkk hunden(læser breve)
  • #1   20. sep 2006 Ja, vi krydser både fingre og poter smiley

  • #2   20. sep 2006 Flot skrevet!!!
    Hvem har skrevet det??


  • #3   20. sep 2006 Håber at DKK vil trykke det, krydser fingre for jer ;o)

  • #4   20. sep 2006 ¤ Nicola - nu med Murphy ¤
    en der hedder jasper.... ha fået fat i ham... og så ha vi sendt stik ord til ham.... han kan ba det pis med ord,,,,


  • #5   20. sep 2006 Ved nu ikke rigtigt hvad jeg skal mene......



  • #6   20. sep 2006 Tror det er vigtigt man heller ikke nedgører forfatteren af det oprindelige læserbrev pga. af hendes/hans uvidenhed omkring hunderacerne.

    Men uanset hvad, så håber jeg de trykker et eller andet svar, hvis ikke mit eller jeres - så et andet fornuftigt svar.


  • #7   20. sep 2006 **Jeniki**Har sin helt egen klike**
    nedgør... hmm kan jeg ikke læse,,,men kan være du lige vil vis hvor.....
    men en der ned gør er da hende/ham c r larsen
    med at sige vi er rocker og den slags tyber


  • #8   20. sep 2006 Jeniki: Du har helt ret - vi bør ikke nedgører forfatteren i det første brev, men syntes du vi gør det ? Jeg syntes, netop, vi tager hendes oplevelser meget alvorligt, og siger, at vi selvfølgelig beklager hun har oplevet dette - men at det bestemt ikke er noget vi normalt oplever med vores race ...

  • #9   20. sep 2006 Ulla R
    ja nemlig,,, men det kan da godt være folk læse det anderleds en os *g*


  • #10   20. sep 2006 men jeg vil da også være den først til at sige jeg nok sevl er den tybe folk dømmer uden de kender mig... er en store dreng der gå i i stretewaer og ha da også en tatoo eller to men gør mig da ikke til rocker eller krimilel....

  • #11   20. sep 2006 normal og normal Kiki *GGGG*

  • #12   20. sep 2006 hehe - vi er nok nogen stykker, som ikke kan ses os fri for tattoo's

  • #13   20. sep 2006 Janne: SSSHHHHH - jeg sagde jo, du skal huske at snakke hende efter munden LOL

  • #14   20. sep 2006 At nogle hunde skulle have mundkurv på, ved jeg ikke rigtig hvad jeg skal sige til. Det er jo i orden at Bronos hund som har spist gamle fru hansens vuffer, skal forhindres i at spise flere. MEN det er jo ikke hundens fejl at den er opdraget forkert, men derimod Brono som ikke har fattet en meter om hunde. (Undskylder hvis der nu er nogle flinke Bronoer herinde smiley )

    Synes det er så synd at muskelhunde har fået sådan et dårligt ry, pga latterlige narrøve som render rundt og spiller smart med at de har en fx amstaff, fordi den ligner en faaaarlig en. Når jeg ser sådanne typer forsøger jeg altid at krakelere deres facade, ved at sætte mig ned til hunden og snakke til den som den var en lille baby. Har endnu ikke fået andet end lidt lovren med halen, og en ejer som ikke rigtig ved hvad han/hun skal sige til det.

    Jeg har indtil videre aldrig haft dårlige oplevelser med muskelhunde og Annie, (kun lidt for voldsom leg), men derimod en Labrador som jeg mødte mens jeg gik med Annie. Det var en ældre mand der gik med den, og Annie fik selvfølgelig lov til at hilse, men inden jeg nåede at gøre noget som helst sad den lige i ryggen på Annie og bed virkelig til. Der var hun kun 5 måneder... Det tog mig to måneder for at få hende til at kunne sammen med større hunde igen.


    --------------------------------------------------------------------
    Et lille bitte side spring(Undskyld mit dårlige dansk):

    Jeg er så pisse træt af at høre på folk og deres måde at lukke alle muskel hunde under betegnelsen "kamphunde".
    Lad mig forklare hvis der skulle sidde nogen herinde der også kunne finde på at kalde min Annie for en kamphund:
    "En kamphund er en SPECIFIK hund som bruges til kamp, ikke en race, eller type! DVS at en Amstaff, pitbull, dogo osv osv IKKE er KAMPHUNDE, men hvad de rigtig (racenavn) hedder. Hvis nu en vælger bruge fx en amstaff til kamp, kan man kalde den hund han bruger til en kamphund."
    Hvis nu man brugte en border collie til hundekamp, ville den hund også være en kamphund. Men det ville ikke gøre alle border collier til kamphunde.
    Ved godt at jeg skal være en god ambasadør for SBT'en, og prøver også at forklare om racen, men jeg kan simpelthen ikke klare når min Annie bliver kaldt en kamphund!
    --------------------------------------------------------------------


  • #15   20. sep 2006 Nej, jeg formulerede mig heller ikke rigtigt - mener heller ikke det er direkte nedgørende brevet, syntes det er meget fyldestgørende.....og sandt.
    Men jeg bryder mig generelt ikke om offentlige breve hvor der bliver nævnt ord som "sludder" på bekostning af andres uvidenhed.
    Det gør ikke brevet dårligt, slet slet ikke - sådan må i ikke opfatte det.

    Det er bare min gamle Jounalist Mor der har banket sine meninger ind i min knold, og de snidder der endnu :o)

    Intet negativt fra min side-


  • #16   20. sep 2006 Iben/Martin ...-men mest Iben
    det værst er jeg ha haft fat i en del fra hundested,,,, og igen kan genkenden det problem hun/han skriver om folk ikke tør lufte deres hund... end da er der ingen af dem der ha set en sbt i hundested


  • #17   20. sep 2006 Fik slet ikke skrevet -> Super svar, kunne være godt og positivt hvis det blev trykt. Ville være godt med lidt positiv respons om muskelhunde i medierne.

  • #18   20. sep 2006 Jeg synes det er super godt skrevet!

  • #19   20. sep 2006 i øvrigt er min border collie en kamphund, han kæmper hver dag mod Tabu om hvem der skal ligge tættest på mig oppe i sengen *GGG*

  • #20   20. sep 2006 Janne H-> Jeg ¨håber du ved hvad jeg mente med det smiley kunne lige så godt ha skrevet Chihuahua, hehe


  • #21   20. sep 2006 det gør jeg da *GGG*

    men nu har jeg jo både en border og en amstaff, så var lidt sjovt lige at smide det ind

    iøvrigt kan folk kalde min hund hvad de vil

    den kommer alligevel ikke *GGGG*


  • #22   20. sep 2006 Iben -> Ved det godt, men det er langt bedre en kamphunde, da ordet kamp er desideret onskab.

    Kom med forslag om hvad man så kan kalde det smiley

    mit bud : - Superhunde smiley


  • #23   20. sep 2006 Iben/Martin ...-men mest Iben
    ja da det er da dybt ulykkeligt at henden/han´s hund ha været ud for den slags,,,, men når det er sagt,.,,, var det så en sbt.... hmm sbt ha ingen ønske profil og kan derfor ikke mentaletestes....og var det nu ikke en sbt... hmm så tak for den dårlig omtale


  • #24   20. sep 2006 Søren S
    enagie hunde.... for frida ha nok en slags damp... er sq svære at køre rigtide træt.... kan ha cyklet en lang tur en timens tid i et tempo af 10-15km/t og ta jeg snoren frem igen... og går med hende så kan vi da lige gå en tur på et par timer... hun gi ikke op *g*


  • #25   20. sep 2006 Det ænder nok ikke folks syn eller indstilling omkring kamphund typer..

    Lovgivningen skal jo osse lige være med, samt den lokale politivedtægt..
    (brug af mundkur mm.)

    Men meget godt skrevt...


  • #26   20. sep 2006 www.glad-epx.dk

    Fordi de har et enormt energi overskud som unghund smiley

    Jeg har ikke trænet så hårdt med annie så hvis hun leger med andre hunde i timer og går lange ture samme dag, er hun helt død når vi kommer hjem og går som regl i seng kl 20-21 smiley


  • #27   20. sep 2006 Søren S...oki
    he he gid det var frida nogen gang hun ligge sig først til at sove når jeg sover... der sakl da lige spise lidt kødben og leges med boldt inden.... men så snart jeg sover tror jeg hun liger sig.... for vånge jeg om natte så liger hun og sover i sin kurv.... men så længe jeg er vången køre vi på


  • #28   20. sep 2006 Iben/Martin ...-men mest Iben
    he he så heller en kamphund en et racenavn der måske ikke er rigtide....


  • #29   20. sep 2006 Jeg syns at svaret er meget korrekt- og
    velformuleret og på ingen måde nedgørende
    eller karl-smart-agtigt skrevet

    Kæmpe klapsalve til Jasper smiley


  • #30   20. sep 2006 slet ikke sagt at en sbt ikke kun ha gjordt det.... for helt sikkert en sbt er ikke beder end alle ander hund i de forkerte hændere

  • #31   20. sep 2006 Namse: du skal da bare lære din hund at være i ro derhjemme

    det er ikke så svært!


  • #32   20. sep 2006 Kiki: jamen det er bare en familiehund med bredde

    Det er jeg så ikke enig med dig i!

    Jeg synes det er vigtigt at jer der ejer både SBT'ere og amstaffs, er klar over og anerkender at i ikke bare render rundt med en labrador - men en hund som virkelig kan forvolde skade hvis det går galt..

    Og at der er mange hunde inde for jeres racer er fx ikke kan gå sammen med hunde af eget køn efter kønsmodning osv...

    Men at skulle finde sig i at blive kaldt rocker eller kriminel fordi man ejer en SBT - det er for meget!

    Men i skal heller ikke gå over i den anden grøft og sige at "min hund er from som et lam og kunne aldrig finde på at være agressiv overfor en anden hund" - for det er jo løgn!



  • #33   20. sep 2006 ¤ BarBara. +30 ( Sjælland )ja han skal sq ha et klap på skulderne.... og få da nok et par flasker vin fra mig... vis jeg ellers møder ham *g* han er jo nordjøde....men ikke han kommer til det årligsku på fyn....beder set en aldrig

  • #34   20. sep 2006 nemlig Nicola!

  • #35   20. sep 2006 Glad-epx sådan noget synes jeg bare er skønt smiley Hellere det end en sløv hund der bare sover hele dagen...

    Annie er da også begyndt at have hendes "HYPER" dage... kan ses når jeg kommer hjem fra ingeniørhøjskolen og ser hun springer fra gangen og ind i sofaen, lidt ala en bjergged, hehe.


  • #36   20. sep 2006 ¤ Nicola - nu med Murphy ¤
    super godt skrivet,,, for jeg ved da helt sikkert at frida skal ikke være løs nogen sted hvor der kommer hund hun ikke kender..... fo hun kan ikke med tæver hun ikke ha kendt siden hun var helt lille.... og magen hund på en gang så stresse hun op...og ser ikke forskæld om det er en han eller en tæve de er ba dum alle sammen


  • #37   20. sep 2006 Nicola -> Jeg lader ALDRIG Annie lege sammen med andre hunde uden mit opsyn, og så snart det bliver en tand for voldsomt (Også selvom det er leg) bryder jeg ind, får hende til at sitte og slappe af. På den måde holder jeg det nede.

    Problemet med SBT'ere, Amstaffs osv (familiehunde med bredde smiley ) er at de ikke har de dæmpende signaler, men kan vende på en tallerken hvis deres tærskel ikke kan tage mere. Denne tærskel afhænger 100% (i følge min filosofi) af hundens opdragelse.


  • #38   20. sep 2006 Søren S
    he bjergged, det er frida også... havde hende med på den gammel ruie i slagelse.... og der er jo en helle masse gammel mure... hun hoppet hop alle sted og skulle undersøge alt... men ikke så godt da hun sprig 1½ op på en mur,,,, på den anden side var der ligesom 10m ned den gammel fangen kælder*g* så der kom hun sq i snor igen....


  • #39   20. sep 2006 Kan da også lige indskyde at der til Welsh gå ture eller Cavalier ture, ikke er nogen hunde i snor - de kan alle sammen løbe frit omkring sammen uden probs

    De 4 gange jeg har arrangeret welsh gå tur, har vi været over 20 hunde samlet af begge køn og der har ingen problemer været - men Spaniels er også helt anderledes på det punkt - ikke at de er bedre hunde men man skal kende sine begrænsninger!


  • #40   20. sep 2006 hhehe smiley Ja da jeg købte Annie læste jeg da også at man skal passe på at ens hund ikke kaster sig ud i noget der er for farligt, da hunden er ekstremt modig og ikke er bange for noget smiley

  • #41   20. sep 2006 Iben/Martin ...-men mest Iben - men vi snakker jo ikke om agressivitet overfor mennesker?
    Men andre hunde!

    De der bid statestikker giver jeg ikke meget for - tit er der ikke korrigeret ordentligt for antal hunde - og der er immervæk mange flere labs end sbt'er....


  • #42   20. sep 2006 Jeg vil lige give mit besyv med.

    Det med at det er rockere etc. der anskaffer en "muskelhund" er nok noget vi alle oplever i de større byer.

    Der er en gruppe unge mænd oftest, der er overmuskuløse, med mange tatoos og kendt som pushere der har en sådan hund der selvfølgelig altid går fri.

    DET VÆRE SAGT er det selvfølgelig de færreste ejere af bulterreier, amstaffer etc. der er sådan.

    Men er det ikke lidt ligesom det ry danskere af anden etninsk herkomst - gerne andengenerations - har. Jeg tænker på den lille gruppe der gør det svært for flertallet. Det er jo sådan i Danmark at der skal mindst 10 gode ting til at opveje en negativ, nogen gange mere. Og det at en ud af 100 eller 1000 skaber dette billede af hundeejerne med de førnævnte hunde - gør jo at her er focus.

    Jeg er stærkt overbevist om at de fleste hundeejere er ansvarsbevidste, men desværre skal der ikke mange brådne kar til at skabe dårlige ry.

    Jeg har selv to "muskelhunde" der står i hvert fald i racebeskrivelserne at deres muskler skal være tydelige, så det må de jo være. - Beaglen og Dværggravhunden.


  • #43   20. sep 2006 Søren S: Problemet med SBT'ere, Amstaffs osv (familiehunde med bredde smiley ) er at de ikke har de dæmpende signaler, men kan vende på en tallerken hvis deres tærskel ikke kan tage mere. Denne tærskel afhænger 100% (i følge min filosofi) af hundens opdragelse.


    Præcis derfor går jeg ofte uden om jeres hunde racer med min Nelly - for hun kan ikke lide at lege vildt og med de fleste andre hunderacer kan hun kommunikere sig ud af det - sige til den anden hund at hun ikke gider - men med jeres hunde - ambulls, amstaffs og SBT - der virker det bare ikke og der er jeg nødt til at hjælpe hende eller kommer de op at slås!
    Og det er synd for hende

    med andre spaniels er der bare ikke de problemer, både fordi spaniels som regel ikke leger vildt og fordi de forstår alm. høfligt hundesprog!


  • #44   20. sep 2006 Nicola -> Bidstatestikker bliver som regl lavet bid/pr. enhed

  • #45   20. sep 2006 Jeg har aldrig været omkring hunde der bider mennesker - så det betragter jeg slet ikke som et problem eller noget jeg synes jeg skal tage højde for, fordi det er så mega sjældent at det sker i de kredse jeg kommer i...

    læserbrevet handler om en person hvis hunde er blevet overfaldet - noget som jeg også frygter fordi der er mange smart-asses der anskaffer sig en muskelhund fordi det er sejt...

    derfor synes jeg ikke det er særlig relevant!



  • #46   20. sep 2006 Nicola: selv jeg går uden om vores hunderacer, hvis ikke jeg føler de ved hvad de har mellem deres hænder

    så sent som i går gik jeg væk fra indhegningen med begge mine hunde, da der blev sluppet en hund løs, som jeg ved er dominerede som bare fanden, jeg kom op og skændes med ejeren, da jeg fortalte at mine hunde ikke skulle lege med hans, og desværre nåede den at nedlægge Vodka

    jeg vil sq ikke have det, og idioten fattede det ikke, selvom han havde fået samme besked forleden dag, da den endda havde faret i flæsket på Tabu

    for helvede, det er en hvalp på 6 mdr!!! den hund skal ikke overfalde min, sådan er det bare


  • #47   20. sep 2006 Søren: der er vi så ikke enige - Taz udviser faktisk ikke andet end dæmpende signaler, når han leger eller er sammen med andre hunde... Hvis du læser, Turid Rugaas bog, hundens dæmpende signaler - vil du se, at megen normal opførsels, for din hund, er et dæmpende signal... Du vil blive opmærksom på mange flere signaler, end lige dem, man lærer på forskellige hundetræningskurser.

  • #48   20. sep 2006 Iben/Martin ...-men mest Iben

    Jeg har endnu ikke mødt en ambull der kunne - men ved ikke om jeg bare har været uheldig...

    jeg lufter meget ude ved Oxbjerget i Glostrup - og nu går vi bare forbi med det samme - gider ikke vente og se mere...


  • #49   20. sep 2006 Da man i tidlige år avlede kamphunde (meningen var kamp så derfor kan jeg godt kalde dem det) udavlede man de dæmpende signaler, da man ikke kan bruge en hund i kamp der bare ville knurre lidt af sin modstander, men hoppe direkte i hovedet på den anden hund.

    Det kan godt være at din ambull godt kan, men det er jo bare positivt smiley


  • #50   20. sep 2006 Men selvfølge -> man kan ikke sætte alle energihunde i samme bås. Alle hunde er forskellige af sind.

  • #52   20. sep 2006 Og hvis man vælger en hund der ikke kan med andre - så tror jeg hurtigt den vil få et fattigt hundeliv - fordi den ikke kan omgås med sine artsfæller...

    vi kan ikke give en hund det samme som andre hunde kan...

    så derfor ville jeg aldrig vælge en hund der ik kan med andre - jeg vil kun have hunde der kan med andre hunde og somselvfølgelig ikke bider mine børn eller mennesker!


  • #53   20. sep 2006 Jeg tror i øvrigt også at mange muskelhunde ejere begår den fejl at de mest lader deres hund lege med andre muskelhunde - hvis man nu lod dem lege med ikke muskelhunde, kunne det være de bedre ville lære hundesprog og hundeleg der ikke er så vildt...

    det ville jeg i hvert fald gøre hvis jeg sku have en muskelhund...


  • #54   20. sep 2006 hehe

    Tabu har kun leget med en enkel muskel hund, og så sin bror

    ellers er det mest Vodka, Bella og Columbo han leger med, og han elsker det

    han elsker at løbe efter dem, og blive løbet efter

    jeg har netop ladet ham lege og hilse på så mange forskellige racer som mulig, netop fordi jeg ikke vil have en hund der ikke kan med andre


  • #55   20. sep 2006 Nicola -> Jeg kommer også på Oxbjerget, dagligt faktisk, jeg har ALDRIG haft problemer med Annie derovre. Men der kommer dog folk som ikke har styr på deres hunde...

  • #56   20. sep 2006 Iben: nope

    har jo vestskoven lige bag mig, så vi er derover hver dag et par timer

    der er en indhegning som de blvier sluppet løs i

    det er en blanding af amstaff/? lidt over 2 år og HANHUND

    den dominere alt og alle

    i går var den ved at komme op og slås med Columbo, og nåede at lægge Vodka ned, og stod bare over ham og knurrede og gøede, jeg var nede i den anden ende, og han stod ved siden af dem

    enste reaktion fra ham: Simba slut så! ja helt sikkert, den bare stopper

    da Vodka kom fri, kom han med 200 km/t ned til mig

    sidste gang gemte han sig bag mine ben, og da den fik en ben op på ryggen af ham, tændte han af, han gider det ikke mere, og han er blevet mere modig end før


  • #57   20. sep 2006 Hejsa

    Nu har jeg haft staff i næsten 10 år og er heller ikke enig i at de ikke dæmpede signaler, jeg synes faktisk de er enormt gode til at udvise dem!


  • #58   20. sep 2006 Hundeejer ja den kendt hunde"TRÆNNER" havde en sbt med i tv for det var nu en gang den hund have trænne da den armbulldog slog en hund ihjel på nørebro.... men da et dårligt blide at senden om sbt at ta den med... fordi man lige ha sådan en ...men ikke nogen armbulldog som snakke gik på

  • #59   20. sep 2006 Jeg har da også lagt mærke til at SBT'er slikker enormt meget - men jeg har mest set det ved menneskekontakt...

  • #60   20. sep 2006 Nicola... min sbt'er leger altså rigtig godt
    med Geister (ikke muskelhund) *GG*


  • #61   20. sep 2006 At jeg skriver at de ikke har dæmpende signaler betyder jo ikke alle, jeg siger bare hvordan de blev avlet i tidernes morgen.

    SBT'ere slikker smiley Jeg har "lært" Annie kommandoen, "må far få et møs" og hun kommer straks og giver en hurtig møsser på kinden smiley


  • #62   20. sep 2006 Moster >> No insult smiley

  • #63   20. sep 2006 addd. mine hunde slikker på folk's nylonstrømper *GGG*

  • #64   20. sep 2006 barbara: nu er Geister jo osse en "rednose" *GGG*

  • #65   20. sep 2006 Min SBT går tit sammen med min mors hunde (Norwich Terriere) jeg havde fat i Annie Een gang og siden da har hun ALDRIG gjordt noget ved dem. Altid bare elsket at leje med dem, og lade dem tage over smiley Rigtig hyggeligt at se på smiley

  • #66   20. sep 2006 Barb - jeg er heller ikke ude på at generalisere eller noget - jeg reagerede bare på det Kiki skrev med at SBT'er er brede familiehunde og intet andet...
    og så har Nelly bare været uheldig et par gange - så nu tager vi bare ikke chancen mere - hvis du forstår!

    Nå kan i have det pænt allesammen...
    Jeg skal i skole nu desværre


  • #67   20. sep 2006 nå, jeg vil tage i skoven, så mine hunde kan lege med Bella og Columbo *S*

  • #68   20. sep 2006 Skrevet: 20-09-2006 12:56:51 Slet indlæg

    Jeg vil lige give mit besyv med.

    Det med at det er rockere etc. der anskaffer en "muskelhund" er nok noget vi alle oplever i de større byer.

    Der er en gruppe unge mænd oftest, der er overmuskuløse, med mange tatoos og kendt som pushere der har en sådan hund der selvfølgelig altid går fri.

    DET VÆRE SAGT er det selvfølgelig de færreste ejere af bulterreier, amstaffer etc. der er sådan.

    Men er det ikke lidt ligesom det ry danskere af anden etninsk herkomst - gerne andengenerations - har. Jeg tænker på den lille gruppe der gør det svært for flertallet. Det er jo sådan i Danmark at der skal mindst 10 gode ting til at opveje en negativ, nogen gange mere. Og det at en ud af 100 eller 1000 skaber dette billede af hundeejerne med de førnævnte hunde - gør jo at her er focus.

    Jeg er stærkt overbevist om at de fleste hundeejere er ansvarsbevidste, men desværre skal der ikke mange brådne kar til at skabe dårlige ry.

    Jeg har selv to "muskelhunde" der står i hvert fald i racebeskrivelserne at deres muskler skal være tydelige, så det må de jo være. - Beaglen og Dværggravhunden.


  • #69   20. sep 2006 Folk med dårlige oplevelser med SBT'ere er velkommen til at kontakte mig så man kan få en snak og møde min Annie så deres (undskyld mit danske) Lorte syn på racen kan blive vendt.

    SBT'ere er livsglade hunde, som bare nyder at være i live!


  • #70   20. sep 2006 Giver dig helt ret Heidi...

  • #71   20. sep 2006 enig kiki.

  • #72   21. sep 2006 Ja men Kiki - det er jo ikke det vi snakker om - vi snakker om hvordan de omgås fremmede hunde - det har ikke noget at gøre med hvordan de er ved familiens børn...

Kommentér på:
dkk hunden(læser breve)

Annonce