1.045 visninger
|
Oprettet:
FølgFølg ikke
19 Svar
Slankebrød Slankebrød
Jeg søger gode opskrifter på brød eller boller, uden alt for mange kalorier i.
Jeg har forsøgt at google, men det er lidt svært at gennemskue hvad der er godt
Er der nogle opskrifter I kan anbefale?
0 synes godt om
jan 2006
Følger: 1 Følgere: 80 Hunde: 5 Annoncer: 1 Emner: 364 Svar: 14.612
jun 2013
Følger: 4 Følgere: 7 Hunde: 4 Emner: 37 Svar: 604
https://madogkaerlighed.dk/proteinboller/
aug 2011
Følger: 17 Følgere: 26 Hunde: 1 Emner: 50 Svar: 4.476
Kan ikke huske kalorieberegningen, men den kan sgutte være voldsom, da de primært består af havregryn, æg og hytteost
De minder meget om dem, Michelle linker til.
De er nemme at bage, kræver blot en stavblender/foodprocessor, et par skeer, lidt varmt vand (til at forme dem med) og en ovn
https://mummum.dk/proteinboller/
aug 2011
Følger: 17 Følgere: 26 Hunde: 1 Emner: 50 Svar: 4.476
sep 2017
Følgere: 552 Emner: 159 Svar: 10.942
Hvis man er glad for ost, er de der hytteost/havregryn-boller ok. Jeg synes bare at jeg hurtigt går død i dem.
Jeg bager nogle koldhævede boller, hvor der er godt med fuldkorn og kerner. De er lækre og mætter rigtig fint. Jeg laver dem i en glutenfri version, men jeg tænker at de nemt kan laves "almindelige". Dejen skal røres på en maskine, og så skal de overnatte i et køleskab og bages næste morgen. Jeg ved ikke om det er nemt nok. Jeg deler gerne opskriften, hvis den har interesse
Edit: Jeg skrev mit indlæg imens #6-7 blev skrevet.
jun 2007
Følger: 11 Følgere: 26 Hunde: 5 Emner: 107 Svar: 6.371
sep 2017
Følgere: 552 Emner: 159 Svar: 10.942
750 ml håndlunt vand
50 g gær
3 spsk husk (den gule)
6 spsk honning eller sukker (eller sukrin gold)
2 tsk salt
90 g solsikkekerner
300-350 g revet gulerod (passer med en pose revet gulerod fra Rema)
3 æg
100 g flydende margarine
850 g mel*
Hæld vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker/honning og salt. Put husk i, og rør det på maskine i ca. 7-8 minutter. Massen skal være sådan, at den ikke klæber til fingeren, når man rører den.
Tilsæt revet gulerod, solsikkekerner, margarine, æg og ca. halvdelen af melet. Rør, og tilsæt resten af melet undervejs.
Det skal røres i små 10 min på maskine, så væden kommer tilbage ud i dejen.
Sæt film over skålen, og lad den stå i køleskabet natten over.
Dejen tages ud og sættes på en bageplade med en isske eller spiseske. De kan sættes tæt, så de bliver til brud, eller med afstand så de bliver boller. Hvis de laves som brud, skal de lige have 2 minutter ekstra i ovnen.
Lad dem efterhæve i mindst 30-45 min, og bag dem i 18-20 minutter ved 200 grader. De er færdige når de lyder hult, når man banker på bunden. Jeg tager gerne skålen ud af køleskabet når jeg står op, og venter et par timer med at bage dem. I så fald, behøver de ikke efterhæve i længere tid, end det tager ovnen at blive varm.
Vent med at skære dem over, til de er kølet af - de må gerne skæres lune, men skæres de varme, er de meget klæge.
*mel: jeg blander ca. 300 g rød finax, 150 g Schär mix B, 250 g havremel og 150 g majsmel (ikke majsstivelse, men majsmel).
Med melet eksperimenterer jeg lidt, og bruger hvad jeg lige har. Det vigtigste er dog at blande både fint mel og fuldkornsmel, og (når man bager gf) at bruge mindst 3 forskellige slags mel. Hvis de laves som almindelige boller med gluten, ville jeg nok bare blande hvedemel (og eventuelt også fuldkornshvedemel) havremel og majsmel. Og så skal der jo ikke Husk i. Og så er det vist noget med, at der måske skal 5-10% mere mel i, hvis det ikke er glutenfrit.
sep 2017
Følgere: 552 Emner: 159 Svar: 10.942
aug 2011
Følger: 17 Følgere: 26 Hunde: 1 Emner: 50 Svar: 4.476
#8 A - De smager af æg ja...men jeg blev faktisk positivt overrasket over, hvor meget de ændrede karakter i at komme en tur i risteren (de skal ristes ret længe)
okt 2005
Følger: 59 Følgere: 276 Hunde: 2 Emner: 163 Svar: 5.609
Jeg bager osteboller. Synes de smager super godt.
240 g revet ost, 5 æg, 1 1/2 dl Pofiber og 2 tsk bagepulver.
Det hele blandes bare og så i en varm oven på 200 g i Ca 16 min.
( alt efter hvor store man laver dem)
feb 2020
Følgere: 1 Hunde: 1 Svar: 121
jan 2006
Følger: 1 Følgere: 80 Hunde: 5 Annoncer: 1 Emner: 364 Svar: 14.612
Jeg har et par gange lavet de her - jeg er ligeglad med kcal og "den slags", men vi får besøg af en, der er på kur, og jeg ville godt lige imponere hende med at jeg også gør mig i slankemad
Men så dur de her måske ? De er superlækre og latterligt nemme.
https://sund-mor.dk/grovboller-nemme-sunde-boller/
sep 2017
Følgere: 552 Emner: 159 Svar: 10.942
Martine, de ser mega lækre ud. Jeg tænker netop at det er med at få kalorierne fra kerner og grove meltyper - når nu det skal være.
jan 2006
Følger: 1 Følgere: 80 Hunde: 5 Annoncer: 1 Emner: 364 Svar: 14.612
sep 2017
Følgere: 552 Emner: 159 Svar: 10.942
jan 2006
Følger: 1 Følgere: 80 Hunde: 5 Annoncer: 1 Emner: 364 Svar: 14.612
feb 2016
Emner: 8 Svar: 133
aug 2011
Følger: 17 Følgere: 26 Hunde: 1 Emner: 50 Svar: 4.476
Jeg rører som regel en bolledej torsdag aften, koldhæver og bager dem fredag så der er frisk brød til weekenden
Tager udgangspunkt i Gourministeriets opskrifter og tilpasser efter humør
jun 2017
Følger: 43 Følgere: 260 Hunde: 2 Emner: 67 Svar: 2.878
Boller/brød er bare meget rige på kulhydrater, og derfor meget hurtigt fedende.
Slankebrød