{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
622 visninger | Oprettet:

:) tænk over det! {{forumTopicSubject}}

En filosofi-professor stod foran sit hold med en del effekter på bordet foran sig. Da forelæsningen begyndte, tog han uden videre forklaringer et stort, tomt syltetøjsglas, som han fyldte med sten, ca. 5 cm i diameter.
Han spurgte de studerende, om glasset var fyldt. De var enige om, at det var det.

Så tog professoren en æske med småsten frem og hældte dem ned i glasset, imens han rystede det lidt. Småstenene rullede derved ned i sprækkerne imellem de store sten. Igen spurgte han de studerende, om glasset nu var fyldt. Igen var de enige om, at det var det.

Dernærst fyldte professoren sand i glasset. Sandet fyldte naturligvis alle mellemrum mellem stenene op. Da han spurgte de studerende for tredje gang, om glasset nu var fyldt, svarede de alle endnu en gang "ja".

Så tog professoren 2 dåser øl frem under bordet, og tømte deres indhold i glasset, idet øllet effektivt fyldte de små mellemrum som sandet havde efterladt. De studerende grinede.

"Nu," sagde professoren, mens latteren lagde sig, "Vil jeg gerne have i forestiller jer, at dette glas repræsenterer jeres liv. De store sten er vigtige ting: Jeres familie, jeres partner, jeres helbred, jeres børn. Ting som stadig vil gøre livet værd at leve, hvis alt andet gik tabt. Småstenene er andre ting, som betyder noget: Jeres job, jeres hus, jeres bil. Sandet er alt andet, alle de små ting."
"Hvis i putter sand i glasset først," fortsatte han, "er der ikke plads til hverken små eller store sten. Det samme gælder for jeres liv. Hvis i bruger al jeres energi på de små ting, vil i aldrig have plads til de ting, som virkelig er vigtige for jer. Læg mærke til de ting, som er afgørende for jeres lykke. Tag jer tid til at holde jer i form. Tag jeres partner med ud og danse. Der vil altid være tid til at gå på arbejde, gøre rent, holde et middagsselskab og ordne selvangivelsen. Tag jer af de store sten først, de ting der virkelig betyder noget. Hold styr på jeres prioriteringer... resten er bare sand.

En af de studerende rakte hånden i vejret og spurgte, hvad øllet så repræsenterede. Professoren smilede underfundigt. "Jeg er glad for du spurgte. Øllet viser bare, at lige meget hvor fyldt dit liv end er, er der altid plads til et par øl."


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  :) tænk over det!
Kommentér på:
:) tænk over det!

Annonce