497 visninger
|
Oprettet:
jordbærfromage? {{forumTopicSubject}}
det har jeg lyst til a mikse sammen:P nogen med gode og nemme opskrifter?? andre fromage opskrifter må meget genr komme med
dec 2006
Følger: 10 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 51 Svar: 715
jul 2007
Følger: 31 Følgere: 28 Hunde: 2 Emner: 474 Svar: 2.355
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 46.983
Den skal være sval, når den hældes i æggemassen... Den må endelig ikke være for varm... På samme måde må de øvrige ingredienser ikke være alt for kolde..
Den smeltede husblas hældes meget langsomt i, og der røres indtil den begynder at stivne...
Hvis der skal tilsættes noget herefter gør man det, og rører igen til man kan mærke, den begynder at stivne.
Først herefter kan den hældes op....
sep 2007
Følger: 40 Følgere: 36 Hunde: 2 Emner: 588 Svar: 5.757
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 46.983
Man kan hurtigt komme til at stå og vende i det i ti minutter...så tålmodighed.
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 46.983
Jo større temperaturforskel jo længere skal man vente før den kan hældes op.... Og dermed er risikoen for at det går galt større...
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 46.983
HUSK:
Ved fromage gælder 3 vigtige regler:
Piskefløden må ikke være for kold
Væden skal være helt afsvalet før den hældes i æggemassen og flødeskummet vendes forsigtigt i
Fromagen må aldrig hældes op, før den begynder at stivne.
jul 2007
Følger: 31 Følgere: 28 Hunde: 2 Emner: 474 Svar: 2.355
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 46.983
Jeg laver citronfromage ind i mellem og den lykkes bare hver eneste gang... Så gav jeg min fars kone opskriften (Det er den fra Arla lidt omredigeret), og det mislykkedes..
Jeg tror simpelthen det er tålmodighed, det handler om.. At man ikke venter længe nok med at få svalet husblassen ned og at man er for hurtigt til at hælde fromangen i en skål....
jul 2007
Følger: 31 Følgere: 28 Hunde: 2 Emner: 474 Svar: 2.355
det her er en opskrift jeg fandt med hindbær men der kan jeg vel bare tilsætte jordbær i stedet?
300 g hindbær
100 g sukker
1 tsk vanilije
4 blade husblads
2½ dl fløde
drys bær med sukker og vaniljen, de ska stå til de safter.
husbladsen lægges i blød i vand ca 5 min, tages op med det vand der hænger ved, og smeltes(det der jeg i tvivl er det i vandbad eller bare i en gryde med lortet) ?
rør husbladsen i frugten.
der røres forsigtigt og nå det begynder a srivne puttes flødeskummen i forsigtigt, stil køligt til fromagen er stivnet helt.
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 46.983
Når jeg smelter husblas bruger jeg altid lidt af væden, der skal give smag til fromagen - eventuelt kan du bruge lidt jordbærsaft, som du hælder i en lille skål sammen med den opblødte husblas, og sætter den i vandbad.
Tag og rør med en teske ind imellem, og når du ser, den er helt smeltet tager du den op, og lader den køle indtil du mærker den har nogenlunde samme temperatur som din lillefinger.
Og så fortsætter du bare derfra...
Husk - tålmodighed er en dyd ;o)
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 46.983
jul 2007
Følger: 31 Følgere: 28 Hunde: 2 Emner: 474 Svar: 2.355
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 46.983
jan 2008
Følger: 20 Følgere: 18 Hunde: 3 Emner: 273 Svar: 7.085
jul 2007
Følger: 31 Følgere: 28 Hunde: 2 Emner: 474 Svar: 2.355
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 46.983
Husblas no longer a problem ;o)
jordbærfromage?