Hamburryg og flødekartofler for dummis Hamburryg og flødekartofler for dummis
Ja jeg er en hat i et køkken (rødmer)
Men jeg ELSKER hamburryg og flødekartofler. Har bare et mindre problem Aner ikke hvordan man laver det ?
Så hvis i ligger inde med en super opskrift (som er til at forstå *G*) så må i meget gerne skrive den her
Og evt. andre super gode og lette (og billige) opskrifter til aftensmad
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.794
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
En hamburgeryg skal jo bare koges - omtrent en time pr. kilo.
Flødekartofler laver vi ret enkelt her i huset.
Skrællede kartofler skåret i tynde skiver. Lagt lagvis med tynde skiver hvidløg og en smule salt i hvert lag.
Overhældt med piskefløde og i ovnen ved 200 grader i omtrent en time.
okt 2005
Følger: 31 Følgere: 30 Hunde: 2 Emner: 427 Svar: 3.671
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.794
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Jeg kan godt lide, når det ikke render ;o)
aug 2007
Følger: 8 Følgere: 8 Hunde: 2 Emner: 75 Svar: 546
jun 2007
Følger: 22 Følgere: 21 Hunde: 6 Emner: 117 Svar: 3.707
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
nov 2006
Følger: 62 Følgere: 63 Hunde: 6 Emner: 84 Svar: 6.989
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.794
(link fjernet)
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Der skal heldigvis ikke kokkeuddannelse til at lave hamburgerryg med flødekartofler :o)))))))))
Og den der madgruppe.. jeg spørger mig selv, hvordan hulen det er sket, at jeg ikke er med i den :o))))))))))))
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.794
Og Stine: ja man kan godt være medlem uden at kunne lave mad *GG*
aug 2007
Følger: 8 Følgere: 8 Hunde: 2 Emner: 75 Svar: 546
Hahhaha LOOL du så sjov
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Jeg forstår altså ikke, hvorfor man skulle "snyde" og koge kartoflerne i fløde, som der skrives derinde...
Det er da meget lettere bare at lave det hele i fadet - det giver også en god samlet smag. Og en kanon konsistens..
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.794
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Vi kunne godt dele menu :o)))))
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Det er kokkemetoden, du bruger - den, hvor man skal spare tid fordi man er i et køkken, hvor det skal være rationelt.
Når man laver dem i et fad, så koger kartoflerne stille og roligt i fløde, tager smag af hvidløg og bliver fuldstændig sammehængende.
Samtidig får det en brunet overflade, der kommer langsomt over en times tid - bestemt ikke ti minutter på fuld knald.
okt 2006
Følger: 22 Følgere: 20 Hunde: 3 Emner: 30 Svar: 1.033
Så vil jeg da foreslå en pose frosne skivekartofler og en karton færdiglavet mornay-sovs. I en ovnfast fad og 45 min ved 200° i ovnen.
Hamburgerryg: Kommes i en gryde dækket med vand. Bringes i kog. Skru ned så det stadig lige koger (normalt på 2 eller 3) og koger cirka 1 time ved svag varme.
aug 2007
Følger: 8 Følgere: 8 Hunde: 2 Emner: 75 Svar: 546
Det var da den nemmeste måde indtil nu
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.794
Puuha Benedikte: det er helt forbudt i mit hjem det der *GGG* Det er lissom man heller ikke bruger glaskartofler til kartoffelsalat og brune kartofler (selvom jeg ikke spiser de sidstnævnte) *Ss*
Men adrk, kan ikke lide mornay sovs *S*
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Kan heller ikke lide Mornaysovs *GG*
Natascha. Kartoflerne bliver kogt i fløde og brunet i en fart i ovnen tilsidst.. Det er en måde, man laver det på når det skal være praktisk i et køkken og der skal laves masser af det... ;o)
Det der sker med kartoflerne er det samme i fadet - det er bare gjort stille og roligt.
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.794
okt 2007
Følger: 38 Følgere: 69 Hunde: 2 Emner: 242 Svar: 15.314
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Osten kan man komme på tyve minutter inden de er færdige, så er den også perfekt...
Igen - jeg synes din opskrift er for større køkkener, man kan gøre det samme uden at svine gryder til :o))))
Smagen ligner ganske givet hinanden, hvis man krydrer den på samme måde med salt og hvidløg.
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Nå, der må være forskel på ovne eller noget :o))
Jeg har lavet flødekartofler på denne måde i 15 år og har aldrig fået kartoflerne rå....
Det handler jo om, at man lige stikker i dem og mærker efter, om de er færdige :o))
okt 2006
Følger: 22 Følgere: 20 Hunde: 3 Emner: 30 Svar: 1.033
Det gælder jo bare om at få Anne-Mette godt fra start. Indrømmet - skivekartofler suger ikke helt så meget væde. Derfor bliver det tyndt med fløde. Men det fungerer udemærket med en færdiglavet morneysovs.
Så hvis man virkelig er en HAT i et køkken, så.....
okt 2006
Følger: 22 Følgere: 20 Hunde: 3 Emner: 30 Svar: 1.033
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Du MÅ være madforagter :o)))))))))))))
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.794
jan 2008
Følger: 29 Følgere: 30 Hunde: 15 Emner: 96 Svar: 1.542
Nej i ovnen med den.
Smør et stykke stanniol med margarine. Læg hamburgerryggen derpå efter skindet er fjernet.
Dæk den med ananasskiver, både på skiverne og ovenpå. Pak den ind i stanniolen og luk den lige som en konditorpakke (lidt som at lukke en pose sukker)
I ovnen med den ved 170 i 1- 1½ time pr kg.
Den bliver dejligt saftig og giver en skøn ananassovs.
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.794
jan 2008
Følger: 29 Følgere: 30 Hunde: 15 Emner: 96 Svar: 1.542
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Ananas og mad hører ikke sammen.. Ananas og dessert hører sammen ;o))))
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.794
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.794
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Nææææ, jeg har bagt det et par gange.. Jeg er slet slet ikke glad for alt det sukkerstads, så når jeg smager et stykke, er det helt ude i kanten, hvor der er mest brød :o)))))))
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.794
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Hamburryg og flødekartofler for dummis