2.030 visninger
|
Oprettet:
Tilmeldt:
2. aug 2007 Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.164
Vinblade {{forumTopicSubject}}
Jeg har en kæmpe vinranke som giver 100 vis af små søde grønne druer, men den vokser helt vildt, og bliver studset dagligt. Så ved jeg at man i bl.a. sydeuropa og mellemøsten laver forskellige retter hvor der indgår vinblade. bl.a. noget med at man laver små ruller med fyld o.s.v.
Der skulle vel ikke være nogen der ligger inde med gode ideer eller opskrifter???
Min kanin kan ikke tåle så mange grene og blade, selvom han elsker dem.
jan 2008
Følger: 20 Følgere: 18 Hunde: 3 Emner: 273 Svar: 7.085
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.164
jan 2008
Følger: 20 Følgere: 18 Hunde: 3 Emner: 273 Svar: 7.085
http://www.honningtavlen.dk/Opskrifter/Oversigt_opskrifter/Salater/Vinblade,%20syltede.htm
det lyder nu også godt:-)
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.164
Prøver også at tage stiklinger til udplantning. Det er faktisk en stikling fra min afdøde far, som jeg fik for ca 10 år siden, der vokser så voldsomt, så den har også lidt affektionsværdi :-))
jan 2008
Følger: 20 Følgere: 18 Hunde: 3 Emner: 273 Svar: 7.085
vi plejer at købe dem syltede fra de asiatiske butikker:-)
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.164
jun 2008
Følger: 10 Følgere: 9 Hunde: 3 Emner: 56 Svar: 3.206
jan 2008
Følger: 20 Følgere: 18 Hunde: 3 Emner: 273 Svar: 7.085
1 kg. hakket lam eller oksekød, 2-3 fed hvidløg, ca 2 tsk karry, en håndfuld hakket persille, 1 hakket/revet løg, ca 2 dl kogt kolde basmatiris, salt og peber æltes i en gryde, som står på svag blus (så smelter fedtet langsomt og samler massen). må endelig ikke stege.
vinbladene blanceres og skylles i koldt vand. du skal regne ca 3-4 blade pr. pers.
massen trykkes sammen til 'pølser' og læg dem midt på i den ene ende af bladene, rul 1 omgang og læg 'enderne' ind over og rul videre (som du lukker en forårsrulle). bind et stk bomuldssnor om.
kom lidt olie i en gryde, og brun rullerne let på alle sider, ved svag varme.
så kan du gøre flere ting.
lægge dem i et ildfast fad, hælde lidt flået tomat, hakket peberfrugt, et nip sukker salt og peber over, og så give dem ca ½ time ved 200 gr. og servere dem til ris og salat.
eller
tilsætte lidt vand i gryden, hvor der er udrørt en knorr terning og lade det småsimre ved svag varme i ca 20 min. og så spise dem med tahini, den køber vi færdig i specialbutikker, da det er lidt omstændigt at lave selv;-)
og så en god salat til
velbekomme
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.164
Vinblade