{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
408 visninger | Oprettet:

er disse fedtfattige og sunde? {{forumTopicSubject}}

hej...

jeg er i rigtig bagehumør i dag.... og tænkte at ville bage nogle rigtig lækre rugbasser

men vil bare gerne høre, om de er fedtfattige?

opskriften er:

50 g gær
50 g smør
2 dl vand
3 dl mælk
1 tsk salt
350 g rugmel
50 g knækkede hvedekerner (dem udelader jeg, og kommer det ekstra havregryn i. jeg synes kernerne var vildt hårde, første gang jeg bagte dem. men de er så lækre med havregryn i stedet for)
ca 350 g havregryn (+ de ekstra oveni)
ca 350 g hvedemel
1 dl havregryn (til pynt)


der er jo både smør og mælk i... er der noget jeg kan bruge i stedet for smør, uden det går ud over smagen....???


Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Opsætning af lamper 900 kr.
  • Cover holes in walls and ceiling 1.000 kr.
  • Hoved og terasse dør lukker ikke ordentligt 1.300 kr.
  • Lavet et makeup bord 750 kr.
  • Ophæng af TV og ophæng af lamper 1.485 kr.
  • Fixe opvaskemaskine der lækker vand 1.090 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  er disse fedtfattige og sunde?
  • #1   16. jan 2010 Man kan jo sagtens finde fedtfattige alternativer til alm. smør og mælk. Og det er jo meget begrænset, hvad der skal i af smør. Så jeg synes ikke det lyder særlig fedende. Mht. hvedekernerne kan det være det hjælper på hårdheden hvis du koger dem eller lægger dem i blød. Nu får jeg helt lyst til nybagt brød... har bare ikke lige ingredienserne til det desværre...

  • #2   16. jan 2010 smørret skifter du ud til en 1/2 dl olie og sødmælken til minimælk, ellers lyder de gode

  • #3   16. jan 2010 ok...

    har lige fundet ud af, at jeg har tabt 2 kg mere, så er nede på 44 kg, og det er IKKE den vej jeg skal (skal den modsatte vej, det er kæresten der skal tabe sig) så tror jeg laver dem som det står....

    ØV hvor er det irriterende ikke at kunne tage på!!!



    alice - ja... de smager virkelig godt...

    ovnen er ved at blive renset nu, og skal ned og købe gær nu, så jeg kan komme i gang med at bage dem... det er ikke sikkert ovnen får lov til at stå den anbefalede tid ud..... smiley


  • #4   16. jan 2010 Hov... så lige, at der IKKE skal 350 g havregryn i..... var vist ikke rigtig vågen, da jeg skrev det.... ups


    her er fremgangsmåden:

    gæren smuldres i dejfadet. smelt smørret i en ggryde. kom vand og mælk i og lad det blive lunt før det hældes over gæren, som røres glat.
    rør salt, rugmel, hvedekerner og det meste af hvedemelet i. rør dejen godt og lad den hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse. tag dejen ud på melet bord.
    del dejen i 4 portioner og tril dem til flutes, som sættes tæt på en plade med bagepapir. skær flutene igennem på tværs, så det bliver 16 små. efterhæves, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.
    pensl med vand, drys med havregryn, der trykkes let ned i dejen.
    bag rugbasserne på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 225 g i ca 20-25 minutter.
    afkøles på ridt.

    tip: sæt en aluform med vand i ovnen. det gør brødene mere gyldne...


Kommentér på:
er disse fedtfattige og sunde?

Annonce