Pizza bagesten Pizza bagesten
Nogen der har gode oplevelser med den? har brugt den en gang og det blev ikke så vellykket!
Skal den stå i oven og varme op inden??
Skal den rillede side vende op af på den?
skal man ha bagepapir nedenunder???
Håber der er nogen gode pizza bager der kan hjælpe mig med dette?
maj 2005
Følger: 75 Følgere: 65 Hunde: 2 Emner: 596 Svar: 8.414
Så bradepande i ovnen og tænde for varmen, så den bliver varmet op i ovnen.
jul 2010
Følger: 5 Følgere: 4 Emner: 24 Svar: 208
Vi bager ikk i ovnen mere..
jun 2007
Følger: 34 Følgere: 34 Hunde: 4 Emner: 88 Svar: 1.243
jun 2007
Følger: 34 Følgere: 34 Hunde: 4 Emner: 88 Svar: 1.243
maj 2008
Følger: 130 Følgere: 128 Hunde: 1 Emner: 1.425 Svar: 17.872
Hemmeligheden er, at den skal stå i ovnen ved højeste temperatur i lang tid, så den er dampende ren, før man smider pizzaen derind. Jeg har en træspatel, som min mand har skåret i træ, som jeg bruger til det.
Der er durummel på spatlen, så pizzaen ikke hænger i og nemt glider ind i ovnen på den varme sten.
Pizzaen bliver bagt mere fra undersiden, så osten ikke er helt branket, før bunden har nok.
Men jeg bager altså også mere end én pizza af gangen.
Jeg så også indslaget i rabatten, og må indrømme, at deres pizzaer ikke så ud som mine, der både bliver pænt lysebrune og bobler op i bunden og kanten. Måske havde deres sten ikke ligget i ovnen, i lang nok tid.
jun 2007
Følger: 34 Følgere: 34 Hunde: 4 Emner: 88 Svar: 1.243
maj 2008
Følger: 130 Følgere: 128 Hunde: 1 Emner: 1.425 Svar: 17.872
jun 2007
Følger: 34 Følgere: 34 Hunde: 4 Emner: 88 Svar: 1.243
maj 2008
Følger: 130 Følgere: 128 Hunde: 1 Emner: 1.425 Svar: 17.872
Tit forbager jeg faktisk alle bundene i ca 4 minutter på stenen, før jeg tager dem ud og putter fyldet på, og så kommer de ind igen i 4 minutter, bagefter. Så er de helt perfekte og nemmere at arbejde med.
Det gør jeg mest, hvis jeg skal bage dem til børn og børnebørn, som vil have forskelligt fyld på og så er der kun 4 minutters ventetid, på hver pizza....det kan de lige klare
man skal lige øve sig i, at få dem ind og ud af ovnen med spatlen. men det hjælper, når der er godt med durummel på spatlen under pizzaen, så slipper den nemmere og glider bare ind i ovnen og lægger sig på stenen.
maj 2008
Følger: 130 Følgere: 128 Hunde: 1 Emner: 1.425 Svar: 17.872
aug 2006
Følger: 20 Følgere: 19 Hunde: 4 Emner: 98 Svar: 2.510
maj 2005
Følger: 75 Følgere: 65 Hunde: 2 Emner: 596 Svar: 8.414
Den så også virkelig sund og lækker ud
aug 2008
Følger: 24 Følgere: 20 Hunde: 1 Emner: 329 Svar: 3.974
for det man køber færdig er kedeligt..
Har selv overvejet sådan en pizza sten fordi det hyggeligt at lave pizzaer selv..
Jeg elsker mine med en masse peberfrugter, stegt kyllinge filet, pamesan ost, of tomat pure blandet med olie på bunden...
når den er færdig kommer der en masse salat , tomat og agurker ovenpå mums
maj 2008
Følger: 130 Følgere: 128 Hunde: 1 Emner: 1.425 Svar: 17.872
3 dl vand
500 gr mel (italiensk mel nr 00)
1 sp sk salt
og lidt tørgær eller 10 gr alm gær.
jeg tror der plejer, at være til ca 4-5 pizzaer, alt efter hvor tyk bunden skal være. Jeg kan godt li´ når den er rigtig tynd og sprød.
Om aftenen deler jeg dejen op i boller, trykker dem flade og bruger en kagerulle og rigeligt durum mel, mens jeg ruller ud. Det kræver lige lidt øvelse eller håndelag,, at få dem pænt runde. Jeg har bagt så mange pizzaer, så nu er det ikke noget problem.
Jeg laver dejen om morgenen, for så er den fin klar om aftenen.
aug 2008
Følger: 24 Følgere: 20 Hunde: 1 Emner: 329 Svar: 3.974
Jeg laver også altid selv alt på slum tihii
men dejligt med sådan en ca opskrift så man ved hvad man skal bruge:)
maj 2008
Følger: 130 Følgere: 128 Hunde: 1 Emner: 1.425 Svar: 17.872
Det er faktisk næsten samme opskrift, som jeg bruger til snobrøds-dej. Der putter jeg bare sukker i, istedet for salt.
aug 2008
Følger: 24 Følgere: 20 Hunde: 1 Emner: 329 Svar: 3.974
jun 2007
Følger: 34 Følgere: 34 Hunde: 4 Emner: 88 Svar: 1.243
maj 2008
Følger: 130 Følgere: 128 Hunde: 1 Emner: 1.425 Svar: 17.872
Durummelet bruger jeg kun under dejen, så den ikke klistrer i bord, spatel og bagesten. Durummel optager fugt fra dejen meget langsomt, og er derfor godt til, at undgå "klister-dej".
Faktisk putter jeg også noget durummel ovenpå den færdigt udrullede pizza, for så kan jeg folde den sammen, og lægge den over på spatlen, og folde den ud igen, uden at den klistrer sammen.
aug 2008
Følger: 24 Følgere: 20 Hunde: 1 Emner: 329 Svar: 3.974
Glæder jeg mig til at prøve
jan 2010
Følger: 4 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 387 Svar: 2.743
Jeg gider ikke lave dem i grill, for de skide kul vi har fra weber kan ikke holde varmen høj nok.
Men fuld knald på ovnen, og stenen eller pladen skal være helt varm, og så ind med pizzaen.
Mopsejer, jeg bruger 25 g. gær, 3 dl. vand, 1 spsk. olie, lidt salt, og så ellers blandig af durummel og alm. hvedemel. Den sidder i skabet hver gang :o)
jun 2007
Følger: 34 Følgere: 34 Hunde: 4 Emner: 88 Svar: 1.243
jun 2007
Følger: 34 Følgere: 34 Hunde: 4 Emner: 88 Svar: 1.243
Pizza bagesten