Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Et kabel er gravet gravet over, der mangler ca 10 cm ledning 890 kr.
  • Hjælp til at male og spartle 1.500 kr.
  • Samle kommoder 880 kr.
  • Rengøring af badeværelse 500 kr.
  • Vægmonterin af skænk 771 kr.
  • Wc afløb 500 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Hvalpe salgsklare, hvornår?
  • #1   15. okt 2010 Ifølge loven, må hvalpe sælges når de er 8 uger gamle.

    Nogen vælger at beholde dem længere fordi de mener at hvalpene har gavn af de ekstra uger med mor/søskende, og nogen vuderer udfra den enkelte hvalp og om de mener at den er klar til at flytte.

    Personligt synes jeg 8 uger er meget passende -vælger opdrætter at beholde hvalpene længere, har de et megets tort ansvar, idet de jo skal sørge for at hvalpene kommer ud og oplever alt det som en ny familie ellers havde ladet dem opleve. Altså både basal lydighed (gå i snor osv) samt socialisering og miljøtræning


  • #2   15. okt 2010 Julie -alle? Hvor har du det fra?

  • #3   15. okt 2010 Otte uger er hvad loven siger. Nogle vælger at vente til tolv, hvis hvalpen ikke er klar til at komme videre.

    Synes personligt otte uger er meget passende. Den måned der er fra otte til tolv er kritisk hvad prægning angår.

    Jeg ved, at nogle opdrættere vælger at beholde hvalpen til 12 uger, hvis den skal eksporteres - for at modne den yderligere, hvilket jeg synes er ganske fint.


  • #4   15. okt 2010 Julie og morten - hvad er det for noget sluder...
    Hvalpe er salgsklare mellem 8-12 uger..
    Hvornår afhænger af den enkelte hvalp og race.
    Men venter man til efter de 12 uger, fratager man faktisk hvalpekøberen selv at kunne socialisere sin hvalp i den hammer vigtige face. Og det kan betyde hvalpen ikke kommer rigtigt fra start i den tilværelse den nu skal leve i forhåbentlig 10-15 år frem. Mange hvalpe er friske og har mod på mere i 8 ugers alderen - så kan de lige så godt komme ud i de nye familier og få en på opleveren smiley
    Hvis en opdrætter argumentere for et salg senere, så skal man virkelig spørge ind til havd denne lægger til grund, og hvad hvalpen så får med i bagagen..


  • #5   15. okt 2010 Jeg vælger at ha`hvalpene til JEG synes de er klar til at flytte hjemmefra.. Så tar`jeg gerne arbejdet med alm. træning = gå i snor/mødes m. mange forskellige racer/kører tog osv. osv... Kæmpe arbejde, som kommer 10 foldigt igen;D

  • #6   15. okt 2010 Stine -hvor store kuld får din race typisk? Og er det så forskelligt fra hvalp til hvalp hvornår de kommer til de nye familier, eller beholder du hele kuldet til de er x antal uger og du mener de er klar?

  • #8   15. okt 2010 Jeg ysntes også givevis 8 uger..denne gang jeg skal sende kuld afsted bliver det som 9 ugers da jeg har valgt de skal vaccineres mod kennelhoste også og der skal gå 2 uger imellem alm og khv....og jeg skulle gerne hvae dem de første dage feter vaccinen så jeg er sikker på de ikke reagere for kraftigt på vaccinene.

    hvis jeg har en hvalp der er mindre end de andre beholder jeg den også helst et par uger mere så jeg er sikker på den er klar


  • #9   15. okt 2010 Julie og Morten: Alle dyrlæger og kennelklubber anbefaler 10-12..... Hvor kommer det fra? Arbejder ved en dyrlæge og der er det 8 uger, det siger loven også.

    Med hensyn til hvalpens udvilking er der ingen grund til at vente til havlpen er 12 uger med at tage det fra dens mor, tværdigmod. Hvalpe er fra de er 8 uger meget modtagelige for lærdom af diverse milijøer, lyde, personer mv. Som opdrætter umuligt kan tilbyde en stor flok hvalpe. Mor hunden bliver også træt af hvalpe og er allerede inden de er 8 uger begyndt at skuppe dem væk. Ydermere vil der tærer ekstra meget på mor hunden at have hvalpe 4 uger længere. Til trods for at de er fra vendet.

    Personligt ville jeg ikke købe en hvalp på 12 uger, hvis jeg havde besluttet mig for at anskaffe en hvalp. Da jeg vil gå glip af en vigtig tid sammen med hvalpen.

    Ydermere er det vanskeligt for opdrætter at gøre 8 hvalpe renlige og jo senere man begynder jo svære.


  • #10   15. okt 2010 Smadder interessant læsning. Jeg er her endnu, selvom jeg ikke siger noget ;o)

  • #11   15. okt 2010 Jeg vil dælme ikke først have min hvalp når den er 12 uger gammel. Der er en masse man kan lære i de 4 uger..



  • #12   15. okt 2010 Og må lige øffe med de andre: Julie det er bestemt ikke korrekt, at ALLE dyrlæger og kennel klubben siger 10-12 uger...

  • #13   15. okt 2010 Jeg vil personligt også hellere overtage en otte ugers hvalp.

    Lulu var tolv da vi overtog hende, og det gør jeg aldrig igen!
    Hun var bange for alt. Vejret, trafik, mennesker, høje lyde.

    Det er altså bare meget lettere, med en lille otte ugers hvalp, som bare har mod på livet, og er klar til alle udfordringer. De fire uger gør rigtig meget.


  • #14   15. okt 2010 Fandt lige det her i mine gemmer det beskriver rimelig godt hvalpens udvikling. Har faktisk liggende op til 22 mdr. og derefter de vigtig faser i hundens liv, hvis det kunne have interesse men som I ser fylder det meget, har over en kort skitseret oversigt men kan ikke lige finde den.

    0 - 3 uger
    Fødsel- og sanseudviklingsperiode

    Tæven skal have fred og ro, og have lov til at passe sine hvalpe så uforstyrret som overhovedet muligt. Hvalpene har rigeligt at gøre med at die, sove og holde sig varme. Det er af helt vital betydning at hvalpene har nærkontakt til de øvrige søskende, og ikke mindst deres mor. Når hvalpene nærmer sig 3 ugers alderen er det tid til at opdrætteren begynder at tage hvalpene op dagligt, og begynder prægningen på mennesker.

    I de første uger er hvalpens centralnervesystem stort set inaktivt. Hvalpene er modtagelige for meget få og enkle informationer, herunder tævens sindsstemning, lige som de reagerer på kulde og varme og er i stand til at regulere deres kropstemperatur ved at søge enten ind til eller væk fra søskende og tæven.

    Tæven stimulerer hvalpene til urinering og afføring ved at slikke dem bagi. Tæven vil typisk spise hvalpenes afføring, hvilket man som opdrætter ikke skal bekymre sig videre om. Det er en helt naturlig adfærd, som er nedarvet fra ulven.

    Efter 10 - 14 dage begynder hvalpene at få øjne, men er meget dårligt seende de første par uger efter at øjnene er åbnet.

    Hvalpene kan lugte, høre og begynder at kravle for sidst i perioden at kunne gå.

    Det er yderst vigtigt, at hvalpen selv får lov til at søge og arbejde sig frem til tævens dievorter. Dette danner grundlaget for søgeudviklingen senere i hundens liv.

    3 - 5 uger
    Flokprægningsperiode

    Når hvalpene er omkring 3 uger gamle, ville de hvis de var født som vildhunde eller ulve komme ud af hulen og blive introduceret for resten af flokken. Denne periode kaldes for prægningsfasen, fordi det er her hvalpen bl.a. lærer hvilken art den tilhører. Hvalpen skal således lære, at den tilhører arten hund, men at den også skal accepterer mennesket som en del af dens flok, hvorfor opdrætteren nu dagligt bør håndtere hvalpene. Opdrætteren bør tage hvalpen fra flokken, og i fred og ro nusse, kæle, tale med den. Dette giver også opdrætteren en mulighed for at undersøge om hvalpen er sund og rask. Jo mere kontakt med venlige mennesker, både børn og voksne, hvalpen får i denne periode jo bedre

    5 - 7 uger
    Social tilpasningsperiode

    Det er i denne periode at hvalpene begynder at finde hierarkiet i flokken. De begynder at lege voldsommere. Dominans og underkastelses legene begynder i denne periode, hvilket er en vigtig del af hundens socialisering

    Tæven påtager sig i stadigt større grad rollen som førerhunden, og dens leg med hvalpene har til formål at opdrage hvalpene. Tæven kan f.eks. placere et kødben eller andet lækkert i midten af flokken, hvor efter hun typisk afventer hvalpenes reaktion. Den første hvalp som rent instinktivt forsøger at tage benet vil straks blive sat på plads af tæven. Selv om det kan virke voldsomt, er det en nødvendig del at hvalpens indlæring omkring flokadfærd og rangorden i flokken. .Interessen for lugte øges, da hvalpen begynder at indtage fast føde. Lugtesansen trænes i denne periode, og hvalpen er nu i stand til at søge efter godbidder.

    Omkring 6 ugers alderen udvikles interessen til at bringe bytte tilbage til mennesket. F.eks. vil det at jagte en tennisbold være noget som hvalpen vil have både stor glæde af, og samtidigt vil det være en god måde til indlæring af jagtinstinktet. Det skal dog bemærkes at der kan være stor forskel på de enkelte hvalpes motivation til at jage.

    Hvalpens øjne og ører er nu fuldt udviklede, og dens motorik bør være veludviklet.

    For hvalpens udvikling er det vigtigt at den præsenteres for spændende opgaver. F.eks. er en ½liters sodavandsflaske fyldt med mad en glimrende måde at stimulere hvalpen på. Opgaverne må ikke være for svære, da hvalpens initiativ ikke må dræbes.

    Såfremt det overhovedet er muligt bør hvalpene dagligt få lov til at gå på opdagelse i haven.

    7 - 12 uger
    Lederprægnigsperiode

    Hvalpes lederprægning udvikles i denne periode. Hvalpen er nu kommet så langt i dens mentale udvikling, at egentligt indlæring/træning kan påbegyndes. Igen er der vigtigt ikke at stille hvalpen overfor opgaver den ikke kan løse, da dette kan dræbe dens initiativ. Hvalpen har brug for succesoplevelser, som vil medvirke til at stimulere dens initiativ til løsning af opgaver i fremtiden.

    Det er ligeledes vigtigt at hvalpen får så mange positive oplevelser som overhovedet muligt i denne periode, da den lagrer disse oplevelser som varige erindringer. Det vil sige at når hvalpen er blevet voksen, vil den stadigt bruge de erindringsbilleder den har fået som hvalp i lignende situationer. Gode erindringsbilleder giver en glad og rolig voksen hund, mens dårlige eller ingen erindringsbilleder vil give en angst og urolig voksen hund.

    De medfødte anlæg er nu i en hastig udvikling, og hvalpen er meget modtagelig for social tilpasning.

    Den vigtige prægning skal fortsætte både i og udenfor hvalpens nye hjem. Lad hvalpen hilse på venlige, fremmede mennesker med forskelligt udseende, både børn og voksne, folk med fuldskæg, brillebærere, folk i kørestol, med stok o.s.v.

    Lad også hvalpen stifte bekendtskab med andre husdyr. Det er en fordel hvis hunden hilser på dyr, som i forvejen er vant til hunde. I modsat fald kan hvalpen eller de andre dyr let blive forskrækkede. Kæl og snak beroligende til hvalpen mens den tager kontakt og undersøger det uvante. Hvalpen er naturlig nysgerrig og initiativrig, og vil gerne undersøge sine omgivelser.

    Tag også hvalpen med ud fremmede steder og start miljøtræningen. Begynd med korte ture i rolige omgivelser. Det er vigtigt at du fra begyndelsen viser dig som en god flokleder, og viser hvalpen hvornår, hvor og med hvem/hvad hvalpen skal omgås. Igen er det vigtigt at hvalpen får mange positive oplevelser i forskellige omgivelser. Introducer gradvist hvalpen for nye miljøer. Lad hvalpen køre i bil, bus, tog o.s.v. Du bør også vænne hvalpen til bytrafik (cykler, biler, lastbiler o.s.v.), en gåtur på strøget og andre lignende steder vil også være en god ide.

    Hvalpens selvtillid vil vokse i takt med antallet af positive oplevelser den bliver præsenteret for, og hvalpen vil snart følge dig tillidsfulgt over alt hvor du færdes.

    Lad også hvalpen gøre sine egne erfaringer, uden at få for meget hjælp. En hvalp som får disse positive oplevelser, vil være godt rustet til at færdes i vores samfund som voksen.

    Skrøne: Det er en skrøne, at hvalpen ikke må tages med ud før den er færdig med hvalpevaccineringsprogrammet (ca. 16 uger gammel), fordi hvalpen i så fald vil blive syg. Hvis hvalpen i øvrigt er sund og rask, og er i gang med et vaccinationsprogram, kan du trygt tage den med ud efter den 8. uge. De positive oplevelser hvalpen får med mennesker, miljø m.m. er fundamentale for hundens trivsel som voksen, og de overskygger lagt den meget lille risiko der er, for at hvalpen kan blive smittet og syg.


  • #15   15. okt 2010 Jeg ville set i bagspejlet gerne have ventet med at få Mynte til hun var 10 uger. Men da det var import og en masse planlægning med datoer og kørsel for opdrætter en dag der ikke var andre hvalpe der skulle hentes, mig og mine forældre, fly, reservation af ekstra sæde, job, ferie osv. Så var det 8½ uger gammel jeg fik hende.
    Det gik ok, for hun er en sej lille hund, men i bagspejlet burde hun havde ventet en uge eller 1½ mere..
    Det betyder ikke jeg ikke vil have den næste som 8 uger smiley


  • #16   15. okt 2010 der er vist kommet en hunde lov som siger at hvalpe skal være 1 uger før de må tages fra deres or og de skal være chip mrk og vaccineret

  • #17   15. okt 2010 grunden til det er at at mange skaffer sig en hund og når den bliver større så er det en dum træls hund og den skal bare væk det er derfor at de skal være 1 uger og chippet sat vaccineret

  • #18   15. okt 2010 Betina -den nye hundelov siger godt nok at hvalpe skal være chippet (ikke vacc) når de er 8 uger, det er korrekt.

    Men der er ikke ændret ved de 8 uger, som hvalpen skal være før den må flytte fra sin mor


  • #19   15. okt 2010 Betina : Skal lige høre om du tror at man må tage hvalpene fra moren når de er 1 uge gammel? Det er bestemt ikke korrekt.

    Som Michelle siger, så er der ikke rokket ved de 8 uger, men hvalpen skal ifølge loven være chippet inden 8 uger, og dermed inden salg. Desværre er der ikke indført lovgivning omkring vaccination.


  • #20   15. okt 2010 Nix, der er ikke nogen lov om 10 uger. Det er 8 uger for hunde og 12 uger for katte.

    De skal chippes inden 8 uger og det er opdrætter, der skal stå for dette, det er loven


  • #21   15. okt 2010 Mine hvalpe flytter allesammen hjememfra når de er 8 uger. Eneste undtagelse er hvis jeg synes den er lidt bagefter i udviklilngen.

    Jeg foretrækker også selv at fo min hvalp som 8ugers så jeg er HELT sikker på at den får en masse gode opleveelser lige fra starten.


  • #22   15. okt 2010 Jeanette og Luna
    Loven siger også 8 uger for katte, men det ANBEFALES at vente til de er 12 uger.


  • #23   15. okt 2010 de kuld vi har haft har gennemsnitlig først været afvænnet når de er 6-7 uger
    i ca. 7-8 ugers alderen er de blevet chippet og i 8 ugers alderen er de så blevet vaccineret.
    Vi har fået at vide at hvalpene ikke må have halsbånd på før en uge efter de er blevet chippet.
    en gang er en hvalp blevet hentet den dag kuldet var 8 uger... flyttede hjem til en anden opdrætter, men ellers plejer vore hvalpe først at flytte hjemmefra i 9-11 ugers alderen.
    Vi har faktisk haft mange som har været 10-11 uger fordi de har været født så den nye familie lige ville på sommerferie først og så tilbringe den/de sidste uger med hvalpen inden hverdagen startede.

    Bjarke var 8 uger. Stella var 10 uger, Edda var 10 uger (fordi vi ikke syntes hun skulle starte i flokken mellem jul og nytår( hvor bjarke var meget stresset )). Liv har vi haft altid.....eget opdræt. Fossi var 12 uger....import fra norge, så der var lige lidt papirarbejde der skulle være klar først.


  • #24   15. okt 2010 det er 12 uger for katte

  • #25   15. okt 2010 Vi har netop hentet en 12 ugers gammel hvalp i dag. Hun er stille og meget forsigtig, men udenfor vil hun meget gerne lege, og virker ikke synderligt bange for ting. Desværre er hun vokset op i en stald, så hun er ikke vant til at være indenfor, men det klarer hun nu meget godt smiley

    Hvis ikke vi var faldet for hende, ville jeg også hellere have haft en på 8 uger. Jeg kan tydeligt mærke forskel fra vi hentede Basse og så med hende her..


  • #26   15. okt 2010 Tjaa smag og behag er forskelligt. Ville ikke købe en hvalp på 12 uger, men ville slet ikke købe en hvalp fra stald opdræt. Kender flere som har problemer med deres hund/hvalp fordi det ikke var været stueopdræt.

  • #27   15. okt 2010 tante trut
    det var en skrive fejl
    jeg ved godt hvornår en hvalp må tages fra jeg er sku ikk dum


  • #28   15. okt 2010 loven for katte er 12 uger gå ind på dyrernes beskyttelse og se hvad der står du kan få en bøde for at tag killinen fra oren når de ikke er 12uger


  • #29   15. okt 2010 Betina : Ok bevares bevares, men du skrev 1 uge op til flere gange - så kan man godt blive i tvivl. Forresten, så staves det sgu med G.

  • #30   15. okt 2010 AboutMyDogs- M
    Vi vidste ikke før vi kom og hentede hende i dag, at de var vokset op i stalden.. Da vi var at besøge dem, var de indenfor, med både kurve og skåle, men da vi kom lidt uanmeldt i dag, var der ikke et eneste spor af at der havde været hunde indenfor..

    Jeg ville heller aldrig normalt købe en hvalp fra stald opdræt, men vi håber det går, hun er nu en dejlig lille hund smiley


  • #31   15. okt 2010 Håber også at det kommer til at gå for jer, man kan jo desværre blive snydt smiley

  • #32   15. okt 2010 tante trut
    hvis du nu kunne tænke dig en smule om at det var en skrive fejl


  • #33   15. okt 2010 Www.kommaregler.nu

  • #34   15. okt 2010 * Sandra & Basse *
    Det var så der , hvor I skulle have gjort jer hårde og IKKE have købt hvalp. Og hvor er det dog nemt at sige, når det ikke var mig, der havde forelsket mig i en hvalp.


  • #35   16. okt 2010 bettina snak da lige ordentligt du skriver 1 uge 2 gange så tror man da ikke det er en skrivefejl

  • #37   16. okt 2010 nu har jeg snakke med flere hunde ejer og de siger også 12 uger og jeg har læs e sed a de vil lave de om il 12 uger før hvalpen må komme fra dens mor
    de kan god være a de ikke er råd i kraf endnu men det bliver det vist


  • #38   16. okt 2010 Link til hvor det står??

  • #39   16. okt 2010 gider i for pokker ikke at lade være med at blive ved med at sige jeg har skreve 1 uge det ved jeg god jeg har og jeg har skrevet det er en fejl har prøblemer med min pc

  • #40   16. okt 2010 hvad skal jeg link

  • #41   16. okt 2010 betina B

    Jo, hvis du gider bruge et pænere sprog, så kan det da godt være folk gider.


  • #43   16. okt 2010 jeg mener som kennel flatrunner siger et link til hvor man kan få bekræftet at loven siger 12 uger....

  • #44   16. okt 2010 Betina -det har ikke været med i noget som helst lovforslag at ændre det til 12 uger.
    Det er muligt du har hørt det fra andre hundemennesker, men så tager de altså fejl. Loven siger 8 uger, og der er ikke nogen ændringer på vej i den forbindelse.


Kommentér på:
Hvalpe salgsklare, hvornår?

Annonce