1.475 visninger
|
Oprettet:
hindbær mousse og lagkage bunde. {{forumTopicSubject}}
nogen der ligger inde med en opskrift på de to ting, heslt noget man selv har prøvet :o)
apr 2005
Følger: 64 Følgere: 61 Hunde: 12 Emner: 85 Svar: 4.011
100 gr. hvid chokolade
2 pasteuriserede æg (blomme plus hvide)
100 g sukker
Korn af 1 vaniljestang
3 blade husblas
2 spsk kogende vand
300 gr hindbær
2,5 dl piskefløde
Hak og smelt chokoladen. Pisk æggene med sukker og vanilje. Pisk chokoladen i. Klip husblassen i mindre stykker og udblød den i koldt vand i 3 minutter. Hæld vandet fra og opløs husblassen i 2 spsk kogende vand. Lad den køle til den er lille fingervarm.
Blend og purer hindbærrene og rør dem i æggemassen sammen med den smeltede husblas. Pisk fløden stiv og vend den i moussen til sidst. Sæt moussen i køleskabet til den er stiv nok til at fordele på kagen.
Lagkagebunde
6 æg, delte
250 g sukker
180 g mel, sigtet
1½ tsk. Bagepulver
Fremgangsmåde
ovnen forvarmes til 180 grader.
Æggehvider piskes stive, sukkeret piskes i lidt ad gangen. Pisk æggeblommerne i marengsmassen.
Mel og bagepulver blandes godt, og sigtes ned i dejen. Vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.
Hæld dejen i en stor springform beklædt med bagepapir. Bages 25-30 min til den er lysebrun og ”giver efter”, når man trykker let på den.
Vendes ud på et sukkerdrysset bord, træk bagepapiret af og læg det over kagen igen. Lad den køle ned, og del derefter i 2 eller 3 bunde.
jun 2005
Følger: 166 Følgere: 164 Hunde: 7 Emner: 636 Svar: 5.370
Den lagkage har du da aldrig budt os på
apr 2005
Følger: 64 Følgere: 61 Hunde: 12 Emner: 85 Svar: 4.011
feb 2006
Følger: 11 Følgere: 11 Hunde: 1 Emner: 108 Svar: 616
apr 2005
Følger: 64 Følgere: 61 Hunde: 12 Emner: 85 Svar: 4.011
feb 2006
Følger: 11 Følgere: 11 Hunde: 1 Emner: 108 Svar: 616
sep 2010
Følger: 4 Følgere: 3 Hunde: 2 Emner: 27 Svar: 358
CHOK den lyder LÆKkER!!!!!!! ;o)
sep 2010
Følger: 4 Følgere: 3 Hunde: 2 Emner: 27 Svar: 358
Så jeg tror skisme at jeg pøser lidt kakao i den dej.. ;o)
hindbær mousse og lagkage bunde.