333 visninger
|
Oprettet:
Blomkålssuppe {{forumTopicSubject}}
Min mor og jeg har tradition med mor/datter middag sammen med min moster og kusine.
Nu er turen så kommet til, at det er mig, som skal holde middagen....
Jeg havde tænkt mig, at lave blomkålssuppe til forret.
Er der nogle, som ligger inde med en super god opskrift?
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 46.991
Koger blomkål rigtig godt. Blender det med noget af kogevandet, tilsætter kogevand stille og roligt indtil konsistensen er nogenlunde som ønsket. Herefter topper jeg op med lidt fløde for at runde af og gøre suppen blød.
Smager til med salt, sukker og syre.
aug 2007
Følger: 50 Følgere: 83 Hunde: 9 Emner: 528 Svar: 12.720
Den lyder nem og lækker, den ville jeg gerne prøve.
Men hvad er det du tilsætter som syre - er det bare citron, eller?
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 46.991
Jeg bruger oftest hvid balsamico, men det er egentlig kun fordi det altid er her :o))
jun 2009
Følger: 12 Følgere: 12 Svar: 23
1½ - 2 friske blomkål
8 dl fond
en sjat fløde
salt/peber
purløg
kammuslinger (4 store eller 8 små)
Pluk det ½ blomkålshoved i små buketter og giv dem et opkog i letsaltet vand, hvorefter du lader dem stå i vandet i max 5 min, vandet sies fra.
Det andet blomkål lader du koge mørt og blender til en lind masse. Herefter tilsætter du din fond, og lader det lige koge op.
Fløden tilsættes og suppen smages til med salt og peber.
De små blomkålsbuketter tilsættes og der toppes med klippet frisk purløg.
Kammuslingerne ristes i lidt olie på en varm pande - krydres med salt og peber.
Suppen anrettes med 1 (eller 2) kammuslinger i hver portion.
Frisk brød serveres til, hvis retten skal have endnu mere fylde.
Jeg koger min fond på kalveben, men du kan snyde og istedet bruge buillionterninger ;o)
aug 2007
Følger: 50 Følgere: 83 Hunde: 9 Emner: 528 Svar: 12.720
Blomkålssuppe