552 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 5 Svar

forslag til menu forslag til menu

jeg får en frokost gæst i morgen. en veninde der er en helt igennem super kok. jeg er selv rimelig habil i et køkken. men er simpelthen blank for ideer til frokost.

vi skal have fransk klassisk løgsupper og ????????


kom med alle jeres dejlige ideer.


Play video
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Hjælp til nedrivning af skorsten 205 kr.
  • Luge ukrudt 1.250 kr.
  • Hækklipning 1.200 kr.
  • Hænge gardin op 250 kr.
  • Hænge 3 billeder/ rammer op 300 kr.
  • Fjerne bænk og reparere knækket nøgle i kælderdør 900 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  forslag til menu
  • #1   21. aug 2012 ????

    Osso Buco smiley

    6 personer

    Ingredienser:

    9 pæne skiver kalveskank - 2-3 cm i tykkelsen
    2 store løg
    4-5 fed hvidløg
    3 gulerødder
    ½ selleri
    2 stængler blegselleri
    2 dåser flåede tomater
    ca. 100 gr. koncentreret tomatpuré
    Ca. 3 dl tør hvidvin
    Ca. 7-8 dl oksebouillon
    Olivenolie
    4-5 spsk. mel
    salt og peber

    Gremolata:
    Et bundt persille
    3-4 fed hvidløg
    1 usprøjtet citron

    Fremgangsmåde:

    Det er min erfaring at én osso buco pro pers. er lige i underkanten, mens to kan være for meget. Jeg regner derfor med halvanden. Så må gæsterne hugge om hvem der skal have marven.

    Vend stykkerne af kalveskank i mel blandet med salt og rigeligt peber og brun dem i gryden i en pæn slat olivenolie. Det må gøres i flere omgange, da man ikke får plads til hele holdet på en gang.

    Et lille fif: Jeg klipper mine skiver et par steder i kanten, så undgår jeg, at de ”krøller op” ved mødet med den varme olie.

    Sæt kødet til side efter bruningen.

    Løg samt hvidløg hakkes relativt fint og klares i gryden i resten af olien. Det kan være nødvendigt at tilsætte lidt mere. Imens dette sker, hakkes gulerødder, selleri og blegselleri også temmelig fint. Denne operation foretager jeg ved hjælp af hakkeforsatsen til min stavblender, da det er ret besværligt at hakke gulerødder og selleri i hånden.

    Alle de hakkede grøntsager kommes ned til løgene og sauteres igennem. Så kommes hvidvin, flåede tomater og tomatpuré ved. De flåede tomater må godt moses lidt ud i gryden.

    Så fordeles buco’erne i gryden. De må godt ligge i lag, men sørg for at der er grøntsager i bunden og på toppen. Hæld bouillon på til kødet lige er dækket.

    Så skrues der helt ned for blusset, og man lægger låg på. Retten simrer i mindst 2 ½ time eller til kødet er smeltende mørt. Det kan godt være nødvendigt at røre et par gange undervejs, så intet brænder fast i bunden, men gør det med venlig hånd, så buco’erne ikke går i stykker.

    Gremolata’en er ganske enkel:

    Hak persille og hvidløg fint. Riv skallen af citronen og bland det hele godt.

    Servér i en skål og lad gæsterne drysse en skefuld eller to på deres portion.

    Traditionelt serverer man en risotto til denne ret, men hvis man synes det bliver lige lovlig bastant, kan man erstatte den med safran-ris - almindelige løse ris kogt i tynd bouillon tilsat et nip safran. Husk det evige forhold mellem ris og væde: 2 kopper ris til 3 kopper vand.

    -------------------------------------------------------------------------

    Mormors æbledessert smiley

    4 personer

    Ingredienser:

    8 madæbler
    1 vaniljestang
    sukker
    makroner
    tør sherry
    ½ l fløde

    Fremgangsmåde:

    Skræl æblerne, fjern kernehuse, og skær derpå æblerne i mindre stykker. Kom dem i en gryde med et par skefulde vand. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem ned til æblerne. Vaniljestangen kommer også med. Kog æblerne møre under låg, rør i dem af og til, og sørg for, at de ikke koger helt ud.

    Fjern vaniljestangen, og smag æblemosen til med sukker. Den skal ikke være alt for sød. Kom et passende antal makroner i en skål, så bunden er ganske dækket, og stænk rigeligt med sherry på. Kom den afkølede æblemos ovenpå, og sæt skålen i køleskabet i nogle timer eller mere. Pisk fløden stiv, og fordel den over mosen. Man kan også lave portionsanretninger i mindre skåle.


  • #2   21. aug 2012 Kan spise denne spise til hver en tid smiley

  • #3   21. aug 2012 Det bliver jo køligt imorgen med regn også kan bunden godt ligges tidligt syntes jeg smiley

    ....meeen det er jo en smagssag *S*


    Får helt lyst til osso buco -mums-


  • #5   21. aug 2012 . . :

    Øhhh....og resten af menuen...er?


  • #6   21. aug 2012 jeg fik en rigtig lækker avocadosalat til vores vejfest i lørdags, kender ikke helt opskriften nøjagtig, men den består af en mager creme fraice der røres op med lidt tomatketchup, citron salt &peber, og en masse dild, d( du smager dig jo frem til den smag du godt kan lide) så kommes avocadostykker i der er skåret ud i mundrette stykker og rejer samt flute til.
    den er dejlig frisk og noget jeg selv vil prøve når lejligheden byder sig.


Kommentér på:
forslag til menu

Annonce