1.195 visninger
|
Oprettet:
høns i asparges... {{forumTopicSubject}}
ja overskriften er meget sigende her.... jeres bedste opskrift til tarteletter med høns i asparges... ?
skal nemlig lave det for første gang selv....
Takker..:)
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 46.983
Kog en kylling!
Jeg foretrækker en hel kylling og at koge vandet godt ind, når kyllingen er færdig. Det giver masser af smag til fonden.
Så laver jeg en opbagt sovs af (til 10-12 tarteletter) ca. 30-40 g. margarine, 3spsk mel, vandet fra en dåse asparges og spæder op med kyllingefond indtil det har en passende konsistens - lidt tykkere end almindelig sovs.
Jeg smager den til med salt, sukker, balsamico og putter den pillede kylling i og til sidst asparges.
mar 2012
Følger: 8 Følgere: 7 Hunde: 2 Emner: 155 Svar: 1.030
det farligt når man lader kæresten bestemme aftensmaden..:)
mar 2010
Følger: 7 Følgere: 7 Hunde: 2 Emner: 91 Svar: 3.092
Kylling i tern koges
Sovsen laves af noget kogevand fra kyllingen, vandet fra aspargesene, peber og bouillon med høns. Og så selvfølgelig noget jævning.
mar 2012
Følger: 8 Følgere: 7 Hunde: 2 Emner: 155 Svar: 1.030
maj 2011
Følger: 11 Følgere: 10 Hunde: 4 Emner: 111 Svar: 3.043
kylling brystfilet, 2 hønsebullionterninger, dette koges i ca 40 minutter (ikke bulderkoge) når det er kogt skæres eller pilles kyllingen som man lyster
lav en melbolle, hæld lidt af vandet fra kyllingen i, lidt mælk, lidt vand fra aspargessnitter, også laves der ellers bare den mængde "sovs" man ønsker.. Til sidst kylling og aspargesnitter i
bum bum.. mad på ca 50 minutter
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 46.983
Det er den, der giver magien i høns i asparges.
Om du gør det med kylling eller høne - bum bum... der er en forskel, men det er i petitesserne.
Kog kyllingen/hønen, kog fonden GODT ind, så den er kraftigt smagende, og så smager det færdige super.
Personligt synes jeg, at der er meget mere smag i den opbagte version end den jævnede.
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 46.983
mar 2012
Følger: 8 Følgere: 7 Hunde: 2 Emner: 155 Svar: 1.030
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.870
Sukker og balsamico har jeg aldrig brugt, men det giver da god mening
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 46.983
Marianne, sukker og balsamico (eller anden eddike) er jo fuldstændig uundværeligt når der skal smages mad til. Det må du i gang med.
Salt, sødt, surt og umami - og at finde den rette balance, så er maden i top.
mar 2012
Følger: 8 Følgere: 7 Hunde: 2 Emner: 155 Svar: 1.030
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.870
Jeg bruger det i wok, sammenkogt osv. Har bare aldrig tænkt på set i tarteletter. Jeg synes ikke, man kan smage grøntsagerne i suppen som sådan, der kommer bare mere smag. Måske også derfor, jeg ikke har registreret, der manglede noget
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 46.983
Det handler om en tsk eller lign.... det samme gælder sukker.
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 46.983
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.870
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 46.983
Citrusfrugter kan jo tilføre både syre og bitterhed....
Lav nogle tests.. Jeg er ikke selv løbet ind i at mangle bitterstof. Som regel synes jeg tilberedningen giver nok.
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 46.983
Læs om det her: http://www.clausmeyer.dk/da/opskrifter_/jul_med_meyers/gammeldags_brun_sovs_.html?recipeid=61
nov 2011
Følger: 29 Følgere: 28 Hunde: 4 Emner: 122 Svar: 2.692
mar 2012
Følger: 8 Følgere: 7 Hunde: 2 Emner: 155 Svar: 1.030
nov 2011
Følger: 29 Følgere: 28 Hunde: 4 Emner: 122 Svar: 2.692
Så må jeg se om jeg kan lokke manden til at lave det her i den her uge ;D
mar 2012
Følger: 8 Følgere: 7 Hunde: 2 Emner: 155 Svar: 1.030
nov 2011
Følger: 29 Følgere: 28 Hunde: 4 Emner: 122 Svar: 2.692
nov 2011
Følger: 29 Følgere: 28 Hunde: 4 Emner: 122 Svar: 2.692
men jul er det altid mig
høns i asparges...