2.300 visninger
|
Oprettet:
FølgFølg ikke
16 Svar
Lækre luftige fødselsdagsboller Lækre luftige fødselsdagsboller
Halløj alle i dejlige mennesker
Er der nogen der ligger inde med en opskrift på, som overskriften antyder, lækre luftige fødselsdagsboller?
Hver gang jeg bager boller syner jeg altid at de bliver lidt for kedelige og tørre, og kunne godt tænke mig at bage nogle virkelig lækre, bløde, luftige nogen, denne gang
0 synes godt om
dec 2011
Følger: 1 Følgere: 5 Emner: 6 Svar: 1.086
50 gr. sukker
1 tsk salt
100 gr olie
1 æg
2 dl vand
50 gr gær
Dejen hæver i 30 min. på et lunt sted, derefter sættes bollerne på plade og hæver også 30 min der.
Gæren røres ud i det lunkne vand, resten tilsættes.
Bollerne bages 10 min ved 200 grader i varmluftsovn.
Det er en opskrift jeg har brugt de sidste 30 år, og de er lækre og bløde, hvorfor dine boller bliver for tørre, er nok at du kommer for meget mel i.
Velbekomme
jan 2009
Følger: 36 Følgere: 34 Hunde: 5 Emner: 75 Svar: 251
feb 2012
Følger: 5 Følgere: 4 Hunde: 2 Emner: 35 Svar: 307
Hvor mange boller kommer der cirka ud af sådan en portion ?
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Jeg tænker at der måske går lidt galt i ælteprocessen - at du får puttet for meget mel i og at du måske ikke får strukket dejen godt nok ud. Så bliver de kedelige at have med at gøre, sådan nogle.
Men nogle opskrifter ER altså ikke helt så hurra-agtige...
Får da helt lyst til hjemmebagte boller, bare for det
feb 2012
Følger: 5 Følgere: 4 Hunde: 2 Emner: 35 Svar: 307
Måske er mit problem også at jeg haaaaaaaaader at bager boller, så derfor bliver det sådan noget hurtigt wut-wut noget, med et kedeligt resultat
okt 2010
Følger: 12 Følgere: 10 Hunde: 1 Emner: 54 Svar: 2.489
Fødselsdagsboller ca. 16 stk
100 g smeltet smør
2 dl mælk
50 g gær
50 g sukker
1 tsk salt
200 g kvark
1 æg
500 g mel
Smelt smørret og bland den med mælken. Opløs gær og sukker i blandingen. Tilsæt salt, kvark, æg og mel og ælt grundigt. Dejen skal være lidt klistret.
Lad dejen hæve ca. 15 min.
Rulles til boller og efterhæver ca. 15 min.
Bages 15 min. ved 225 grader.
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Og det tager faktisk lidt tid at få æltet en god dej. (Jeg bruger maskine).
Hvis man ælter ordentligt så vil alt det gluten, der er i melet begynde at arbejde og danne struktur. Og så bruger man mindre mel. Brødet bliver luftigere både på grund af gluten, men også det mindre mel.
feb 2012
Følger: 5 Følgere: 4 Hunde: 2 Emner: 35 Svar: 307
dec 2012
Følgere: 21 Emner: 49 Svar: 3.665
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Man kan teste om man har æltet bolledejen nok ved at strække den. Man skal kunne strække den så meget, at man kan kigge igennem den uden den "knækker".
Jeg har dog læst på nettet at den test ikke altid holder når det er kørt på maskine.
Jeg laver aldrig selv den test, jeg har efterhånden fået en god fornemmelse for, hvornår dejen er rigtig.
jul 2012
Følger: 22 Følgere: 1446 Hunde: 1 Emner: 41 Svar: 8.349
aug 2011
Følger: 17 Følgere: 26 Hunde: 1 Emner: 50 Svar: 4.479
750 g mel
120 g smør
4 spsk sukker
2 æg
1 tsk salt
50 g gær
3 dl mælk
Smør smeltes. Mælk tilsættes og lunes. Gæren røres ud i smør og mælke blandingen. Lidt mel og sukket tilsættes. Salt tilsættes. Resten af melet tilsættes efter behov. Æltes rigtig godt igennem. Hvile 30 min i en skål. Deles 1 15-20 stk. efterhæve på plade. Bages i ca 8-10 min ved 200 grader.
Pensles evt med æg for fin blank overflade.
Det er en lidt dyr opskrift pga smør...men de smager rigtig godt og er ikke tørre.
Men som CH skriver så har det rigtig meget med æltningen at gøre. Jeg er en skovl til at bage...virkelig stor skovl ved nærmere eftertanke...men disse lykkedes for mig
Tilsæt evt lidt kardemomme...mmm...får også helt lyst til nybagte boller
jun 2007
Følger: 6 Følgere: 6 Hunde: 3 Emner: 27 Svar: 191
2½ dl vand
2½ dl mælk (letmælk eller sødmælk)
50 g. gær
100 g. sukker
1 æg
100 g. smeltet stegemargarine
½ tsk salt
1000 g mel
marg. smeltes. mælk og vand lunes, gæren udrøres. sukker, salt og æg tilsættes. marg. tilsættes under omrøring. melet æltes i lidt efter lidt.
for hæver i skålen 20-30 minutter.
formes til boller.
efterhæver 30 minutter
pensles med mælk
og bager ca 10 minutter ved 180 g. varmluft
jeg plejer at pakke dem i poser mens de stadig er lidt lune, så bliver de ikke så hurtigt tørre.
der bliver ca 36 boller
jul 2012
Følger: 22 Følgere: 1446 Hunde: 1 Emner: 41 Svar: 8.349
Så vil jeg hellere stå lidt før op.
feb 2012
Følger: 5 Følgere: 4 Hunde: 2 Emner: 35 Svar: 307
Det ender med at jeg må afprøve dem alle sammen i morgen
feb 2012
Følger: 5 Følgere: 4 Hunde: 2 Emner: 35 Svar: 307
Jeg brugte Bumle Bees opskrift og CH gode råd, og det er bare blevet de dejligste, lækre, lækre, bløde, flotte boller!!!
Tak!
Lækre luftige fødselsdagsboller