
Tilmeldt:
27. nov 2011 Følger: 5 Følgere: 3 Hunde: 3 Emner: 165 Svar: 1.056
Herman kage ! Herman kage !
Jeg har siden igår siddet og har haft lyst til Herman kage ! Så ville høre om der var nogle her inde der har opskriften på den - eller en potion der endnu ikke har fået en ejermand ?
Eller findes der en anden opskrift man kan lave i dag som minder om denne kage ?
nov 2011
Følger: 5 Følgere: 3 Hunde: 3 Emner: 165 Svar: 1.056
nov 2011
Følger: 5 Følgere: 3 Hunde: 3 Emner: 165 Svar: 1.056
nov 2011
Følger: 5 Følgere: 3 Hunde: 3 Emner: 165 Svar: 1.056
nov 2011
Følger: 5 Følgere: 3 Hunde: 3 Emner: 165 Svar: 1.056
nov 2011
Følger: 5 Følgere: 3 Hunde: 3 Emner: 165 Svar: 1.056
apr 2009
Følger: 21 Følgere: 19 Hunde: 2 Emner: 216 Svar: 3.261
Læste indlægget og er LOST?
Hvad er det med at det er svært at starte op og at man så kan dele ud af den??
nov 2011
Følger: 5 Følgere: 3 Hunde: 3 Emner: 165 Svar: 1.056
apr 2009
Følger: 21 Følgere: 19 Hunde: 2 Emner: 216 Svar: 3.261
"Der opfordres på det kraftigeste at man ikke selv starter en Herman. – Inden Kokkekniven blev cracket sidste gang var der faktisk en masse mennesker der kommenterede denne kage, og der var endda nogle der nærmest startede at Pushe Herman – Det var god stil."
nov 2011
Følger: 5 Følgere: 3 Hunde: 3 Emner: 165 Svar: 1.056
dec 2012
Følger: 27 Følgere: 20 Hunde: 8 Emner: 42 Svar: 301
nov 2011
Følger: 5 Følgere: 3 Hunde: 3 Emner: 165 Svar: 1.056
aug 2008
Følger: 18 Følgere: 15 Hunde: 3 Emner: 127 Svar: 3.626
apr 2009
Følger: 21 Følgere: 19 Hunde: 2 Emner: 216 Svar: 3.261
aug 2008
Følger: 18 Følgere: 15 Hunde: 3 Emner: 127 Svar: 3.626
nov 2011
Følger: 5 Følgere: 3 Hunde: 3 Emner: 165 Svar: 1.056
apr 2009
Følger: 21 Følgere: 19 Hunde: 2 Emner: 216 Svar: 3.261
Ja 4 store kager!! Ahh dejligt
nov 2011
Følger: 5 Følgere: 3 Hunde: 3 Emner: 165 Svar: 1.056
dec 2008
Følger: 36 Følgere: 37 Hunde: 2 Emner: 51 Svar: 961
nov 2011
Følger: 5 Følgere: 3 Hunde: 3 Emner: 165 Svar: 1.056
jun 2011
Følger: 8 Følgere: 7 Hunde: 1 Emner: 17 Svar: 1.215
apr 2009
Følger: 21 Følgere: 19 Hunde: 2 Emner: 216 Svar: 3.261
START HERMAN
1 1/4 dl. mel
1 dl. kærnemælk
1/4 – ½ tsk. salt.
Røres sammen og står 4 dage ved stue temperatur.
Skal den stå først 4 dage og DEREFTER følger jeg denne:
Dag 1 – Du modtager Herman
Dag 2 – Rør i Herman ca. 2-3 gange
Dag 3 – Det samme som dag 2
Dag 4 – Herman er sulten og skal derfor have 2dl. mælk, 2dl, hvedemel og 2,5dl sukker
.... ETC.
Eller???
nov 2011
Følger: 5 Følgere: 3 Hunde: 3 Emner: 165 Svar: 1.056
Maria må jeg ikke overtage en potion fra dig !?
apr 2009
Følger: 21 Følgere: 19 Hunde: 2 Emner: 216 Svar: 3.261
Ahh okay
nov 2011
Følger: 5 Følgere: 3 Hunde: 3 Emner: 165 Svar: 1.056
apr 2009
Følger: 21 Følgere: 19 Hunde: 2 Emner: 216 Svar: 3.261
Jamen hvad fanden mener de med at den skal BOBLE???
apr 2009
Følger: 21 Følgere: 19 Hunde: 2 Emner: 216 Svar: 3.261
nov 2011
Følger: 5 Følgere: 3 Hunde: 3 Emner: 165 Svar: 1.056
apr 2009
Følger: 21 Følgere: 19 Hunde: 2 Emner: 216 Svar: 3.261
jan 2008
Følger: 39 Følgere: 38 Hunde: 3 Emner: 180 Svar: 4.481
Har aldrig hørt om den før den her tråd.
Og så popper der et par undrende spørgsmål op, inden jeg MÅSKE giver mig i kast med et sådan projekt.
Hvordan kan man blive ved med at dele dejen i 4-5 "aflæggere" når man ikke tilføjer så meget mængde væske på sidste dagen? Er der så nok dej til at man kan blive ved, og ved og ved med at dele den?
Og så kan jeg ikke lade være med til at tænke, er den gæringsproces sund nok? Jeg mener... én ting er at den måske smager godt, men kærnemælk og senere almindelig mælk der skal stå i flere dage i stuetemperatur, er det overhovedet godt?
Og i forbindelse med hygiejne og sundhed... hvis man nu får sådan en aflægger af en Herman i "gave", kan den så komme fra xxx antal "aflæggere" og derfor havde været i xxx antal skåle, hænder, køkkenborde osv inden man selv skal have den i munden og maven??
Synes det lyder som en meget interessant ide, men skal lige forstå konceptet 100% inden jeg giver mig i kast med noget som helst.
nov 2011
Følger: 5 Følgere: 3 Hunde: 3 Emner: 165 Svar: 1.056
jan 2008
Følger: 39 Følgere: 38 Hunde: 3 Emner: 180 Svar: 4.481
Smider lige lidt forskelligt info ind i den her tråd...
Håber det er ok jeg lige spammer lidt.
jan 2008
Følger: 39 Følgere: 38 Hunde: 3 Emner: 180 Svar: 4.481
jan 2008
Følger: 39 Følgere: 38 Hunde: 3 Emner: 180 Svar: 4.481
Venskabskagen Herman - part two
Herman har nu boet her hos os i over to måneder. Han lever og har det tilsyneladende godt. Lige nu står han i mørket i køkkenet og småbobler helt som han skal.
Jeg har bagt hermankagen et antal gange siden han flyttede ind midt i december, og selvom jeg har varieret smagsstofferne noget - jeg er ikke så god til nøjagtige gentagelser - så har responsen været entydig: det er vel nok en lækker kage!
I den autoriserede opskrift smages Herman til med æble, kanel, chokolade og hakkede nødder. Jeg har varieret lidt over temaet og fx. brugt svedsker skåret i stykker, revet appelsinskal, hakkede mandler og chokolade. ALTID chokolade!
En anden variant var med tørrede abrikoser, ingefær og valnødder. Og chokolade. Lige nu står der en bagt Herman i køkkenet, som har fået en masse rosiner i sammen med et æble i tern - og vistnok kanel igen. Og chokolade forstås. Og masser af det. Et af Hermans meget charmerende træk er, at det er som om der er mindst lige så meget fyld som egentlig kage i ham.
Jeg har i øvrigt indledt et lidt forsinket nytårsforsæt og prøver at holde lidt igen med de søde sager på hverdage; det er hårdt - rigtig hårdt! - men vistnok godt på lidt længere sigt. Derfor kan der - som nu - stå en lækker Herman i køkkenet i dagevis. Heldigvis er han ret saftig og er god i mange dage, og jeg kan så byde uventede gæster på dejlig kage - og de kan også få et stykke med hjem. Det er ret populært! Junior gør lidt nar af mig, men nyder samtidig at konkurrencen om det største stykke er suspenderet for tiden.
Jeg ville have lagt et par billeder af Herman ud på bloggen, men mit kamera har lige udåndet den sidste rest af batteri for i dag, så det må blive en anden dag.
Til gengæld lægger jeg her standardinstruksen for Herman - med et par af mine ord med på vejen, for det ser ud til at linket fra 17. december 2008 ikke virker længere:
Kagen Herman
Herman er en venskabskage. Han er en naturligt gærende kage og derfor er det vigtigt at Herman IKKE står i køleskabet. Han skal stå ude på bordet uden låg på, han skal stå i lyset, og når du rører i ham, skal du huske at skrabe kanterne.
Advarsel: Hvis Herman ikke bobler, er han død! (Min erfaring med Herman er, at han faktisk kan være ret bobleløs i et døgn eller to efter en fodring; derfor: fortvivl ikke, hvis han er lidt stille, når han lige har fået mad. Giv ham tid. Han skal bare slå mave!)
Dag 1 Du får Herman
Dag 2 Rør i Herman 2-3 gange om dagen
Dag 3 Rør i Herman 2-3 gange om dagen
Dag 4 Herman er sulten. Giv ham
• 2 dl mælk
• 2 dl hvedemel
• 2,5 dl sukker
Dag 5 Rør i Herman 2-3 gange om dagen
Dag 6 Rør i Herman 2-3 gange om dagen
Dag 7 Rør i Herman 2-3 gange om dagen
Dag 8 Rør i Herman 2-3 gange om dagen
Dag 9 Herman er sulten igen. Giv ham det samme som på dag 4
Del ham herefter i 5 lige store dele og giv ham til 4 af dine venner (nej, til tre af dine venner! Gem en del til at forsætte med og bag en hermankage af den sidste. Jeg er i øvrigt løbet lidt tør for bageglade venner; jeg har derfor bagt af en lidt større del og så bagt igen allerede efter den første fodring. Det er meget u-autoriseret, jeg ved det, og jeg har lidt dårlig samvittighed - ret lidt! - over at strejfe bort fra den slagne vej. Men kagerne har altså ikke fejlet noget.)
Dag 10 Herman er sulten igen. Giv ham
• 1,5 dl olie
• 2,5 dl sukker
• 3 æg
Olie, sukker og æg piskes først sammen (jeg kaster altså bare ALLE ingredienser i skålen oven i hinanden og rører sammen til sidst. Det virker fint.) og tilsættes herefter sammen
med
• 3,5 dl hvedemel
• 2 tsk bagepulver (i princippet burde Herman vel slet ikke have brug for bagepulver. En purist med tålmodighed - det er ikke mig - burde eksperimentere med Herman UDEN bagepulver. Man skulle vel så røre dejen sammen og lade den stå i et døgns tid, inden den kom i ovnen.)
• 1 tsk salt
• 100 g nødder
• 100 g chokolade
• 2 revne æbler
• 2 tsk kanel
Rør alt sammen og hæld Herman i en stor rund form, ca. 26-28 cm i diameter. (Jeg har brugt en randform til Herman. 45 minutter er så ikke helt længe nok i ovnen.)
Stil ham på nederste rille i ovnen og bag ham 35-45 min ved 175 grader
Pas godt på Herman – God fornøjelse…!
For dem, der ikke har mulighed for at få en levende Herman foræret kommer her starten på en Herman. Jeg har ikke selv prøvet den, men mon ikke det virker?
1 dl kærnemælk
2,4 dl mel
½ tsk salt
Røres sammen og lader det stå i fire dage hvorefter man bruger anvisningen .
Mon ikke det betyder, at man efter de fire dage skal give Herman mad første gang? Jeg hører gerne fra erfarne Herman-startere!
jan 2008
Følger: 39 Følgere: 38 Hunde: 3 Emner: 180 Svar: 4.481
Venskabskagen Herman
Herman er flyttet ind. Herman er en venskabskage. Herman er en naturligt gærende kage. Og Herman smager bare så godt!
Jeg havde aldrig hørt om fænomenet Herman eller venskabskager før jeg forleden lørdag fik ham foræret: en mærkelig, gullig klat gammel dej, der lugtede lidt af øl - sammen med en udførlig instruks. Han er ikke umiddelbart en klassisk skønhed at se på ved første øjekast, men han har sjæl, knægten!
Herman er faktisk rigtig interessant. Han er en slags "kæde-kage": jeg får en klat levende, gærende dej, passer den og "fodrer" den over en periode på 10 dage, og deler den så i et antal dele, beholder noget, og giver resten videre til gode venner, som så skal holde liv i nye Herman'er (Hermænd?!) og efter 10 dage kan de give nye Herman'er videre til deres venner osv.
En ikke uvæsentlig detalje: man bruger en del af sin "klat" som udgangspunkt for en dejlig kage. Der er en lille smule "suppe-på-en-pølsepind" over projektet, for man kan jo relativt nemt bage en god kage uden at skulle igennem ti dages strabadser, men det giver altså et særligt forhold til kagen, når den har et navn, og man har passet og plejet den i mange dage. Og den smager rent faktisk rigtig godt.
Man kan godt finde opskrifter ude på nettet på begyndelsen på Herman (fx. på Kokkekniven hvor du også kan læse "pasningsvejledningen" til Herman samt en debat om, hvorvidt det er ulækkert, at spise kage bagt af en gammel dej...), men jeg synes, at det er lidt snyd at starte selv.
Jeg vender tilbage med billeder af Hermans liv mm. her i huset...
Rettelse 11. marts 2011: Linket til Kokkekniven er rettet. Beklager, hvis nogen er gået forgæves...
apr 2009
Følger: 21 Følgere: 19 Hunde: 2 Emner: 216 Svar: 3.261
Den har åbenbart stået for varmt eller sådan?? Jeg forsøger i hvert fald IKKE mere!
nov 2011
Følger: 5 Følgere: 3 Hunde: 3 Emner: 165 Svar: 1.056
nov 2011
Følger: 5 Følgere: 3 Hunde: 3 Emner: 165 Svar: 1.056
apr 2009
Følger: 21 Følgere: 19 Hunde: 2 Emner: 216 Svar: 3.261
"Røres sammen og lader det stå i fire dage hvorefter man bruger anvisningen"
nov 2011
Følger: 5 Følgere: 3 Hunde: 3 Emner: 165 Svar: 1.056
apr 2009
Følger: 21 Følgere: 19 Hunde: 2 Emner: 216 Svar: 3.261
apr 2009
Følger: 21 Følgere: 19 Hunde: 2 Emner: 216 Svar: 3.261
apr 2009
Følger: 21 Følgere: 19 Hunde: 2 Emner: 216 Svar: 3.261
ja det må du sgu ned i skraldeskakten og spørge om
Der var MUG på så fanme nej om jeg gider at spise eller forsøge igen
jan 2008
Følger: 39 Følgere: 38 Hunde: 3 Emner: 180 Svar: 4.481
jeg læser det også som at man ikke må røre i ham de første fire dage når man starter ham op selv.
Nu tør jeg da slet ikke prøve selv. XD
apr 2009
Følger: 21 Følgere: 19 Hunde: 2 Emner: 216 Svar: 3.261
Herman kage !