Tilberedning af nakkefilet Tilberedning af nakkefilet
Hej alle
Nu må i altså hjælpe mig igen. Jeg har købt en nakkefilet på 2 kg til i morgen hvor vi skal have gæster. Planen er at den skal i grillen, og står i nat med marinade. Jeg har aldrig lavet sådan en, og har ikke høje tanker om den slags kød må jeg indrømme (men vores kammerat sagde at det var rigtig godt hvis det blev lavet rigtigt).
Jeg vil gerne sikre mig at den bliver fin og mør, så jeg tænker om man kan langtidsstege sådan en? Eller i hvert fald ved lavere temperatur, og så en 1-2 timer længere, lige som oksekød?
Er det muligt, eller hvordan skal jeg gøre?
maj 2007
Følger: 51 Følgere: 37 Hunde: 7 Emner: 149 Svar: 2.514
aug 2007
Følger: 13 Følgere: 12 Hunde: 3 Emner: 103 Svar: 3.984
okt 2009
Følger: 4 Følgere: 4 Hunde: 1 Emner: 56 Svar: 2.125
jan 2010
Følger: 4 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 387 Svar: 2.743
aug 2007
Følger: 13 Følgere: 12 Hunde: 3 Emner: 103 Svar: 3.984
jul 2008
Følger: 20 Følgere: 16 Hunde: 5 Emner: 55 Svar: 1.529
Se evt kvalimad.dk opskift, han har den også i flere variationer.
Mariner den natten over, i ovnen fra morgenen af, også lige den sidste time til to i grillen. MUMS siger jeg bare
jan 2010
Følger: 4 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 387 Svar: 2.743
Jeg må bare håbe på det bedste. Jeg delte den i 2, og har lagt dem i hver sin marinade. Vi har også en stegeso, som jeg kommer dem i (hvis de kan være der), og så får den en del timer, ved lav temperatur.
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.244
Jeg er en af dem der foretrækker nakkefillet/nakkesteg og nakkekoteletter fremfor koteletter eller skinkeschnitzler da der er meget mere saft og smag i.
Du skal nok få en god steg ud af det.
maj 2008
Følger: 130 Følgere: 128 Hunde: 1 Emner: 1.425 Svar: 17.872
Jeg bruger det også til pulled pork. Jeg marinerer det, og så får det 6-7 timer i ovnen ved 150 grader. Jeg har også prøvet at lave det på 12-14 timer ved 100 grader, men der er ingen forskel i smag og mørhed, selvom det får kortere tid, vade lidt højere temperatur.
Jeg har også prøvet at bruge det til grill, hvor jeg skar det ud i ret store humpler (3 dobbelt tykkelse af kotelet). Det blev marineret og kom i ovnen i 2-3 timer ved 120 grader, hvorefter det fik ekstra barbecue marinade på, og brunet på grillen.
Det smagte vildt godt. Det er sådan noget der er godt til gæster, fordi det kan forberedes, og kun skal på grillen i ti minutter. Det er nemlig tilberedt indeni, så man risikerer ikke, at det bliver helt branket, mens det stadig er råt indeni.
jan 2010
Følger: 4 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 387 Svar: 2.743
Og den blev da også spist, men det var altså ikke min favorit
Tak for hjælpen.
Tilberedning af nakkefilet