459 visninger
|
Oprettet:
FølgFølg ikke
6 Svar
Opskrift på rugbrød Opskrift på rugbrød
Jeg har besluttet mig for at lave mit eget rugbrød, så søger en masse gode opskrifter
Jeg har ikke nogen støbejernsgryde så det må ikke være opskrifter til den
0 synes godt om
apr 2011
Følger: 11 Følgere: 10 Hunde: 1 Emner: 77 Svar: 428
okt 2009
Følger: 16 Følgere: 15 Hunde: 1 Emner: 215 Svar: 1.402
apr 2011
Følger: 11 Følgere: 10 Hunde: 1 Emner: 77 Svar: 428
apr 2011
Følger: 11 Følgere: 10 Hunde: 1 Emner: 77 Svar: 428
okt 2009
Følger: 16 Følgere: 15 Hunde: 1 Emner: 215 Svar: 1.402
jul 2011
Følger: 6 Følgere: 6 Hunde: 3 Emner: 10 Svar: 361
1. Her er en opskritft på et lækkert mørkt lagerbrød med malt
* 9 dl lunken vand
* 2 dl lager øl. Jeg valgte rød tuborg til det her brød. En dejlig øl der er kommet tilbage
* 1 dl ahornsirup
* 2 dl surdej. Se en opskrift på surdej.
* 4 tsk groft salt med top
* 500 gram skårne rugkerner
* 150 gram solsikke kerner
* 150 gram speltflager
* 50 gram sesamfrø
* 50 gram maltmel
* 600 gram rugmel
* 150 gram fuldkornsemmer og spelt
En rugbrødsdej skal ikke æltes men røres. Til gengæld skal den røres grundigt og det gøres bedst med en røremaskine eller en håndmikser. Regn med ca. 10 minutters intensiv røring.
Det første man gør er at blande væskerne. Altså vand, øl, sirup og surdej.
Herefter hældes resten af ingredienserne i under konstant omrøring. På den måde får man fordelt de forskellige ingredienser bedst. Bare følg rækkefølgen af ingredienser som de står herover.
1. Når den er rørt skal den arbejde i 12-24 timer ved stuetemperatur. Jeg har selv valgt 24 timer, men 12 er sådan set også rigeligt. Jo længere tid jo surere bliver brødet. Men vær ikke nervøs, så surt bliver det heller ikke
Brødet skal efter hævning fordeles i brødforme og alt efter hvor store de er får man enten 1 eller 2 brød. Jeg kan selv godt lide at brødet ikke er for højt så jeg laver 2 brød som på billedet.
Ovnen forvames til 170 grader og brødene skal så ind og bage i 2 timer, hvorefter de tages ud af formene og skal køle af på en bagerist. Her kan man med fordel pakke brødene ind i et fugtigt viskestykke hvilket gør at skorpen forbliver sprød men ikke bliver meget hård.
Det er en smagssag med viskestykket. Hvis man godt kan lide en meget sprød skorpe kan man udelade det og få et dejligt brød alligevel. Jeg kan lide begge dele, så det er lidt forskelligt hvordan jeg gør.
God bagning
Opskrift på rugbrød