{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.987 visninger | Oprettet:

Udtrækning af tænder-ligegyldigt emne for nogen {{forumTopicSubject}}

Jeg fik en brat opvågning i dag fra de 3-4 års pauser fra tandlæger pga. SU.

Jeg har rimelig meget caries i begge visdomstænder i overmunden og venstre undermund. Tandlægen har vurderet at de tænder selvfølgelig kan forsøges at laves, men hendes bud er altså at de skal ud, da hun ikke kan love at vi ikke ender med at skulle rodbehandle dem.

Den tankegang kan jeg umiddelbart sagtens forstå.
MEN - jeg har altså allerede fået rykket alle fire små kindtænder (ved siden af hjørnetænderne) ud da skoletandlægen i tidernes morgen vurderede at mine tænder var lidt for store til at bøjle alene kunne give mig et pænt smil.

Jeg er derfor rigtig meget i tvivl (og grædefærdig) over hvad jeg skal gøre. Økonomien kan rende mig et vist sted. Kæresten har lovet at hjælpe og om ikke andet kan et SU lån betale regningen og jeg så venter med renter indtil jeg er færdiguddannet. Men temmelig sikkert kan kæresten hjælpe med det hele - omend det kommer til at tage et lille stykke tid hvis det ender med rodbehandling - men som tandlægen sagde, der kan gå 6 måneder eller 15 år. De kan ikke love noget.

Men for pokker, hvor er jeg i tvivl om jeg skal rykke de to (måske tre tænder) ud. Jeg er knap 24 og står allerede til at miste 6 måske 7 tænder! Det er godt nok mange i min optik, når jeg samtidig har nogle dumme tænder og meget tendens til hul i tænderne. Hvem ved hvad fremtiden bringer? Også derfor jeg i dag sidder og sparker mig selv - hvorfor sprang jeg de skide tandtjek over?? Nok for at undgå at der liiiige var et lille hul der skulle ordnes - nu er der pludselig tre store!!! smiley

Visdomstanden i undermunden vil tandlægen forsøge at ordne. Ender vi med rodbehandling senere, så må vi tage den derfra. Men jeg fornemmede at hun se ville have den ud = operativ indgreb, hvilket allerede nu skræmmer livet af mig.

Det samme vil hun også gerne med visdomtænderne i overmunden, men hun anbefaler at tage den billige og lette vej og få dem ud med det samme...

Havde ellers besluttet mig for at beholde dem, men nu kommer jeg så meget i tvivl. Især med prognosen på rodbehandling.

Men puha... sidder alene hjemme og er helt ødelagt. Ringede til kærsten tidligere, men han havde travlt på jobbet så vi snakkede kun nogle minutter smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Udtrækning af tænder-ligegyldigt emne for nogen
  • #2   3. feb 2014 Jeg kan godt forstå dig det er ikke rart at skulle have tænder ud Men på den anden side kan du komme til at bøvle rigtig meget med de dumme visdomstænder Min tandlæge siger at det er noget fanden har skabt fordi vi ikke bruger dem så de er kun i vejen fordi de er meget svære at holde Jeg ønsker dig alt held hvad du end beslutter dig til smiley

  • #4   3. feb 2014 Jeg er passiv medlem i DK så den ryger helt klart op i gruppe 5 når jeg lige er faldet ned og har lagt en plan med kæresten når han kommer hjem senere.

    Jeg vælger også at sige, at jeg trods alt var inde ved klinikejeren og hun har været tandlæge i 23 år og specialiseret i kirugisk indgreb mm..

    Men tanken om at miste så mange tænder er skræmmende!! Hun havde en fin plasticmodel på hendes bord af hvordan et implantant sættes ned med skrue. Sad sku og stirrede på den mere end jeg så på hende smiley Og frygten for om det kræver fuld narkose at få sådan en sat i. For så bliver det dyrt!!

    Men livskvalitet er selvfølgelig vigtig og jeg VED at min kæreste spytter pengene ud med det samme (end om jeg er i tvivl alt efter om jeg skal i fuld narkose hvis jeg nu skulle ende op med at ønske et implantat - men det tager vi til den tid), hvis det viser sig at jeg ikke trives med tre kindtænder. Han har allerede været meget god til at berolige og forsikre mig at han er der økonomisk, så det er overhovedet ikke regningen for alt det her der skræmmer mig - det er tanken om at have så få tænder. Skammer mig dog lidt - her er jeg på SU og har virkelig ingen penge haft i et godt stykke tid. Nu lysner det, der er reserveret hund nr. 2 til i sommers og jeg ville have en kiropraktor til at kigge på min ryg. Og så rammer det her bare lige i fjæset. Gæt lige om jeg har dårlig samvittighed over at jeg køber en hund - men får brug for kærestens støtte til en rimelig stor tandlægeregning.

    Det hele kommer til at løbe op i 7300kr ca (incl røntgen og midlertidig fyldning af den ømme visdomstand i undermunden) og deraf vil DK betale de 2260 ca. Og det kommer til at koste mig knap 1350kr at være i gruppe 5 i 1 år, så det er godt og vel 1000kr at spare der.

    Men igen - skide være med pengene.Det er sku mine tænder jeg er ked af smiley


  • #5   3. feb 2014 Kender en som fik et tilbud fra hendes danske tandlæge, som lød på 100.000. Hun tog derefter til Tyrkiet og fik lavet det samme, men nu til en pris på 16.000.
    Hun er tilfreds med det hun har fået lavet, men om det går så godt hver gang, ved jeg selvfølgelig ikke smiley


  • #6   3. feb 2014 Det er nemlig overhovedet ikke sjovt at have ondt i tænderne. Også derfor at jeg sagtens kan forstå tandlægen når hun siger ud - også fordi det er det langt bedste rent økonomisk.
    Men øv jeg er altså ved at være bange for mine tænder. Jeg har plomber i de fleste af dem, fordi mine tænder tager imod ALT. Så nu er der udskrevet eltandbørste, tandtråd og cola/juice er strengt FORBUDT! Kun en gang i mellem ved sjældne lejligheder. Er ræd for at min ribena saftevand ryger med der også. Det er lige godt den jeg kommer til at savne mest.
    Så det hedder vand og mælk (og jeg kan ikke lide mælk...) resten af livet... smiley smiley


  • #7   3. feb 2014 Arh nu er det heldigvis under 10.000 pt Anna - så jeg holder mig til en tandlæge jeg kan forstå og et sted der er ordentlig uddannet og hygiejne osv. Skulle jeg udenlands blev det godt nok maks Sverige eller Tyskland.

  • #8   3. feb 2014 Men igen - havde jeg ikke fået fjernet de 4 små kindtænder, så havde jeg også rimelig frivilligt underlagt mig tandlæges hænder - så frivilligt man nu engang kan når man skal have ordnet sådan noget.

    Men har straks skrækscenariet med min farfar det havde gebis. Øjs jeg ville være ked af det. Men igen - om jeg så skulle miste alle tænderne, så ved jeg at min kæreste er 100% bag mig og så bliver der brugt de 100.000-150.000kr på et nyt tandsæt. Så økonomien skræmmer mig ikke - selvom jeg synes det er træls. (var der egentlig nogen der sagde at jeg er rigtig god til at være pessimistisk og se det værste scenarie for mig med det sammme...?? smiley )

    Tandlægen siger - ud med dem, nul cola, nul juice (må have hørt hende om det også er nul saftevand), skær voldsomt ned for sukkerforbruget, tandtråd, eltandbørste og årligt tandtjek og det hele går forhåbentlig godt.


  • #9   3. feb 2014 Jeg fik ligesom dig fjernet tænder som ung så der blev plads til en "fast" bøjle, og jeg var ligesom dig lykkeælig for mine visdomstænder...indtil jeg efter et par års pause og måtte til tandlægen pga.visdomstænderne. jeg fik hevet alle 4 ud, pga. rødderne var så lange og snoede sig som rødderne på et træ, at talen om rodbehandling ikke kunne komme på tale, hun kunne ikke fjerne hele nerven, så få dem UD. jeg garanterer for, at du kun vil få problemer med dem senere, ellere rettere sagt fra nu af, indtil de bliver hevet ud og "brændt på bålet" smiley det ER noget Gud har skabt i et Forbandet humør, det er HELT sikkert. At du ikke har så manhge tænder at tygge med skal du ikke tænke på, det er intet problem, jeg har kunne tygge ALT selv om jeg kun havde en tand i overmunden og en i undermunden der "mødtes" i omk.6år nu går den desv.ikke længere da den øverste er knækket "Det ses ikke da jeg har mine fortænder, men de duer ikke at tygge med. Så jeg er også igang med en større renovation af kajen, jeg venter bare på at få tiden til "turen i narkose" også vågne op ned 6 bisser i undermunden..DET bliver WEIRD.. Selvom det ikke er et penge spørgsmål, så vil det på sigt bliver meget billigere at få dem hevet ud nu, frem for at prøve at opbygge med "vådt sand,istedetfor cement". Dårlig måde at sammenligne, men jeg kan ikke komme på en bedre idé lige nu. smiley jeg håber på du forstår hvad jeg mener.

  • #11   3. feb 2014 Jeg er helt med - det var netop også det som den søde receptionist forklarede mig i formiddags imens jeg stadig var halvbedøvet i munden og gjorde hvad jeg kunne for ikke at vræle hende i øret smiley smiley

    På den anden side overvejer jeg også at sige - hvorfor ikke ofre de 2200kr (for mig en del penge - for min kæreste et greb i lommen, som han gerne slipper) og se om jeg kan beholde de to? Tandlægen vil allerede beholde den i undermunden. Den er regnet til at koste mig 1200kr før støtte - de to andre hhv. 1400kr/stk før tilskud.

    Hvis det så glipper - jamen så koster de 300kr/stk at fjerne + 270kr bedøvelse. Skal nok regne med at de skal fjernes af to omgange.

    Jeg aner så ikke hvad det vil koste mig, hvis tanden i undermunden skal ud med det her (i mine ører stadig uhyggelige) indgreb.


  • #12   3. feb 2014 Pia det er også det jeg tænker.

    Visdomstanden i højre undermund ser fin ud (som jeg forstod på den noget fortravlede tandlæge - jeg ringede kl 8 og blev mast ind mellem to andre, så det var lækkert at hun lige kunne nå røntgen og midlertidig fyldning af den ømme tand) - og når man lever to mennesker sammen på en fornuftig økonomi, så er de her 39.000kr altså ikke en stor gæld at få.

    Kærsten har prøvet at have en meget større gæld end det og har klaret det, selvom som han sagde - det da sjovere at have de penge til andre ting end en gældspost.

    Men jeg ved, uden at vi har snakket implantat, at livskvalitet i hans øjne er vigtigt og to ferier til Egypten/Thailand kan overhovedet ikke prioriteres før et godt tandsæt og derved livskvalitet.


  • #13   3. feb 2014 Men avs Anita - det er da også voldsomt at du kun har haft én tilbage!! Det er netop der jeg frygter at havne. Var det huller der tog resten eller?

    Jeg håber inderligt at du bliver glad for "dine" tænder når de er kommet i smiley Jeg googlede det for lidt siden og røg ind på et klinik i københavn.

    Jeg vil have tre kindtænder tilbage i hver side når de to visdomstænder er kommet ud. Og de er vist alle sammen med sølv efterhånden.

    Og for at det ikke skal være løgn er venstre side med ikke mindre end to huller min "gode" side. Det er storset kun den side jeg tygger i - men det er sikkert også derfor at der er to store og tre små huller i den. Hvor jeg i højre side har en sukkerfølsom tand (som der ikke er hul i) og hvor der kun er et lille hul og så den her visdomstand. Men forstod faktisk sådan inde på klinikken at den i højre side ikke var voldsom, men nu må jeg se hvad hun siger.

    Tandlægen er selvfølgelig booket hele resten af ugen og i næste uge er hun på ferie. Så venter "spændt" på at det bliver den 17/2.


  • #14   3. feb 2014 For dælen bedøvelsen er næsten væk nu og det gør ONDT! smiley Håber det er stikket der får det til at gøre ondt - og ikke nerven der brokker sig over at blive lappet midlertidigt.

    Nu er det vist på tide at kæresten får fri og giver den krammer jeg har manglet siden i formiddags smiley


  • #16   3. feb 2014 Jeg er også faldet lidt ned igen, nu hvor chokket har lagt sig.

    Og pt. vil jeg sige at jeg sluger min skræk og bange pessimistiske fornemmelser og lader tandlægen gøre som hun vil. Begge visdomstænder ud i overmunden og rep. af visdomstand i undermunden.

    Især når alle (både hende, assistent OG en assistent og tandlæge et andet sted) siger at visdomstænder er noget proprøst skrammel.

    Og så sidder jeg og tænker - gad vide om jeg egentlig i det hele taget bruger dem når jeg tygger....? Eller om de bare sidder og samler skidt og ikke bliver børstet ordentlig... smiley


  • #17   3. feb 2014 Jeg havde også 3 kindtænder i hver side "self smiley " Men efter jeg for snart 10år siden blev gennemtygget "lidt" af en pit bull da jeg skulle redde min Basenji og dengang 6mdr gamle beauty fra at blive likvideret af 2 pitbull´s der bare kom springende ud fra en skolegård der lå bag en 4m bred hæk, kl.3.30 en december morgen/nat, der blev jeg smittet med den såkaldte "dræber-baktertie" den kan ikke slås ned, så alt inficeret væv skal skæres væk, også skal man igennem den værste/største penicillin "kur" da al ens modstandskraft forsvinder, jeg lå i koma i en md.og kom i et trykkammer 2gange dagligt imens jeg også dagligt var på operationsbordet. Mine tænder rådnede indefra, så det blev først opdaget nogle år efter. men til gengæld fik jeg kun fjernet halvdelen af min overarm og lidt ryg og skulder, andre er døde eller har fået amputeret både arme og ben, så jeg må siges at hører til de heldige der kun har mistet mine før så flotte bisser, jeg er nødt til at se på hele historien for ikke at ha/få ondt af mig selv og mit mistede smil smiley men jeg håber det bliver ordnet igen..nu..lang om længe..jeg har måtte få en sagsbehandler til at komme og hente mig for jeg stoler ikke på migselv, jeg er nervøs for at udeblive selvom jeg jo gerne vil ha de tænder..meeen shit, jeg får klaustrofobi bare af tanken om tandlæger..og jeg skal NOK tie stille om min oplevelse med mine visdomsbisser ..hahaha.. smiley

  • #18   3. feb 2014 Du gør det sidste du skrev smiley de er svære at rengøre og man bruger dem kun hvis man skal bide rigtigt hårdt ,lidt ligesom hundene bruger deres kindtænder, de bagste bruger de næsten kun når de gnaver ben. smiley

  • #19   3. feb 2014 Hold da op!! smiley jeg er fristet til at sige, hvor uheldig kan man være, men det er da slet ikke rammende nok. Puha, det må have været et helvede for dig. Kan dæleme godt forstå du glæder dig til at vågne op med fuldt tandsæt igen!


  • #20   3. feb 2014 Ja lidt utroligt. Det var forresten første gang i mit liv at jeg er blevet bidt af en hund selvom jeg siden jeg var 2-3år er kravlet ind til div, plads,vagthunde og alle andre såkaldte farlige hunde, også får jeg nogle bid som jeg ikke opdager før bagefter pga adrenalinen for at min Basenji ikke skulle få knust kraniet, for den anden pit havde hans hoved i ml.kæberne, biddene fik jeg fordi jeg gik imellem pit bullen og min kun 12kg tunge hanhund, og kun den del kan jeg huske noget af, også det der skete efter den 1ste md.i koma. Men selve oplevelsen "oplevede" jeg jo nærmest ikke, kun følgerne af det hele, og det ligger jo år tilbage, så jeg er mere bange for det der venter, men jeg self. at jeg bliver glad for det hele er ordnet "når det engang er overstået", men men men, det er lige det,,jeg skal jo først igennem "udtrækningerne og ud-opereringen af alle de gamle rødder. Uf hvor jeg ikke bryder mig om tanken..hihihi.. Men det skal jo til, før jeg ka få slutresultatet at se..Jeg ville næsten hellere den første tur igennem igen frem for turen til bisse doktoren. smiley

  • #22   4. feb 2014 Jeg er delvis enig med dig kira. men fordi at visdomstænder er meget skrøbelige i forhold til vores andre tænder "eller fordi de er så svære at rengøre ordentligt sp de virker svagere" så er det at de fleste får dem hevet ud når først der begynder at komme huller i dem. men jeg syntes da helt sikkert også at "Sappie" bør rette sig efter sin tandlæge, da han/hun er den eneste som kan bedømme om lige disse tænder er "bevarings egnede" syntes dr.tand det, så bør man naturligvis beholde dem. man skal bare huske altid at have sin sunde fornuft med, ligesom hos dyrlægen eller ens praktiserende læge, for ikke alle gør det der er bedst for patienterne, de er kun mennesker og nogle ser kr.i kassen ved at få patienter komme igen og igen. Men det er self. en helt anden tråd det emne hører til i smiley

    Måske bør jeg lige tilføje at man sjældent kan bruge dem til at tygge med når andre hives ud, for da det gerne er dem der sidder længst tilbage i munden man får hevet ud, så er der ikke nogen tand som visdomstanden kan mødes med så man kan bruge dem til tygning. Det er min egen oplevelse. jeg har måtte "flytte" rundt på underkæben for at få tænderne til at mødes "hvor det føltes bedst" i starten, og efterhånden som der var færre tænder så måtte jeg flytte kæben både fremad og baglæns og til højre og venstre "beklager men det er meget svært for mig at få ned på skrift" smiley men de tænder jeg har tilbage sidder helt forkert nu, pga.min underkæbe har vænnet sig til at sidde der hvor den gør for at de 2 sidste kindtænder kunne mødes og bruges til noget praktisk "arbejde. smiley


  • #23   4. feb 2014 Men Sappie, jeg forstår godt at du vil beholde dem længest muligt, så er det en mulighed jamen så gør det. som du selv skriver, så kan du altid få dem hevet ud hvis det viser sig at de bare er til besvær. Kun du søde, ved hvad du vil ha det bedst med. so GO FOR IT. uanset hvad du beslutter dig til. smiley

  • #24   4. feb 2014 Efter en søvnløs nat endte jeg med at ringe til min tandlæge for en times tid siden. Hun siger at hun selvfølgelig gerne vil lave dem. Men det er så store huller at hun sådanset skal bore på alle fire plader og det er meget. Men hun gør som jeg vil og går det ikke, så kan vi altid snakke om at få dem ud senere.
    Som hun sagde, så har jeg allerede haft en hel del huller og flere dumme nu. Og der er en tydelig tendens til at jeg ikke kan komme ind og holde de tænder rene. Derfor vil hun sige at de skal ud, så jeg kan koncentrere mig om dem jeg har tilbage.
    Samtidig er hullerne i de andre tænder ikke så små som jeg forstod på hende i går. De er ganske store og dumme - men det er visdomstænderne der er tættest på nerverne.
    Det blev jeg jo ikke ligefrem roligere af at høre... smiley især fordi jeg tydeligt kan mærke på hende at hun synes jeg har nosset godt og grundigt i den - hvilket jeg udemærket godt er klar over at jeg har. Men har bare brug for at hun liiiige lægger det til side nu.
    Det er så hvad man får ud af at forsøge at holde næsen på skindet rent økonomisk...
    Jeg ved virkelig ikke hvad jeg vil. Eller jo - bygge en tidsmaskine og losse mit tidligere jeg til tandlæge smiley smiley


  • #25   4. feb 2014 Men årha... Ku det ikke godt lige være naboen for en gangs skyld?? Synes godt nok at jeg og min familie har fået alt lortet i den sidste tid. Og tænderne er simpelthen prikket over i'et. Jeg har ikke lyst til at lave så meget andet end at tude. Verden er sku delvis gået under i min optik efter i går.
    Og så prøver tandlægen at være flink og sige at hun har haft unge inde som havde meget værre tænder end mig. Det hjalp sku ikke rigtigt smiley


  • #28   4. feb 2014 Det er nok en udskydelse af der uundgåelige - eller et forsøg på at se om jeg tv kunne være en af dem, hvor de holdt i 15år mere.

    Jeg overvejer stadig om billederne skal til en anden tandlæge. Ikke at jeg ikke stoler på hende jeg har fundet - men det hele lyder bare så voldsomt. Men jeg aner så ikke hvem jeg skulle sende dem til.

    Men jeg kan også sagtens se det logiske i at få dem ud. Nul smerter efterfølgende og der opstår ikke nye huller i dem, som kan smitte de andre tænder ved siden af.

    Men puha... Så har jeg tre (hullede) kindtænder tilbage i hver side. Det er det der skræmmer mig. Implantat lyder så nemt (Worst case scenarie om mange år måske), men alligevel...


  • #30   4. feb 2014 TAK Pia. DET havde JEG brug for at høre..Hihihi..Ved godt at det ikke er min tråd, men da jeg kun venter på kommunens svar før det går løs, så er jeg lige så nervøs som TS hvis ikke værre, da det ikke "kun" er visdomsbisserne, men begge kæber der skal skæres op. VRæææl. og JUhuuue. smiley Angst, bange og glad på een gang.

    Sappie. Får du dem fjernet og får ordnet de andre også passer de kommende ½års besøg, så kan du beholde dien egne tænder til du dør, selv om du let får huller. Når tandlægen er færdig med at "lappe" så spørg om du ikke kan få dem "lak-beskyttet" det hedder ikke lak, jeg kan ikke huske hvad det er heller, men min datter fik penslet noget gennemsigtigt noget på da hun var barn for 25-30år siden og det gjorde at hun ikke fik huller i mange år. Det middel må da eksistere endnu. Dengang blev det vist kun brugt på børn som lige el.næsten lige havde skiftet tænder, sådan at de ikke stod og skulle ha gebis som 18årige, men som sagt så må man da kunne få det på hvis tænderne er "porøse".


  • #31   4. feb 2014 Årh for dælen!!! Det skal jeg helt klart snakke med tandlægen om!!! Er du vimmer. Det burde jeg have haft for længe siden!!!

    Hun siger også at hun forventer at se mig hvert år fremover - jeg har sagt til hende at hun kommer til at se mig oftere smiley

    Jeg er pludselig ikke bekymret for en lille regning. Alt andet end at stå her igen.

    Hun har lavet et kedeligt forbud - aldrig mere cola, juice, saftevand. Kun en gang i mellem, men ellers er det forbudt. Mine tænder kan ikke holde til det.

    Googlede mig frem til at rødvin ligger på niveau med æblejuice. Så det må blive rødvin jeg nyder en gang i weekenden, når kæresten og mig laver god mad. Ellers hedder den vand, vand, vand, mælk (kan ikke fordrage mælk.... smiley ) og lidt mere vand.

    Men jeg har faktisk også kigget på implantater og det lyder voldsomt med boring ned i kæben, men egentlig så virker det ikke så slemt. Jeg tror faktisk jeg er mere skræmt over tanken om at få fjernet min visdomstand i undermunden, hvis lapningen af den ikke virker.


  • #33   4. feb 2014 Ja, jeg ved heller ikke hvorfor det er så Tys tys, jeg havde ikke hørt om det før min datter fik det på, og har heller ikke hørt om det siden..Ret underligt..Men spørg efter det, hun må vide hvad det har været...
    Nu hvor du ikke må drikke så mange ting, så smager mange rødvine når de blandes om med vand ligesom saftevand, så du kan prøve at finde en el.flere der egner sig til den slags. smiley
    Implantater.. Det er jo ikke tiden til at tænke på det nu..Måske kommer det aldrig på tale, og hvis det gør bliver det første om ,ange mange år, så hvorfor ta´sorgerne på forskud, endda sorger som måske slet ikke opstår ? smiley Op med humøret, det skal nok gå alt sammen. *Ss* smiley


  • #34   4. feb 2014 Haha - jamen jeg er så god til at forstille mig worst case scenariet smiley det er typisk lille pessimistiske mig.
    Men tandlægen bliver helt klart spurgt om det er noget hun bruger. Og hvis ikke - jamen så ringer vi til en anden, og en anden og en anden osv.


  • #35   4. feb 2014 Den smertefri bedøvelse kender jeg ikke.

    Men hun skal godt nok have credits, min tandlæge - hun lagde en næsten smertefri bedøvelse. Hun stak to gange og anden gang nev en del, også fordi jeg kom til at spænde op. Der fik hun lige fat i mig og mindede mig om at trække vejret dybt, ned i maven og gennem næsen. Det lettede lidt på det.

    Så i forhold til at jeg kan huske at jeg stortudede dengang jeg blev stukket af bøjletandlægen (og det på trods af at jeg havde fået lattergas), så var de to stik i går det rene ingenting.


Kommentér på:
Udtrækning af tænder-ligegyldigt emne for nogen

Annonce