642 visninger
|
Oprettet:
FølgFølg ikke
14 Svar
Brød Brød
Er der nogen af jer der har erfaring med at bage jeres eget brød?
Har bagt sådan nogle grovboller, og selvom de smager godt, så er de virkelig massive. Kunne godt tænke mig de var lidt mindre massive og mere luftige.
Har I mon nogle gode opskrifter på groft brød?
Hvad med rugbrød er det godt, når man bager det selv?
0 synes godt om
dec 2010
Følger: 10 Følgere: 26 Hunde: 6 Emner: 278 Svar: 8.727
Prøv at google opskrifter, der findes en masse varianter.
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
For at få brødet luftigt skal der noget raffineret mel til og der er jo netop det, man begrænser i en grovbolle
Hjemmebagt rugbrød er fantastisk! Det samme gælder dog her - jo mere hvede i dejen, jo mere luftigt.
Der ligger iøvrigt et gammelt indlæg fra Nina her på HG med en god rugbrødsopskrift.
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
http://www.hundegalleri.dk/grupper/mormorskkken/456677-rugbroed_og_franskbroed
aug 2006
Følger: 29 Følgere: 32 Hunde: 2 Emner: 900 Svar: 11.842
aug 2006
Følger: 29 Følgere: 32 Hunde: 2 Emner: 900 Svar: 11.842
aug 2006
Følger: 29 Følgere: 32 Hunde: 2 Emner: 900 Svar: 11.842
jul 2015
Følger: 2 Svar: 204
Jeg har ikke nogen opskrift, men generelle fremgangsmåder som så varieres alt efter brugen.
I går lavede jeg grove burgerboller. Smed et par håndfulde kerner, grovvalset havregryn og hvedeklid til at trække med kogende vand. Da det var kølet ned blev gæren opløst i vand, lidt olie tilsat og så kom "snasket" ned i. Herefter blev der tilføjet lidt grov durummel, grahamsmel og så hvedemel for resten. Æltes godt igennem, og så er der ellers lækre boller.
Jeg penslede med æg og tilføjede sesamfrø. Uhm
Jeg lader som regel dejen hæve et par timer ved stuetemperatur og bollerne efterhæve en halv times tid inden de bliver bagt. Synes de er blevet rigtig gode, luftige og grove som jeg elsker dem.
Det er bare med at komme i gang synes jeg. Det tager ikke længe (hvis man ser bort fra hævetiden) og når hele huset bare dufter af boller!
aug 2009
Følger: 4 Følgere: 5 Hunde: 1 Emner: 201 Svar: 1.667
Men som de andre siger, så har kvaliteten på melet også meget at sige
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
aug 2008
Følger: 32 Følgere: 1466 Hunde: 9 Annoncer: 2 Emner: 30 Svar: 30.325
Mine bliver mere sådan grove i det, jeg evner ikke at lave sådan nogle luftige nogen man får til fødselsdage?
Gad godt vide hvorfor det skal være SÅ svært
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Men når folk serverer gode, luftige grovboller, så er det fordi en stor del af melet i bollerne er hvedemel.
maj 2008
Følgere: 65 Hunde: 2 Emner: 124 Svar: 6.618
feb 2009
Følger: 21 Følgere: 30 Hunde: 5 Emner: 174 Svar: 7.686
maj 2008
Følgere: 65 Hunde: 2 Emner: 124 Svar: 6.618
Brød