{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.040 visninger | Oprettet:

Dandi J
Dandi J
Tilmeldt:
11. nov 2009
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 8

Hjælp! Amfstaff 8.mdr er blevet UMULIG {{forumTopicSubject}}

Hey. Jeg står og er vildt ulykkelig over min hunds nye adfærd.
Jeg har ledt og læst i adskillige tråde herinde og finder mig nødsaget til at spørge om hjælp og gode råd.

Jeg fik ham da han var 8 uger i november måned. Tiden var egenlig rigtig god da jeg var sygemeldt i 5 uger pga. min brækkede hånd.
Nå jeg får så min første egen hund (hanhund) da han er 8 uger og hengiver mig næsten fuldtid i omsorg og potetræning.
han var så dygtig at jeg næsten turde kalde ham renlig som 12-14 uger gammel. Han lærte meget meget tidlid, sit, kom, nej, vente, værsgo og giv pote(med begge poter smiley ).
og det hele gik jo som smurt.
Jeg fik sjældent besøg derhjemme og var ikke så tit ude og møde nye mennesker/hunde med ham, da det jo har været en rimelig rå vinter med masser af sne og kulde.
Så kommer tiden hvor jeg bliver raskmeldt og skal starte på job igen og han skal lære at være alene hjemme i længere tid ad gangen - fra 7.30 til 16.00. Jeg har et børnegitter der afholder ham fra at forlade entréen. Min hoveddør kan han sidde og kigge ud og observére gaden. I starten tager jeg hjem ved en 12 tiden og lufter ham og leger lidt med ham en ½ times tid.
Det gør jeg så de første 2 uger. og det går egentlig fint med at han bliver forladt og brokker sig egenlig ikke.
Han begynder så på at bide i gipsvægge, lister, køkkenbordplade, dørkam osv. selv om der ligger et utal af legetøj og kødben som han bliver rost for at lege med. og har altid fået byttet mobiltelefonen ud med et stk. legetøj for at fortælle at hans legetøj må han godt bide i. Han har heller aldrig rigtig ødelagt noget som helst i resten af stuen.
Nå det begynder jo så at blive frustrerende at hele min entré er blivet smadret og jeg køber så sådan noget "anti dominans" spray, og prøver flere varianter. Det virkede en smule men så stoppede det nærmest med at virke med mindre jeg købte en dåse og dagen og sprayede hele entrén til. Der var så ikke rigtig noget at gøre ved det for det var jo allerede sket og jeg var ikke hjemme til at fortælle ham at det var fy!

Nå videre, Han er nu omkring 4-5 måneder og er jo vokset en del. Han har det rigtig godt med at møde nye hunde. Løber ivrigt hen til dem og står og logre, iagtager og snuser. Ikke engang et bjæf. Og de fleste andre hunde, også hanhunde tog godt imod ham uden problemer. Jeg begynder at lære ham at blive efterladt noget tid foran butikker og centre uden det store brok (nogen gange kan der komme nogle skrig som kun varerede ved til jeg var ude af syne)

Så når vi til 5-6 måneder og han er begyndt at trække rigtig meget i linen, og leger lidt vildt men ikke aggresivt. Han er MEGET hyperaktiv, skal stimuleres 24/7. Har svært ved at sidde stille. men kan stadig med alle hunde.

7-8 måneder. Han er begyndt at løfte benet og dele sit pis op. Dominere gæster ved at humpe dem. napper gæster i hænderne og hopper op. EKSTREM vild og ivrig. Det er nået så langt at jeg ikke tør lade andre passe ham, for han kan finde på at nappe dem i fødder og hænder. han har lært at stoppe side bidere/nap når man siger av, men er begyndt at afvige med det, eller starte igen efter 5-10 sekunder. (Han gør det ikke med mig) Han er begyndt at gø og rejse børster af alt hvad der bevæger sig udenfor vinduet i baghaven. han gør af nye mystike lyde, nye genstande i boligblokken. Han er nærmest umulig at gå tur med. Hvis der kommer cyklister farer han ud foran dem og undgår at blive kørt over med nød og næppe. Han blev dog kørt ned forleden da jeg et øjeblik var uopmærksom, havde ham i flex line og talte i tlf da der helt uventet kom en cyklist bagfra. han kom tilbage lidt grædende og søgte trøst. der skete dog ikke noget alvorligt heldigvis. det er så slemt at han farer over til alle forbipasserende og prøver at hoppe op ad dem.
Han er også begyndt at bide ud efter mig hvis jeg prøver at fjerne ham mens han ligger og sover. i starten knurrede han bare, men fik aldrig sin vilje. nu BIDER HAN!

som 6-7 mdr. gammel han har også gået sammen med min kærestes 3½ gamle Olde English Bulldogge hanhund, uden problemer den første uge uden problemer. Så kom det, han bliver ekstremt jalous og dominant hvis den anden søger opmærksomhed hos min kæreste eller mig. og de skændes lidt og den anden sætter så min hund på plads. Han prøver så igen efter 1 minut, og det fortsætter. De kan godt gå sammen hvis vi ignorérer dem fuldstændig indtil videre, men vi er usikre på om det en god idé nu.

Han er UMULIG at have med nogle steder, han gør af ALLE hunde. bortset fra dem han kender.

Jeg gjorde den stor fejl at jeg ikke fik ham socialiseret nok som lille og sku også have gået til hvalpetræning men fik det ikke gjordtl.

Jeg er dybt ulykkelig over at jeg har fejlet og det sidste jeg ønsker er at fortsætte i samme spor eller miste ham, og for alt i verden undgå kastration.

Jeg har det også svært med at socialisere ham med andre hunde i mit område da de andre ejere ikke var interresserede i sådan en "kamphund" selvom det egenlig er deres hund der starter det første bjæf.

Kunne rigtig godt tænke mig at træne! med ved hverken hvordan, hvor, hvornår.

Vi bor i Hundige (Greve).

Mvh. En ked hundeejer!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hjælp! Amfstaff 8.mdr er blevet UMULIG
  • #1   25. maj 2010 Hvorfor vil du for alt i verden undgå kasteration?



  • #2   25. maj 2010 Det er ærgerligt du ikke fik begyndt til træning dengang, men det er aldrig for sent. På dkk eller dchs hjemmeside kan du se hvilken klub der ligger nærmest dig. Prøv at tage kontakt til dem, så hjælper de dig med at finde et passende hold osv.
    Mht at han rejser børster af alting...er det kun dem i nakken han rejser, eller er det også de bagerste, lige over halen?


  • #4   25. maj 2010 "Bange for at være alene hjemme" - Eller, keder sig smiley
    Så måske lige det ville afhjælpes med rette aktivering - Mentalt
    Dog er det nok godt som Lonny siger at søge proff. hjælp da deres råd er meget mere præsice.


  • #5   25. maj 2010 hej det med at han gør af andre hunde er mget normalt når han ikke kender dem men den måde du kan stoppe ham med gø på kan være at hvert gang du kommer gående med ham og han starter på og gø så vend rundt og gå ti meter den anden vej og sådan bliver du bare ved men husk og ros ham lige så snart han stopper med og gø så finder han hurtig ud af at han for din opmærkesomhed hvis han ikke gø.. prøv det det hjælp på min da jeg hade en

  • #7   25. maj 2010 Lonny - Jamen tvivler slet ikke på det smiley
    Det var også mest fordi jeg kender en amstaff med samme "symptomer" og det var klart kedsomhed - Eller mangel på mental stimulering smiley hehe
    Men det lyder måske også som en omgøring af alene hjemme træning smiley

    Og ja - Det er bestemt en hund der har brug for udfordringer mentalt smiley


  • Dandi J
    Dandi J Tilmeldt:
    nov 2009

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 8
    #8   25. maj 2010 @ lonny: Jeg vil tage kontakt til dogwise, det ser ud som det er det tætteste på os.
    @ julie: Jeg står ikke inde for kastration af samme årsag som jeg ikke står inde for abort og mange andre uetiske ting i verden smiley
    @ rænne: han rejser også børsterne bagerst over rumpen.
    @ krumme: Flex linen bliver brugt meget sjælendt. og ja jeg er sku også begyndt at hade den, det var den pågældende dag jeg brugte den.


  • #9   25. maj 2010 Hvordan sætter du Kastration og abort under samme ?

  • #10   25. maj 2010 Rent faktisk så følger din hund et mønster, som jeg genkender fra min egen hund - og som jeg faktisk finder ret almindeligt for en hund i de aldersindelinger, du har lavet.

    Jeg mener, at det der skal til er, at acceptere at hunden for alvor er i lømmelalderen. I den periode er det almindeligt, at den får hormonchok og opfører sig oversexet. Det er også almindeligt, at den bliver usikker på hele verden og derfor børster, gør, knurrer - og alligevel farer sammen af usikkerhed. Det er også almindeligt, at den lige lave en afprøvning af om regler nu også ER regler stadigvæk. Det er også der, at den tager initiativ til at lege ved at nappe og dermed skabe en reaktion.

    Så skal jeg være ærlig, så ser jeg ikke så meget unormalt i det, du oplever med din hund, men det er VIRKELIG anstrengende.
    Løsningen er at sætte ind med træning, der svarer til det niveau han er på - altså lavere end det, du slap tidligere.
    Du skal tage hensyn til, at han er usikker på sin omverden samtidig med, at han skal have skåret lidt mere firkantet - dog blødt og venligt, da de er følsomme i den alder - hvordan reglerne er.

    Den tabe socialisering kan du måske indhente igen, men der vil jeg også anbefale at få hjælp udefra. Det kan være tricky med sådan en hormonbombe.

    Men ellers - ro på - det du skriver ser voldsomt ud, når det er listet op, føles voldsomt fordi man bliver så træt, men for mig at se er det ikke så unormalt. Det er bare en ualmindeilg hård tid for en hundeejer.


  • Dandi J
    Dandi J Tilmeldt:
    nov 2009

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 8
    #11   25. maj 2010 Kan i uddybe hvad mental stimulering er? og hvordan det kan trænes i afhjælp til at være alene?

  • #12   25. maj 2010 Ja jeg forstår heller ikke lige sammenhængen mellem kastration og abort, må jeg nok sige...
    Jeg har lært, at hvis de også er rejst nede bagtil, så er hunden utryg. Det kan jeg også se på min egen, hun er også nervøs for mange ting. Men det er ikke til at sige hvad det er, når man ikke har set adfærden. Så få en til at se på det. smiley


  • #13   25. maj 2010 Dandi: jeg forstår ikke din holdning, men fair nok. Man kan generelt ikke kastrere for adfærdsproblemer (men du kan måske undgå kønsaggression)
    Mental stimulering er når hunden får lov til at bruge hovedet. F.eks. løse opgaver for mad, gå spor etc.


  • Dandi J
    Dandi J Tilmeldt:
    nov 2009

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 8
    #14   25. maj 2010 nu skal det jo ikke blive et emne der skal tages op til diskution men jeg er meget hippy i min mentalitet, jeg sammeligner ikke kastration med abortering men sætter dem i samme bås! jeg ser ikke nogen grund til at klippe klunkerne af min hund eller slå et ufødt barn ihjel fordi (det hele vil blive meget lettere). Det var så min forklaring og lad os nu vende tilbage til min umulige teenager hund smiley

  • Dandi J
    Dandi J Tilmeldt:
    nov 2009

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 8
    #15   25. maj 2010 @ ch. ja det siger folk også til mig af og til. jeg bliver bare urolig når det er sådan en race og hvis man ikke opdrager med omtanke kan de jo blive en tikkendebombe.

  • #16   25. maj 2010 Mental stimulering...gør ham træt oppe i hovedet. Lad ham bruge næsen. Prøv at smide hans mad ud på græsplænen engang imellem, så han skal søge rundt for at finde det.

    Ellers er jeg enig med ch omkring aldersfaserne, det lyder umiddelbart normalt smiley


  • #17   25. maj 2010 Dandi: hvis du kan hjælpe din hund ved det, så forstår jeg ikke du stejler sådan. Men det synes jeg du skal tale med en adfærdsbehandler om. Vi kan her inde ikke hjælpe dig nok. Vi kan ikke se hunden og ved ikke hvordan du arbejder sammen med den. Så søg prof. hjælp.

  • #18   25. maj 2010 Men hvis Kastration kan hjælpe dig OG ham rigtig meget i hverdagen pga. køns aggressivitet - Er det så ikke værd at overveje ?
    Hvis han ikke skal bruges til avl + Du mindsker risikoen for sygdomme "i det område"




  • #19   25. maj 2010 Dandi - Jeg synes det er dejligt at se, hvordan du tager ansvar. Hellere spørge for meget end for lidt smiley

  • #21   25. maj 2010 Og som lille tilføjelse, så bliver tvangskastration højst sandsynligt en realitet om nogle måneder pga. racen, så hvorfor ikke gøre det, mens det har en positiv effekt (altså inden kønsaggresiviteten bliver forankret i ham)

  • #22   25. maj 2010 Den største fejl af alle r du tror du kan styre en amfstaff nå det er din første hund. det skriger jo bare om at mislykkes.

    Du skal aktivere din hund noget mere og find noget hundetrænning at gå til som du burde være startet med da du fik ham..

    Få en almindelig kort snor på ham og lær ham og gå ordenlige ved sin side..

    Ud og gå længere ture. køb noget aktiverings lejetøj til hunde...
    Jeg har gjort det med min hund at nå hun skulle være alene hjemme fik hun godbider sådan at hun faktisk glæder sig til jeg smutter så hun kan få sine lækre godbider...

    Evt få lavet en hundegård til ham. .

    Og få den hund kastreret hvis den ikk er avl egnet og ikk skal bruges til den så kastrere den ville nok hjælpe rigtig meget. om du er for eller imod gør din hund den tjeneste og lad være med og tænke på dig selv.

    Jah må nok indrømme jeg er noget muggen over det for det er netop på grund af sådan nogen som dig som mener de skal have en muskelhund som første hund også tror de kan styre det og ja så går det galt, og de få et dårligt ry..

    Håber inderligt du få hjælp til din dreng så han kan komme på ret køl igen så det ikk går galt.
    men få den for gudskyld kastreret ingen grund til det andet


  • Dandi J
    Dandi J Tilmeldt:
    nov 2009

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 8
    #23   25. maj 2010 Jeg finder det lidt finurligt at det hurtige og nemme svar er at man skal kastrere sin hund. Jeg ved godt at det er en meget kønsaggresiv race og det er jo en hanhund. Men jeg søger også bare eksempler, råd og vejledning - IKKE kastration.
    Jeg kan godt se at i mener det kan være praktisk for begge parter.
    Men må være ærlig at jeg syntes heller ikke det okay bare fordi han ikke skal bruges til avl....

    Men indtil videre tak for alle det herlige og kontruktive svar smiley

    Tror nu også det er bedst at tage kontakt med en adfærdskonsulent og noget hundetræning.


  • #24   25. maj 2010 Okay smiley
    Held og lykke med den proff. træning i hvert fald !!
    Du må meget gerne give en update på hvad i har lavet, hvordan det virkede osv smiley

    Og thumps up for at spørge råd !


  • #25   25. maj 2010 der ud over ville jeg da også bide hoved af personen som ville prøve og bære eller fjerne mig nå jeg sover..Så er da forståligt at han heller ikk kan lide det..

  • #26   25. maj 2010 Dandi: kastration er ikke en nem og hurtig løsning, men kan være en god del af løsning. Men jeg synes det lyder helt fantastisk, at du vil søge prof. hjælp!

  • #27   25. maj 2010 mental stimulering = opgaver der udfordrer hundens hjerne. Fordi din hund ikke har noget konstruktivt at lave (spor, tømme hundelegetøj) har den selv fundet på opgaver (hvor hurtigt kan jeg splitte dette lokale, hvordan får jeg hurtigst opmærksomhed). Det er noget alle hunde kan finde på, men du har valgt en race der er fast plantet i den ende af skalaen der hedder "problemknuseren" (modsat ende er "problemløseren"), hvilket vil sige at den i høj grad vil bruge sin kæbekraft som værktøj til de opgaver den selv finder på.

    Hvis han skal lære at lade være med det skal den energi rettes mod noget acceptabelt - træn kommandoer/tricks, lav spor og søgefelter (f.eks ved at kassere madskålen og fodre ved at kaste maden ud over haven), og giv ham små opgaver (det kan være så simpelt som at putte hans foder i en flaske og lade ham arbejde for at få det ud).

    Jeg er enig m CH. Det du oplever er ikke ualmindeligt for hunde i den alder, men det er værre end det kunne være hvis du fra start havde sat dig mere ind i racen og gået til hvalpe- og unghundetræning, og du er nødt til at få noget hjælp på nu hvis du skal forhindre det i at blive værre.

    Jeg ønsker dig held og lykke og synes at det med kastration burde tages op til genovervejelse. Det vil ikke løse alt, men kan gøre opgaven lettere.


  • #28   25. maj 2010 Hey
    Du har allerede fået mange gode råd samt rettelser på de fejl du har begået.. Så jeg kommer bare lige med et par tilføjelser..

    Du skriver Trods det at han har et utal af legetøj at vælge imellem.. Dette er også en fejl, han skal ikke have så meget at vælge imellem, det kan han ikke overskue.. Lav en kasse med hans legetøj, og giv ham et enkelt når du går, dette kan du skifte ud fra kassen de forskellige dage..

    Start forfra med alenehjemmetræning, svært når du skal jobbe, men gå igang i weekenden, så har du et par hele dage at træne i..

    Køb en Sort KONG, fyld den med opblødt foder, dåsemadeller leverposteg og så en tur i fryseren, den ligger du også til ham inden du går fra ham..

    Ha´en radio kørene

    Sørg for han har en god seng at putte i, i den kan du med fordel ligge en t-shirt som du har sovet i nogle gange..

    Ang den kastration du ikke vil høre tale om, kunne du evt prøve en kemisk, og se om det overhovedet har nogen ændring på ham..

    Du kan melde dig ind i DKK, så er der gratis hjælp at hente fra deres adfærdsdimser (MEN sørg for det IKKE er Susan Frichs du får aftaler med)


  • #29   25. maj 2010 Jeg er generelt ikke til at kastrere for ingenting - og jeg vil under ingen omstændigheder anbefale at kastrere for de problemer, du nævner. Men med din race, er det noget, som du kan blive nødt til at overveje i forbindelse med øget kønsaggression - men som dig ville jeg heller ikke springe til det som det første.

    Jeg er enig med dem her i tråden der siger, at det vil være godt for dig at få lidt hjælp til at komme over de udfordringer du har nu, så du er sikker på, at I kommer godt ud på den anden side.
    Man kan få lavet mange fejl i den periode, der har konsekvenser for resten af hundens liv. Så selvom hunden opfører sig normalt, kan det være god hjælp for dig og ham at få en proff indover.


  • #31   25. maj 2010 Maiken, man kan træne sig ud af mange ting, og det er en af dem. Der er ikke lighedstegn mellem det at være intakt og så det at være frustreret et helt liv.

  • #32   25. maj 2010 M&R : Hvorfor må hun ikke lave aftale med Susan Frichs?? Bare nysgerrig, da jeg selv har prøvet at lave aftale med denne person, hvilket aldrig blev til noget.

  • #34   25. maj 2010 Krumme har svaret :o)) Damen snakker som hun har forstand,og det er ikke meget forstand hun er i besiddelse af:o)

  • Dandi J
    Dandi J Tilmeldt:
    nov 2009

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 8
    #36   25. maj 2010 Tak for alle jeres gode svar!
    Det er nogle rigtige gode råd jeg får som motiverer mig endnu mere!

    Jeg kan godt nok se at jeg har grebet det forkert an med at fjerne ham når han sover. det er helt pinligt nærmest. Jeg kan bruge jeres svar til rigtig meget og er meget lettet over at ha spurgt til råds hos jer hundehoveder smiley

    Hvad er sort KONG?


  • #37   25. maj 2010 Link til en KONG

    (link fjernet)


  • Dandi J
    Dandi J Tilmeldt:
    nov 2009

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 8
    #38   25. maj 2010 Tak for linket, ser spændende ud.

  • #39   25. maj 2010 "Generelt har racerne ingen sprog eller hilse ritualer.

    De varsler ikke før et angreb.

    Slip aldrig din hund løs, hvor der er løse kamphunde, du ikke kender."


    smiley :S:S


  • #40   25. maj 2010 Enig med Umuli. Det er meget lovende at du fokuserer på det konstruktive smiley

  • #41   26. maj 2010 Jeg hopper med i enig koret:o)

    Men prøv også at læse tråden igennem, rådene bliver altså også givet på en mere konstruktiv måde, end vi ofte ser herinde.. Så ikke kun trådstarter der skal have et skulderklap..;o)


  • Dandi J
    Dandi J Tilmeldt:
    nov 2009

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 8
    #42   26. maj 2010 Hey alle sammen! Vi starter til træning hos dogwise hos betina på hendes nye FKS kurs på søndag! Vi tager det en bid af gangen, og vi glæder os!!!

    Skal nok lige opdatere om forløbet! Tak til jer alle smiley


Kommentér på:
Hjælp! Amfstaff 8.mdr er blevet UMULIG

Annonce