{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.353 visninger | Oprettet:

Forventninger hvalp? øv instruktør :( {{forumTopicSubject}}

Ja vi går jo til træning med lille Sofus på 12 uger, vi startede da han var 9 uger, så i går var 3. gang, og må indrømme at jeg er langtfra tilfreds, det skal jo gerne være sjovt for både mig og ham, og det er det egentlig ikke!

Derfor er mit 1. spørgsmål, hvad laver i til hvalpetræning?

Mit 2. spørgsmål, hvor længe kan man forvente at hvalpen kan holde fokus på træningen?

Vi har indtil nu lavet: Kontakt, sit, dæk, på plads, zik/zak, højre/venstre, indkald, fremsendelse/hjemkald, lineføring, tror ca. det er det.
Jeg føler at vi nu kan en lille smule af hvert, hvor kun lidt af det er 100% sikkert smiley
Næste gang skal vi i gang med nogle rally kort!
Jeg havde slet ikke regnet med at det bare var lige på lydighed.
I går fk jeg så konfronteret hende, det skal siges at jeg er lidt konfliktsky, og hun sagde bare at det skulle vi jo kunne på næste hold! og hvis vi ville videre var det det vi skulle.
Kan man virkelg forvente at en så lille hvalp skal kunne alt det???
Han er renlig (går til døren når han skal), vi har fået styr på hans bidning og han er rigtig godt socialiseret med andre dyr, bylivet og alt hvad han kan forvente at møde i livet. I det hele taget er han bare en super hvalp.

Hans konsentrations evne er måske ikke så fantastisk, men han er altså en baby, og jeg synes han er helt fantastisk at arbejde med smiley igår sagde vores instruktør så, da Sofus hoppede af glæde ved lineføring og bed lidt fat i linen, ja ham skal i da se at får opdraget på, sådan lidt nedladende.
Der tænkte jeg bare, det her er sidste gang, øv.
Hun har før sagt ting som, du er alt for blød og husk det er dig der bestemmer ikke ham osv.
Sagen er at jeg ikke vil forlange at han skal kunne træne lydighed i en hel time ad gangen, så jeg stopper og holder pauser når jeg kan mærke at han ikke kan fokusere, det mener hun at jeg lære ham at han selv bestemmer hvornår han ikke gider træne mere!? Det er jeg ikke enig i. Når jeg holder pause og leger lidt med ham, eller lader ham snuse lidt rundt, siger hun ting som, ja man vælger jo selv hvor meget man vil ha ud af træningen!

Føler virkelig at jeg har givet det en chance, og har bare helt mistet lysten til at træne på hold, de ting han skal kunne kan jeg jo lære ham selv, synes instruktøren er nedladende og hun virker ikke som om hun ved en skid (ja jeg er lidt sur over situiationen) selvom hun har 30 års erfaring.

Hvad siger i kloge hundefolk derude?
Hvad kan man forvente? og hvad bør man forvente.
Hjælp er helt forviret smiley hun får en til at føle sig som en dårlig leder og snakker om dominans og lederskab så jeg bliver helt forviret over mine egne overbevisninger, det er min 2. hund, så der er massere jeg ikke har prøvet og erfaret.

- Undskyld det blev så langt..

God påske til jer alle smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Forventninger hvalp? øv instruktør :(
  • #1   19. apr 2011 Hold da op.

    Min erfaring som hvalpetræner er, at en hvalp indlæringsmæssigt kan få noget ud af at træne 5-7 minutter inklusive småpauser.

    Man kan godt slæbe den igennem en hel masse, men den lærer ikke noget so helst.

    Og efter tre gange skal den ikke kunne noget som helst, men begynde at vise at den har forstået at man ved en adfærd kan få en belønning og så begynde at vise interesse for at skulle gøre ting for gevinster.

    Jeg synes den træning lyder dræbende kedsommelig og ikke ret hundevenlig.


  • #2   19. apr 2011 CH: Eller menneske venlig for den sags skyld! Vi plejer at træne 5-10 min normalt.
    Kan det ikke give negative udslag at "over"træne hvalpen så tidligt?


  • #4   19. apr 2011 Jeg synes godt nok heller ikke det lyder som hvalpetræning.
    Der hvor jeg gik, var det 100% på hvalpens præmisser.


  • #5   19. apr 2011 Det første jeg tænker er: træner du i DCH Lindholm??

    Jeg havde akkurat samme oplevelse, da jeg startede til hvalpetræning med Louie i Lindholm. Og ja, jeg stoppede også efter 3 gange tror jeg. Dråben for mig var da kosten sagde til mig, at jeg skulle knække min lille gennemblødte (det stod ned i stænger) 12 ugers hvalp psykisk, fordi han ikke ville springe over det spring, som var virkelig vådt og som han lige var faldet ned af.


  • #6   19. apr 2011 Da jeg gik til hvalpetræning med Tia, lavede vi kontaktøvelser, indkald, lidt lineføring, gik på anderledes ting som riste, poser osv.
    Slet ikke så meget som du nævner.


  • #7   19. apr 2011 Efter min mening er du startet alt for tidligt....

    Jeg ville have kørt "hjemmetræning" frem til 12 ugers alderen og lade hunden falde til og lære mig at kende. Naturligvis få den ud og socialisere osv også.

    Men decideret hundetræning allerede 9 uger gammel, det syntes jeg er fortidligt... og NEJ du kan ikke forvente at din 12 ugers hvalp kan alle de ting du remser op til UG.

    Nu starter der f.eks nye hold på til lydighed i politihundeforeningen vi kommer i, sidst i April... og kravet for at deltage her er at hunden er MINDST 3 måneder gammel.


  • #9   19. apr 2011 De forventede forøvrigt også, at hvalpen kunne gå på plads til nummer 2 gang- uden at vise, hvordan man lærte hvalpen det eller hvad det helt præcis er at gå på plads!

  • #10   19. apr 2011 Loise: Ja det er især det jeg savner, at se på individet og træne derfra.

    Jeg ville egentlig bare gerne ud og møde andre hvalpe og ejere og lave lidt socialisering/miljø trænig, kontakt osv.


  • #11   19. apr 2011 CH - ville heller ikke forvente at hvalpen kunne noget 100% efter 3 gange.

    Jeg synes også at det lyder som et ret voldsomt program for et hvalpehold. Vi plejer at gå meget forsigitgt til værks - det skal som du selv nævner være sjovt at komme både for dig og hunden.



  • #12   19. apr 2011 Det lyder som om træneren ikke er kommet videre siden hun startede for 30 år siden.

  • #13   19. apr 2011 Anita Æ
    Netop sådan noget lavede vi i DKK med min gamle hvalp for 6 år siden smiley

    Julie P: Nej det er det ikke engan, men det lyder som samme kvindemenneske, det er i hundeklubben sak, men så er det altså ikke dch lindholm jeg skal rykke til kan jeg høre smiley
    Hvor trænede du så?


  • #14   19. apr 2011 Hold da op hvor der bliver puttet meget ind i hovedet på den lille. For mig handler hvalpetræningen egentlig mest om gængse ting såsom sit, dæk, gå pænt i snor og så handler det ellers bare om at få motiveret hvalpen så den synes det er skide skægt at komme til træning, der udover er det socialiceringen der også vejer tungt når jeg træner.
    Og mængden af træning er vigtig, ikke for meget, hvalpen kan ikke koncentrerer sig ret lang tid ad gangen og så bliver man irriteret fordi at den ikke "vil" høre efter og så er det hverken sjovt for hvalp eller fører.

    Hvis jeg stod i din situation og var uenig i læringsmetoden i klubben så ville jeg finde et andet sted at træne. Evt. først snakke med en anden træner i klubben om det er sådan det generalt forgår hos dem, for hvis ja, så ville jeg flytte og ellers må de andre trænere eller bestyrelse tage en snak med den pågældende træner, hvis det er hende der har misforstået noget.


  • #15   19. apr 2011 Kennel Landseergården, Vibeke E
    Ja hun bruger det der måske for 30 år siden hed bløde metoder!
    Ved ikke om hun har taget andet end et kursus dengang...



  • #16   19. apr 2011 Mille: jeg droppe helt træning efter den omgang. Jeg troede lidt, at det var sådan alle steder, så jeg blev skræmt fra træning. Så jeg har bare trænet her hjemme- og det er sådan set endt helt fint.

  • #17   19. apr 2011 Mette J: Ja det kan selvfølgelig godt være at ikke alle instruktøre er sådan, men mener kun det er hende der har hvalpe hold, har det faktisk sådan efter i går at slet ikke har lyst til at sætte mine ben der igen..

    Jeg har jo betalt for et år og det er egentlig skide irriterende, fuldstændig spild. Mon man kan få noget tilbage??


  • #19   19. apr 2011 Mille:
    Måske er der andre der har det på samme måde men ikke tør sige noget højt. jeg ville høre en anden træner om det er den træningsmetode de bruger i klubben, det kan jo være træneren der er noget galt med, så de skal se på om hun egner sig til hvalpeholdet. Jeg ville hive fat i en så der kunne blive gjort noget ved det. Kunne næsten ikke forestille mig at andre trænere i klubben synes det er i orden. Hvis ikke folk siger noget ligger de jo ikke mærke til det og så forbliver alt som det er og det er jo også synd for andre hundeejere.


  • #20   19. apr 2011 Julie P: Nå det var surt, det er også sådan jeg har et lidt nu, men vil gerne deltage i konkurrencer i lydighed og rally og vi skal også træne AG når tid er, så vi er lige så meget til træning for at han vender sig til at færdes på træningpladsen og at ignorere de andre hunde.

    Og hvor er det dejligt alle sammen at blive bekræftet i at det ikke bare er mig der er sartog en hønemor.


  • #21   19. apr 2011 Mille.: Nå ja, men så er det jo nødvendigt. Skynd dig at skifte! Jeg elsker at træne med Louie, og han er så samarbejdsvillig og lærenem, som en spids kan være, så jeg er rigtig ked af, at det er blevet vores eneste oplevelse på en træningsbane.

  • #22   19. apr 2011 Lena: Jamen det var jo der jeg ville træne, for det gjorde jeg med den gamle da den var lille og det var bare skide godt!
    Men jeg har ringet og skrevet mails og kan ikke komme i kontakt med dem smiley så tilsidst gad jeg ikke mere smiley
    Men det er nogle måneder siden, kan jo prøve igen smiley


  • #24   19. apr 2011 MetteJ: ja det da rigtigt, jeg må lige høre, for det er da væssenligt om der er hendes eller klubbens filosofi smiley

    Jilie P: Ja det er så surt, måske er der i virkeligheden mange der bliver afskrækket fra hundesport? Simpelthen fordi der findes så gammeldags instruktøre.
    Men det er jo ikke forsent med din Louie smiley ska nok sige hvis jeg finder et godt sted smiley


  • #25   19. apr 2011 Mille:
    Præcis, for hvis det bare er hendes kunne det jo være at i fik en anden træner.


  • #26   19. apr 2011 Jeg synes det er SÅ fint at starte med træning når hunden er 8-9 uger gammel. Det der jo er vigtigt at starte med til træning er ikke så meget øvelser, men mere det, at man skal lære hvordan man motiverer hunden.
    Man skal i den periode lære den at kende og så få lidt enkelte teknikker til træning af kontakt, sit, dæk, stå og indkald.

    Disse ting alene bruger vi rigtig mange træningsgange på hos os - at hund og fører lærer hinanden at kende træningsmæssigt og at den bliver øvet i de mest grundlæggende ting.
    Mest af alt er det leg og guf-spisning og kontakt, de der 5-7 minutter, der trænes.



  • #27   19. apr 2011 Kira R
    Ja alt med måde, er egentlig ked af jeg ikke stoppede før da jeg havde en kedelig fornemmelse, dumme mig!
    Men jeg føler mig lidt manipuleret til at tro det var ok, men det ved jeg jo godt det ikke er smiley


  • #28   19. apr 2011 Vi snakkede om at flytte til Vodskov på et tidspunkt, og der kiggede jeg på hende her:
    http://www.hundecenternord.dk/04-0.shtml
    Og det synes jeg lyder RIGTIG godt. Min svigermor tager legestue med deres malamute og er rigtig glad for det. Hun er rigtig sød og dygtig træneren


  • #29   19. apr 2011 Mille: nej det er det nok ikke. Men jeg har ikke så meget lyst til at dyrke ren lydighed, og AG er udelukket pga dårlige knæ. så vi leger bare træning her hjemme smiley

  • #30   19. apr 2011 Mette J: Ja det kunne jo være, jeg er bare så skide konfliktsky, jeg vil jo nødig gøre hende ked af det, eller hun skal tro jeg ikke synes hun er dygtig, det synes jeg jo ikke hun er , men det må hun ikke vide smiley - sådan er jeg lidt, det skulle jeg måske arbejde lidt på!

  • #31   19. apr 2011 Syntes også at det er noget i overkanten.
    hvalpen skal nok få det lært hend af vejen men ikke på 2 mdr. Rolig nu.
    Det skal være roligt og i et ok tempo.


  • #32   19. apr 2011 Julie P: Har fået en lille dyt så Vodskov er jo ikke langt, faktisk tættere end SAK, så hvis jeg stadig ikke får fat i DKK prøver jeg at besøge dem.

  • #33   19. apr 2011 hm... hos os lærere de egentlig kun de ting som *CH* siger :

    Gå pænt i snor, sit, dæk, indkald og så masser af kontalt øvelser - og ja så den sociale kontalkt imellem hvalpene gennem leg smiley

    Gør du som du synes og hold små pauser i træningen - en hvalp på denne alder kan slet ikke kapere mere end 5-10 min ad gangen smiley

    forresten - TILLYKKE med din nye hund smiley


  • #34   19. apr 2011 CH: Ja jeg synes ogaå det er dejligt at starte med det samme man får hvalpen, altså i det små smiley
    Derfor jeg føler mig lidt dum at jeg ikke med det samme reagerede!

    Samdie: Ja vi når det nok smiley han er så super kvik og vil så gerne lære, vil nødig ødelægge hans tillid og hans lærevillighed!


  • #35   19. apr 2011 Karin F
    Tak smiley han er skøn!
    Kan også sagtens mærke på ham at han intet får ud af at træne 3-4 øvelser på en time!

    Han bliver stresset og hopper rundt i linen, på et tidspunkt i går begyndte han at "jøkke" min arm, så skulle i høre kraven, HAN ER DOMINANT FÅ HAM AF..


  • #36   19. apr 2011 Suzy & Plette smiley .
    Ja netop, tror der er mange der tænker, sådan er træning = det er ikke noget for os!
    Ja jeg har selv gjort som jeg synes, men har så også virkelig følt mig som en dårlig hundeføre og som om hun virkelig oprigtigt mener at jeg er doven og ikke vil have nok ud af træningen.


  • #37   19. apr 2011 Suzy & Plette smiley .
    Tak, det er lige det jeg har brug for at høre, selvom jeg jo godt inderst inde ved det.
    Han er altså fantastisk den lille bisse, en rigtig rod, det er som om vore kemi bare er perfekt smiley


  • #38   19. apr 2011 hold da op....

    Hvad med DKK aalborg :)?


  • #39   19. apr 2011
    Suzy & Plette smiley .
    Haha, du kan være sikker på at jeg lige skal på besøg og se det an denne gang, troede jo bare blindt på at sådan et sted ved de hvad de laver smiley men det lære man jo af.


  • #40   19. apr 2011 Lena: Mange tak for din hjælp smiley

  • #41   20. apr 2011 **Alfisten Natasja* *
    Nej naturligvis forventer hun ikke at han skal kunne det hele 100%, men hvorfor overhoved begynde på så mange ting ad gangen?
    Jamen jeg havde ikke forventet direkte lydighedstræning,mere kontakt øvelser, socialisering, hvalpe leg, gå i lne, miljøtræning osv.
    Alle de basale ting, byggestenene om du vil smiley


  • #42   22. apr 2011 Mille. Du har jo bare snuset til det, der er ingen som forventer du eller hvalpen skal kunne det??????
    Hvalpe kan faktisk lære en utrolig masse fra de er mellem 6-7 uger og så frem til de er 12 uger...Hvis man træner i små korte sektioner, dvs. kun gentage den samme øvelse max 3 gange efter hinanden, så en lille slapper....Når jeg starter med en 8 ugers hvalp, har den da allerede legetrænet sit, dæk og plads. Det gør jeg hvis det er en jeg skal købe når jeg besøger den, ja faktisk vælger jeg hvalp ud fra hvem af hvalpene som kan holde opmærksomheden på mig.... Det samme gør jeg med hvalpe jeg selv opdrætter...
    Det som er aller vigtigst for mig når jeg skal træne, det er at jeg er i godt humør, og jeg har lysten til at træne. Hvis jeg ikke har det, så bliver jeg hellere hjemme...Mit humør er det som gør, at hvalpen synes det er sjovt og dejligt, og at jeg er den aller bedste at være sammen med.


Kommentér på:
Forventninger hvalp? øv instruktør :(

Annonce