{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.011 visninger | Oprettet:

JEG gider ikke hundetræning! {{forumTopicSubject}}

Hej HG.
Min lille labrador blandings hvalp er nu 11 uger som hedder Andy.
Jeg var meldt til hunde/hvalpe træning og har været der 2 gange. Og jeg bryder mig virkelig ikke om det! Det skal ikke lyde som om at jeg ikke gider træne min hund, det vil jeg meget gerne. (Tror godt at jeg selv kan lære ham de ting han skal lære som den familie hund han er. Har mange bøger om hundetræning, så burde ikke være helt umuligt) Men jeg kan bare ikke den måde som "de" vil gøre det til hundetræningen. Så jeg har valgt at stoppe.
Jeg gør en stor indsats, synes jeg selv, for at socialisere Andy, besøger venner med hunde, tager ham med ud til hesten hvor der er hunde og små børn. Har været til hundelegestue osv.
Jeg har læst meget om det med socialiseringen, og går virkelig meget op i at det bliver gjort, og gjort godt. Så har da også med i baghovedet at jeg så bare oftere skal finde nogle hunde vi kan besøge smiley
Nu har jeg så meldt mig fra hundetræningen, fordi jeg personligt ikke gider trænings metoderne og måden hunden skal gøre forskellige ting. Er blevet et irriterings moment, og det går i sidste ende ud over hunden, og det skal det SLET IKKE. Men når jeg nu stopper dernede, kommer Andy og jeg jo ikke derned ugentlig og hilser på alle hundene, som jeg ved at han virkelig nyder. Og det er det eneste jeg er lidt ked af.

Men er der andre som har prøvet det med hundetræning og fundet ud af at det virkelig IKKE er noget for en? Og er det egentlig så slemt ikke at gå til hundetræning, hvis man stadig sørger for at hunden bliver socialiseret godt?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  JEG gider ikke hundetræning!
  • #1   16. apr 2012 Næeh - men jeg har så også altid sikret mig, at de steder hvor jeg har meldt mig til træning, har brugt samme metoder som jeg selv - dvs. bløde metoder og klikker. Måske du bare er havnet det forkert sted?

  • #2   16. apr 2012 Hvorfor finder du ikke bare et sted, hvor der trænes med metoder, som du også synes om?

  • #3   16. apr 2012 Jeg prøvede det samme, da jeg startede med Louie på hvalpehold. Og jeg har ikke været tilbage siden.
    Men ja, find et sted, hvor du føler dig tilpas smiley


  • #4   16. apr 2012 Ja har tit stået med den der : rend mig i røven fornemmelse overfor træning hvis jeg ikke følte jeg passede ind. Men så må man finde et sted man passer ind.

  • #5   16. apr 2012 Som andre skriver lyder det til at du bare er havnet et sted som ikke passer til dine træningsprincipper

  • #6   16. apr 2012 Vi gik nogle år tilbage til træning hos en privat hundeskole. Jøsses. Damen havde ingen situationsfornemmelse og forstod intet hundesprog overhovedet. Vi skiftede skole og kom igen til at elske træningen.
    Du gør dig selv en bjørnetjeneste ved slet ikke at komme afsted. Du kan lære ham tricks hjemme, men du kan ikke lære ham at ignorere tyve andre hunde mens der trænes osv.


  • #7   16. apr 2012 Jamen det er bløde trænings metoder smiley Det er slet ikke der problemet ligger. Det er godbidder og ros og alt det der.

    JEG kan bare ikke se hvorfor det er vigtigt at min familie hund skal lave sit øvelsen ved min venstre side, HELT IND til mit venstre ben. Jeg er da så ligeglad om han laver sit foran mig eller ved siden af mig? Bare han lystre? Det er bare det som jeg slet ikke er til. :-S For Andy kan sagtens lave sit, han "sitter" bare ikke der hvor han (i følge trænerne) skal. Og jeg kan bare mærke at det bliver jeg ret træt oven i skalen af smiley kan godt være det er mig som har nogle sjove og mærkelige idéer?


  • #8   16. apr 2012 hvis træneren "tvinger" dig til dette så er det en dårlig træner... det vigtige som træner er at møde ALLE kursister der hvor DE er... men syntes stadigt det er dumt at mælde fra UDEN at mælde til et andet sted.... der er mange steder og der er sikkert et sted hvor i 2 passer ind... når du ringer rundt så husk at sig at det er alm grundtræning til familiehund du leder efter... og så er jeg sikker på de nok skal sige til eller fra...

    har du haft andsvaret for træningen af en hund før denne???


  • #9   16. apr 2012 bettina L
    det er nemlig det de gør, og mit mål er IKKE at konkurrere med nogen eller noget. Kan da godt være jeg skal kigge lidt efter noget andet?

    Nej jeg har kun haft hund "derhjemme ved de gamle" og der var det mine forældre som havde ansvaret. Og ellers kun van til at træne heste.
    Så det er første gang for mig, alene, også derfor jeg meldte mig til hundetræningen, så jeg blev guidet og sådan. Men føler virkelig bare at jeg får minus ud af at komme derned. Samtidig med at jeg synes de forlanger for meget af Andy på for kort tid? smiley så alt i alt, slet ikke tilfreds.


  • #10   16. apr 2012 Jeg gik i sin tid til træning hos Dch, hvilket ikke rigtigt var mig. Både hunden og jeg stressede over det toneleje, alt skulle foregå i smiley Jeg skiftede til en lokal jagthunde forening der hvor vi bor. De havde ikke noget decideret hvalpehold, men Smilla klarede det til UG trods hendes kun 15 uger - dengang. Vi deltog selvfølgelig kun i de ting, som hun kunne være med i aldersmæssigt, og brugte en del tid på sidelinien, med at vente, og lære at ignorere de andre smiley
    Find en klub hvor du føler dig tilpas smiley


  • #11   16. apr 2012 Jeg ville nu lytte til træneren... Nej, din hund kan altså ikke sitte. Den er 11 uger, den kan sove, lege, spise og gøre sig ren.

    Og ALT hvad du gør med den nu er rene foræringer, så jo bedre grundstene du lægger nu, jo lettere vil tingene komme til dig i fremtiden.

    Jeg må indrømme, at jeg synes træneren lyder til at være en god en af slagsen. Og jeg synes at man skylder sin hund at følge træningen....


  • #14   16. apr 2012 Jeg går til træning med min 13 mdr gamle hanhund, og det er jeg glad for. De første gange stod han bare og hylede op, men så skal jeg da love for, ar han er kommet efter det. Du gør dig selv en bjørnetjeneste ved ikke, at træne din hund. Og som de andre siger, find et andet sted hvis du er utilfreds med træningen. Synd du bor så langt væk, ellers kunne jeg varmt anbefale det sted hvor jeg træner. Det er også de blide metoder, og jeg er ikke lige så langt som andre på holdet. Men det har min træner fuld forståelse for, så jeg træner på det stadie hvor jeg er lige nu. Og ingen pacer mig frem

  • #15   16. apr 2012 Jeg startede i DCH og fandt ud af at jeg ikke kunne med deres trænings metoder, så jeg fandt noget privat der var meget bedre og gjorde at jeg er blevet lidt bidt af det smiley

  • #16   16. apr 2012 Vi har en gammel tæve på 11 1/2 år, som vi aldrig har gået til træning med. Da vi blev enige om at vi skulle have en hund mere,(boxer) var jeg slet ikke i tvivl om at jeg ville starte til træning hurtigst muligt. Valgte ikke DCH men et privat sted. Det er simpelthen det bedste jeg kunne gøre for Emmi og ikke mindst mig selv. Skal ærligt indrømme at jeg ikke er den mest hunde kyndige, men det har lært mig rigtig meget at gå til træning. Emmi skal også først og fremmest være famile hund, vil dog ikke udelukke en udstilling eller to. Men alt det jeg har lært, har jeg bestemt ikke kunnet læse mig til. Har som dig også et hav af hunde bøger, men det er bare ikke det samme som at gøre det i praksis med en træner ved sin side. Oven i hatten er der også kommet et stærkt bånd mellem Emmi og jeg, og er overbevist om, at hun nyder det lige så meget som mig - selvom hun sikker nyder frikvarteret endnu mere smiley Så som mange af de andre skriver, vil jeg også opfordre dig til at finde et sted der tiltaler dig.. Jeg er faktisk blevet helt bidt af det, og vil uden tvivl fortsætte når vi er færdige på begynder holdet.

  • #18   16. apr 2012 Da jeg trænede tidligere endte jeg ALTID med at komme udelukkende for hygge, samvær og socialisering.

    Må indrømme at jeg altid har fundet træneres "gode" ideer lidt ligegyldige i forhold til, at jeg udelukkende har holdt familie/hyggehunde.

    For mig er det bedøvende ligegyldigt, hvor præcis min hund går så længe den går ordentlig...og hvis den ikke sidder lige præcist klinet op ad mit venstre ben, kan jeg da heller ikke føle meget andet end ligegyldighed....så længe den sitter *rødmer*

    Jeg har ikke haft problemer med mine hunde, indenfor mit behov og mine forventninger til min hund, så jeg kan faktisk godt sætte mig ind i TS' "problem".

    Min mening er, at har man mulighed for ordentlig socialisering og kan lære sin hund de mest basale ting, så er det ikke død om, at træne i flok(på hold).

    Chewie er faktisk den letteste hund, jeg til tider har haft, selvom han ikke er perfekt og, der stadig skal arbejdes på nogle ting ;-.)

    Men nu er han jo heller ikke så gammel endnu, og får stadig ind imellem nogle underlige indfald, som vi så arbejder ud fra.



  • #20   17. apr 2012 Karin med pels på

    Det er også fair nok du tvivler på det, men har nu været der de der to gange, og første gang skulle jeg og Andy lærer 2 nye kommandoer - og fair nok, jeg kom en uge senere ind på holdet end de andre. Det var plads og dæk. (sit kunne han allerede efter min mening. Hundene kan løbe rundt om ørene på ham, siger jeg sit, sitter han. Men igen, ikke klistret op af min venstre side, så i deres øjne kunne han ikke?)
    Anden gang jeg var der skulle vi så også lige lære stå øvelsen. Synes bare for en hund på 11 uger, er 3 forskellige øvelser, på én gang lidt meget. Og jeg øver med ham flere gange om dagen (forskellige steder, f.eks. sit og dæk imens vi går tur og sådan. Men ikke mere end 2-3 gange og så videre på tur)
    Og det er helt okay du synes at når man ikke gider mere end 2 gange, at du synes det lyder slapt. Jeg har betalt for et år, og første gang var jeg spændt på at komme derop, anden gang skulle jeg slæbe mig selv i nakken for at tage derop. Altså jeg synes slet ikke at det er sjovt og føler der bliver forventet for meget. Sidste gang måtte jeg stoppe før tid, da de mente vi skulle lære stå, og Andy begyndte bare at blive total ukoncentreret og overkørt. Han gjorde komandoerne, men var ligesom om at det var overfladisk. Og når han så i deres øjne ikke engang kan sit, føler jeg bare der er lang vej. Jeg kan bare ikke se mig selv gå til det hundetræning i 1 år, i hvert fald ikke dér! Jeg kender mig selv rigtig godt, og hvis jeg er sur og tvær hver gang jeg skal ud af døren for at gå til hundetræning, hvem får så noget ud af det?


  • #21   17. apr 2012 Lykke O
    Dejligt at du godt kan sætte dig ind i hvad jeg mener smiley Og at der er andre af min overbevisning.


  • #22   17. apr 2012 Karin med pels på

    Glemte lige at skrive, at jeg forventede ikke at hundetræningen skulle være ren leg, langt fra. Jeg blev overrasket første gang da de holdte "frikvater". Så. smiley


  • #23   17. apr 2012 *CH* -
    Jeg kan godt se hvad du mener. Der var jo også en grund til at jeg havde meldt mig til hundetræning. Men det siger mig bare INGEN ting, at den skal være klistret op af mit ben konstant smiley Synes bare det virker dumt, når han er familie hund, that's it.
    "Plads" er en fin øvelse, men det andet giver ikke mening i mit hoved.
    Det er så bare ikke min stil smiley


  • #24   17. apr 2012 Jeg har det slet ikke som dig.

    Jeg ELSKER træningen - og jeg sørger for at begge hunde altid er meldt på minimum et hold

    Når det pågældende hold slutter melder jeg mig til et andet hold i forlængelse, så det konstant har en eller to dage hvor de kommer med ud på en træningsplads.

    Pt. går min raske hund til agility og spor, og det fungerer rigtig godt for hende, så det fortsætter vi med.

    Vores nye hund skal starte på hvalpehold 4 dage efter vi får hende, og hun kommer også med på sporholdet. Herefter skal hun til lydighed, trick og leg, og når hun bliver 2 år, skal hun også til agility.

    Jeg ville aldrig undvære det.


  • #26   17. apr 2012 **Alfisten Natasja* *

    Jeg havde i hvert fald ikke forventet at træne lydighed som om at jeg skal deltage i konkurrancer. Havde nok bare forventet "hjælp" til at træne de forskellige komandoer, men uden at det skal være perfekt (med det mener jeg det der med at hunden skal sitte ved en venstre ben)


  • #27   17. apr 2012 Sanni, hvad er det du mister ved at hunden lærer at sitte der, hvor træneren anviser dig det?

    Jeg tænker - hvorfor dog ikke gå ind i det og få det maksimale ud af det fra starten? Lydighed kan man altid slække på, men udfordringen at få bedre lydighed når først hunden er kommet ind i og over sin unghundeperioder er langt sværere end at få det indkørt nu.

    Hvorfor må det ikke være præcist? Kan det ikke bruges, når det er så præcist?


  • #28   17. apr 2012 *CH* -

    Jeg mister ikke noget? Jeg forstår bare ikke HVORFOR. Det er nok der den ligger. Jeg kan bare ikke se meningen i HVORFOR han skal sidde derinde ved mit ben?
    Han kan jo godt sitte,og han gøre det både hjemme i huset, haven, til hundetræning og hundelegestue, med og uden snor, UDEN problemer, han sitter med det samme(!) han ved bare ikke han skal sitte der ved mit ben. Og det er bare IKKE mig at det hele skal være så striks.

    Og som jeg har prøvet at forklare er jeg slet ikke oplagt til at tage afsted til hundetræning, fordi jeg bliver i dårligt humør og synes ikke det er sjovt på nogen måde overhovedet. Og så tænker jeg bare, så får hunden jo intet ud af det, når jeg ikke går ind i det helhjertet. Og kan bare mærke hvordan jeg bliver sur og irriteret indeni når hunden sitter så pænt ligeså snart jeg siger det, bare ikke der hvor DE ANDRE mener den skal sitte? Synes bare det slår alt det sjove ved at træne hunden ihjel.

    Som sagt, kan da godt være det bare er mig som har nogle underlige idéer, det ville ikke være første gang det er sket?


  • #29   17. apr 2012 **Alfisten Natasja* *

    Det ligger måske i at han har lært (i følge andre) sit øvelsen forkert. Der hvor jeg fik ham fra, havde de trænet lidt sit, så det sidder rimelig fast i hans hoved at sit skal man lave foran en person?

    og igen, jeg forstår bare ikke hvorfor det er så vigtigt at den skal sitte ved mit venstre ben?


  • #30   17. apr 2012 Sanni - jeg giver dig helt ret. For mig betyder sit: "Sæt dig ned præcis der hvor du er, og bliv siddende, til du får anden besked".

    Omvendt betyder plads: Søg ind til mit venstre ben og BLIV der. Følg med hvis jeg går - sæt dig, hvis jeg stopper...

    Så mine hunde ville absolut heller ikke sætte sig ind til mit venstre ben på en sit, og det ville også være helt forkert i mit hoved, hvis de gjorde det.

    Men det er jo helt et spørgsmål om, hvad man gerne vil have sine signaler til at betyde?

    For rigtigt mange hunde (og førere?) betyder sit bare: Sæt dig lige ned et eller andet sted, indtil du ikke gider mere, så kan du bare rejse dig, eller lægge dig, eller hvad du nu har lyst til smiley


  • #31   17. apr 2012 Hvorfor? Fordi en ordentlig indlært øvelse gør det ti gange lettere for dig at være hundeejer, når hunden bliver teenager - og voksen.

    Igen - han har ikke lært sit endnu. Han er blevet forstærket i en adfærd, men den er på ingen måde indlært endnu.

    Hvis du helt generelt har så stor modstand mod at følge anvisninger fra en træner, så kan det bestemt godt blive svært at få noget positivt ud af det, der bliver tilbudt dig.


  • #32   17. apr 2012 Jeg ser nu kun argumenter imod at sit skal foregå til venstre og ikke argumenter for, at den skal sidde andre steder.

    Det virker sgu lidt rasmus-modsat-agtigt ;o)



  • #33   17. apr 2012 Jamen er den korrekte "sit" ved venstre ben ?

    Tænker lidt på folk der måske bruger hunden til jagt og skal aflevere, der vil de jo gerne have den til at sidde foran fører ( ved godt man kan koble flere kommandoer på)

    Nogen fører jo også hunden på højre side...


  • #34   17. apr 2012 Bare som et eksempel - Lanka er snart 10 år gammel, og har aldrig trænet lydighed med henblik på konkurrencer eller prøver. Hun er primært blevet brugt til agility. Lige nu går vi så en del rally, og der har jeg fået problemer med "dæk". Ikke fordi hun ikke lægger sig, men hendes bevægelsesmønster er "sit-dæk", dvs. hun smækker numsen ned først. Og det bare ikke "godt nok". Hvis det ikke foregår i en fuldstændig glidende bevægelse, så vil hun blive trukket for det.

    Så vi er nu begyndt at træne en ændring af hele hendes bevægelsesmønster - så hun "folder sig sammen" ved at gå ned i et legebuk først, og så smider numsen ned bagefter. Det kommer så bare til at hedde "down" istedet for.

    Så alt handler jo om, hvad man mener med signalerne - og hvad man har belønnet hunden for i tidens løb ,-)


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.320
    #36   17. apr 2012 Kan godt forstå at du syntes det er for meget.Uanset hvad man skal bruge sin hund til, skal det være sjov at træne og det lyder det ikke til at du syntes det er det lige nu.Jeg ville lægge mere vægt på kontakt øvelser i forhold til at hunden skal lave en stå øvelse når du ikke har noget at bruge den til.

    Nu har jeg en bekendt der mødte op med sin hvalp på 10 uger som ikke er en brugshund.Første gang blev han sat i gang med lineføring frem og tilbage osv.Kan godt forstå at han aldrig mødte op igen og fandt et andet sted at træne


  • #37   17. apr 2012 Alle øvelser ser forskellige ud afhængigt af, hvor man træner henne. Og nej, det er ikke sikkert man har brug for detaljerne i hjemmet - men man har brug for at blive anvist i hvordan man træner en hund, også når det handler om detaljer.

    Man kan gøre som det passer en derhjemme - men jeg synes måske nok det er lidt overdrevet at nå til øvelse 1 og så gå i bakgear. Så bliver det altså meget svært at finde et sted at træne.
    INGEN gør ALT som man gerne selv vil have det hjemme.

    Vores banelydighed ser da også væsentligt anderledes ud end den almindelige dagligdags herhjemme. Og sådan skal det jo være.

    Banelydigheden er til gengæld det, der skaber hele fundamentet for lydigheden i resten af hundens tilværelse.


  • #38   17. apr 2012 sanni tror det er rigtigt vigtigt at blive guidet som du kalder det... og er overbevist om at du blot er kommet det forkerte sted hend... især når det er første gang du "selv" har hund... for ja socialisering er super vigtig men det er selve opdragelsen altså også... din hund har nemlig bedst af at vide hvem der bestemmer og dette fåregår bedst ved et 51/49 samarbejse lige som på hesten... og selv om man godt kan træne selv er det altså nemmest når man bliver guidet igennem det... for det er ikke sjovt at stå med en voksen hund der har en masse fejlindlæringer og vaner...

    men fat mod det rigtige sted at træne for jer 2 er der ude et sted...

    mvh
    Bettina


  • #39   17. apr 2012 Max H

    præcis. da jeg mødte op fik jeg også bare af vide, ta' selen af din hund og gå frem og tilbage og lær' den plads. 15 minutter senere: lær' den sit! 15 minutter senere: lær' den dæk!
    Næste gang: måtte jeg ikke give godbidder for sit komandoen, selvom de siger han laver den forkert, så nu skulle han kun belønnes for dæk komandoen når han lavede den. 15 minutter senere: lær' den stå!


    personligt føler jeg mig rigtig dårlig guidet til træningen. også fordi der står én træner og snakker med hele holdet, og så er der en ekstra træner som snakker med os personligt hver især. Det er også fint, hvis ekstra træneren kunne lade være med at snakke til en, når den anden træner giver fælles besked. Så hører man det ikke, og så får man bare "skæld ud". Det øger virkelig ikke min motivation.


  • #40   17. apr 2012 Til jer som synes jeg skal spænde røvballerne sammen
    (sagt på en pæn måde) smiley

    Mener I at hvis jeg er negativ og sur HVER gang jeg skal til hundetræning, at det er dét værd? Og mener I så virkelig at jeg og hunden i sidste ende overhovedet får noget ud af det?


  • #41   17. apr 2012 bettina L

    Jeg er helt enig med dig.


  • #42   17. apr 2012 Sanni - NU synes jeg langt bedre jeg kan forstå, hvor din afstand kommer fra.

    Det handler jo nok i bund og grund ikke om, at træneren mener at sit skal være til venstre, men om, at du ikke føler dig godt nok hjulpet rent teknisk.

    Det er et argument, jeg langt bedre forstår. For mit eget vedkommende ville jeg måske nok starte med at bremse træneren lidt og spørge til meget mere vejledning. Hvis vedkommende ikke kan give dette, så ville jeg finde mig et andet sted.



  • #43   17. apr 2012 Mette A
    Jeg forstår fuldt ud det du skriver smiley En god forklaring btw.
    Jeg ville da også selv blive irriteret over hvis der kom en hundefører som altid var sur og negativ, når det er i ens fritid.
    Jeg forstår godt det der med at plads er grundstilling, men hver gang jeg siger sit og hunden sitter der hvor den nu er, så får jeg stadig "skæld ud" over at den gør det forkert.

    UPDATE
    Men jeg sagt stop til hundetræningen, men er i fuld gang med at prøve at finde noget andet.


Kommentér på:
JEG gider ikke hundetræning!

Annonce