{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.479 visninger | Oprettet:

Adfærdsvanskelig hund {{forumTopicSubject}}

Hej alle

Jeg har lige nogle spørgsmål ang min hund, som er ret så adfærdsvanskelig på mange områder.. og der findes da ikke et bedre sted, at stille dette spørgsmål smiley

Jeg har en dejlig hunhund på næsten 2 et halvår (halvt gårdhund, halvt dværgpinscher). Jeg har adopteret hende fra Bosnien, hvor hun havde været gadehund de første måneder af sit liv og fået kørt sin pote over og fået denne amputeret. Hele historien kan læses inde på hendes side på min profil.
I starten da jeg fik hende sagde hun intet til fremmede mennesker, børn, andre hunde eller noget, men det er bare eskaleret det sidste halvandet år jeg har haft hende, og jeg er frustreret! smiley

Lea er en rigtig kærlig hund overfor de mennesker hun kender (både børn og voksne), hun har aldrig nogensinde gjort nogen af dem hun kender, noget! Hun har dog heller aldrig bidt andre, men HAR snappet ud efter 2..

MEN problemerne (!!) er, at hun HADER fremmede mennesker, børn, hunde osv. Hun prøver at angribe bilerne når de kører forbi når jeg er ude at gå med hende. Hun går helt amok når der kommer en hund gående, en cyklist som cykler forbi, børn der leger i deres have, et voksent menneske som går på den anden side af gaden.. osv.
Hun har dog INGEN chance for at slippe løs, overhovedet! Hun går i sele, af denne grund, og har en solid snor som jeg har fat i hende med og når der kommer nogen gående, skynder jeg mig så langt væk som muligt, sætter mig ned ved hende og holder godt fast i hende, imens galskaben står på.
Hvis der kommer nogle af vores venner på besøg som hun ikke kender nok, får hun ALTID mundkurv på, da hun viser børster, gø'r i vildenskab og snapper måske også ud efter personen.

Jeg syntes jeg har oplevet at hendes reaktion bliver forværret overfor andre hunde, hvis det er en hunhund som kommer gående. Jeg bor i en lille by i Nordjylland som hedder Jerslev og jeg har kun mødt 2 hunde, begge hanhunde, som hun er rigtig glad for (logrer med halen og vil hen og hilse på og intet siger til)

Jeg er rådvild og aner ikke hvad jeg skal gøre. Jeg er villig til at gøre alt, betale for kurser, adfærdsspecialist og andet for hun skal på ingen måde aflives.
Jeg sys jeg har prøvet alt.. Taget fat i hende når hun skaber sig, givet hende en godbid når en anden hund går forbi for at prøve at tage hendes opmærksomhed på dén måde osv.

Jeg håber egentlig lidt på at høre succeshistorier fra andre som har haft en adfærdsvanskelig hund ELLER høre fra andre som har gået til adfærdsspecialist og oplevet en positiv udgang?
Eller er der nogen som kan anbefale en adfærdsspecialist her i Nordjylland eller andet??
Jeg er villig til at prøve det hele!

Jeg kan se der er en adfærdsspecialt hér i Brønderslev som hedder Ane Weinkouff.. Er der nogen som kan anbefale hende?

Håber på hjælp smiley


Mange hilsner en frustreret hundeejer
-Zenja


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Adfærdsvanskelig hund
  • #1   24. aug 2012 Vil ikke begynde at give en masse råd når jeg ikke har set hundens signaler osv men kan da komme med hvad jeg har gjort for at hjælpe min hund, som er nervøs for fremmede hunde og reagere ved at gø voldsom og forsøge at komme hen til dem. Han kunne aldrig finde på at gøre nogen fortråd og kommer de løbene uden snor hilser han meget meget usikkert på dem..

    Nå meen det er blevet meget meget bedre her på det sidste, der er før gået rigtig godt men der faldt han helt tilbage igen fordi han havde en del dårlige oplevelser lige i træk.

    Nej men, jeg respektere hans grænse for hvor tæt den anden hund må komme på os også holder jeg mig imellem ham og den anden hund og roser ham med godbider når han går pænt og følger pænt med mig. Begynder han at gø, går jeg længere væk fra hunden.

    Og det hjælper her hos os og vi er før kommet så langt at han kunne hilse på andre hunde i snor uden de store problemer anden en han hilste meget usikkert og kunne finde på at begynde at gø når vi hundene var færdige med at hilse og vi skulle videre igen smiley

    men det var bare for at give lidt håb for dig smiley Jeg har ikke fået nogen hjælp til ham andet end det jeg har spurt om inde på div. hundesider smiley

    Men jeg ved at DcH har adfærdskonsulenter som gratis hjælper folk med hunde med problemer, hvis i bliver enige om at personen skal hjem og se hunden osv. skal der kun betales for transporten smiley


  • #2   24. aug 2012 Det skal også lige nævnes, at hvis jeg går tur med min hund og min søster går med hendes 2 hunhunde, og de f.eks tisser et sted, så går min hund hen bagefter og tisser på præcis det samme sted..
    Ved ikke om det har noget med hendes adfærd at gøre, men har bare ikke set andre hunde gøre sådan..


  • #3   24. aug 2012 Agnete&Chico:
    Den metode du nævner, med at gå den anden vej, har jeg også fået anbefalet og jeg prøvede den på min søsters 2 hunhunde, og til sidst gad min hund slet ikke at give dem opmærksomhed, knurre eller andet.

    Men det er bare svært når jeg kommer gående på gaden, og der kommer en hund fra den modsatte retning, så kan jeg jo ikke bare gå den anden vej, for så kommer den jo tættere og tættere på.. Så dét lidt svært at træne med hende, når jeg ikke kender nogen i nærheden som har en hund jeg evt kunne træne denne metode med.. Men jeg er også overbevist om at den hjælper smiley

    Hvordan er din hund overfor mennesker/børn/biler?

    Min hund er også en kylling når det kommer til stykket. Jeg prøvede med en engelsk bulldog, at lukke dem sammen og hun stod og gøede helt vildt af den, men når den så vendte sig og gik mod hende, stak hun af med halen mellem benene. Men hun HAR angrebet min søsters hund (dengang hvalp) og bidt den.. dérfor tager jeg ikke nogen chancer og lader hende ikke komme tæt på andre hunde som hun viser aggressivitet overfor.



  • #4   24. aug 2012 Din hund er møg hamrende usikker og skal have noget hjælp af en adfærdsbehandler.

    Angreb er det bedste forsvar for en meget usikker hund, og det er ikke unormalt at gadehunde bliver mere usikre når de bliver fjernet fra deres omgivelser og sat ind i et hjem og skal være familie hund smiley

    Jeg har selv haft en kamp med min gadehund som også blev meget usikker og angst, det har krævet mange års arbjede at rette hende nogenlunde op igen og nogen ting vil man ikke kunne fjerne helt.

    Men du skal uden tvivl have noget hjælp til hende, jeg kan bare ikke anbefale nogen da jeg ikke kender nogen i dit område, er selv fra KBH


  • #5   24. aug 2012 Nadja:
    Nej det nemlig det. Hun er jo kommet til et godt og trygt hjem. Det skal lige siges at jeg bor i hus sammen med min kæreste, og at vi altså ingen børn har.

    Men min hund har så også fået det "traume" at få kørt sin pote af, af en damptrummel og fået den amputeret uden bedøvelse og derefter blevet smidt tilbage på gaden, så hendes fortid har ikke været nem.
    Rart at "snakke" med en anden som også har haft disse problemer med en gadehund, og som heller ikke har givet op. Havde din hund alle de samme problemer, eller?



  • #6   24. aug 2012 Nej ikke på samme måde, min ville ikke ud når det var mørkt var angst krøb langs hegn og vægge uden for og mænd og børn var hun panisk for, andre hunde gjorde hun udfald mod hvis de var bare lidt større end hende selv.

    Jeg har valgt at hun ikke skal udsættes for børn så dem holder vi os fra, mænd er blevet meget bedre og der er ikke noget med mørket længere og kun enkelte hunde reagere hun på i dag, men jeg har også trænet intensivt med hende i mange år og har fået hjælp af en super træner. Men det er ikke nogen ting man kan ændre på få mdr det tager år med så skadet en hund, og jeg er ked af at sige det, men er din hund så slem som du siger, ville jeg nok selv overveje om det rent faktisk er for hundens skyld man gør det, for en hund der er så usikker og bange og skal leve med det i flere år før den måske får det bedre, ja jeg gjorde det ikke igen, men min varheller ikke aggrasiv på den måde du beskriver (usikkerhed der gør det) og hun var normal hjemme og havde intet imod gæster osv, når jeg godkendte folk var der intet, men din lyder ikke som om den har det godt.


  • #7   24. aug 2012 Jeg går heller ikke derhen igen for som du skriver det kan man ikke ved mindre man laver aftaler med nogen smiley

    Min hund bor med børn da jeg bor hjemme og har to lillesøskende og han elsker børn, han har også nogen børne fans som bare elsker ham smiley Så der er ingen problemer der smiley

    Han kan ikke rigtig lide voksne som halter eller går med stok eller krykker og kan nogen gange blive lidt usikker på nogen mænd, men nej normalt elsker han også mennesker og biler er intet problem smiley Det er kun hunde her hos os smiley

    din hund lyder som om hun er meget usikker/nervøs ud fra det du skriver. Har hun oplevet noget som kunne få hende til at synes det var farligt?

    Er det kommet pludseligt eller er det noget der er kommet lige så stille med tiden?


  • #8   24. aug 2012 Nadja:
    Nej hun har det bestemt heller ikke godt, men kunne aldrig finde på at få hende aflivet.. det er ikke en løsning i mine øjne.
    Jeg tror på, at hun kan blive opdraget, hvis jeg bare får en god adfærdsspecialist på hende, som kan hjælpe mig med med hende igen og igen.. for jeg giver bestemt ikke op.

    Hun elsker de børn/mennesker hun kender. Men hvis det en fremmed som kommer, skal hun møde dem nok 4-5 gange, og der skal gåes stille og roligt frem, før hun kan lide dem.. men hunde (pånær de 2 som jeg nævnte) er der ingen hun kan lide af.


  • #9   24. aug 2012 Agnete&Chino:
    Nej præcis.

    Ja, men sådan er min hund også.. Når hun først kender folk, elsker hun dem ubetinget, men kender hun dem ikke, er hun aggressiv overfor dem og der skal gå nok 4-5 gange før hun vænner sig til dem og begynder at kunne lide dem.

    Jeg havde engang en adfærdsspecialist ude i nogle timer og observere min hund og hun sagde at det er vilde bevægelser/det ukendte/ høje lyde som ved biler/ støvsugeren osv, som gør hende nervøs og bange. Og hun sagde også at hun ikke har noget hundesprog, fordi hun ikke forstår hvad de normale hundesignaler betyder (f.eks kan hun logre med halen imens hun knurrer og viser børster og hun forstår ikke hvad det betyder når en hund lægger sig på ryggen og overgiver sig).

    Hun har jo været gadehund de første måneder af hendes liv, hvor hun fik poten kørt over. Der kom så en dyrlæge og amputerede hendes pote uden bedøvelse og lagde hende tilbage på gaden. Her fandt en ældre dame hende og tog hende til sig. Hjemme ved hende den ældre dame var der i forvejen ca 9 hunde og hun enedes fint sammen med dem. Og så kom hun hjem til mig, hvor der ikke var andre hunde.. kun katte.

    Det er ligesom kommet stille hen ad vejen. De første 4-5 måneder efter jeg fik hende gik det hele fint, så flyttede jeg sammen med min søster som havde en hun-dværgpuddel og dér begyndte det at gå galt. Så fik jeg rettet lidt op på hende, og så flyttede jeg sammen med kæresten for godt 10 måneder siden og så gik det bare flere skridt tilbage igen, og jeg er tilbage ved udgangspunktet. Det skal så også siges at min kæreste ikke kan lidt hende og ikke har noget forhold til hende.. han forstår sig ikke på hunde og tager bare fat i hende så hun hyler, hvis hun gør noget hun ikke må.. Af samme grund kan hun heller ikke lide ham.
    Men min hund og jeg skal dog snart flytte til vores eget, af netop samme grund så dér håber jeg det kommer til at gå bedre.. måske.


  • #10   24. aug 2012 Nej ville også sige du skal have en til at hjælpe dig med hende når det er så skidt, min er jo ikke decideret aggressiv og kunne aldrig drømme om at bide ved mindre det er fordi han leger

    Men jeg har desværre ikke nogen bud på hvem der ville kunne hjælpe dig, men det kan være at din dyrlæge måske kan guide dig videre til en der kan hjælpe dig når det står så slemt til.


Kommentér på:
Adfærdsvanskelig hund

Annonce