{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
664 visninger | Oprettet:

Sarah Amalie B
Sarah Amalie B
Tilmeldt:
22. mar 2018
Følger: 1 Emner: 6 Svar: 8

Hjælp {{forumTopicSubject}}

Hej Alle.
Jeg håber det er okay jeg skriver dette opslag, ellers må i lige slette det igen smiley
Jeg har en langhåret mini gravhund, på omkring et år. Super fantastisk hund, med sin helt egen personlighed, men mit problem er at, han gør rigtigt meget af andre mennesker.
Dette er ofte når vi får gæster, eller når han er med steder, det kan være gåture, eller steder hvor der er mennesker, som markeder, strøget osv…
Jeg tænker det er en form for territorie han prøver at beskytte, men det er virkelig svært at få ham til at tie igen...
Jeg bor hjemme med ham, og nu står jeg og skal ud og rejse i et godt stykke tid, omkring et halvt år… Han skal heldigvis passe hjemme i vante rammer af mine forældre, og kommer derfor ikke ud i nogen nye mønstre.
Men de skulle gerne have muligheden for at kunne have ham med på arbejde, og som tingene ser ud lige nu, er dette ikke muligt, da han ville gø ad kunderne…
Det skal siges at socialisering ikke ser ud til at virke i hans tilfælde, jeg har gået til hundetræning med ham siden han var 12 uger, og været i hundeskov osv…
Håber der er nogle der har nogle gode råd til hvordan jeg kan få ham trænet til ikke at gø af folk, og kunne komme med på arbejde uden at ”spise” kunderne ??
Kommentarer på:  Hjælp
 • #1   8. nov 2018 Du lyder som hende jeg mødte i søndags på gåtur i Middelfart, netop med en 1-årig gravhund som var ved at gø byen sønder og sammen...

  Jeg har ingen gode råd, udover at sige at det er min oplevelse at det du beskriver er beskrivende for stort set alle gravhunde jeg har mødt...


 • Salla
  Salla Online Tilmeldt:
  maj 2015

  Følger: 56 Følgere: 894 Emner: 178 Svar: 5.470
  #2   8. nov 2018 Laver du ikke noget mentalt med ham? Hans hjerne skal trættes, med meningsfyldt aktivitet. Snuseopgaver, spor f.eks, eller fodersøg. Legetøj til foder, hvor der skal tænkes over, hvordan man får fat i godbidder inden i det.

  Der er næppe tale om territorium beskyttelse, synes mere han lyder usikker?

  Gøen er en selvbelønnende adfærd, der skal nok komme andre på banen, der bedre kan forklare hvordan man får trænet det væk


 • #4   8. nov 2018 En ting er om han bliver mentalt trættet, men det kan også være han er usikker på andre mennesker, og gerne vil have dem til at smutte.

  Du skriver socialisering med hundeskov. Det lyder som om I er kommet til at gøre det modsatte af end hvad han har haft brug for.

  Jeg synes selv socialisering er et dumt ord, for mange nye hundefolk tænker jo netop at hunden skal ud og være social.
  Det handler dog om at hunden lærer at håndtere sociale sammenhænge. At kunne håndtere at være i nærheden af mennesker og hunde.

  I hundeskoven kan det nemt ske at hunden får overskredet sine grænser og dermed tillærer sig selv at den er nødt til at reagere meget og gerne først. Angreb kan blive bedste forsvar.

  Det samme med mennesker. Hvis hunden presses / lokkes til at hilse på alt og alle, så lærer hunden at reagere kraftigere på at få den afstand den ønsker.

  Det handler om at lære ham at skabe afstand og gerne at tage kontakt til dig i situationer hvor han bliver i tvivl om hvordan det skal håndteres.

  At tage ham med på et marked som han har det nu lyder ikke til at være smart. Han har brug for færre mennesker og større afstand.

  Derhjemme er jeg på linje med Bodil. Han skal finde ud af at han ikke behøver beskæftige sig med gæsterne. Hjælp ham til at søge væk, som Bodil skriver.

  Han mangler værktøj i sin værktøjskasse til at kunne tage en beslutning om at søge væk.


 • #5   8. nov 2018 Gravhunde gø'er meget er min erfaring.

 • #7   8. nov 2018 Socialisering er generelt blevet til en kæmpe misforståelse, og det lader også til, at du er faldet i denne fælde og tror, at socialisering = hilse på en masse hunde, og jo mere jo bedre.

  Så er det klart, at socialisering ikke virker. Hvorfor skulle det virke på hundens gøen, hvis bare man kaster den iblandt andre hunde?

  Find ud af årsagen til, at jeres hund gør. Det kan netop, som de andre siger, være usikkerhed (selvom det måske ligner "selvsikkerhed" - det gør usikkerhed oftest).

  Og så skal jeres hund simpelthen have at vide, at der ikke sker noget. Det betyder, at I skal starte helt på afstand og arbejde ud fra den tærskel, hvor han IKKE begynder at gå amok. I arbejder forgæves, hvis I allerede er tæt på, hunden allerede flipper ud, og I prøver nyttesløst at distrahere.

  Men først af alt - hvorfor reagerer han reelt sådan? Hunde er ikke territoriale på fremmede markeder eller strøge


Kommentér på:
Hjælp