{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Xoloitzcuintle Coyote 2005

10.696 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hund er oprettet og stemt ind. Opret din egen hund

[ Hedehuset ]
Kvinde | 51 år | Oprettet: 6. maj 2007


Xoloitzcuintle Coyote

Fødselsår:
2005
Størrelse:
Miniature
Stambogsnavn - Coyote (Hoover)
Temperament
Coyote er en utrolig dejlig hanhund. Afslappet og venlig mod alle han møder. Han elsker hvalpe og er husets lege-onkel. Det er virkeligt et ømt syn at se den lille stolte hanhund kaste sig på ryggen for en bunke vilde hvalpe!
Tricks
Han kan hoppe... hoppe... hoppe... hoppe... hoppe... hoppe... hoppe... hoppe... hoppe...
Han er simpelthen en Canin Gummiboldtis
(en hoppebold med fire ben der siger vov hvis nogen er i tvivl)
Stævner
Coyote er: International Champion, Dansk Champion, Norsk Champion, Svensk Champion, San Marino Champion, Luxembourg Champion, m.m. Han er også Københavns Vinder x 2, Dansk Racevinder x 2, Jubilæumsvinder, Norsk Racevinder, m.m.
110 års Jubilæums Vinder
Dansk Racevinder 2007
Københavns Vinder 2007
Klubvinder 2007
Dansk Racevinder 2008
Nordisk Vinder 2008
...og godt på vej til at blive international champion
Stamtavle
DKK - Import fra Mexico/USA
Far: Mapuche (Hoover)
Mor: Rosa de Tlalpan (Hoover)
Coyote har Mexicansk stambog - han er amerikansk import
Køn
Hanhund... men det er han nu ikke meget "belastet" af (med mindre der er flotte damer i løbetid i nærheden!!)
Beskrivelse
Coyote er en rigtig lille prins!
Vi er meget glade for at vi har denne dejlige lille
hund i vores flok. Han fungerer godt sammen med alle
andre hunde han møder. Han er legesyg, kælen og altid
i godt humør. Coyote er utroligt charmerende og han er
fantastisk selvsikker og afslappet trods sin lille størrelse.

Lidt om racen:
Xoloitzcuintle (udtales: Sjo-lo-itch-quint-li) er ikke en særlig kendt eller udbredt hunderacer... og det er en skam, for det er en aldeles pragtfuld hund, med mange gode egenskaber der passer fortrinligt til det moderne menneskes behov og ønsker. Den hårløse variant er yderligere en fantastisk mulighed for mennesker med astma og/eller allergi, hvilket mange af vore hvalpekøbere der har disse problemer gladelig skriver under på. Vi har efterhånden en lang række af positive historier når det gælder placering af xolo-hvalpe hos allergikere der ellers ikke kan tåle hverken pudler, kinesisk hårløs eller andre ellers ”allergi-venlige” hunderacer.
Racen forener det eksotiske med det elegante. Sundhed, mental klarhed og en afbalanceret psyke gør Xoloen til det den er - en fantastisk og spændende oplevelse!!
Xoloen er en af de ældste racer. Beviser for deres tidlige eksistens er fundet i ruiner og udgravninger fra det pre-Colombianske samfund i Mexico, Syd- og Mellemamerika og kan dateres tilbage til mindst 1500 før vor tidsregning. Gravfund, statuer, lerfigurer, billeder og balsamerede hunde er fundet fra de gamle kulturer der var fremherskende i området: Aztek, Maya, Inka, Toltecs og Zapotecindianerne.
Xoloerne blev i de forskellige kulturer brugt til mange formål: mad, offerdyr, kælehunde, jagt, vagthunde og til helbredelse af stort set alle sygdomme da man troede de havde healende egenskaber (man lagde simpelthen en Xolo i sengen sammen med den syge) Xoloerne blev også brugt som varmedunke i de kolde nætter. De egner sig fortrinligt til dette formål, da de grundet den manglende pels meget let afgiver kropsvarme til omgivelserne. Det siger sig selv, at hunde der bliver brugt til "varmedunke" for syge, gamle og børn skal have en meget høj tolerancetærskel overfor mennesker. Det er stadig gældende for xoloen i dag - de vil helst være så tæt på deres menneske som overhovedet muligt... og gerne hele tiden.
En Xolo er en meget hengiven hund og den bryder sig ikke om at være væk fra sin ejer i længere perioder.
Man kan godt træne en Xolo til at være alene hjemme mens man er på arbejde, men den er ikke glad for at blive efterladt i en hundekennel eller hos mennesker den ikke kender mens man tager på ferie!
En Xoloitzcuintle binder sig mest til en person - men den er meget hengiven og kærlig overfor alle der bor under samme tag som dens "herre" og den selv.
De er gode til børn, og kan fint leve sammen med både katte og andre dyr.
Størrelsen på xoloerne kan varierer fra Chihuahua-størrelser til Doberman.
Efter FCI's standard er de delt op i 3 størrelseskategorier - som voksen må en Xolo til udstilling ikke være mindre end 25 cm og ikke højere end 60 cm i skulderhøjden. Dog accepteres eksemplarer på helt op til 62 cm hvis kvaliteten er i top. Hunde under 25 skal og bør diskvalificeres.
At racen er sjælden er ikke nogen hemmelighed - omkring 4000 xoloer regner man med findes på verdensplan. Racen er altså ikke engang almindelig i Mexico på trods af at den er Mexicos nationalrace og den Mexicanske kennelklubs symbol siden 1940.
Medlemmer af the Federacion Canofila Mexicana begyndte et grundigt avlsprogram og registreringsarbejde d.1 maj 1956. Før denne dato var xoloen næsten en uddød race.
Ikke alle xoloer bliver født uden hår. Enkelte hvalpe bliver født med fuld pels. Deres pels kan have mange forskellige farver og længder – og alt er tilladt ifølge standarden. De pelsede xoloer kan dog ikke udstilles, men de må bruges i avlsarbejdet.
De hårløse Xoloer mangler ofte en del af deres tænder. Dette skyldes det samme gen som er skyld i hårløsheden og er altså ikke lig med nogen sygdom eller fejl hos hunden. Manglende tænder bedømmes ikke negativt på en udstilling.
Xoloerne er yderst stærke hunde og racen er ikke belastet af de skavanker og sygdomme mange "manipulerede" racer lider under.
Xoloen er en urhund, en hund af oprindelig type og den er placeret i gruppe 5, afsnit 6.
En xolo fælder ikke (af gode grunde), den får aldrig lopper og den er utrolig renlig!

Der bør aldrig avles på de pelsede individer med mindre man er meget racesagkyndig, erfaren og kender reglerne for denne avl!
Det er totalt forbudt at parre pelsede xoloer med pelsede partnere!
Kommentér på:
Xoloitzcuintle Coyote
Annonce