{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk svensk gaardhund PjevZ [Tidl. hund] 2006

9.949 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hund er oprettet og stemt ind. Opret din egen hund

A J
A J
Kvinde | 38 år | Oprettet: 28. mar 2008


Dansk svensk gaardhund PjevZ

Fødselsår:
2006
Størrelse:
Pjevz er en lang benet D/S gårdhund. Han er slank men alm pæn højde af en D/S gårdhund
Temperament
Han er stadig meget som en hvalp. Han elsker at lege og blive møg beskidt. Hans humør kan hurtig skifte, men det er mellem leg hvor der helst skal ske noget eller sove, hvor der bare skal puttes...
Tricks
Han kan sidde, ligge og aflever bold. Han har desværre oz den tildens at prutte meget... :(
Stævner
Nej, da han ingen stamtavle har.... Dog er begge forældre D/S gårdhunde
Stamtavle
Nej desværre...
Køn
Det er en han hund, den eneste jeg har.
Beskrivelse
PjevZ er en hund hvor der helst gerne skal ske noget hele tiden, bortset fra når han er træt. Hegnet i haven har vi bygget højere, da han er noget af en spring-hund og meget interesset i hvad der sker på vejen eller naboens katte.


Dansk-svensk gårdhund (også kendt som ”Kvik-hund” ) er en af Danmarks og Sveriges oprindelige landhunderacer. Den indgår i racegruppe 2 (racer af pincher- og schnauzertypen, molosser samt sennerhunder). Dansk-svensk gårdhund er en allroundhund med livligt temperament, og den kan fungere som såvel vagthund, støver ved jagt og som selskabshund. Den er lærenem og passer derfor godt til aktiviteter som agilityog lydighedstræning m.m.[1] I Danmark er racens popularitet atter vokset, efter at et eksemplar af den lignende race Fox Terrier medvirkede i TV-serien Matador. Dansk-svensk gårdhund har et mere medgøreligt temperament end en Fox Terrier, men ligner den ellers meget, såvel psykisk som fysisk.

Baggrund
Racens oprindelige udbredelsessområde er Skåne og Danmark, hvor den har været meget populær på gårdene. Der fungerede den gerne som både vagthund, selskabshund og rottejæger. Det er uklart, hvor gammel racen er. Det hævdes ofte, at den har aner helt tilbage til vikingetiden, mens andre anser den for kun at være et par hundrede år gammel.[Kilde mangler] Navnet blev tildelt, da racen blev godkendt af Dansk Kennelklub og Svenska Kennelklubben i 1987. Indtil da gik den under navnet dansk foxterrier i Danmark og skånsk terrier, skåneterrier eller rottehund i Sverige. Men pga. racens oprindelsesområde og at den ikke anses for at være en terrier, fik den i stedet tildelt navnet dansk-svensk gårdhund; og det på trods at at dette navn aldrig tidligere har været anvendt. Racen placeres af DKK i gruppe 2. Denne placering, som blev fastlagt ud fra en antagelse om dens slægtskab med pincherracerne, er dog stadig omstridt. Andre steder er det blevet foreslået, at racen burde være placeret i gruppen for terriertyper, mens atter andre mener, at gruppen af selskabshunde havde været mere passende.[Kilde mangler] I øjeblikket arbejdes der på, at dansk-svensk gårdhund anerkendes som en race af den internationale hundeorganisation, FCI. I det nuværende (ikke vedtagne) forslag foreslås det, at racen bliver placeret i gruppen for terriere under navnet skandinavisk terrier.
Kommentér på:
Dansk svensk gaardhund PjevZ
Annonce