307 visninger
|
Oprettet:
NU er det tid til hyldeblomst......... {{forumTopicSubject}}
HYLDEBLOMST- PANDEKAGER :
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=12970
Ps.kan laves i dyb pande
Åhh... det dufter så herligt, når man går tur her efter regnen.
Noget af det, der rammer min næse som sødlig duft, er for tiden hyldeblomsten.
Kilde på ovenstående link...hm...troede det var en studiekammerat og jeg, der i 70´erne opfandt denne herlighed - sensor og lærer kendte den i al fald ikke....tsk...tsk..
mar 2008
Følger: 19 Følgere: 22 Hunde: 4 Emner: 47 Svar: 655
30-40 nyudsprungne hyldeblomstskærme
4 øko. citroner
1 l. vand
1 kg sukker
40 g citronsyre
skyld hyldeblomstskærmene og læg dem i en stor Skål/balje/gryde (hvad de nu kan være i)
Kog en lage af sukker vand og citron, skåret i skiver. Tilsæt citronsyre.
Hæld lagen over hyldeblomsterne og lad det trække i 4-5 dage i køleskabet - rør en gang om dagen.
Sig blandingen og hæld den på rene(Kogte) flasker.
Skal fortyndes før den drikkes. 1 dl saft til 2-4 dl vand alt efter hvor kraftig hyldeblomsterne er.
Man kan tilsætte koncerveringsmiddel.
Serveringsforslag:
2-3 kugler vaniljeis i et højt glas. Hæld hyldeblomstsaftevand over og server med ske og sugerør
apr 2007
Følger: 4 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 423 Svar: 3.408
mar 2008
Følger: 19 Følgere: 22 Hunde: 4 Emner: 47 Svar: 655
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.164
Tror jeg går ud og plukker imorgen mens de stadig ser friske ud
NU er det tid til hyldeblomst.........
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside