1.508 visninger
|
Oprettet:
FølgFølg ikke
7 Svar
lagkage lagkage
ja nu har jeg fødselsdag om 14 dagefylder 20
ogle gode ider til lagkage som er letog lækker???
0 synes godt om
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.244
Jeg plejer at lave denne her:
3 lagkagebunde og fyld mellem hver lag:
Flødeskum blandet med kagecreme (ca 1-1) tilsat knuste makroner, jordbær (frosne - skal dryppe af - eller friske tilsat lidt sukker og vanille) og evt. kiwi eller banan.
Spar ikke på kagecreme!
Lav så evt. en kant og låg af marcipan (rulles tyndt ud og skæres ud i passende str. så det dækker hele kagen ligesom en othello lagkage) Pynt med jordbær, høvlet chokolade og lys.
mar 2008
Følger: 77 Følgere: 75 Hunde: 9 Emner: 1.503 Svar: 10.034
god vaniliecrene (ikke den billige)
en pose skovbær
kanel
sukker
makroner
fløde
tag posen med skovbær og hæld de frosne bær i en gryde. kog op med lidt kanel og smag til med sukker. jævn med en lille smugle kartoffelmel rørt op i vand (en halv spiseskefuld ca)
lig bund 1 kom skovbær på herefter - bund - creme - makron - bund skovbær og sådan bliver du ved. (hold altid skovbær i et lag for sig selv).
kom pisket fløde på og pynt efter lyst..
en syper let lagkage der bare er god. ikke for sød og tung i smagen.. og aktuel her med alle efterårs bærrene.
feb 2008
Følger: 8 Følgere: 7 Hunde: 2 Emner: 21 Svar: 182
Pisk en halv liter fløde sammen med 3 store spiseskefulde "nutella" til det er som fløde skum, læg det imellem bundene og ovenpå, pynt så med hvid fløde skum og søde bær af enslags.
Det er nemt og smager himmelsk
god fornøjelse
apr 2007
Følger: 4 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 423 Svar: 3.418
Bund:
200 g hasselnøddekerner
8 æggehvider
400 g flormelis
Moccacreme:
8 æggeblommer
200 g flormelis
2 tsk. mel
4 dl. piskefløde
10 tsk. pulverkaffe
300 g usaltet smør
Bund: Nødderne hakkes/blendes. Æggehviderne piskes helt stive. Halvdelen af det sigtede flormelis piskes i. Resten af flormelis'en og de hakkede nødder vendes i med en ske. Rør det hele godt sammen.
Læg bagepapir i en bradepande og smør grundigt med smør. Drys det smurte med mel, og ryst det af igen... (vigtigt, for ellers er det meget svært at få bunden af bagepapiret) Fordel dejen og bag ved 1500 i ca. 40 min. Bunden skal være tør og sprød. Afkøl bunden på en rist - lad den være på papiret til den skal lægges sammen.
Creme: Æggeblommerne røres med flormelis, mel, fløde og kaffe. Blandingen varmes op til kogepunktet - pisk hele tiden. Cremen afkøles. Det blødgjorte smør røres i. Evt. røres smørret for sig selv, inden cremen piskes/røres i.
Bunden skæres over med en skarp kniv - gennem papiret. Den ene halvdel lægges med bunden opad på et stort stykke alufolie (skal bruges til indpakning). Cremen fordeles, og den anden halvdel "klappes" over ved hjælp af alufolien. Kagen pakkes sammen og stilles køligt eller fryses. Den frosne kage skal tages op af fryseren 3 - 4 timer, før den skal serveres.
Inden kagen udskæres i små firkanter drysses med sigtet flormelis.
Velegnet som tilbehør til en god espresso eller et godt glas portvin.
apr 2007
Følger: 4 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 423 Svar: 3.418
feb 2006
Følger: 24 Følgere: 21 Hunde: 4 Emner: 237 Svar: 1.098
mar 2008
Følger: 19 Følgere: 22 Hunde: 4 Emner: 47 Svar: 655
1 pk. chokolade lagkagebunde.
2 ps. rutebiler
½ liter flødeskum
lidt flormelis.
1. pisk fløden til flødeskum.
2. put rutebilerne i en pose og knus dem med en kagerulle.
3. vend dem i flødeskummen.
4. lægges imellem lagkagebundene og sigt flormelis ud over.
lagkage
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside