Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Medlemmer: 338
Forside Forum Medlemmer Annoncer Hunde
 
Politi stopper motorcyklist med hund spændt fast på brystet
Politi stopper motorcyklist med hund spændt fast på brystet
00:00
/
00:33
LIVE

Politi stopper motorcyklist med hund spændt fast på brystet

NOW PLAYING

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Køb og udskiftning af batteri på bil 1.100 kr.
  • Opsætning af 6 lamper 1.000 kr.
  • tømrer 1.000 kr.
  • Føring til lampe 250 kr.
  • Opsætning af lampe 700 kr.
  • Fyld vand på mit varmeanlæg 1.200 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  lagkage
  • #1   10. sep 2008 Tillykke ! smiley

    Jeg plejer at lave denne her:

    3 lagkagebunde og fyld mellem hver lag:
    Flødeskum blandet med kagecreme (ca 1-1) tilsat knuste makroner, jordbær (frosne - skal dryppe af - eller friske tilsat lidt sukker og vanille) og evt. kiwi eller banan.
    Spar ikke på kagecreme!
    Lav så evt. en kant og låg af marcipan (rulles tyndt ud og skæres ud i passende str. så det dækker hele kagen ligesom en othello lagkage) Pynt med jordbær, høvlet chokolade og lys.


  • #2   10. sep 2008 køb fire lagkage bunde
    god vaniliecrene (ikke den billige)
    en pose skovbær
    kanel
    sukker
    makroner
    fløde


    tag posen med skovbær og hæld de frosne bær i en gryde. kog op med lidt kanel og smag til med sukker. jævn med en lille smugle kartoffelmel rørt op i vand (en halv spiseskefuld ca)

    lig bund 1 kom skovbær på herefter - bund - creme - makron - bund skovbær og sådan bliver du ved. (hold altid skovbær i et lag for sig selv).

    kom pisket fløde på og pynt efter lyst..

    en syper let lagkage der bare er god. ikke for sød og tung i smagen.. og aktuel her med alle efterårs bærrene.



  • #3   10. sep 2008 Tak tre gode lagkagebunde.

    Pisk en halv liter fløde sammen med 3 store spiseskefulde "nutella" til det er som fløde skum, læg det imellem bundene og ovenpå, pynt så med hvid fløde skum og søde bær af enslags.

    Det er nemt og smager himmelsk

    god fornøjelse


  • #4   10. sep 2008 HVis det kan være en form for islagkage, så er "fragilite-is" fantastisk - det smager super godt, og føles "let" at spise... - Det tager lidt tid at lave, men er så meget bedre end en almindelig lagkage eller islagkage, som (efter min mening) ofte er for søde og kedelige! Har ikke nogen opskrift, men fandt lige en på nettet, som minder om den måde jeg plejer at lave det på:

    Bund:

    200 g hasselnøddekerner
    8 æggehvider
    400 g flormelis

    Moccacreme:

    8 æggeblommer
    200 g flormelis
    2 tsk. mel
    4 dl. piskefløde
    10 tsk. pulverkaffe
    300 g usaltet smør

    Bund: Nødderne hakkes/blendes. Æggehviderne piskes helt stive. Halvdelen af det sigtede flormelis piskes i. Resten af flormelis'en og de hakkede nødder vendes i med en ske. Rør det hele godt sammen.
    Læg bagepapir i en bradepande og smør grundigt med smør. Drys det smurte med mel, og ryst det af igen... (vigtigt, for ellers er det meget svært at få bunden af bagepapiret) Fordel dejen og bag ved 1500 i ca. 40 min. Bunden skal være tør og sprød. Afkøl bunden på en rist - lad den være på papiret til den skal lægges sammen.

    Creme: Æggeblommerne røres med flormelis, mel, fløde og kaffe. Blandingen varmes op til kogepunktet - pisk hele tiden. Cremen afkøles. Det blødgjorte smør røres i. Evt. røres smørret for sig selv, inden cremen piskes/røres i.

    Bunden skæres over med en skarp kniv - gennem papiret. Den ene halvdel lægges med bunden opad på et stort stykke alufolie (skal bruges til indpakning). Cremen fordeles, og den anden halvdel "klappes" over ved hjælp af alufolien. Kagen pakkes sammen og stilles køligt eller fryses. Den frosne kage skal tages op af fryseren 3 - 4 timer, før den skal serveres.

    Inden kagen udskæres i små firkanter drysses med sigtet flormelis.

    Velegnet som tilbehør til en god espresso eller et godt glas portvin.


  • #5   10. sep 2008 *GG* - Hvis "let" betyder nem at lave, så skal du nok ikke give dig i kast med min opskrift:-)

  • #6   10. sep 2008 nej letbetyder den ikke må værefor tung

  • #7   11. sep 2008 denne er også god:

    1 pk. chokolade lagkagebunde.
    2 ps. rutebiler
    ½ liter flødeskum
    lidt flormelis.

    1. pisk fløden til flødeskum.
    2. put rutebilerne i en pose og knus dem med en kagerulle.
    3. vend dem i flødeskummen.
    4. lægges imellem lagkagebundene og sigt flormelis ud over.



Kommentér på:
lagkage

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce