781 visninger
|
Oprettet:
Tilmeldt:
6. mar 2008 Følger: 77 Følgere: 75 Hunde: 9 Emner: 1.503 Svar: 10.017
vegetar - frugtspiser {{forumTopicSubject}}
er der nogen der ude som har link til gode opskrifter
apr 2007
Følger: 4 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 423 Svar: 3.408
mar 2008
Følger: 77 Følgere: 75 Hunde: 9 Emner: 1.503 Svar: 10.017
okt 2004
Følger: 13 Følgere: 12 Hunde: 4 Emner: 106 Svar: 1.812
så dukker der utroligt meget op.
apr 2007
Følger: 4 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 423 Svar: 3.408
www.vegetarkontakt.dk
Jeg har været træt af kød i lang tid, og besluttede mig sidste uge for at tage en vegetarisk periode - hvor jeg dog spiser fisk
Indtil videre er det blevet til:
Auberginequiche (selv inkarnerede kødspisere elsker denne ret) - med auberginer, champignon, tomat, creme fraiche, æg og ost (har opskrift)- med grøn salat til
Risret med rejer (svitset løg, hvidløg, peberfrugt og ris samt en hulens masse krydderier - chili, gurkemeje, karry, spidskommen, koriander, salt og peber - samt rejer... Det svitses og smides op i et ovnfast fast, vand hældes over så det dækker, og det passer sig selv i ovnen - 5 minutter før servering tilsættes rejer) - Serveret med dampet broccoli og salat..
Marrokansk grøntsagstagine med couscous: Aubergine, squash, gulerødder, kartofler, løg, hvidløg, bønner, tomater, koriander Harissa (eller chili og spidskommen) og kogte kikærter samt hel kanel - svitses og der tilsættes vand - simrer til det er mørt, og det serveres med couscous - og evt et hav af hakket persille og frisk koriander
Tunsalat og pomfritter; Tun, hvide kogte bønner, hakket rødløg, bladselleri og persille blandes og overhældes med olie/eddike dressing, og skal have lov at trække lidt!
Ellers så har jeg fået: Falafler, dolmades (vinbladsruller fyldt med ris), Haydiri (feta + youghurtdip), alm. hummus (kikærtepure), hummus med rødbede, salat af bagte og grillede grøntsager, sandwich med agurk, spirer, ristet peberfrugt, olie/eddike og avocado og sandwich med stegte portobellosvampe med pesto
Har desuden bagt nogle herlige muffins, der mætter meget - til morgenmad - med kanel, kardemomme, æbler, bananer, rosiner, nødder, og havregryn..
lidt inspiration herfra... og nu kalder arbejdet!!!
mar 2008
Følger: 77 Følgere: 75 Hunde: 9 Emner: 1.503 Svar: 10.017
jeg har siddet og kigget på nettet - men savner opskrifter folk faktisk har prøvet
mar 2008
Følger: 19 Følgere: 22 Hunde: 4 Emner: 47 Svar: 655
http://www.vegetarforening.dk/opskrifter/oversigt.htm
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.870
Kan du ikke skrive opskriften til den auberginequiche? Det lyder rigtig lækkert og jeg synes, jeg går i stå på de samme 2 opskrifter med aubergine gang på gang.
apr 2007
Følger: 4 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 423 Svar: 3.408
AUBERGINE-QUICHE.
1. Ingredienser:
Dej:
250 gr hvedemel
1/2 tsk salt
125 gr koldt smør
3/4 dl vand
Fyld:
2 auberginer (mindst !/2 kg)
250 gr champignons
1/2 kg tomater eller 2 dåser
1/2 tsk timian
2-3 tsk citronsaft
1 æg
1 dl creme fraiche
125 gr ost i skiver
2. Fremgangsmåde:
Auberginerne skæres i skiver, og trækker 1/2- 1 time med salt. Derefter aftørres de med køkkenrulle eller viskestykke og sauteres i olie til de er lysebrune hvorefter de stilles til side. (jeg plejer at grille dem)
Champignonerne sauteres i resten af olien, gerne hele hvis de ikke er meget store. De saltes let og tages op.
Endelig dampes tomaterne, efter de er skåret i mindre stykker.
Det vigtigste for denne rets gode smag og konsistens er at tomaterne får lov af dampe indtil der er en ret tør puré. Puréen tilsættes citronsaft og timian samt evt. salt.
En springform beklædes med 2/3 del af mørdejen (se opskrift side ? ). Mørdejsbunden forbages ca. i et kvarter ved 190 grader.
I bunden udbredes sammenpisket æg og creme fraiche, derpå aubergineskiverne og så champignonerne. Ovenpå dette hældes den meget indkogte tomatblanding og til sidst osteskiverne.
Den sidste 1/3 del af mørdejen udrulles og lægges over som låg, som trykkes godt fast til den øvrige dej.
Quichen pensles med sammenpisket æg og bages 30-40 minutter ved 190 grader.
Quichen må gerne hvile 1/2 time eller mere inden servering.
Smager måske allerbedst lun dagen efter.
Serveres med en stor portion frisk iceberg-salat med fintskivet løg (helst rødløg for farvens skyld og gerne med en dressing af olie, æbleeddike, salt og peber og evt. hvidløg.
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.870
Nuj hvor lyder det godt. Den kopierer jeg lige og gemmer. Tak
vegetar - frugtspiser
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside