1.691 visninger
|
Oprettet:
3 retters middag {{forumTopicSubject}}
Søger lidt hjælp til en 3 retters middag. (som gerne må være nem :-))
Til forret har jeg tænkt lidt på laks og rejer, men er meget åben for andet
Til hovedret; oksebøffer evt. oksemørbrad med diverse tilbehør, inspiration søges
Til dessert; er helt blank
På forhånd tak for hjælpen
apr 2007
Følger: 4 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 423 Svar: 3.408
røget laks med flødeost i roulader ovenpå en grøn salat og lidt forårsløg
(flødeost med hvidløg plejer jeg at bruge, og så bare en skive røget laks med et tykt lag flødeost ovenpå, som så rulles sammen og skæres i skiver - med en SKARP kniv - eller bliver det noget smat) - drerssing kan man lave af citron, honning og olivenolie samt salt og peber og evt. lidt citronskal/ el hvidløg - Det kan anrettes superflot, og ser ekstra godt ud med en skive flot arrangeret citron ved siden af.
HOvedret
Langtidsstegt oksemørbrad med (evt. hjemmelavet) bearnaise eller anden sauce og hjemmelavede pomfritter eller kartoffelbåde og grønne bønner. Ved ikke om det betyder noget, men der er penge at spare ved at servere oksemørbrad som en del af en tung 3-retters-menu, da man ikke kan spise så meget...
(Har ikke en opskrift på oksemørbraden, men plejer at have ca 10 cm mørbrad i længden og ca 7 cm i tykkelsen til 2 pers. Krydrer den med salt og peber og bruner den kraftigt af i smør ved høj varme (det tager ca 2 min), og så skrues der ned på laveste blus, og det simrer videre (ellers kan man slukke og vente med at opvarme til ca. 15 min. før det skal serveres, hvor man så tænder på lavt blus og steger færdigt.
-Jeg laver som oftest bearnaise selv, og det er ret nemt, hvis man bare har bearnaise-essens...
Dessert
Chokolade-dessert-kage med creme anglaise og friske bær.
Creme anglaise kan nemt googles, og chokoladekagen, som både er fed, fyldig og "dessert-agtig" er supernem.
Omkring 3 pers:
80 g chokolade
80 g. smør
2 æg
80 g. sukker
1 spsk mel
Pisk æg og sukker let (bare med en gaffel eller lign.
Smelt chokolade og smør ved lav varme i mikroen, eller evt. over vandbad.
NÅr det er afkølet blandes det med melet og det hele hældes i en form, der er smurt med smør og efterfølgende drysset med mel. Man kan også hælde det i mindre portionsskåle, så skal de bare have kortere tid.
Bages ved ca 190 i 20 min.
Det hele serveres med et par skefulde creme anglaise og lidt hindbær samt evt. frisk citronmelisse eller mynte...
jul 2007
Følger: 39 Følgere: 39 Hunde: 5 Emner: 296 Svar: 2.577
nov 2008
Følger: 13 Følgere: 11 Hunde: 3 Emner: 237 Svar: 3.135
3 retters middag
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside