Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Medlemmer: 338
Forside Forum Medlemmer Annoncer Hunde
3.691 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 8 Svar

jeg skal bruge en fantastisk dessert jeg skal bruge en fantastisk dessert

vi får gæster i mogen. nogle jeg gerne vil kredse lidt om.

vi skal havde tigerrejer til forret. og dyrekøller til hovederet. men mangler en dessert.


overvejer kejserinderis eller ymerfromage


men vil lige høre om nogle af jer har en god ide.. det skal være lidt juleaktigt. og jeg gider ikke lave is


 
Politi stopper motorcyklist med hund spændt fast på brystet
Politi stopper motorcyklist med hund spændt fast på brystet
00:00
/
00:33
LIVE

Politi stopper motorcyklist med hund spændt fast på brystet

NOW PLAYING

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Rengøring 480 kr.
  • Forhave og baghave 1.100 kr.
  • Vvs til installation af opvaskemaskine 800 kr.
  • Diverse håndværksopgaver 2.200 kr.
  • Køb og udskiftning af batteri på bil 1.100 kr.
  • Fjern asbest tag 1.500 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  jeg skal bruge en fantastisk dessert
  • #2   9. dec 2010 det havde jeg også overvejet. men min mand hader det -- fordi de altid fik det som barn...

    og vil også gerne lige give den en tak op ad


  • #3   9. dec 2010 Årrh.. Hvor lyder det super lækkert!

    Hvad med frugtsalat, en brownie eller muffin med indbagt skildpadde med lækker vaniljeis ?


  • #4   9. dec 2010 Valnøddefromage ( 8pers.)

    4 hele æg
    4 æggeblommer
    150 g. sukker
    1/2 l. piskefløde
    9 blade husblas
    1/2 dl. portvin

    Til nugat.

    175 g. sukker
    75 g. hakkede valnøder
    1/2 tsk. natron

    Nugat.
    Sukker smeltes i en gryde, til det er gyldent. Valnøderne kommes i, og gryden fjernes fra ilden. Natron drysses i, og der røres godt igennem. Massen hældes ud på bagepapir og stilles til afkøling.
    Når massen er kold, knuses den groft, og 50 g. gemmes til pynt.

    Fromage.
    Æg og æggeblommer piskes godt med sukker til det er luftigt. Den smeltede husblastilsættes samt portvinen.
    Derefter vendes den letpiskede fløde i, og til sidst den knuste nugat.
    fyldes i randforme eller glasskåle, og stilles på køl.
    Pyntes med flødeskum og knust nugat.



  • #5   9. dec 2010 Toblerone mousse:)

  • #6   9. dec 2010 Snebudding:

    Makroner til snebudding:
    3 æg
    500g sukker
    500g mel
    1/2tsk hjortetaksalt
    hakkede mandler.
    Bland ovenståend og tril dejen til valnøddestore kugler, tryk dem let og bag dem til de er lysebrune (ca. 5-10 min. v. 200 grader).

    Snebudding:
    1/2 l piskefløde
    knap 1/2 l kaffefløde
    Ca. 1 snapseglas rom
    6- 8 blade husblas
    hele syltede eller let marinerede jordbær og hindbær
    ribsgele
    knuste, hjemmebagte makroner

    Fløden piskes stiv mens kaffefløden gradvis tilsættes (skal have konsistens som en tyk luftig creme). Rom og opblødet husblas tilsættes, mens der piskes kraftigt.

    Start med at lægge et tynd lag snebudding i bunden af en stor glasskål. Dernæst et lag knuste makroner. Mellem makronerne puttes syltede jordbær, hindbær og ribsgele i små klatter, også godt ud til kanten. Sådan fortsættes til skålen er fuld. Slut med et tyndt lag snebudding.

    Husk mandlen og mandelgaven ;o)


  • #7   9. dec 2010 I skal have Chokolade fondanter.... Smager fantastisk, ser imponerende ud - og er super nemt og lave! smiley

    Forberedelse af forme:
    2 spsk. Kakaopulver
    50 g Smør, saltet

    Chokoladefondant
    200 g Mørk chokolade
    200 g Smør, saltet
    4 stk Æggeblomme
    4 stk Æg
    200 g Hvedemel
    200 g Sukker

    Forberedelse af forme

    Start med at forberede 8 forme hvor der kan være ca. 1,5 dl i. Jeg plejer at bruge små staniolforme.

    Smøret smeltes og formene pensles med smør, hvorefter de stilles i køleskabet indtil smørret er stivnet.

    Herefter pensles de igen med smør og siderne dækkes med kakaopulver. Bank kakaopulver igennem en si og ryst overskydende kakaopulver ud så der kun er et tyndt lag over det hele.

    Stil formene i køleskabet igen.

    Dej:

    Pisk æg, æggeblommer og sukker til en luftig masse (piskeriset skal efterlade et spor, når det tages op)

    Smelt smør og chokolade sammen over et vandbad og si derefter melet i. Sørg for at røre grundigt.

    Herefter hældes chokolademassen i ægmassen over tre omgange. Sørg for at røre godt mellem hver gang.

    Nu fyldes massen i formene. Stil herefter formene i køleskabet i mindst 20 minutter - eller evt. længere tid. De kan med fordel tilberedes på forhånd.

    Forvarm ovnen til 200 grader og bag derefter chokoladekagen i 10 - 12 minutter. Toppen skal være sprød, når de tages ud af ovnen. Lad dem køle af et minut inden de forsigtigt vendes på hovedet og tippes ud af formene.

    Anret med en portion is og gerne lidt surt f.eks. et par bær eller hindbærcoulis.


  • #8   9. dec 2010 Altså den der ris a la mande der var i fjernsynet - var det i går? DEN så dælme lækker ud!!

  • #9   9. dec 2010 det er kejserinde ris mette..


    jeg måtte desværre ud og handle så det blev til kejserinderis.. er i fuld sving lige nu med at tilberede..

    men der er flere af disse forslag som lige ryger i gemmeren til næste gang


Kommentér på:
jeg skal bruge en fantastisk dessert

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce