
Tilmeldt:
6. mar 2008 Følger: 77 Følgere: 75 Hunde: 9 Emner: 1.503 Svar: 10.034
jeg skal bruge en fantastisk dessert jeg skal bruge en fantastisk dessert
vi får gæster i mogen. nogle jeg gerne vil kredse lidt om.
vi skal havde tigerrejer til forret. og dyrekøller til hovederet. men mangler en dessert.
overvejer kejserinderis eller ymerfromage
men vil lige høre om nogle af jer har en god ide.. det skal være lidt juleaktigt. og jeg gider ikke lave is
mar 2008
Følger: 77 Følgere: 75 Hunde: 9 Emner: 1.503 Svar: 10.034
og vil også gerne lige give den en tak op ad
nov 2006
Følger: 15 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 273 Svar: 2.424
Hvad med frugtsalat, en brownie eller muffin med indbagt skildpadde med lækker vaniljeis ?
okt 2004
Følger: 13 Følgere: 12 Hunde: 4 Emner: 106 Svar: 1.812
4 hele æg
4 æggeblommer
150 g. sukker
1/2 l. piskefløde
9 blade husblas
1/2 dl. portvin
Til nugat.
175 g. sukker
75 g. hakkede valnøder
1/2 tsk. natron
Nugat.
Sukker smeltes i en gryde, til det er gyldent. Valnøderne kommes i, og gryden fjernes fra ilden. Natron drysses i, og der røres godt igennem. Massen hældes ud på bagepapir og stilles til afkøling.
Når massen er kold, knuses den groft, og 50 g. gemmes til pynt.
Fromage.
Æg og æggeblommer piskes godt med sukker til det er luftigt. Den smeltede husblastilsættes samt portvinen.
Derefter vendes den letpiskede fløde i, og til sidst den knuste nugat.
fyldes i randforme eller glasskåle, og stilles på køl.
Pyntes med flødeskum og knust nugat.
jul 2006
Følger: 31 Følgere: 29 Hunde: 1 Emner: 111 Svar: 1.209
jan 2010
Følger: 12 Følgere: 12 Hunde: 1 Emner: 96 Svar: 1.710
Makroner til snebudding:
3 æg
500g sukker
500g mel
1/2tsk hjortetaksalt
hakkede mandler.
Bland ovenståend og tril dejen til valnøddestore kugler, tryk dem let og bag dem til de er lysebrune (ca. 5-10 min. v. 200 grader).
Snebudding:
1/2 l piskefløde
knap 1/2 l kaffefløde
Ca. 1 snapseglas rom
6- 8 blade husblas
hele syltede eller let marinerede jordbær og hindbær
ribsgele
knuste, hjemmebagte makroner
Fløden piskes stiv mens kaffefløden gradvis tilsættes (skal have konsistens som en tyk luftig creme). Rom og opblødet husblas tilsættes, mens der piskes kraftigt.
Start med at lægge et tynd lag snebudding i bunden af en stor glasskål. Dernæst et lag knuste makroner. Mellem makronerne puttes syltede jordbær, hindbær og ribsgele i små klatter, også godt ud til kanten. Sådan fortsættes til skålen er fuld. Slut med et tyndt lag snebudding.
Husk mandlen og mandelgaven ;o)
maj 2010
Følger: 1 Hunde: 2 Emner: 52 Svar: 691
Forberedelse af forme:
2 spsk. Kakaopulver
50 g Smør, saltet
Chokoladefondant
200 g Mørk chokolade
200 g Smør, saltet
4 stk Æggeblomme
4 stk Æg
200 g Hvedemel
200 g Sukker
Forberedelse af forme
Start med at forberede 8 forme hvor der kan være ca. 1,5 dl i. Jeg plejer at bruge små staniolforme.
Smøret smeltes og formene pensles med smør, hvorefter de stilles i køleskabet indtil smørret er stivnet.
Herefter pensles de igen med smør og siderne dækkes med kakaopulver. Bank kakaopulver igennem en si og ryst overskydende kakaopulver ud så der kun er et tyndt lag over det hele.
Stil formene i køleskabet igen.
Dej:
Pisk æg, æggeblommer og sukker til en luftig masse (piskeriset skal efterlade et spor, når det tages op)
Smelt smør og chokolade sammen over et vandbad og si derefter melet i. Sørg for at røre grundigt.
Herefter hældes chokolademassen i ægmassen over tre omgange. Sørg for at røre godt mellem hver gang.
Nu fyldes massen i formene. Stil herefter formene i køleskabet i mindst 20 minutter - eller evt. længere tid. De kan med fordel tilberedes på forhånd.
Forvarm ovnen til 200 grader og bag derefter chokoladekagen i 10 - 12 minutter. Toppen skal være sprød, når de tages ud af ovnen. Lad dem køle af et minut inden de forsigtigt vendes på hovedet og tippes ud af formene.
Anret med en portion is og gerne lidt surt f.eks. et par bær eller hindbærcoulis.
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
mar 2008
Følger: 77 Følgere: 75 Hunde: 9 Emner: 1.503 Svar: 10.034
jeg måtte desværre ud og handle så det blev til kejserinderis.. er i fuld sving lige nu med at tilberede..
men der er flere af disse forslag som lige ryger i gemmeren til næste gang
jeg skal bruge en fantastisk dessert
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside