Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Medlemmer: 338
Forside Forum Medlemmer Annoncer Hunde
5.568 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 16 Svar

12 kg kalkun opskrift 12 kg kalkun opskrift

jeg har en hjemmeopdrættet 12 kg stor kalkun som jeg lige har hevet ud af fryseren, vi skal have den mandag når der er fødselsdag, hvor mennesker tror i der er i sådan en?

og har i en skøn opskrift, så den ikke bliver tør?

hvad ville i lave af tilbehør til sådan en lille en?


 
Politi stopper motorcyklist med hund spændt fast på brystet
Politi stopper motorcyklist med hund spændt fast på brystet
00:00
/
00:33
LIVE

Politi stopper motorcyklist med hund spændt fast på brystet

NOW PLAYING

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Fejlkode E21 1.000 kr.
  • Vaskemaskine fuld af vand kan ikke tømmes 890 kr.
  • Fjern plugs fra væg 300 kr.
  • reparation vaskemaskine 1.200 kr.
  • Græsplænen skal slås 375 kr.
  • Montering af skrivebord(købt fra Jysk)og hold i væggen for en spejl 500 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  12 kg kalkun opskrift
  • #1   2. dec 2011 Hold da helt op en basse. Er det ikke ved at være i den størrelse at man næsten er nødt til at lave udskæringer ud af den?

    Jeg ved ikke hvas skroget vejer men mon ikke der er mad til 25-30 personer?

    Nå, men der findes en 'Boston-tilberedning' som smager godt. Jeg har dog ikke prøvet den på SÅ stort et dyr, men mon ikke fremgangsmåde og det færdige resultat bliver det samme?

    Jeg brugte:
    1 Kalkun på ca. 6 kg.
    1,5 kg. gulerødder
    1 stort revet løg
    1 pakke cornflakes (IKKE frostflakes smiley
    2 'duske' salvie
    ½ tsk. stødt anis
    salt, peber

    Rens kalkunen både indvendigt og udvendigt for rester af indvolde osv.
    Drys kalkunen ud- og indvendig med salt og peber

    I en stor skål blandes de fint revne gulerødder med revet løg, hakket salvie og krydderier.

    'Kram' med hænderne, cornflakes i (næsten hele pakken) til massen hænger sammen og slipper skålen.

    Fyld derpå kalkunen. Den skal pakkes hårdt (også under skindet ved lårene) og luk kalkunen til med kødnåle.

    Læg kalkunen i en MAXI stegepose og husk at vende posen så spidserne i bunden peger op-ned. Luk posen med den dertil indrettede lukker og klip den øverste spids af til et "skorstenshul".

    Steges ved 170 grader i ca. 25 min. pr. ½ kg. Og hviler derefter i ca. 45 min inden udskæring.

    Du kan også lave kastaniefyld af:
    500 g ægte kastanjer (eller på dåse)
    150 g smør
    1 stort løg
    4 stængler bladselleri, finthakket
    rasp af to skiver franskbrød(blød)
    1 tsk salt
    1 tsk timian
    1 tsk merian
    ½ tsk salvie

    Igen er ovenstående mængde kun til en lille kalkun, så du skal nok fordoble.
    Drys kalkunen ud- og indvendig med salt og peber.

    Bruger du friske kastanier skærer du et kryds i toppen af kastanjerne og stiller dem i en bradepande i en varm ovn, til skallen brister. Fjern skaller og brune hinder og kog kastanjerne 20-30 min. til de er møre.
    Hak kastanjerne fint. Sauter det hakkede løg. bladselleri og rasp i smørret. Tilsæt salt og krydderier og rør godt rundt. Tilsæt kastanjemassen og lad blandingen snurre i et par min.

    Derefter er fremgangsmåde den samme som ved 'Boston-kalkunen'.




  • #3   2. dec 2011 udskæringer???? bliver det så lige så godt?

    den kan lige gå i min ovn...


  • #4   2. dec 2011 Lykke og Rikke:
    Hold da op I spiser meget smiley
    (Lykke: 5 personer om 4 kg. og Rikke: 10 personer om 8 kg.)

    Vi var 9 voksne og 2 børn om ca. 6 kg. (og der var så meget tilbage at jeg kunne lave kalkunrillette til frokost dagen efter til 4 voksne). Vi fik dog forret og dessert også.

    Patricia:
    Med udskæringer mente jeg at skære den ud så du får 2 kalkunbryster, 2 lår med overlår osv. Men hvis du kan have den hel i din ovn er der jo ingen grund til det smiley




  • #6   2. dec 2011 jeg ville proppe den med fyld og huske enten at bardere den eller overhælde den med væske,så den ikke bliver for tør i skindet.

  • #7   2. dec 2011 Det slipper man for hvis man bruger stegepose.

  • #8   2. dec 2011 Hvorfor Rikke?
    Jeg bruger oftest en tagine eller stegeso, men når emnet er så stort at det ikke kan være i én af dem, synes jeg at stegeposer er eddersmart: emnet bevarer sin saft og at man slipper for den helt store ovnrengøring bagefter.


  • #9   2. dec 2011 Kan man overhovedet have en 12 kg's kalkun i en stegepose???
    Skindet bliver altså bedst af at blive dryppet.


  • #10   2. dec 2011 Aner ikke om en 12kg's sag kan være i en MAXI-stegepose?
    Men skindet bliver altså dejligt sprødt (bortset fra naturligvis det skind der ligger i bunden af posen).


  • #12   2. dec 2011 JEG glæder mig til en beskrivelse af,hvordan det gik,da dyret skulle tilberedes og hvor mange mennesker der ku blive til :-))

  • #13   3. dec 2011 trine, det bliver ihvertfald spændende....


    hvor lng tid vil i tro den skal have?


  • #14   3. dec 2011 nå ja og tilbehøret, glem ikke det.... jeg har aldrig fået kalkun på den måde før, da vi altid får gås..... er det bare helt almindelig juletilbehør????

  • #15   3. dec 2011 hvor lang tid skal jeg mon beregne i ovnen?

  • #16   3. dec 2011 Lykke skriver ovenfor ca. 12 timer..

  • #17   3. dec 2011 Jeg plejer at gi' den ca. 25 min. pr. ½ kg ved 170 grader.

  • #18   14. dec 2011 Hvordan gik det med den store kalkun ???

  • #19   14. dec 2011 det gik super godt, jeg farserede den med 1½ kg fars, og så godt med smør under skindet. den kom i ovnen kl 8 på 150 grader, og kl 11 skruede jeg ned til 100 kl 2 vendte jeg den, skruede op til 150 igen og kl 4 ned på 100. den blev super perfekt, og der var såååååå meget mad, vi var 16, og der var over halvdelen tilbage....

Kommentér på:
12 kg kalkun opskrift

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce