{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
5.658 visninger | Oprettet:

12 kg kalkun opskrift {{forumTopicSubject}}

jeg har en hjemmeopdrættet 12 kg stor kalkun som jeg lige har hevet ud af fryseren, vi skal have den mandag når der er fødselsdag, hvor mennesker tror i der er i sådan en?

og har i en skøn opskrift, så den ikke bliver tør?

hvad ville i lave af tilbehør til sådan en lille en?


Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Udskiftning af badeværelsesventilator 1.000 kr.
  • Mobil Cykelreparation 500 kr.
  • opsætning af lamper (redigeret) 1.000 kr.
  • There is problem with the sink. Water is liking from the pipe 1.200 kr.
  • Slibe og lakere bordplade i køkken 1.500 kr.
  • Vaskemaskine med vand problemer 490 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  12 kg kalkun opskrift
  • #1   2. dec 2011 Hold da helt op en basse. Er det ikke ved at være i den størrelse at man næsten er nødt til at lave udskæringer ud af den?

    Jeg ved ikke hvas skroget vejer men mon ikke der er mad til 25-30 personer?

    Nå, men der findes en 'Boston-tilberedning' som smager godt. Jeg har dog ikke prøvet den på SÅ stort et dyr, men mon ikke fremgangsmåde og det færdige resultat bliver det samme?

    Jeg brugte:
    1 Kalkun på ca. 6 kg.
    1,5 kg. gulerødder
    1 stort revet løg
    1 pakke cornflakes (IKKE frostflakes smiley
    2 'duske' salvie
    ½ tsk. stødt anis
    salt, peber

    Rens kalkunen både indvendigt og udvendigt for rester af indvolde osv.
    Drys kalkunen ud- og indvendig med salt og peber

    I en stor skål blandes de fint revne gulerødder med revet løg, hakket salvie og krydderier.

    'Kram' med hænderne, cornflakes i (næsten hele pakken) til massen hænger sammen og slipper skålen.

    Fyld derpå kalkunen. Den skal pakkes hårdt (også under skindet ved lårene) og luk kalkunen til med kødnåle.

    Læg kalkunen i en MAXI stegepose og husk at vende posen så spidserne i bunden peger op-ned. Luk posen med den dertil indrettede lukker og klip den øverste spids af til et "skorstenshul".

    Steges ved 170 grader i ca. 25 min. pr. ½ kg. Og hviler derefter i ca. 45 min inden udskæring.

    Du kan også lave kastaniefyld af:
    500 g ægte kastanjer (eller på dåse)
    150 g smør
    1 stort løg
    4 stængler bladselleri, finthakket
    rasp af to skiver franskbrød(blød)
    1 tsk salt
    1 tsk timian
    1 tsk merian
    ½ tsk salvie

    Igen er ovenstående mængde kun til en lille kalkun, så du skal nok fordoble.
    Drys kalkunen ud- og indvendig med salt og peber.

    Bruger du friske kastanier skærer du et kryds i toppen af kastanjerne og stiller dem i en bradepande i en varm ovn, til skallen brister. Fjern skaller og brune hinder og kog kastanjerne 20-30 min. til de er møre.
    Hak kastanjerne fint. Sauter det hakkede løg. bladselleri og rasp i smørret. Tilsæt salt og krydderier og rør godt rundt. Tilsæt kastanjemassen og lad blandingen snurre i et par min.

    Derefter er fremgangsmåde den samme som ved 'Boston-kalkunen'.




  • #3   2. dec 2011 udskæringer???? bliver det så lige så godt?

    den kan lige gå i min ovn...


  • #4   2. dec 2011 Lykke og Rikke:
    Hold da op I spiser meget smiley
    (Lykke: 5 personer om 4 kg. og Rikke: 10 personer om 8 kg.)

    Vi var 9 voksne og 2 børn om ca. 6 kg. (og der var så meget tilbage at jeg kunne lave kalkunrillette til frokost dagen efter til 4 voksne). Vi fik dog forret og dessert også.

    Patricia:
    Med udskæringer mente jeg at skære den ud så du får 2 kalkunbryster, 2 lår med overlår osv. Men hvis du kan have den hel i din ovn er der jo ingen grund til det smiley




  • #6   2. dec 2011 jeg ville proppe den med fyld og huske enten at bardere den eller overhælde den med væske,så den ikke bliver for tør i skindet.

  • #7   2. dec 2011 Det slipper man for hvis man bruger stegepose.

  • #8   2. dec 2011 Hvorfor Rikke?
    Jeg bruger oftest en tagine eller stegeso, men når emnet er så stort at det ikke kan være i én af dem, synes jeg at stegeposer er eddersmart: emnet bevarer sin saft og at man slipper for den helt store ovnrengøring bagefter.


  • #9   2. dec 2011 Kan man overhovedet have en 12 kg's kalkun i en stegepose???
    Skindet bliver altså bedst af at blive dryppet.


  • #10   2. dec 2011 Aner ikke om en 12kg's sag kan være i en MAXI-stegepose?
    Men skindet bliver altså dejligt sprødt (bortset fra naturligvis det skind der ligger i bunden af posen).


  • #12   2. dec 2011 JEG glæder mig til en beskrivelse af,hvordan det gik,da dyret skulle tilberedes og hvor mange mennesker der ku blive til :-))

  • #13   3. dec 2011 trine, det bliver ihvertfald spændende....


    hvor lng tid vil i tro den skal have?


  • #14   3. dec 2011 nå ja og tilbehøret, glem ikke det.... jeg har aldrig fået kalkun på den måde før, da vi altid får gås..... er det bare helt almindelig juletilbehør????

  • #15   3. dec 2011 hvor lang tid skal jeg mon beregne i ovnen?

  • #16   3. dec 2011 Lykke skriver ovenfor ca. 12 timer..

  • #17   3. dec 2011 Jeg plejer at gi' den ca. 25 min. pr. ½ kg ved 170 grader.

  • #18   14. dec 2011 Hvordan gik det med den store kalkun ???

  • #19   14. dec 2011 det gik super godt, jeg farserede den med 1½ kg fars, og så godt med smør under skindet. den kom i ovnen kl 8 på 150 grader, og kl 11 skruede jeg ned til 100 kl 2 vendte jeg den, skruede op til 150 igen og kl 4 ned på 100. den blev super perfekt, og der var såååååå meget mad, vi var 16, og der var over halvdelen tilbage....

Kommentér på:
12 kg kalkun opskrift

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce