5.658 visninger
|
Oprettet:
Tilmeldt:
22. feb 2007 Følger: 41 Følgere: 36 Hunde: 5 Emner: 440 Svar: 3.733
12 kg kalkun opskrift {{forumTopicSubject}}
jeg har en hjemmeopdrættet 12 kg stor kalkun som jeg lige har hevet ud af fryseren, vi skal have den mandag når der er fødselsdag, hvor mennesker tror i der er i sådan en?
og har i en skøn opskrift, så den ikke bliver tør?
hvad ville i lave af tilbehør til sådan en lille en?
jan 2010
Følger: 12 Følgere: 12 Hunde: 1 Emner: 96 Svar: 1.703
Jeg ved ikke hvas skroget vejer men mon ikke der er mad til 25-30 personer?
Nå, men der findes en 'Boston-tilberedning' som smager godt. Jeg har dog ikke prøvet den på SÅ stort et dyr, men mon ikke fremgangsmåde og det færdige resultat bliver det samme?
Jeg brugte:
1 Kalkun på ca. 6 kg.
1,5 kg. gulerødder
1 stort revet løg
1 pakke cornflakes (IKKE frostflakes
2 'duske' salvie
½ tsk. stødt anis
salt, peber
Rens kalkunen både indvendigt og udvendigt for rester af indvolde osv.
Drys kalkunen ud- og indvendig med salt og peber
I en stor skål blandes de fint revne gulerødder med revet løg, hakket salvie og krydderier.
'Kram' med hænderne, cornflakes i (næsten hele pakken) til massen hænger sammen og slipper skålen.
Fyld derpå kalkunen. Den skal pakkes hårdt (også under skindet ved lårene) og luk kalkunen til med kødnåle.
Læg kalkunen i en MAXI stegepose og husk at vende posen så spidserne i bunden peger op-ned. Luk posen med den dertil indrettede lukker og klip den øverste spids af til et "skorstenshul".
Steges ved 170 grader i ca. 25 min. pr. ½ kg. Og hviler derefter i ca. 45 min inden udskæring.
Du kan også lave kastaniefyld af:
500 g ægte kastanjer (eller på dåse)
150 g smør
1 stort løg
4 stængler bladselleri, finthakket
rasp af to skiver franskbrød(blød)
1 tsk salt
1 tsk timian
1 tsk merian
½ tsk salvie
Igen er ovenstående mængde kun til en lille kalkun, så du skal nok fordoble.
Drys kalkunen ud- og indvendig med salt og peber.
Bruger du friske kastanier skærer du et kryds i toppen af kastanjerne og stiller dem i en bradepande i en varm ovn, til skallen brister. Fjern skaller og brune hinder og kog kastanjerne 20-30 min. til de er møre.
Hak kastanjerne fint. Sauter det hakkede løg. bladselleri og rasp i smørret. Tilsæt salt og krydderier og rør godt rundt. Tilsæt kastanjemassen og lad blandingen snurre i et par min.
Derefter er fremgangsmåde den samme som ved 'Boston-kalkunen'.
feb 2007
Følger: 41 Følgere: 36 Hunde: 5 Emner: 440 Svar: 3.733
den kan lige gå i min ovn...
jan 2010
Følger: 12 Følgere: 12 Hunde: 1 Emner: 96 Svar: 1.703
Hold da op I spiser meget
(Lykke: 5 personer om 4 kg. og Rikke: 10 personer om 8 kg.)
Vi var 9 voksne og 2 børn om ca. 6 kg. (og der var så meget tilbage at jeg kunne lave kalkunrillette til frokost dagen efter til 4 voksne). Vi fik dog forret og dessert også.
Patricia:
Med udskæringer mente jeg at skære den ud så du får 2 kalkunbryster, 2 lår med overlår osv. Men hvis du kan have den hel i din ovn er der jo ingen grund til det
aug 2004
Følger: 48 Følgere: 25 Hunde: 6 Emner: 87 Svar: 2.045
jan 2010
Følger: 12 Følgere: 12 Hunde: 1 Emner: 96 Svar: 1.703
jan 2010
Følger: 12 Følgere: 12 Hunde: 1 Emner: 96 Svar: 1.703
Jeg bruger oftest en tagine eller stegeso, men når emnet er så stort at det ikke kan være i én af dem, synes jeg at stegeposer er eddersmart: emnet bevarer sin saft og at man slipper for den helt store ovnrengøring bagefter.
aug 2004
Følger: 48 Følgere: 25 Hunde: 6 Emner: 87 Svar: 2.045
Skindet bliver altså bedst af at blive dryppet.
jan 2010
Følger: 12 Følgere: 12 Hunde: 1 Emner: 96 Svar: 1.703
Men skindet bliver altså dejligt sprødt (bortset fra naturligvis det skind der ligger i bunden af posen).
aug 2004
Følger: 48 Følgere: 25 Hunde: 6 Emner: 87 Svar: 2.045
feb 2007
Følger: 41 Følgere: 36 Hunde: 5 Emner: 440 Svar: 3.733
hvor lng tid vil i tro den skal have?
feb 2007
Følger: 41 Følgere: 36 Hunde: 5 Emner: 440 Svar: 3.733
feb 2007
Følger: 41 Følgere: 36 Hunde: 5 Emner: 440 Svar: 3.733
aug 2008
Følger: 37 Følgere: 36 Hunde: 3 Emner: 66 Svar: 10.279
jan 2010
Følger: 12 Følgere: 12 Hunde: 1 Emner: 96 Svar: 1.703
aug 2004
Følger: 48 Følgere: 25 Hunde: 6 Emner: 87 Svar: 2.045
feb 2007
Følger: 41 Følgere: 36 Hunde: 5 Emner: 440 Svar: 3.733
12 kg kalkun opskrift
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside