
Tilmeldt:
22. feb 2007 Følger: 41 Følgere: 36 Hunde: 5 Emner: 440 Svar: 3.743
12 kg kalkun opskrift 12 kg kalkun opskrift
jeg har en hjemmeopdrættet 12 kg stor kalkun som jeg lige har hevet ud af fryseren, vi skal have den mandag når der er fødselsdag, hvor mennesker tror i der er i sådan en?
og har i en skøn opskrift, så den ikke bliver tør?
hvad ville i lave af tilbehør til sådan en lille en?
jan 2010
Følger: 12 Følgere: 12 Hunde: 1 Emner: 96 Svar: 1.710
Jeg ved ikke hvas skroget vejer men mon ikke der er mad til 25-30 personer?
Nå, men der findes en 'Boston-tilberedning' som smager godt. Jeg har dog ikke prøvet den på SÅ stort et dyr, men mon ikke fremgangsmåde og det færdige resultat bliver det samme?
Jeg brugte:
1 Kalkun på ca. 6 kg.
1,5 kg. gulerødder
1 stort revet løg
1 pakke cornflakes (IKKE frostflakes
2 'duske' salvie
½ tsk. stødt anis
salt, peber
Rens kalkunen både indvendigt og udvendigt for rester af indvolde osv.
Drys kalkunen ud- og indvendig med salt og peber
I en stor skål blandes de fint revne gulerødder med revet løg, hakket salvie og krydderier.
'Kram' med hænderne, cornflakes i (næsten hele pakken) til massen hænger sammen og slipper skålen.
Fyld derpå kalkunen. Den skal pakkes hårdt (også under skindet ved lårene) og luk kalkunen til med kødnåle.
Læg kalkunen i en MAXI stegepose og husk at vende posen så spidserne i bunden peger op-ned. Luk posen med den dertil indrettede lukker og klip den øverste spids af til et "skorstenshul".
Steges ved 170 grader i ca. 25 min. pr. ½ kg. Og hviler derefter i ca. 45 min inden udskæring.
Du kan også lave kastaniefyld af:
500 g ægte kastanjer (eller på dåse)
150 g smør
1 stort løg
4 stængler bladselleri, finthakket
rasp af to skiver franskbrød(blød)
1 tsk salt
1 tsk timian
1 tsk merian
½ tsk salvie
Igen er ovenstående mængde kun til en lille kalkun, så du skal nok fordoble.
Drys kalkunen ud- og indvendig med salt og peber.
Bruger du friske kastanier skærer du et kryds i toppen af kastanjerne og stiller dem i en bradepande i en varm ovn, til skallen brister. Fjern skaller og brune hinder og kog kastanjerne 20-30 min. til de er møre.
Hak kastanjerne fint. Sauter det hakkede løg. bladselleri og rasp i smørret. Tilsæt salt og krydderier og rør godt rundt. Tilsæt kastanjemassen og lad blandingen snurre i et par min.
Derefter er fremgangsmåde den samme som ved 'Boston-kalkunen'.
feb 2007
Følger: 41 Følgere: 36 Hunde: 5 Emner: 440 Svar: 3.743
den kan lige gå i min ovn...
jan 2010
Følger: 12 Følgere: 12 Hunde: 1 Emner: 96 Svar: 1.710
Hold da op I spiser meget
(Lykke: 5 personer om 4 kg. og Rikke: 10 personer om 8 kg.)
Vi var 9 voksne og 2 børn om ca. 6 kg. (og der var så meget tilbage at jeg kunne lave kalkunrillette til frokost dagen efter til 4 voksne). Vi fik dog forret og dessert også.
Patricia:
Med udskæringer mente jeg at skære den ud så du får 2 kalkunbryster, 2 lår med overlår osv. Men hvis du kan have den hel i din ovn er der jo ingen grund til det
aug 2004
Følger: 46 Følgere: 24 Hunde: 6 Emner: 85 Svar: 2.044
jan 2010
Følger: 12 Følgere: 12 Hunde: 1 Emner: 96 Svar: 1.710
jan 2010
Følger: 12 Følgere: 12 Hunde: 1 Emner: 96 Svar: 1.710
Jeg bruger oftest en tagine eller stegeso, men når emnet er så stort at det ikke kan være i én af dem, synes jeg at stegeposer er eddersmart: emnet bevarer sin saft og at man slipper for den helt store ovnrengøring bagefter.
aug 2004
Følger: 46 Følgere: 24 Hunde: 6 Emner: 85 Svar: 2.044
Skindet bliver altså bedst af at blive dryppet.
jan 2010
Følger: 12 Følgere: 12 Hunde: 1 Emner: 96 Svar: 1.710
Men skindet bliver altså dejligt sprødt (bortset fra naturligvis det skind der ligger i bunden af posen).
aug 2004
Følger: 46 Følgere: 24 Hunde: 6 Emner: 85 Svar: 2.044
feb 2007
Følger: 41 Følgere: 36 Hunde: 5 Emner: 440 Svar: 3.743
hvor lng tid vil i tro den skal have?
feb 2007
Følger: 41 Følgere: 36 Hunde: 5 Emner: 440 Svar: 3.743
feb 2007
Følger: 41 Følgere: 36 Hunde: 5 Emner: 440 Svar: 3.743
aug 2008
Følger: 37 Følgere: 36 Hunde: 3 Emner: 66 Svar: 10.350
jan 2010
Følger: 12 Følgere: 12 Hunde: 1 Emner: 96 Svar: 1.710
aug 2004
Følger: 46 Følgere: 24 Hunde: 6 Emner: 85 Svar: 2.044
feb 2007
Følger: 41 Følgere: 36 Hunde: 5 Emner: 440 Svar: 3.743
12 kg kalkun opskrift
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside