Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel

Medlemmer: 110
Forside Forum Medlemmer Annoncer Hunde
3.626 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 20 Svar

Syringomyeli Syringomyeli

Tænkte på om, den der SM sygdom er lige så arveligt som hjertelidelsen hos cavalier ???
Og ved man efterhånden mere om SM her i DK, end den side fra Cavalierklubben, som har været der længe nu, er der noget nyere om det da ???


Synes da det er ret interessant at følge med i.

Vh Gitte


 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Samle kommode 400 kr.
  • Skifte cover til lampe i loft 500 kr.
  • Utæt afløb i køkken 1.500 kr.
  • Sæt en loftslampe op i udtaget 400 kr.
  • Cykelkæde 475 kr.
  • Tømrer til reparation og ophængning af badeværelses skab 1.500 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Syringomyeli
  • #1   23. okt 2008 SM er i det hele taget en ret ny sygdom - som man forsker i - men hvad man er nået frem til, ved jeg ikke, men mon ikke Maj-Britt kommer på banen og fortæller os det?

  • #2   23. okt 2008 Så så man lige mig komme flyvende ind fra siden :o)

    SM... fandens til sygdom! Hjertelidelser er til at forholde sig til - hunden opnår som regel en ok alder, før den bliver rigtig dårlig, den lider ikke vildt, den kan medicineres langt hen ad vejen og vi kan teste rimeligt sikkert for den.

    Men SM er meget anderledes :o(

    Lige mht. spørgsmålet - nej, jeg tror ikke der er megen ny viden.

    Der står ikke meget på Cavalierklubbens hjemmeside om diagnostik og med god grund, kan man vel sige. Jeg har overvejet at få min han scannet (ikke relevant længere), men har valgt ikke at gøre det, da resultatet med stor sikkerhed vil være, at han har et for lille baghoved og en vis herniering af sin lillehjere - som stort set alle cavaliere! Sygdommen er meget svær at diagnosticere og en scanning giver ikke hele sandheden. En scanning kan bruges, hvis man har en hund med symptomer, så man den vej kan verificere diagnosen, men til avlsarbejde synes jeg den er tvivlsom. Man risikerer at udelukke gode avlsdyr, som kunne have bidraget til avlen og det er jo absolut ikke ønskeligt!

    Der vil snart blive igangsat et stort forskningsprojekt, hvor man vil forsøge at kortlægge genetikken bag både DMVD og SM. Projekterne forventes afsluttede om 3 år - kryds fingre for, at vi i år 2011 bare kan tage en blodprøve at hvalpen , for at finde ud af, om den er egnet til avl på det sundhedsmæssige område!


  • #3   23. okt 2008 Hmmm, hvorfor siger du det, ligner normale cavalier på scanningen dem som har sygdommen ???

    Har du set nogen med sygdommen og er den meget aveligt...??
    De tilfælder der er fundet i DK bliver de slet ikke registreret nogen steder?


  • #4   23. okt 2008 Hvordan kan en dyrlæge så konstatere sygdommen hos en hund, for andre hunde kan da også gnide for sine øre eller klø sig???

    Det vil sige, at den skal scannes og så er det måske alligevel svært ,at se om det er SM?


  • #5   23. okt 2008 Sygdommen består af to ting: et for lille baghoved, der laver et pres på lillehjernene og rygmarven og dette forårsager så nogle huller i rygmarven, som giver symptomerne.

    På grund af cavalierens korte snude og lille baghoved, har langt de fleste cavaliere for lidt plads i baghovedet, men man kan ikke rigtig finde ud af, hvilke hunde, der udvikler selve sygdommen. Nogle hunde med meget lidt plads har det fint, men andre med en del mere plads er syge :o/

    Endnu en dejlig ukompliceret sygdom (ironi kan forekomme).

    Jeg tror måden at takle sygdommen på, er at være åben omkring den og udelukke hunde, som har symptomer.

    Sygdommen bliver oftest diagosticeret ved, at man ikke kan finde andet, der kan være galt. Når man har tjekket ører og hud og ikke finder noget, stiller man oftest diagnosen SM. I hver fald når det er en cavalier man undersøger. Man kan også scanne og hunde med symptomer vil have huller i rygmarven, som er synlige ved MRI scanning. Dette er et meget sikkert fund.


  • #6   23. okt 2008 Ok tak Majbritt du forklarer altid tingene så godt, mon ikke du skal være dyrlæge her i Jylland engang...ss

    Ok men må desværre lige forstyrre dig igen, for det er ikke en hvilken som helst dyrlæge der kan scanne hundens rygmarv så???
    Skal hunden også i narkose for det ?


  • #7   23. okt 2008 Gitte: *s* Mange tak! Regner med at slå mig ned i det midjyske. Måske lige lidt på Fyn først :o)

    Det er meget få dyrlæger, der har en MR scanner - tror faktisk kun der er en her i DK (måske har Karlslunde også en... og måske det nye Odense... ikke sikker). Den jeg ved findes er mobil og kommer vist i hele landet ved aftale (egen dyrlæge bestiller den). Hunden skal være i fuld narkose.


  • #8   23. okt 2008 ok er bare rart at vide, hvis man skulle finde symtomerne, synes godt nok min den store tit har kørt øre, men dyrlægen siger at hun danner meget ørevoks, så må gå ud fra hun ved vedst, men vil da lægge mærke til hvis der skulle opstå flere tegn...

    Mange tak for de gode svar, er glad for at have et hunde leksikon som dig herinde....




  • #9   23. okt 2008 Det koster vist spidsen af en jet-jager, ikke?

    5.000-7.000 kr. er de priser jeg har hørt - man kan dog få det gjort meget billigere hvis man fx. gider at køre til Tyskland.
    Så er prisen nede i 1.500 kr, så vidt jeg har hørt...

    Noget andet lumsk ved sygdommen - så vidt jeg har hørt - er at du kan scanne en hund ved 2,5 år, som man anbefaler - og den kan være helt fri - og så 2 år senere får den symptomer - så det er virkelig en lusket dum og frygtelig sygdom.

    Jeg har kun hørt om ganske få tilfælde i DK - men kun fra opdrættere osv - og det giver jo langt fra det fulde billede....

    Men ja - de videoklip man har set på nettet er jo pinefulde : (


  • #10   23. okt 2008 Jeg tror man kan få det for 2500-4000, men er ikke sikker (og det er stadig ret dyrt) Man har fundet ud af, at man kun behøver scanne et lille stykke og det sætter prisen lidt ned.

    Og ja, Nicola. En hund kan godt være fri ved en scanning og så udvikle sygdommen. Man kan ikke rigtig udvælge prædisponerede hunde, da næsten alle cavaliere har det meget lille baghoved.

    Hov Gitte: Glemte at svare på noget - nej, så vidt jeg ved, er der ingen der ved, hvor mange tilfælde vi har her hjemme. Jeg tror/frygter at der går en del syge hunde rundt i uvidende familier :o/


  • #11   23. okt 2008 MB - ja det frygter jeg også : (

  • #12   23. okt 2008 Ja ok, kan godt se at det er en mærkelig sygdom, men synes nu det er lidt intressant at følge med i ,hvad der findes ud at, kan godt lide at være opdateret med sådanne ting og det samme med hjertelidelsen...
    Ikke fordi jeg mener, at man skal fejlfinde efter sygdomme ved sin hund, men mener, at det er godt, hvis man har noget indsigt og viden, så man også selv kan være opmærksom på symtomer ved sin hund..


  • #13   23. okt 2008 Ja jeg så klippet på youtube, og var mildest talt rystet.
    Da jeg var i Tyskland for nylig, drøftede vi også problematikken. Jeg hørte at nogle steder bla. i Portugal sælger man hvalpe der er scannet fri, trods det, at det ikke siger noget som helst. Jeg har blandt andet hørt at der er eksempler på hunde der har udviklet sygdommen, som ikke har givet det videre til afkom. Det menes derfor at det måske springer led over, hvilket jo ikke gør det mindre kompliceret. Der har også været røster om, at nogle engelske linjer skulle være hårdere belastet, men det er på ingen måde noget jeg har set dokumentation for.
    Ganske frygteligt er det i hvert fald, og helt sikkert noget vi skal tage meget alvorligt...
    /Anja


  • #14   23. okt 2008 Ok Super Anja , at du har hørt noget, som du kan dele med os andre, håber bare at vi her i fremtiden, måske kan hører noget mere om det...
    Men synes da også det lyder til at det ofte en noget de udvikler noget sent, ved 4-5 års aldren???


  • #15   23. okt 2008 Det udvikles oftest når hundene er mellem ½ og 3 år gamle, men man kan også se det senere. Jo før en hund får symptomer, desto værre er det.

  • #16   23. okt 2008 Har hørt at der florerer rygter om at sygdommen skulle stamme alene fra 2 individer i England...

    Tror helt sikkert at Englænderne er hårdt ramt - og et eller andet sted har nogle af dem også opført sig uansvarligt - idet mange af de store opdrættere ikke vil scanne deres "top-stud-dogs" som producerer rigtig mange hvalpe hvert år - det synes jeg er meget useriøst!

    Den engelske Cavalierklub er dog endelig vågnet op til dåd og har gang i en masse projekter og undersøgelser...

    De vil dog ikke lave avlsrestriktioner, men dette fænomen er gennemgående for hele den engelske kennelklub....


  • #17   23. okt 2008 Maj-britt . bare lige en side kommentar hihi, bliv du bare her i det fynske så er det lettere for os odenseanere ;o) Bruger pt årslev dyreklinik som jeg er fuldt ud tilfreds med. Specielt hele deres kompetente og menneskelige måde at håndtere min Mollies sygdom + aflivning og så da jeg kom med Chilli dernede første gang. Men altid rart med en fynsk dyrlæge som samtidig er cavalier- specialist, eller i hvert fald næsten ;o)

  • #18   23. okt 2008 Michelle: Ja, hvem ved... måske bliver det "Fyn for ever", men nu må jeg se, hvad fremtiden vil :o)

  • #19   24. okt 2008 I denne tråd snakkede vi også om SM: (link fjernet)

    Er det faktisk bedst at vælge en hvalp efter raske cavalier forældre på over 4 år så? Så man er rimelig sikker på, at forældrene ikke rammes af hjertelidelse og SM?


  • #20   24. okt 2008 Nanka: Ja, det er klart en fordel! Ingen ulemper jeg lige kan få øje på :o) I Sverige skal cavaliere være fyldt 4 og være uden mislyd, før man må avle på dem. Er deres forældre over 4 og uden mislyd, må man dog også avle, når de selv er over 2 og uden mislyd.

Kommentér på:
Syringomyeli

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce