Tykmælkskage (MUMS!!) Tykmælkskage (MUMS!!)
Ingredienser:
• 725 g sukker
• 1 L. tykmælk
• 760 g mel
• 5 tsk. natron
• 5 tsk. Kanel
• 200 g smeltet margarine
Glasur:
• 100 g smeltet margarine
• 4 dl flourmelis
• 1½ tsk. kakao
• 2 tsk. Vaniliesukker
• 4 spk. Færdiglavet kold kaffe ell. vand
Fremgangsmåde:
Tykmælk og sukker piskes. Derefter blandes mel, natron (bagepulver kan bruges) og kanel og sigtes bagefter under piskning. Smeltet margarine piskes i til sidst.
Bages i stor bradepande (ca. 40 x 40 cm) i ovn ved 180 grader i ca. 40 min. Tjek gerne med en strikkepind af træ midt i kagen. Når dejen ikke hænger ved er den færdig
Lad kagen stå lidt og køle en smule af. Smør derefter den varme glasur på og den er færdig. MUMS!
Obs: Den kan nemt fryses og genopvarmes. Den smager stadig skønt.
Den kan også nemt holde sig en uge uden at fryses, hvis den bare pakkes ind.
okt 2007
Følger: 63 Følgere: 76 Hunde: 4 Emner: 49 Svar: 5.758
sep 2007
Følger: 16 Følgere: 14 Hunde: 2 Emner: 382 Svar: 4.891
sep 2007
Følger: 16 Følgere: 14 Hunde: 2 Emner: 382 Svar: 4.891
maj 2006
Følger: 66 Følgere: 64 Hunde: 2 Emner: 257 Svar: 4.095
Men har bare altid fået den kaldt tykmælkskage (fik opkskriften af min faster og hun kaldte den det hehe)
Man kan også bruge kærnemælk i stedet for tykmælk. Så feder den heller ikke så meget, og kærnemælk er også mere end halvt så billigt som tykmælk
I see >>
Jeg har skrevet opskriften ind i Kagespisernes Klub... Måske der du har set den?
maj 2006
Følger: 66 Følgere: 64 Hunde: 2 Emner: 257 Svar: 4.095
maj 2006
Følger: 66 Følgere: 64 Hunde: 2 Emner: 257 Svar: 4.095
sep 2007
Følger: 16 Følgere: 14 Hunde: 2 Emner: 382 Svar: 4.891
maj 2006
Følger: 66 Følgere: 64 Hunde: 2 Emner: 257 Svar: 4.095
nov 2006
Følger: 52 Følgere: 53 Hunde: 7 Emner: 184 Svar: 9.220
Men om ikke andet vil jeg da prøve kagen alligevel:-)
sep 2007
Følger: 40 Følgere: 36 Hunde: 2 Emner: 588 Svar: 5.757
Men kaldet pilefletkage!
jun 2008
Følger: 36 Følgere: 37 Emner: 88 Svar: 1.778
jun 2008
Følger: 36 Følgere: 37 Emner: 88 Svar: 1.778
Tykmælkskage (MUMS!!)
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside