{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.090 visninger | Oprettet:

fedtfattige grovboller (middel) {{forumTopicSubject}}

Grunddej:

5 dl lunkent vand
50 g gær
1 æg
1½ tsk salt
200 g rugmel
ca. 350 g hvedemel

Herefter kan man tilføje alt muligt. F.eks.:
40 g revet gulerod
50 g hørfrø
175 g hvedeklid

Man kan også putte 5-kornsblandning i i stedet for.

Smager også utrolig godt med solsikkekerner!!
Eller put rosiner i grunddejen, så har man nogle gode boller til kaffen.


Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt æg, salt og tilbehøret. Kom de øvrige ingredienser i, men hold lidt mel tilbage. Ælt dejen godt med mere mel, til den er blank og smidig.
Hæver 1 time, tildækket.

Formes til 12 - 15 boller, der efterhæver 20 min. på pladen.

Bages 15 - 20 min ved 200° på midterste rille.


Er fryseegnet.


Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Flytte rengøring 1.500 kr.
  • Elektriker 500 kr.
  • Elektriker 750 kr.
  • Loftudtag ingen strøm 1.500 kr.
  • 3 timers gartner arbejde 1.000 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  fedtfattige grovboller (middel)
  • #1   23. jul 2008 Ihh den skal prøves karina

  • #2   23. jul 2008 Jeanette: hvedeklid er nogle fine små "kerne/frø".
    udelukker man f.eks. hørfrø som du nævner, så behøver man ikke hælde mere i af det andet.
    Jeg har netop stået og lavet dem nu... de står og hæver pt.
    Jeg har lavet en portion med 5-kornsblandning, gulerødder og ekstra solsikkekerne, en halv portion med gulerødder og rosiner og en halv portion med kun gulerødder og solsikkekerner.
    Jeg måtte putte en del mere mel i end der lige står i opskriften... men det synes jeg er min generelle oplevelse med dej. ;0)

    Og vil lige sige, at bollerne faktisk bliver bedre af at blive frosset ned og puttet direkte i ovnen når man tager dem op... de bliver helt sprøde udenpå, men helt vildt bløde og fugtige indeni... mmmmmmm.

    Når jeg former dem, så trykker jeg dem lidt flade, fordi de hæver i ovnen, og jeg synes de er bedre som madboller når de er lidt flade. ;0) Så er de nemmere at fylde og spise.


  • #3   23. jul 2008 jeanette: det skal der også være plads til. ;0)
    Du kan også erstatte halvdelen af melet i opskriften med noet durummel... nu hvor du ikke kan lide kerner, frø, korn osv, så kan du jo eksperimentere med mel-sorter.
    Det gode ved denne opskrift er også, at den er rimelig billig. Der skal intet smør eller margarine i og kun et æg, så den er mega sund.


Kommentér på:
fedtfattige grovboller (middel)

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce