Skumfiduser! -hjemmelavede. + skumbananer Skumfiduser! -hjemmelavede. + skumbananer
'Rotterne' gjorde mig opmærksom på at der manglede en ingrediens i den første opskrift jeg havde lagt herind, så her kommer den lige i en mere spiselig (og forståelig) udgave.
Tak for hjælpen, Rotterne
Ingredienser
2,1 dl vand
400 gram sukker
1 stang vanille
20 blade husblas (34 gram)
200 gram flormelis
Fremgangsmåde
Læg husblassene i blød i koldt vand.
Bring vand og sukker i kog i en gryde.
Kom vanillekornene fra de flækkede vanillestænger i vandet.
Lad det koge i 20 minutter. (Til 110 grader C.)
Kom husblassen i og rør rundt indtil det hele er smeltet.
Tag det af varmen og lad det køle af i 10 minutter (til 100 grader).
Læg et tykt lag flormelis i bunden af en bradepande.
Pisk sukkermassen med en røremaskine eller håndmixer. Pisk i laaang tid. Indtil det er meget tykt. Der skal både piskes luft ind og det skal køle af.
Jeg pisker ca. et kvarter med min Kitchenaid ved næsthøjeste indstilling.
Hæld sukkermassen over i bradepanden med flormelisen. Bred det ud i et jævnt lag. Ca. 2 - 2 1/2 cm tykt.
Strø mere flormelis ud over sukkermassen.
Lad den køle af til det er helt koldt.
Vend den evt. ud på et bord.
Del den så op i tern ved at klippe med en saks eller ved at skære med en olieindsmurt kniv. En rund pizzakniv kan også bruges.
jan 2010
Følger: 12 Følgere: 12 Hunde: 1 Emner: 96 Svar: 1.710
Skumbananer? Tilsætter du så lidt gul frugtfarve, noget bananessens og overtrækker dem med chokolade, eller hvad er planen?
jan 2010
Følger: 12 Følgere: 12 Hunde: 1 Emner: 96 Svar: 1.710
jun 2011
Følger: 8 Følgere: 7 Hunde: 1 Emner: 3 Svar: 83
Er vild med alt slik med skum, så denne opskrift skal nok afprøves i løbet af ugen
Skumfiduser! -hjemmelavede. + skumbananer
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside