Hjemmelavet Marcipan m. variationer {{forumTopicSubject}}
Vi har lige haft besøg af en god ven der har tilføjet et par gode konfekter til vores husholdning - og denne her er super nem:
125 g mandler
2 stk bittermandler
1-2 skefulde honning
1-2 skefulde væde ( vand eller....
)
Alle mandlerne (søde og bitre) kværnes i foodprocessoren til de har den ønskede fin hed. Vi kan godt lide den i den lidt "rå" udgave, så vi beholder skrælden på mandlerne, men hvis den skal være mere fin i det skal de selvfølgelig smuttes først. Når mandlerne er findelte tilsættes honningen og først den ene skefuld væde så få massen en blender tur igen. Tilsæt evt. nr. 2 skefuld væde. Marcipanen skal nu være lidt mere fedtet end den skal være når du skal bruge den. Samles i en kompakt klump og stilles på køl i en lukket beholder i 12-24 timer før den er klar til brug.
Her i huset har vi en hang til at tilsætte sprut til alt muligt, så vi har lavet en portion hvor væden er rom og en anden med ingefærlikør - mums...
okt 2006
Følger: 11 Følgere: 10 Hunde: 3 Emner: 9 Svar: 653
Men... hvor dælen finder man bittermandler henne? Og kan de mon undværes?
jun 2010
Følger: 45 Følgere: 61 Hunde: 2 Emner: 126 Svar: 3.843
okt 2006
Følger: 11 Følgere: 10 Hunde: 3 Emner: 9 Svar: 653
okt 2004
Følger: 52 Følgere: 60 Hunde: 2 Emner: 121 Svar: 12.331
jun 2010
Følger: 45 Følgere: 61 Hunde: 2 Emner: 126 Svar: 3.843
Har allerede tænkt på om den næste skal være med cognac, calavdos...eller om jeg skal stjæle en sjat gammel whisky fra David...
Hjemmelavet Marcipan m. variationer
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside